Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Παιδια θελω να κανω παραγγελεια από Banggood.com και το ποσο είναι 27 ευρω,θα πληρωσω τελωνειο η όχι?

οχι ρε συ....θα τα στειλουν με διαφορετικη τιμη δηλωμενα...αλλα και στα 27 παλι δεν πληρωνεις

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

να ρωτησω κατι οταν παρουμε καινουργιες επαναφορτιζομενες μπαταριες και θελουμε να τις αποθηκευσουμε, πρεπει να τις αποσυσκευασουμε και να τις φορτησουμε και μετα να τις αποθηκευσουμε η μπορουμε χωρις να τις βγαλουμε απ την συσκευασια να τις αποθηκευσουμε για οσο καιρο χρειασθει εως να χρησιμοποιηθουν;

μαλλον το δευτερο..γιατι ηδη ερχονται στο 40% της φορτισης που ειναι και οι προδιαγραφες αποθηεκυσης.
Αλλα αν δεν θες να εχεις στοκ για το πυρηνικο σου καταφυγιο, καλυτερα ειναι να τις φορτιζεις και να τις χαρεις.
Απο τα 3 χροναι και μετα ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ οι επαναφορτιζομενες λιθιου αρχιζουν να γερνανε, ακομα και σε αποθηκευση.

συγνωμη..παρασυρθηκα.
Νομιζω οτι και για αυτες ισχυει το 40% εκτος και αν ειναι LSD (eneloop κτλ) που ερχονται δηδη προφορτισμενες

Λοιπόν επανερχόμαστε με το σίριαλ τον κόκκινον "Tronic Energy ΑΑ 2500 mAh", έχει περάσει ένας μήνας και δέκα μέρες από την τελευταία μέτρηση τους και όπως είχα υποσχεθεί τις μέτρησα πάλι για να δούμε σε το επίπεδα βρίσκονται. Να σας θυμίσω ότι πριν 40 μέρες τις είχα αφήσει στα 1,35v και η σημερινή μέτρηση έδειξε 1,324v και για τα 4 στοιχεία, εδώ να αναφέρω ότι έχουν περάσει 2,5 από την αρχική τους φόρτιση. Βλέπουμε λοιπόν ότι έπεσε ο ρυθμός αποφόρτισης σε σχέση με πριν (Την προηγούμενη φορά ήταν από 1,45 σε 1,35 ενώ τώρα από 1,35 σε 1,325) και ότι υπάρχει ομοιογένεια στις μπαταρίες μιας και τα 4 στοιχεία συνεχίζουν να δίνουν τις ίδιες αποκλίσεις. Προσωπικά αν και είναι απλές και όχι LSD τις θεωρώ μια τίμια αγορά που άξιζε και με το παραπάνω το εξαιρετικά χαμηλό ποσό της αγοράς τους.

Και μιας και πλέον έχω στην κατοχή μου τον Opus BT-C3100 v2.1 και μερικά ζευγάρια τον νέον πράσινον LSD "Tronic Energy ECO 2300 mAh" μπήκα στην διαδικασία μερικών μετρήσεων για άμεση σύγκριση των δύο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν σε τεστ φόρτισης - αποφόρτισης (1000mA κ' 700mA αντίστοιχα, που είναι το μέγιστο για NiMH που μπορεί να δώσει ο Opus)

Tronic Energy Professional ΑΑ(κόκκινες) : Ονομαστική χωρητικότητα 2500 mAh - Μετρηθείς χωρητικότητα 2400 (±30) mAh (η τιμή είναι ο μέσος όρος από την μέτρηση 4 στοιχείων)
Tronic Energy Eco LSD ΑΑ(πράσινες) : Ονομαστική χωρητικότητα 2300 mAh - Μετρηθείς χωρητικότητα 2350 (±20) mAh (η τιμή είναι ο μέσος όρος από την μέτρηση 4 στοιχείων)

