Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

αστο δικη μου μακακια....το ποσταρισα βιαστικα και μπερδευτκα

http://www.thrunite.com/thrunite-charger-mcc-2/
IMG_4194__72169.1405450047.1280.1280.JPG

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Πάρε αυτόν και δεν θα ασχοληθείς ξανά με φορτιστές. Τον εχω 4 χρόνια και ειναι απλά ο καλύτερος που υπάρχει για ΑΑ ΚΑΙ ΑΑΑ κάνει τα πάντα με ενδείξεις για ´ολα. Εχω ξοδέψει πολλα σε φορτιστές μπαταριών και ξέρω τι σου λέω http://www.ebay.com/itm/Powerex-MH-...68741?pt=Battery_Chargers&hash=item4ab3229825

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω πάρει επίσης και αυτόν από batteries.gr (και γενικά ότι έχει κυκλοφορήσει αυτή εταιρεία το έχω) . Η διαφορά εδώ είναι ότι φορτίζει πολλές μπαταρίες μαζί και έχει αργή και γρήγορη φόρτιση. Αλλά η επιλογή μου είναι ο πρώτος που ανέφερα γιατί κάνει τα πάντα http://www.ebay.com/itm/PowerEx-MH-...16239?pt=Battery_Chargers&hash=item35b9aeef8f

Στο πρότεινα επειδη έλεγες ότι οι περισσότερες μπαταρίες που φορτίσεις είναι οι NI MH AA & AAA τώρα αν θες και λιθίου τότε ο NITECORE είναι μονόδρομος . Έχω τον i4 και έχω παραγγείλει και περιμένω τον D4. O i4 ειναι ένας απλός φορτιστής που απλά τις φορτίζει και το μόνο που έχει είναι η προστασία από υπερφόρτωση. Τωρα ο D4 ο νέος φορτιστής Nitecore πιστεύω οτι η Μονή διαφορά με τον προηγούμενο είναι οι πληροφορίες από το display δεν νομίζω να εχει τίποτα παραπάνω. Τον αγόρασα περισσότερο επειδή χρειαζόμουν 4 18650 Nitecore NL189 και ήταν δελεαστική η προσφορά πακέτο με τον φορτιστή από ebay στα 99$

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Πάρε αυτόν και δεν θα ασχοληθείς ξανά με φορτιστές. Τον εχω 4 χρόνια και ειναι απλά ο καλύτερος που υπάρχει για ΑΑ ΚΑΙ ΑΑΑ κάνει τα πάντα με ενδείξεις για ´ολα. Εχω ξοδέψει πολλα σε φορτιστές μπαταριών και ξέρω τι σου λέω http://www.ebay.com/itm/Powerex-MH-...68741?pt=Battery_Chargers&hash=item4ab3229825

Πολύ πιο συμφέρουσα η αγορά του από την Nkon και με λιγότερα μεταφορικά (και χωρίς τον φόβο τελωνείου...)

http://eu.nkon.nl/charger/nimh/maha-powerex-mh-c9000-charger-xyz.html

δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο να παει καποιος στον παλιο maha που χανει σε ολα τα specs,λειτουργιες και τιμη απο τον d4 :chinscratch:
με 25 ευρω τα κανει ολα,για ποιο λογο να δωσεις 43 μονο για ΑΑ και ΑΑΑ.

http://www.fasttech.com/reviews/1752100/p/1

Last edited:

Συμφωνώ φίλε μου δεν το είχα προσέξει αυτό το site γι αυτό υπάρχουν τα forum για να βοηθάει ο ένας τον άλλο χομπίστες με κοινά ενδιαφέροντα , τελευταία είναι μεγαλο το άγχος για το τελωνείο. Αυτό πρεπει να είναι από Nederland λογικά ε;

δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο να παει καποιος στον παλιο maha που χανει σε ολα τα specs,λειτουργιες και τιμη απο τον d4 :chinscratch:
με 25 ευρω τα κανει ολα,για ποιο λογο να δωσεις 42 μονο για ΑΑ και ΑΑΑ.

Γιατί ο D4 το μόνο που κάνει ειναι φόρτιση δεν έχει πολλά άλλα που εχει ο παλιός αλλά ο καλύτερος σε όλα MAHA μόνο που δεν κάνει για λιθίου. Αλλά για κάποιον που θέλει να φορτίζει μόνο ΑΑ ΚΑΙ ΑΑΑ δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο πίστεψε με. Εχω και τους δυο φορτιστές.

