Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Ενα αφόρτιστο ipad (κάτω από10%), με το μαμα φορτιστή των 2.4Αmp και το "μαμα" καλώδιο Apple, πρέπει να δείχνει σίγουρα 2Amp στην αρχή της φόρτισης...
Εκει θα φανεί και η ποιότητα του μετρητή σου...

Μάλιστα, κατάλαβα... Θα τον τεστάρω λοιπόν (και) τον μετρητή με το ipad κάποια στιγμή. Γιατί τώρα φορτίζω ένα power bank (ίσως κατάλαβες ότι φορτίζω από power bank )

Edit... Μόλις άλλαξα το καλώδιο (του ipad) με ένα άλλο (αυτό που ήταν μαζί με το power bank της Intenso) ο μετρητής ανέβηκε στα 1,38-1,42. Άρα το καλώδιο του ipad έχει πρόβλημα...

Last edited:
Re: Μπαταρίες-φορτιστές

πολλα παιζουν....και η αντισταση του καλωδιου και το πρωτοκολλο φορτισης..
επ[ισης οσο προχωρα -απο ενα σημειο και εμτα- το γεμισμα της μπαταριας, η ενταησ φορτισης πεφτει...αυτο επιβαλεται για την σωστη φορτιση των μπαατριων λξθιου

Καποιος που να εχει τον Opus bt-c3100 v2.2 ισως μπορει να μου λυσει μια απορια ...

Σε τι ταση σταματαει η φορτιση των μπαταριων λιθιου ?

Με τον v2.1 που εχω σταματα στα 4,18 στις μπαταριες με προστασια και στα 4,20 χωρις..
Οταν κρυωσουν θα πεσουν 0,2 ακομα περιπου..
Οι μετρησεις ηταν παντα με πολυμετρο!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Διορθωση
0,02 θα πεσουν οταν κρυωσουν, δηλαδη απο 4,18 στο 4,16 και απο 4,20 στο 4,18.

Εμενα , σε ολες δειχνει στην οθονη Full αλλα ουσιαστικα ειναι φορτισμενες στα 4.16 βολτ (εκει σταθεροποιουνται) .

Δυστηχως δεν το ειχα διαβασει πουθενα αυτο ....

Εμενα , σε ολες δειχνει στην οθονη Full αλλα ουσιαστικα ειναι φορτισμενες στα 4.16 βολτ (εκει σταθεροποιουνται) .

Δυστηχως δεν το ειχα διαβασει πουθενα αυτο ....

Γιωργο τις αφηνεις αρκετη ωρα στο φορτιστη και αφου εχει τελειωσει η φορτιση???
Αν ναι, το εχω παρατηρησει οτι τις αποφορτιζει ελαφρως..

Θα το κοιταξω παραπανω αυριο .

Θεωρω τον liitokala πολυ ανωτερο απο τον Opus για την χρηση που θελω (εκτος αν κανω κατι λαθος βεβαια) . Ο liitokala τις φορτιζει ακριβως στα 4.20 βολτ ...

Γιωργο τις αφηνεις αρκετη ωρα στο φορτιστη και αφου εχει τελειωσει η φορτιση???
Αν ναι, το εχω παρατηρησει οτι τις αποφορτιζει ελαφρως..

απλα εχει μια καταναλωση

Γιωργο μολις τελειωσει η φορτιση βγαλτην αμεσως και μετρα κατευθειαν..λογικα θα ειναι 4,20. Αν δεν ειναι, μαλλον κοβει νωριτερα ο συγκεκριμενος..

Σημερα δοκιμασα με μια ncr18650ga και μια inr18650-30q . Τις φορτιζει στα 4.18 βολτ και σταθεροποιουνται στα 4.17 μολις βγουν απο το φπρτιστη.

Αυτες ειναι οι μετρησεις αν τις βγαλω κατευθειαν μολις τελειώσουν την φορτιση .

Ειχα και ακομα εχω τον liitokala.

Πηρα και τον Opus για να εχω και δευτερο φορτιστή καθως εχω φακους ειτε με 2χ 26650 ειτε με 4χ 18650 , πραγμα που σημαινει οτι γεμιζει ο φορτιστης με τις μπαταριες ενος μονο φακου :p

Μου φαίνεται παραξενο ολο αυτο καθως εχω συνηθησει την σιγουρια του liitokala . Και μετα απο 12 ωρες βγαζω την μπαταρια και ειναι στα 4.20V .

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Να ρωτήσω βρε παιδιά: Είναι τόσο σημαντικό αν φορτίζει 0,02V λιγότερο/περισσότερο;

Εγω θα το θεσω διαφορετικα, καλυτερα λιγο χαμηλοτερα παρα λιγο υψηλοτερα..
Αυτο το λιγο παραπανω μονο κακο θα κανει στην μπαταρια αφου μειωνει σταδιακα τη ζωη της.
Το λιγο λιγοτερο αφορα τους απαιτητικους που αναζητουν τα μεγιστα ρευματα..

Το τελειο σιγουρα ειναι το 4,20 χωρις συν ή πλην..

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

ΟΚ, συμφωνώ & το καταλαβαίνω. Αλλά πόση διαφορά πια μπορούν να κάνουν τα +/- 0,02V;

Οπως το ειπε ο Ηλιας , το λιγοτερο (κατω απο 4.20) ισα ισα που κάνει καλο στην μπαταρια (κραταει καλυτερα μεσα στο χρονο).

Το περισσοτερο (πανω απο 4.20) της κανει ζημια σε μακροχρονια βαση .

Αυτα τα 0.03 στην περιπτωση μου ειναι 40-70mAh , ασήμαντο ποσο . Σε ρευμα δεν εχω δοκιμασει την διαφορα (ποσα αμπερ δινει στο ξεκινημα οταν ειναι 4.17 βολτ και ποσα στα 4.20 ) , απλα μην ξεχναμε οτι αυτο ειναι για mods με fet drivers κλπ .

Θα πρέπει να έχετε υπ' όψη σας, όσοι κάνετε μετρήσεις, ότι δεν υπάρχουν τέλεια πολύμετρα. Ο κατασκευαστής του καθενός δίνει πάντα και την ανοχή που έχει το πολύμετρο στην θέση μέτρησης τάσης, καθώς και σε ποια κλίμακα γίνεται η μέτρηση. Στο εργαστήριο έχω 4 διαφορετικά πολύμετρα. Απόλυτα ίδια τιμή δεν μου δίνει κανένα. Όλα έχουν μικροδιαφορές μεταξύ του. Και σίγουρα η διαφορά των 20mV, ανάμεσα στην τάση 4.20V και 4.18V, θεωρείται μικροδιαφορά για τα πολύμετρα με κόστος έως τα 100 ευρώ.