Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Δεν βλέπω κάτι σε καμία εικόνα, ούτε στο nkon ούτε στο gearbest. Στον xtar π.χ. φαίνεται και στις φωτογραφίες ότι έχει αυτοκινήτου. Μήπως να πάρω τελικά κανέναν xtar? Θα φορτίζει όμως και λιθίου και απλές?

Όχι, οι Xtar (και σύμφωνα με τον πίνακα που έβαλε πιο πάνω ο kospap) δεν φορτίζουν NiMh. Αυτό είναι σίγουρο τουλάχιστον για τον VP2 που έχω...

εχεις δικιο...στα ρεβιου δεν εμφανιζεται ακλωδιο αυτοκινητου. Αλλα ο φορτιστης εχει εισοδο 12V - 3A. οποτε ζητα αναλογο καλωδιο

Όχι, οι Xtar (και σύμφωνα με τον πίνακα που έβαλε πιο πάνω ο kospap) δεν φορτίζουν NiMh. Αυτό είναι σίγουρο τουλάχιστον για τον VP2 που έχω...

και ομως υπαρχουν μοντελα, τα xp4 & xpc...δες λιγο καλυτερα

(μαλλον ειναι καιρος να φτιαξω και τον δευτερο πινακα με τουυς αλλους φορτιστες).

Εγω δεν θα κολλουσα στο καλωδιο. Μολις παρελαμβανα το φοτιστη θα μετρουσα το παχος του βυσματος και θα εκανα ενα απο μονος μου
(εξαρτηματα απο τα βαγαζια των ηλεκτρονικων, + ασφαλεια στα 5-10 Αμπερ)
Εχει και το fasttech καλωδια αλλα δεν εξρω αν αντεχουν τα αμπερ του φορτιστη που ανεβαινει στα 3Α

Έχω πάρει αυτό εδώ το battery pack για τα φωτογραφικά flash μου

$_57.JPG

Πριν από λίγες μέρες, έπαψε να λειτουργεί ενώ φαίνεται να φορτίζει κανονικά. Βάζοντας το πολύμετρο στους πόλους της μπαταρίας του, ξεκινάει να δείχνει από 13.5v και ανεβαίνει μεχρι τα 15-16v. Η μπαταρία του δικού μου είναι 11.1 volt, 3800mAh και του νέου μοντέλου (έχουν υπάρξει αναφορές περι προβληματικής μπαταρίας, γι' αυτό και αντικαταστάθηκε) 11.1 volt, 4500mAh. Δυστυχώς η εγγύηση τελείωσε, οπότε ή θα βρω εγώ κάποια λύση ή θα το πετάξω.

IMG_20141103_175056.jpg

Ως άσχετος με τα ηλεκτρονικά, ρωτάω αν υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτή η συμπεριφορά της μπαταρίας για το ό,τι δε δουλεύει πλέον. Επίσης μπορώ να βρω στο εμπόριο ή να φτιάξω κάπου τέτοιο pack;

μπερδεμενη δουλεια....

πρωτον μετρα το βολατζ στο βυσμα συνδεσης.

μετα με μπερδευει η ιδια η μπαταρια...11,1V σημαινει 3 στοιχεια των 3,7 (nominal) σε σειρα....
στην πραξη 3χ4,2=12,6V
σου μοιαζει να εχει 3 μπαταριες 18650 σε συστοιχια?
και γιατι 15-16Βολτ?

μετα με προβληματιζει αυτο το 6SP που γραφει επανω. δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι κωδικος η ενδειξη της συνδεσμολογας των μπαταριων

Δουλευει λιγο ή εντελως καοθλου?

Ποσο καιρο τον εχεις? γιαιτ 3 χρονια και συχνη χρηση μαλλον απλα οι μπαατριες εφτασαν στο τελος του

αν εχει 18650 μπορουν να αντικατασταθουν, ειτε επαγγελματικα (Δησιος) ειτε τσιγγανικα απο εσενα

μπερδεμενη δουλεια....

πρωτον μετρα το βολατζ στο βυσμα συνδεσης.

μετα με μπερδευει η ιδια η μπαταρια...11,1V σημαινει 3 στοιχεια των 3,7 (nominal) σε σειρα....
στην πραξη 3χ4,2=12,6V
σου μοιαζει να εχει 3 μπαταριες 18650 σε συστοιχια?
και γιατι 15-16Βολτ?

μετα με προβληματιζει αυτο το 6SP που γραφει επανω. δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι κωδικος η ενδειξη της συνδεσμολογας των μπαταριων

Δουλευει λιγο ή εντελως καοθλου?