φιλε μου εδω και 2 χρονια εχω αυτον που εχει τις ιδιες λειτουργιες με τον maha .
http://www.amazon.co.uk/AccuPower-Fast-Charger-IQ328-batteries-dark-blue/dp/B004Z5XXZU
ενταξει δεν λεω μερικες φορες μου χρειαστηκαν τα τεστ,αλλα για καποιον που δεν ασχολειται και πολυ,δεν θα του λειψει τιποτα νομιζω. ενοειται θα τον εχω backup

φιλε μου εδω και 2 χρονια εχω αυτον που εχει τις ιδιες λειτουργιες με τον maha .
http://www.amazon.co.uk/AccuPower-Fast-Charger-IQ328-batteries-dark-blue/dp/B004Z5XXZU
ενταξει δεν λεω μερικες φορες μου χρειαστηκαν τα τεστ,αλλα για καποιον που δεν ασχολειται και πολυ,δεν θα του λειψει τιποτα νομιζω. ενοειται θα τον εχω backup

Φίλε τον εχω και αυτόν τον φορτιστή αγορασμένο απο ebay όπως είπα και πιο πριν εχω ξοδέψει πολλα σε φορτιστές. Μου λες ότι εχει τις ίδιες λειτουργίες αλλά δεν ειναι καθολου έτσι ( έχει ας πούμε λειτουργία cycle; Η οποία ειναι απαραίτητη όταν θες να συνεφέρεις μπαταρίες που έχουν χάσει την δύναμη τους; ) Μετά μπορείς για καθε μια απο τις 4 μπαταρίες που θα φορτίσεις να διαλέξεις διαφορετικούς κύκλους φόρτισης, να φορτίσεις σε διαφορετικά μιλιαμπέρ και να επιλέξεις διαφορετικές λειτουργίες φόρτισης για την κάθε μια θέση και παράλληλα φωτιζεται το display κατα την διάρκεια της φόρτισης πράγμα που δεν εχει ο Accu Power . Κανε τον κόπο και διάβασε τα χαρακτηρηστικά του Maha γι αυτό λοιπόν κοστίζει παραπάνω παρά το ότι κυκλοφορεί μια 5ετια. Για κάποιον που θέλει τον καλυτερο θα τον αγοράσει

https://static.eleshop.nl/mage/user-manuals/mh-c9000-manual-en.pdf

" 

Η σωστή φόρτιση των μπαταριών αποτελεί πάντα πρόβλημα για όσους έχουν ανάγκη συχνής χρήσης τους. 
Κακής ποιότητας φορτιστές και λάθος τακτικές φόρτισης οδηγούν συχνά σε γρήγορα αχρήστευση των μπαταριών και σε περιττά έξοδα.

Στην αγορά υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι φορτιστές με διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές και τιμές.