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι "απλές" Tronic professional απέδωσαν κατά τι λιγότερο από την ονομαστική τους χωρητικότητα ενώ οι LSD Tronic ECO από την άλλη λίγο παραπάνω, το αξιοσημείωτο όμως και για τις δυο περιπτώσεις είναι οι πολύ μικρές αποκλίσεις (30 και 20 mAh αντίστοιχα) των μετρήσεων ανάμεσα στα στοιχεία του κάθε πακέτου. Επίσης κατά την αποφόρτιση ήταν και οι δύο τύποι κρύοι ενώ κατά την φόρτιση μόνο οι κόκκινες professional ζεστάθηκαν λίγο παραπάνω αλλά όχι σε ανησυχητικά πλαίσια.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι οι κόκκινες Tronic Professional είναι κατασκευής 4/2014 ενώ οι πράσινες Tronic ECO LSD είναι 11/2014. Και τα δύο πακέτα ήταν καινούργια και έχουν κάνει μόνο μια φόρτιση-αποφόρτιση (στο πακέτο γράφουν ότι χρειάζονται 5 κύκλους για να εκμεταλλευόμουν την πλήρη χωριτικότητα τους).

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι LSD Tronic ECO είναι μια εξαιρετική και Best Value for Money αγορά μιας και τα 3 ανά τέσσερα τεμάχια είναι υπερβολικά χαμιλή τιμή και υπερκαλύπτουν πλήρως την ονομαστική τους χωριτικότητα.

Σύντομα θα έχω και ανάλογο συγκριτικό και για τις ΑΑΑ.

Last edited:

Μπραβο, πολυ χρησιμες πληροφοριες και παρατηρησεις!
Ειμαι σιγουρος οτι και οι ΑΑΑ θα κυμανθουν στα ιδια πλαισια αποδοσης.

Ωραίος ! Καλές και χρήσιμες οι δοκιμές σου. Μπράβο φίλε !
Στο μεταξύ έχω φορτίσει πλήρως και εγώ από μια τετράδα καινούργιες ΑΑ και ΑΑΑ Tronic, τις μέτρησα και θα τις ξαναμετρήσω στον μήνα (για αρχή) για να τσεκάρω την αποφόρτιση...

Ενδιαφερομαι για αγορα φορτιστη μπαταριων λιθιου, και εννοειται αφου θα τον παρω ας φορτιζει και NiMH..
Λεω για εναν απο αυτους τους δυο, ποιον προτεινετε..?

Nitecore UM20 Dual Slot Lithium Li-ion Ni-MH Battery Charger
Nitecore I2 Lithium Li-ion Ni-MH Ni-Cd Smart Battery Charger

ο πρωτος ΔΕΝ φορτιζει NiMH. επισης ψαξε τις δοκιμες του, εχει καποιες ιδιατεροτητες σχετικα με το ρευμα φορτισης (απο θυρα υπολογiστη ή απο τροφοδοτικο USB)

Eχει δικιο ο Κωσταντίνος,εδω ειναι το τεστ του nitecore Nitecore UM20

http://lygte-info.dk/review/Review Charger Nitecore UM20 UK.html

Σου προτεινω τον nitecore D2 με την ψηφιακη οθονη, η διαφορα στα χρηματα με τον I2 ειναι πολυ μικρη

http://www.nkon.nl/charger/multichemistry/nitecore-digiicharger-d2.html

http://www.banggood.com/NITECORE-Digicharger-D2-LCD-Display-Universal-Smart-Charger-p-928156.html

Επισης το αβανταζ του D2 ειναι οτι εχει και διακοπτη low φορτισης για μπαταριες μικρης χωρητικοτητας Ni-Mi AAA
Και κανει καλυτερη φορτιση σε μπαταριες Ni-Mi λογο οτι χρησιμοποιη τον αλγοριθμο -dv/dt ,ενω ο I2 οχι.
Επισης οι θερμοκρασιες του D2 ειναι σε αρκετα πιο χαμηλα επιπεδα και σε μπαταριες λιθιου και Ni-Mi

Τεστ Νitecore D2

http://lygte-info.dk/review/Review Charger Nitecore Digicharger D2 UK.html

Τεστ Nitecore Ι2

http://lygte-info.dk/review/Review Charger Nitecore Intellicharger i2 UK.html

Διαβασα και γω στο fasttech οτι ο Nitecore UM20 ειναι συμβατος με Ni-MH.. Μαγαζι ειναι, τι θα εγραφαν..
Αν ειναι τον παραγγελνω (τον nitecore D2) απο banggood που βγαινει στα 17 ..! Ελεγα να μη δωσω τοσα, αλλα απ'οτι βλεπω ειναι κατι που αξιζει..!

