Re: Μπαταρίες-φορτιστές
Δεν έχουν τον ίδιο τρόπο φόρτισης οι NiMH και απαιτούν σαφώς πιο πολύπλοκο κύκλωμα ειδικά σε σχέση με τους τελείως απλούς παλαιού τύπου NiCd. Το πιο πιθανό είναι να μην φορτιστούν πλήρως η NiMH ή και να πάθουν και ζημιά αναλόγως της μπαταρίας και του φορτιστή.
Φόρτισε τες στον δικό τους και δοκιμασέ τες μετά αλλά δεν ξέρω αν σου κάνει η τάση τους μιας και η παλιά συσκευή αποκλείεται να έχει κύκλωμα ανόρθωσης. Τι τάση είχαν οι NiCd που είχες και πως ήταν τοποθετημένες (εν σειρά, παράλληλα?).
Αυτές που δοκίμασες θέλουν σίγουρα φόρτιση αν τις είχες στην άκρη.
Βαλε μια φωτο των μπαταριων που να φαινονται οι τιμες τους.
Μαλλον θα χρειαστει να παρεις παλι ΝιCd γιατι αμφιβαλλω αν ο παλιος φορτιστης, ιδιαιτερα αν ειναι παλιο το μοντελο, θα φορτιζει ΝιΜΗ.
Προσφατα εκανα τη δουλεια μου στον Γερμανο που ειχε καποιες ειδικες μπαταριες λιθιου που χρειαζομουν για μια συσκευη.
Αρα εκει θα πας εκτος αν οι μπαταριες NiCd ειναι μεγεθους κοινων ΑΑ οποτε τις παιρνεις και απο αλλου, φτηνοτερα.
Εγω μιλουσα για τον φορτιστη του ασυρματου τηλεφωνου που μαλλον δεν φορτιζει ΝιΜΗ.
Eαν ειναι ΝιCd ΑΑ τυπου, που μαλλον ειναι, τοτε υπαρχουν καταστηματα που τους εχουν ξεμεινει καποια κομματια.
Ο Γερμανος ειχε πριν ενα χρονο (καταστημα Μελισσιων) και πιθανον να εχει και τωρα.
Διαφορετικα δοκιμασε ΝιΜΗ ΑΑ αλλα θα πρεπει να τις φορτιζεις αλλου. Δεν πρεπει να υπαρχει κανενα θεμα, το ιδιο βολταζ εχουν.
καλημερα σε ολους,
επανερχομαι γιατι περιεργα πραγματα συμβαινουν...
κατ αρχην οι ni-cd μπαταριες του ασυρματου μαλλον τα χουν παιξει,
γιατι ενω το ασυρματο δειχνει οτι τις φορτιζει, η φορτιση δεν συνεχιζει μετα την 2η (απο τις 4 νομιζω) γραμμη,
βαζω κ φορτιζω σε ξεχωριστο φορτιστη 4 επαναφορτιζομενες ni-mh 2500mah,
τις αφηνω 15 ωρες, τις βαζω πανω στο ασυρματο, μισοφορτισμενες κι αυτες,
το βαζω πανω στο δικο του φορτιστη (του ασυρματου), παλι δεν τσουλαει η φορτιση, πφφφ,
το τηλ ειναι siemens, αλλα παλιο, αξιζει τον κοπο να ψαξω για μπαταριες ni-cd ή
να ψαξω για καινουργιο ασυρματο;