O Powerex MH-C9000 WizardOne είναι ίσως η καλύτερη διαθέσιμη λύση για φόρτιση μπαταριών AA και AAA.
Δέχεται 4 μπαταρίες και διαθέτει ξεχωριστό κύκλωμα φόρτισης για την κάθε μία.
Αυτό που τον κάνει και ξεχωρίζει δεν είναι μόνο η ικανότητα του να φορτίζει αξιόπιστα τις μπαταρίες αλλά οι επιπλέον λειτουργίες που διαθέτει.
Λειτουργία φόρτισης: Ο φορτιστής φορτώνει την μπαταρία με καθοριζόμενο από τον χειριστή ρεύμα φόρτισης. Είναι ιδανικός τρόπος λειτουργίας για μπαταρίες που γνωρίζουμε ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Λειτουργία αναζωογόνησης και ανάλυσης: Στην αρχή φορτώνει την μπαταρία. Κατόπιν μπαίνει σε κατάσταση αναμονής για δύο ώρες μετά εκφορτίζει την μπαταρία ξαναμπαίνει σε κατάσταση αναμονής και κατόπιν ξαναφορτίζει την μπαταρία. Στο τέλος του κύκλου αναζωογόνησης ο Powerex MH-C9000 WizardOne αναφέρει την χωρητικότητα που μέτρησε στην μπαταρία κατά την διάρκεια της εκφόρτισης. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ χρήσιμος για μπαταρίες που δεν ξέρουμε τι χωρητικότητα διαθέτουν πλέον αλλά και για μπαταρίες των οποίων η απόδοση έχει πέσει αρκετά. Πρέπει να τονίσουμε ότι το ρεύμα φόρτισης και εκφόρτισης είναι οριζόμενα από τον χειριστή του Powerex MH-C9000 WizardOne.
Λειτουργία “στρωσίματος” μπαταρίας: Η μπαταρία φορτίζεται για 16 ώρες με ρεύμα φόρτισης το 10% της χωρητικότητας της. Μετά από αναμονή μίας ώρας ακολουθεί διαδικασία εκφόρτισης με ρεύμα εκφόρτισης το 20% της χωρητικότητας της μπαταρίας και μετά από άλλη μία ώρα αναμονή η μπαταρία ξαναφορτίζεται για 16 ώρες με ρεύμα φόρτισης το 10% της χωρητικότητας της. Η συγκεκριμένη λειτουργία του Powerex MH-C9000 WizardOne είναι ιδανική για καινούργιες μπαταρίες αλλά και για όσες μπαταρίες δεν επανήλθαν στην σωστή λειτουργική τους κατάσταση μετά από λειτουργία αναζωογόνησης και ανάλυσης.
Λειτουργία εκφόρτισης: Σε αυτή την κατάσταση λειτουργίας ο Powerex MH-C9000 WizardOne απλά εκφορτίζει την μπαταρία με το οριζόμενο από τον χειριστή ρεύμα εκφόρτισης. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι χρήσιμος για να έχουμε πλήρη άποψη σχετικά με την ποσότητα ενέργειας που αποθηκεύει η μπαταρία. Στο τέλος του κύκλου εκφόρτισης η μπαταρία δεν ξαναφορτίζεται.
Λειτουργία κυκλικής φόρτισης – εκφόρτισης: Ο Powerex MH-C9000 WizardOne εκτελεί αλλεπάλληλους κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης της μπαταρίας. Το ρεύμα φόρτισης, εκφόρτισης αλλά και ο αριθμός των κύκλων ορίζονται από τον χειριστή.

Τεχνικές Προδιαγραφές:
Ρεύμα φόρτισης: Προγραμματιζόμενο από 0.2 Α έως 2 Α με βήματα του 0.1 Α
Ρεύμα ολοκλήρωσης φόρτισης: 100mA
Ρεύμα αφού ολοκληρωθεί η φόρτιση: 10mA
Τάση περάτωσης εκφόρτισης: 1 V
Ρεύμα εκφόρτισης: 0.1 Α έως 1 Α προγραμματιζόμενο με βήματα του 0.1 Α
Μνήμες αποθήκευσης χωρητικότητας μπαταρίας: 12 (Ισχύει μόνο για την λειτουργία κυκλικής φόρτισης-εκφόρτισης)
Τάση/Ρεύμα λειτουργίας φορτιστή: 12 V – 2 A
Τάση λειτουργίας παροχέα τροφοδοσίας: 100 έως 240 V 50/60 Hz

Ο Powerex MH-C9000 WizardOne θα σας προσφέρει όλες τις δυνατές λύσεις για να ξαναζωντανέψετε μπαταρίες που μέχρι σήμερα θεωρούσατε άχρηστες και θα διατηρήσει τις υπάρχουσες καλές μπαταρίες σε άψογη λειτουργική κατάσταση για πάρα πολύ καιρό. Δώστε στις ΑΑ και ΑΑΑ μπαταρίες σας να πιουν από την την πηγή της ζωής τον υπέροχο και μοναδικό φορτιστή Powerex MH-C9000 WizardOne.

"

αυτα υπαρχουν και στον accupower(τωρα για τον φωτισμο του display γουστα ειναι αυτα)
charge current adjustable: 200, 500, 700 and 1000mA for 1-4 batteries or up to 1800mA for 1-2 batteries
discharge function to prevent from memory-effect
special care program to regenerate damaged batteries (because of charge / discharge cycles)
battery test for nearly real values
capacity measurement for 1-4 Mignon/AA or Micro/AA

απλα ειπα οτι καποιος που φορτιζει και δεν θελει να το ψαξει περισσοτερο (και να φορτιζει πολλες διαφορετικες μπαταριες)ο d4 φαινεται μια καλη επιλογη.

