Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Αν βαλεις μονο το φορτιστη δεν θα εχεις προβλημα. Υπαρχει προβλημα με το ταχυδρομειο (το εκει) που δεν δεχεται να στελνει μπαταριες νομιζω. Απο αλλα site δεν το συνατησα.

Οντως, παραγγειλα το φορτιστη τελικα..
Κριμα και ειχε κατι φθηνες και καλες (λενε) Nice λιθιου ΑΑ ...

Απάντηση: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Γεια σας, παρακολουθώ εδώ και καιρό ´ολα τα post γιατι εδώ και 3 χρόνια εχω κολλήσει κι εγώ σε αυτό το χόμπι θα ήθελα να κανω μια ερώτηση και συγχωρήςτε με αν κανω λάθος που την υποβάλω σε αυτή την ενότητα. Εχω μαζέψει καμία 20αρια φακούς και ένας απο αυτούς ειναι ο Nitecore MT26 που ο κατασκευαστής προτείνει μπαταρια 18650 2600 ma. Αν εγώ του βάλω μπαταρια 18650 αλλα 3400 ma Nitecore την κίτρινη θα γίνει άραγε καμία ζημιά;
Ευχαριστώ

Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

3 χρονια και τωρα εμφανιστηκες? Απαραδεκτος......
για να εξιλεωθεις θα πρεπει να γραψεις της εντυπωσεις σου για καποιος απο τυς φακους σου...
LOLOLOLOLOL

λοιπον τα νουμερα που λες ειναι η χωρητικοτητα της μπαταριας. Δεν παιζουν ρολο στην λειτουργια ενος φακου.
το ιδιο και η αντοχη της μπαταριας στα φορτια (εκτος απο συγκεκριμενες περιπτωσεις)

Μονο το βολταζ ειναι κρισιμη παραμετρος.

Θα σε βοηθησει πολυ αν ριξεις μια ματια στον οδηγο μπαταριων που εχω ποσταρισμενο σε ενα απο τα sticky θεματα

σημειωση προς διαχειριστες: μπορειτε να μετακινησετε τα ποστ στο νημα με τις μπαταριες?

Ειμαι εντυπωσιασμενος απο αυτον τον universal charger της Soshine.

Καλη ποιοτητα κατασκευης, δουλευει ειτε με 220ν ειτε με ρευμα απο USB (απο PC etc.).
Eρχεται με ολα τα αναλογα καλωδια. Το καλωδιο του ρευματος καταληγει σε πριζα 110ν, αλλα χρησιμοποιω ενα καλωδιο απο τους αλλους φορτιστες που εχω, για τις μπαταριες των φωτογραφικων μηχανων.
Ειναι τα απλα καλωδια.

Εχει οθονη που αναγραφει την πορεια της φορτισης και στο τελος σου αναφερει και τα mAh της μπαταριας (αρκει οταν την βαλεις επανω να ειναι εντελως αφορτιστη).
Μολις μου ηρθε οποτε θα τον τσεκαρω πιο διεξοδικα και θα τα ξαναπουμε. Aπο FastTech.

View attachment 92152
Τον τσιμπησα και εγω αυτον
Τωρα φορτιζω μια λιθιου olight, φορτισε πληρως και γραφει 1900mah αντι για 3400 που ειναι η μπαταρια
Λογικα επειδη δεν ηταν τελειως αδεια οταν την εβαλα ε;

κοιτα, οι μπαταριες εμπορευονται στο 40% της χωρητικοτητας..
αρα θα πρεπει να εβαλες το 60% του 3400....κοντα ειναι...

κοιτα, οι μπαταριες εμπορευονται στο 40% της χωρητικοτητας..
αρα θα πρεπει να εβαλες το 60% του 3400....κοντα ειναι...

Αν θυμαμαι καλα, οταν την εβαλα, πρεπει να εγραψε 59% οποτε πανω κατω δικιο θα εχει

Δεν ξέρω τι κάνει με τις λιθίου αλλά όταν φορτίζει Ni-MH στο τέλος γράφει αλλοπρόσαλα νούμερα. Π.χ σε ΑΑ χωρητικότητας <2100mAh αναφέρει ~2400mAh !! Κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα, μια χαρά τις φορτίζει χωρίς να τις ζεσταίνει ιδιαίτερα... (τον έχω μόνιμα στην δουλειά για μερικές ΑΑ και ΑΑΑ)

κοιτα οσσι τον εχουμε συμφωνουμε για +20% μεγαλυτερη ενδειξη χωρητικοτητας στις Ni-MH και +10% στις λιθιου.

Λοιπόν,

έχω κάμποσες AA/AAA eneloop για οτιδήποτε θέλει μπαταρίες μέσα στο σπίτι.
Μέχρι ένα σημείο είχα καταφέρει να τις έχω σε ζευγάρια βάζοντας σημαδάκια επάνω τους.
Δυστυχώς όμως οι συσκευές δε χρειάζονται πάντα ζυγό αριθμό και έτσι έχει γίνει ένα μπέρδεμα με ποιά είναι φορτισμένη και ποιά όχι.

Έχω το φορτιστή 4-θέσεων της eneloop που είναι βάση χρόνου και φορτίζει ΜΟΝΟ σε ζευγάρια.

Θέλω ένα φορτιστή που να φορτίζει μία μία, αν μπορεί να μου λέει πόσο φορτισμένη είναι στο περίπου, αν μπορεί να φορτίζει και λιθίου για το μέλλον (τώρα δεν έχω καμία και δε ξέρω αν πάρω ποτέ μου) και να είναι οικονομικός.
Και μονής θέσης να είναι δε με ενδιαφέρει.

Είδα αυτόν όταν κοιτούσα για μπαταρίες
http://eu.nkon.nl/nitecore-intellicharger-i4-v2.html
που είναι σε προσφορά και συμφέρει αντί του i2.

Τί προτείνετε?

για τοσες ΑΑ εγω θα προτεινα να παρεις ενα εξειδικευμενο φορτιστη με 4 ανεξαρτητα καναλια.
δες για καλες επιογες στο nkon.nl

Kαλημερα στη παρεα,τι φορτιστη και τι μπαταριες 18650 επαναφορτιζομενες θα μου προτεινατε για τον ThruNite TN12 ευχαριστω.

Δεν υπάρχει ακόμα κάποιο τεστ του φορτιστή για να σου πούμε την άποψη μας.

Βασικά εγώ την φοβάμαι την nitecore και περιμένω.

Αυτή είναι η καλύτερη τιμή της αγοράς!

Για 14500

http://www.candlepowerforums.com/vb...ew-of-Charger-NiteCore-Intellicharger-i4-2014

Conclusion
The charger does a good charging on LiIon, with NiMH it is best to remove them a few hours after the charger has finished.
I would have liked the slots 2 mm longer, some protected 26650 are rather long.
Compared to the V2 i4 the charger has gotten metal rails for the sliders (nice) and a changed NiMH charging. With the added trickle charging the batteries will be filled, if they are left in the charger, but they will also be over charged if left too long, due to the high trickle current.
The i4 is still a good universal charger, if you have the patience for it.