Σας ευχαριστω πολυ..!

Ωραίος ! Καλές και χρήσιμες οι δοκιμές σου. Μπράβο φίλε !
Στο μεταξύ έχω φορτίσει πλήρως και εγώ από μια τετράδα καινούργιες ΑΑ και ΑΑΑ Tronic, τις μέτρησα και θα τις ξαναμετρήσω στον μήνα (για αρχή) για να τσεκάρω την αποφόρτιση...

- 8 Tronic AAA eco (πράσινες). Τις φόρτισα φουλ μετά την αγορά τους, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου. Μετά την φόρτιση στις 10/3 μετρήθηκαν και οι 4 στα 1,45V . Σήμερα (19/4) ξαναμετρήθηκαν. Η μία είναι στο 1,30V, οι 4 είναι στα 1,31V και οι 3 στο 1,32V.

- 8 Tronic AAA Energy. Ίδια διαδικασία με τις eco και πανομοιότυπα αποτελέσματα...

- και 4 Tronic AA Energy που είχαν φορτιστεί πλήρως στις 26/12/2014 μετρήθηκαν σήμερα οι 3 στο 1,30V και η μια στο 1,27V

Θα ξαναμετρηθούν όλες σε κάνα μήνα πάλι περίπου...

ωπα...αν ειναι ετσι οι κοiνες Tronic εχουν χαμηλοτερη αποφορτιση απο τις LSD Tronic eco!

οχι οτι μου επεσαν τα μαλλια βεβαια!

Έκανα και την μέτρηση χωριτικότητας στις AAA Tronic που σας είχα υποσχεθεί.

Tronic Energy Professional ΑAΑ(κόκκινες) : Ονομαστική χωρητικότητα 900 mAh - Μετρηθείς χωρητικότητα 890 (±10) mAh (η τιμή είναι ο μέσος όρος από την μέτρηση 4 στοιχείων)
Tronic Energy Eco LSD ΑAΑ(πράσινες) : Ονομαστική χωρητικότητα 950 mAh - Μετρηθείς χωρητικότητα 890 (±30) mAh (η τιμή είναι ο μέσος όρος από την μέτρηση 4 στοιχείων)

Εδώ τα πράγματα είναι αντίστροφα από ότι στις ΑΑ, κόκκινες ήταν όσο λένε ενώ οι πράσινες λιγότερο.
Επίσης να αναφέρω ότι οι πράσινες ζεστάθηκαν λίγο ενώ οι κόκκινες καθόλου (πάλι το αντίστροφο από ότι έγινε με τις ΑΑ)

Δυστυχώς τα δικά μου τεστ αυτό-αποφόρτισης πήγαν στράφι μιας και o μπόμπιρας ανιψιός αποφάσισε να μου καθαρίσει το συρτάρι με τις μπαταρίες-φακούς (Ναι το πέρασα ένα μίνι εγκεφαλικό :D). Ξεκίνημα και πάλι από το μηδέν λοιπόν, αυτήν την φορά λέω να βάζω και μια μπαταρία να φόρτιση για να έχουμε και εικόνα σε mAh πόσο έχασε όχι μόνο σε volt δεν είναι πιο σωστά έτσι; Θα τους κάνω και τα 5 φορτίσματα που γράφει στο κουτί για να στρώσουν.

Και κάτι τελευταίο ξέρει κανείς που φτιάχνονται η ποιος τις φτιάχνει τις Tronic για λογαριασμό των Lidl;

Περιμενω απο την Κινα το φορτιστη nitecore D2 και παραγγειλα δοκιμαστικα και δυο μπαταριες 18650.. Πηρα δυο NCR 18650B 3400mAH..(13 ) Δεν ειχα τα απαιτουμενα χρηματα στην καρτα και ετσι δεν πηρα protected..! (δεν πειραζει..)

Στον παραπανω φορτιστη, σταματαει η φορτιση οταν αυτη ολοκληρωθει..? Η θα πρεπει να βρισκομαι στο χωρο και να το αποσυνδεω στο 100%..?
Το λεω για να καταλαβω πως μπορω να χειριστω τις μη προστατευομενες..!