Αριστείδη εγώ δεν λέω ότι δεν κανεις την δουλειά σου με τον ACCUPOWER αλλά το ότι έχει λιγότερες λειτουργίες και δεν είναι smart είναι γεγονός θυμάμαι όταν έκανα unboxing και τον χρησιμοποίησα για πρώτη φορά και είδα ότι δεν φωτιζεται το display όταν λειτουργεί και πρεπει την νύχτα να πας με φακό για να δεις την φορτιση απογοητευτηκα και γύρισα στον Maha απο τότε δεν τον ξανά χρησιμοποίησα και ´ολα αυτά για 10 διαφορά; Μη μου πεις οτι δεν ενοιωσες την ίδια απογοήτευση κι εσύ;
Αλλα όπως λες κι εσύ γούστα ειναι αυτά.

Επειδή εγώ δε θα κάτσω να ασχοληθώ τόσο με μία μπαταρία που κοστίζει 2-3 ευρώ,
θα αγοράσω τελικά τον D4 που είναι στα 17,80.
http://www.aliexpress.com/item/1pc-...e-Charger-Retail-Package-with/1914818762.html

Έχει και φωτάκι το οποίο μπορείς να απενεργοποιήσεις (μου είναι τελείως αδιάφορο).

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές :)

Επειδή εγώ δε θα κάτσω να ασχοληθώ τόσο με μία μπαταρία που κοστίζει 2-3 ευρώ,
θα αγοράσω τελικά τον D4 που είναι στα 17,80.
http://www.aliexpress.com/item/1pc-...e-Charger-Retail-Package-with/1914818762.html

Έχει και φωτάκι το οποίο μπορείς να απενεργοποιήσεις (μου είναι τελείως αδιάφορο).

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές :)

Πολύ καλή τιμή αλλά... "Sorry, this item is no longer available!" :frown:

τον έχασα και εγώ μάλλον
του έστειλα μήνυμα αν είναι ο γνήσιος γιατί δεν το είδα να το γράφει κάπου και δεν τους έχω εμπιστοσύνη

ακόμα να απαντήσει...

τώρα είδα ότι έχει και τον D2 στα 13,55
http://www.aliexpress.com/item/1pc-...e-Charger-Retail-Package-with/1925757600.html

Να σας πω κι εγώ τι έπαθα σήμερα :)
Πήγα να βάλω να φορτίσει μια Panasonic NCR18650B σε έναν από τους κλασικούς φορτιστές που στέλνουν οι Κινέζοι (ξέρετε αυτούς τους υψηλής ποιότητας που δεν ξέρεις αν είναι μόνο από πλαστικό ή έχουν και πλακέτα μέσα τους).
Μολις τον βάζω στην πρίζα βλέπω δεν ανάβει το λαμπάκι της φόρτισης και με το που πάω να τον βγάλω από την πρίζα ακούω το μπαμ (ο θόρυβος ήταν σχεδόν ίδιος με πυροβολισμό καραμπίνας στα 20 μέτρα) και πήρα και δώρο και μια μπάλα φωτιάς αλά DragonBall!

Εννοείται ο φορτιστής έβγαλε κάτι καπνούς και έπεσε και η χελώνα της ΔΕΗ.

Η μπαταρία κι εγώ από την άλλη, μια χαρά!

Για πείτε κανέναν καλό φορτιστή στα 15Ε. Είδα τον Fenix από το Batteries.gr και λέω να τον πάρω γιατί θα έρθει πιο γρήγορα!

Καλημέρα. Σήμερα το πρωϊ άνοιξα το πακέτο απο Banggood με τον D2 που αγόρασα πριν ένα μήνα σε προσφορά. Τον έβαλα να φορτίσει 3 AA Energizer 2000 mAh και 2 AAA Varta 1000 mAh. Γενικά μπορώ να πω ότι είναι καλή κατασκευή , με LCD Display που δίνει αρκετές πληροφορίες. Φορτίζει με ρεύμα 500 mA. Έχει και low charging mode για μπαταρίες με μικρή χωρητικότητα (στο manual αναφέρει κάτω απο 750 mAh).
Μπορείς να ξεχωρίσεις το mode φόρτισης για κάθε socket. Θέμα θερμοκρασίας δεν υπήρξε στον φορτιστή. Στις μικρές (ΑΑΑ) λιγάκι ανέβηκε η θερμοκρασία τους. Θα τις δοκιμάσω και σε low mode να δω αν ανεβαίνει και εκεί. Σε 2 ώρες είχαν φορτίσει πλήρως.
Στις ΑΑ θεωρώ ότι η μικρή αύξηση θερμοκρασίας είναι φυσιολογική. Περιμένω να έρθουν αι οι 2 KeepPower 18650 3100 mAh Protected , να τις δοκιμάσω και αυτές.