Ποσο καιρο τον εχεις? γιαιτ 3 χρονια και συχνη χρηση μαλλον απλα οι μπαατριες εφτασαν στο τελος του

αν εχει 18650 μπορουν να αντικατασταθουν, ειτε επαγγελματικα (Δησιος) ειτε τσιγγανικα απο εσενα

Δε δουλεύει καθόλου (τo ledακι ένδειξης λειτουργίας δεν ανάβει πατώντας το διακόπτη).
Η μπαταρία όμως όταν μπαίνει στο φορτιστή της δείχνει να φορτίζει (ανάβει κόκκινο το λεντ του φορτιστή και μετά από κάποια ώρα - λίγη πλέον γιατί προφανώς καταλαβαίνει ότι εχει φορτίσει - ανάβει πράσινο).

Στο βύσμα σύνδεσης δε δείχνει τίποτα (0 volt). Επίσης, να αναφέρω ότι με τη μπαταρία συνδεδεμένη (είναι αποσπώμενη όπως φαίνεται εδώ) η "συσκευή" ζεσταίνεται, πράγμα που δε συνέβαινε τον καιρό που λειτουργούσε κανονικά.

Δεν έχει 18650 μπαταρίες. Εβγαλα το θερμοσυστελλόμενο της μπαταρίας και είναι έτσι

IMG_20141103_183938.jpg

IMG_20141103_184017.jpg

Αυτή εδώ είναι η μπαταρία που χρησιμοποιείται, αν βοηθάει κάπου.

πρωτον...ξανατυλιξετην με κατι μονωτικο.....οι λιθιου πολυμερους ειναι δυστροπες απο θεμα ασφαλειας

δεν μπορω να καταλαβω αν φταιει η μπαταρια, τα ηλεκτρονικα της προστασιας της (φαινονται στο περιτυλιγμα) ή τα ηλεκτρονικα στην κασα.
Αλλα αυτο με την ζεστη δειχνει οτι ακτι δεν παει ακλα με τα διια τα στοιχεια

προταση...μην πειραξεις την μπαταρια αλλο για λογους ασφαλειας.
αν δεν μπορεις να βρεις την ιδια πχ στο ebay. το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αγορασεις νεα αποσπωμενη μοναδα. 49 δολλαρια σοτ αμαζον ειδα

πρωτον...ξανατυλιξετην με κατι μονωτικο.....οι λιθιου πολυμερους ειναι δυστροπες απο θεμα ασφαλειας

δεν μπορω να καταλαβω αν φταιει η μπαταρια, τα ηλεκτρονικα της προστασιας της (φαινονται στο περιτυλιγμα) ή τα ηλεκτρονικα στην κασα.
Αλλα αυτο με την ζεστη δειχνει οτι ακτι δεν παει ακλα με τα διια τα στοιχεια

προταση...μην πειραξεις την μπαταρια αλλο για λογους ασφαλειας.
αν δεν μπορεις να βρεις την ιδια πχ στο ebay. το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αγορασεις νεα αποσπωμενη μοναδα. 49 δολλαρια σοτ αμαζον ειδα

Μάλλον θα πάρω μια και καλή όλο το πακέτο, μην τυχόν το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην μπαταρία αλλά σε όλο το σύστημα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Πραγματικά έχω μαύρα μεσάνυχτα από ηλεκτρονικά!

Σήμερα "τσίμπισα" απο eshop μια τετράδα Eneloop AA και μια ΑΑΑ τελευταίας σοδιάς, σύνολο 20 . Από nkon μαζί με μεταφορικά έρχονται 21.40 .
Έχω τώρα τις 2 ΑΑ να φορτίζουν στον Nitecore. Οι πρώτες 2 έκαναν 1.30 h να φορτίσουν πλήρως.
Με βλέπω να χτυπάω άλλο ένα σετάκι από ΑΑ & ΑΑΑ.

Σήμερα "τσίμπισα" απο eshop μια τετράδα Eneloop AA και μια ΑΑΑ τελευταίας σοδιάς, σύνολο 20 . Από nkon μαζί με μεταφορικά έρχονται 21.40 .
Έχω τώρα τις 2 ΑΑ να φορτίζουν στον Nitecore. Οι πρώτες 2 έκαναν 1.30 h να φορτίσουν πλήρως.
Με βλέπω να χτυπάω άλλο ένα σετάκι από ΑΑ & ΑΑΑ.

Μπραβο, καλη τιμη.
Βαλε κανα λινκ αν θες για τους ενδιαφερομενους.

Φίλε Χιώτη , το είχα ανεβάσει και παλιότερα , αλλά δεν κάνει κακό άλλη μια φορά. Εδώ λοιπόν βρισκεις τις ΑΑ και εδώ τις ΑΑΑ

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Εγώ φίλε μου παράγγειλα τις Gold-Plating και τις KeepPower από 2 τεμάχια στις 27 Σεπτεμβρίου αλλά ακόμα τις περιμένω

εγω θα ελαγα να ψαξετε δοκιμες με το ποια σηκωνει η πλακετας της τα μεγαλυτερα φορτια. Αλλαξει σηαμντικα τη αποδοση πανω απο τα 2,5-3 αμπερ