Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές
φιλε μου εδω και 2 χρονια εχω αυτον που εχει τις ιδιες λειτουργιες με τον maha .
http://www.amazon.co.uk/AccuPower-Fast-Charger-IQ328-batteries-dark-blue/dp/B004Z5XXZU
ενταξει δεν λεω μερικες φορες μου χρειαστηκαν τα τεστ,αλλα για καποιον που δεν ασχολειται και πολυ,δεν θα του λειψει τιποτα νομιζω. ενοειται θα τον εχω backup
Φίλε τον εχω και αυτόν τον φορτιστή αγορασμένο απο ebay όπως είπα και πιο πριν εχω ξοδέψει πολλα σε φορτιστές. Μου λες ότι εχει τις ίδιες λειτουργίες αλλά δεν ειναι καθολου έτσι ( έχει ας πούμε λειτουργία cycle; Η οποία ειναι απαραίτητη όταν θες να συνεφέρεις μπαταρίες που έχουν χάσει την δύναμη τους; ) Μετά μπορείς για καθε μια απο τις 4 μπαταρίες που θα φορτίσεις να διαλέξεις διαφορετικούς κύκλους φόρτισης, να φορτίσεις σε διαφορετικά μιλιαμπέρ και να επιλέξεις διαφορετικές λειτουργίες φόρτισης για την κάθε μια θέση και παράλληλα φωτιζεται το display κατα την διάρκεια της φόρτισης πράγμα που δεν εχει ο Accu Power . Κανε τον κόπο και διάβασε τα χαρακτηρηστικά του Maha γι αυτό λοιπόν κοστίζει παραπάνω παρά το ότι κυκλοφορεί μια 5ετια. Για κάποιον που θέλει τον καλυτερο θα τον αγοράσει
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
https://static.eleshop.nl/mage/user-manuals/mh-c9000-manual-en.pdf
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
"

Η σωστή φόρτιση των μπαταριών αποτελεί πάντα πρόβλημα για όσους έχουν ανάγκη συχνής χρήσης τους.
Κακής ποιότητας φορτιστές και λάθος τακτικές φόρτισης οδηγούν συχνά σε γρήγορα αχρήστευση των μπαταριών και σε περιττά έξοδα.
Στην αγορά υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι φορτιστές με διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές και τιμές.
O Powerex MH-C9000 WizardOne είναι ίσως η καλύτερη διαθέσιμη λύση για φόρτιση μπαταριών AA και AAA.
Δέχεται 4 μπαταρίες και διαθέτει ξεχωριστό κύκλωμα φόρτισης για την κάθε μία.
Αυτό που τον κάνει και ξεχωρίζει δεν είναι μόνο η ικανότητα του να φορτίζει αξιόπιστα τις μπαταρίες αλλά οι επιπλέον λειτουργίες που διαθέτει.
Λειτουργία φόρτισης: Ο φορτιστής φορτώνει την μπαταρία με καθοριζόμενο από τον χειριστή ρεύμα φόρτισης. Είναι ιδανικός τρόπος λειτουργίας για μπαταρίες που γνωρίζουμε ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Λειτουργία αναζωογόνησης και ανάλυσης: Στην αρχή φορτώνει την μπαταρία. Κατόπιν μπαίνει σε κατάσταση αναμονής για δύο ώρες μετά εκφορτίζει την μπαταρία ξαναμπαίνει σε κατάσταση αναμονής και κατόπιν ξαναφορτίζει την μπαταρία. Στο τέλος του κύκλου αναζωογόνησης ο Powerex MH-C9000 WizardOne αναφέρει την χωρητικότητα που μέτρησε στην μπαταρία κατά την διάρκεια της εκφόρτισης. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ χρήσιμος για μπαταρίες που δεν ξέρουμε τι χωρητικότητα διαθέτουν πλέον αλλά και για μπαταρίες των οποίων η απόδοση έχει πέσει αρκετά. Πρέπει να τονίσουμε ότι το ρεύμα φόρτισης και εκφόρτισης είναι οριζόμενα από τον χειριστή του Powerex MH-C9000 WizardOne.
Λειτουργία “στρωσίματος” μπαταρίας: Η μπαταρία φορτίζεται για 16 ώρες με ρεύμα φόρτισης το 10% της χωρητικότητας της. Μετά από αναμονή μίας ώρας ακολουθεί διαδικασία εκφόρτισης με ρεύμα εκφόρτισης το 20% της χωρητικότητας της μπαταρίας και μετά από άλλη μία ώρα αναμονή η μπαταρία ξαναφορτίζεται για 16 ώρες με ρεύμα φόρτισης το 10% της χωρητικότητας της. Η συγκεκριμένη λειτουργία του Powerex MH-C9000 WizardOne είναι ιδανική για καινούργιες μπαταρίες αλλά και για όσες μπαταρίες δεν επανήλθαν στην σωστή λειτουργική τους κατάσταση μετά από λειτουργία αναζωογόνησης και ανάλυσης.
Λειτουργία εκφόρτισης: Σε αυτή την κατάσταση λειτουργίας ο Powerex MH-C9000 WizardOne απλά εκφορτίζει την μπαταρία με το οριζόμενο από τον χειριστή ρεύμα εκφόρτισης. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι χρήσιμος για να έχουμε πλήρη άποψη σχετικά με την ποσότητα ενέργειας που αποθηκεύει η μπαταρία. Στο τέλος του κύκλου εκφόρτισης η μπαταρία δεν ξαναφορτίζεται.
Λειτουργία κυκλικής φόρτισης – εκφόρτισης: Ο Powerex MH-C9000 WizardOne εκτελεί αλλεπάλληλους κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης της μπαταρίας. Το ρεύμα φόρτισης, εκφόρτισης αλλά και ο αριθμός των κύκλων ορίζονται από τον χειριστή.
Τεχνικές Προδιαγραφές:
Ρεύμα φόρτισης: Προγραμματιζόμενο από 0.2 Α έως 2 Α με βήματα του 0.1 Α
Ρεύμα ολοκλήρωσης φόρτισης: 100mA
Ρεύμα αφού ολοκληρωθεί η φόρτιση: 10mA
Τάση περάτωσης εκφόρτισης: 1 V
Ρεύμα εκφόρτισης: 0.1 Α έως 1 Α προγραμματιζόμενο με βήματα του 0.1 Α
Μνήμες αποθήκευσης χωρητικότητας μπαταρίας: 12 (Ισχύει μόνο για την λειτουργία κυκλικής φόρτισης-εκφόρτισης)
Τάση/Ρεύμα λειτουργίας φορτιστή: 12 V – 2 A
Τάση λειτουργίας παροχέα τροφοδοσίας: 100 έως 240 V 50/60 Hz
Ο Powerex MH-C9000 WizardOne θα σας προσφέρει όλες τις δυνατές λύσεις για να ξαναζωντανέψετε μπαταρίες που μέχρι σήμερα θεωρούσατε άχρηστες και θα διατηρήσει τις υπάρχουσες καλές μπαταρίες σε άψογη λειτουργική κατάσταση για πάρα πολύ καιρό. Δώστε στις ΑΑ και ΑΑΑ μπαταρίες σας να πιουν από την την πηγή της ζωής τον υπέροχο και μοναδικό φορτιστή Powerex MH-C9000 WizardOne.

"