Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Παιδια θελω να παρω μια 4αδα απο http://www.e-shop.gr/panasonic-eneloop-box-bk-3mcce-aa-1900mah-4tem-p-ANA.NLP0268 ή http://www.e-shop.gr/panasonic-eneloop-bk-3mcce-aa-1900mah-4tem-p-ANA.NLP0264.Γιατι αυτες με το εξτρα κουτακι ειναι πιο φθηνες;Αφου ουσιαστικα προκειται για ιδιας γενιας μπαταριες παιζει να ειναι πιο παλιες σε ημερομηνια παραγωγης;

φαινεται οτι ειναι μονο θεμα συσκευασις/κοστολογησης/προσφορας. κια οι δυο εχουν τον ιδιο κωδικο γεννεας BK-3MCCE

Παρελαβα σημερα τις Enercig 18350 απο Nkon . Ειναι στον φορτιστη τωρα και θα τις δοκιμασω αργοτερα πως τα πανε σε απαιτητικούς φακους οπως ο S41 ...

Γιατι οχι 20500 :rifle: μου λες ....
Και εχω 2 φακους με τετοιο tube στο ραφι , δεν μου παει να βαλω 18500 .

Καλησπέρα έχουμε καμία πρόταση για καμιά 14500; Επίσης τι διαφορά έχουν οι 14500 με τις hr6 του ικεα τις αα;

Last edited:
Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Καλησπέρα έχουμε καμία πρόταση για καμιά 14500; Επίσης τι διαφορά έχουν οι 14500 με τις hr6 του ικεα τις αα;

14500 και ΑΑ = μονη ομοιότητα στο μέγεθος
ΑΑ επαναφορτιζόμενη στα 1.2V (max 1.4V), ΝιΜΗ συνήθως
14500 LiIon, 3.7V (max 4.2V)
Ζευγάρι 14500 KeepPower @ Banggood
(τα κόστη ανέβηκαν εδω και κανα μήνα...)

Keeppower και trustfire είναι από τις πιο διαδεδομένες και δοκιμασμένες λύσεις, με τις δεύτερες για ευκολία να μπορείς να τις πάρεις και από Ελλάδα σε πολύ καλή τιμή από τον Teomav.

Η panasonic αναφερει αυτη τη χωρητικοτητα , νομιζω για εκφορτιση 250ma . Καπου εκει νομιζω , δεν θυμαμαι το νουμερο ακριβώς , μπορει να πέφτω εξω .

εξαλλου ολες οι μπαταριες πιανουν το μεγιστο της χωρτικοτητας μετα απο 3-4 κυκλους

Επειδη εχω αλλες 2 4αδες απο οταν τις ειχε η Sanyo, απο την πρωτη αναλυση που τις ειχα κανει μολις τις πηρα οι 3 στις 4 ειχαν δειξει πανω απο 1880mAh.

Παρέλαβα πριν μερικές μέρες τον opus bt-c100. Πλήρης φορτιστής όπως λένε άπαντες, σύμφωνω και εγώ. Τον δοκιμασα αρκετά για να μάθω τις λειτουργίες του.
Του έβαλα μία ncr18650 (3400 mah) σε charge test και μου έδειξε 3375 mah και μία ultrafire που ήταν δώρο με έναν φακό με 4200mah ονομαστικά, μου έδειξε 413mah(!!!)
Και δύο απορίες: Στις protected μετρώντας την εσωτερική τους αντίσταση, δείχνει ψηλότερα νούμερα από τις μη protected, φαντάζομαι το κύκλωμα προστασίας ανεβάζει τα νούμερα, σωστά;
Στην λειτουργία "Discharge" μπορούμε να μετρήσουμε τα συνολικά mah της μπαταρίας, όπως γίνεται δηλαδή στο "charge test";

Επίσης παρέλαβα και 2 sumsung inr 18650-30q προκειμένου τις δοκιμασω στον manker u11 αντί των ncr18650 protected αλλά βρε παιδιά οπτικά δεν είδα καμιά διαφορά στη φωτεινότητα (είχε γίνει προ μηνός περίπου μία σχετική συζήτηση για όποιον θυμάται, που κατέληξε στο ότι η μη protected με πολλά ονομαστικά amper είναι ιδανικοτερες για τον u11).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε καλη promo τιμη για λιγο ακομα ο LiitoKala Lii-100 http://www.banggood.com/LiitoKala-Lii-100-0_5A1A-Li-ion-Ni-MH-USB-Battery-Charger-p-1058806.html
Χτυπησα κανα δυο..

Είχα έναν και χτύπησα και εγώ άλλους δύο.....και ο ένας θα πάει για δώρο.

Το ειχα αναφέρει με τον liitokala , εγω εβαλα και ποντους και τους πηρα 2,95 , και οι ultrafire φορτιστες πιο ακριβοι ειναι :p
Χαρη δυσκολο να καταλαβεις διαφορα με το ματι , σε μετρησεις ισως το εβλεπες. Γενικα ομως η πολυ μεγαλη διαφορα ειναι σε φακους με fet drivers , που με high drain μπαταριες τραβανε οσο ζηταει το led .

Σωστα Γιωργο αλλα δεν το πηρα χαμπαρι τοτε...-bye- καλιο αργα παρα ποτε, χαχα! τουλαχιστον ειναι απο αξιοπιστο σαιτ!