Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

Οκ, κωδικο κουπονιου και μεταφορικα ξερουμε?

Re: μπαταριες-φορτιστες

Συγνώμη αγαπητέ Kospap αν σε έχω πρήξει αλλά θέλω άλλη μια φορά τις γνώσεις σου.

Μου είχες γράψει το εξής:

Rechargeable “SHOULD NOT” be used, because they have different voltage (3.6V). The extra voltage may damage the flashlight.

Χρησιμοποιώ όμως πολύ τακτικά τον φακό και συνεχίζω να προσπαθώ να βρω μια λύση για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Έχω βρει τις παρακάτω λύσεις που είναι στα 3.0V Rechargeable αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητας του και αν τελικά κάνω κάποια ζημιά στον φακό.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370419933143&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_6405wt_905

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330474084829&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_2340wt_1018

Σού είναι εύκολο να ρίξεις μια ματιά;

Σου θυμίζω ότι ο φακός είναι ο LiteXpress WorkX 203 με μπαταρίες 2 x 3 V CR123A.

http://www.litexpress.de/de/taschenlampen-aluminium/workx/workx-203/

Απάντηση: Re: μπαταριες-φορτιστες

Ριξε μια ματια σε αυτες :
http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=125353
Ειναι κορυφη αλλα δεν ξερω με τα βολτ τι γινεται διοτι αυτες ειναι στα 3,2v. Δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα. Εχω παρει δυο απο αυτες.
εγω τα εχω. και ο Λεο το ιδιο . ειναι πολυ ασφαλες αλλα με μικροτερη χωρητικοτητα ουτε 500 mAh. σε πληρες φορτιση ειναι 3,4 βολτ, στα 2,5 βολτ θελουν επαναφορτιση

Εχω τον tomahawk της firstlight ο οποιος παιρνει δυο cr123 μπαταριες γι' αυτο αγορασα τις συγκεκριμενες μπαταριες. Φοβαμαι ομως ακομα να τις χρησιμοποιησω μηπως τελικα δεν ειναι σωστο το βολταζ και καψει το led.

Συγνώμη αγαπητέ Kospap αν σε έχω πρήξει αλλά θέλω άλλη μια φορά τις γνώσεις σου.

Μου είχες γράψει το εξής:

Χρησιμοποιώ όμως πολύ τακτικά τον φακό και συνεχίζω να προσπαθώ να βρω μια λύση για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Έχω βρει τις παρακάτω λύσεις που είναι στα 3.0V Rechargeable αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητας του και αν τελικά κάνω κάποια ζημιά στον φακό.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...933143&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_6405wt_905

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...84829&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_2340wt_1018

Σού είναι εύκολο να ρίξεις μια ματιά;

Σου θυμίζω ότι ο φακός είναι ο LiteXpress WorkX 203 με μπαταρίες 2 x 3 V CR123A.

http://www.litexpress.de/de/taschenlampen-aluminium/workx/workx-203/

μην παρεις αυτες τις μπαταριες..ειναι σαν να ψαχνεις τον μπελα σου ειδικα με τις no-name δευτερες....

[παρε οτι ειπαν οι αλλοι παραπανω....

οταν με ρωτησες για τον φακο αυτο ηξερα την επιλογη αυτη αλλα κανενας δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι δεν θα κανεις ζημια....

εξηγω..καθε κυκλωμα εχει δυο τασεις ασφαλους λειτουργιας....την λειτουργικη κια αυτη της αντοχης των εξαρτηματων....το δυσκολο ειναι το δευτερο....μια διοδος να ειναι οριακα θα την παθεις...κια σε μια τετοια εταιρια κανεις δεν σου εγγυαται οτι θα βαλουν ενα λιγο διαφορετικο εξαρτημα σε μια φουρνια φακων επειδη δεν βρηκαν εγκαιρως απο την σωστο

παμε τωρα στις μπαταριες....οι CR123 να και λιθιου η ταση τους πεφτει αρκετα εν λειτουργια, ειδικα στα ρευματα των φακων....οι επαναφορτιζομενες πεφτουν πολυ λιγοτερο..αρα να το οριο ειναι απολυτα πχ 6 βολτ τοτε τα πραγματα ειναι επικινδυνα.

Ασε που πολλοι φακοι αυτης της καηγοριας δεν εχουν ηλεκτρονικα αλλα βασιζονται στην σε αυτη την πτωση των μπαταριων για να τροφοδοτησουν σωστα το λεντ....

Ο μονος που μπορει αν σου πει ναι η οχι ειναι καποιος που τον δουλευει τακτιοκα και για ωρα.....αν βρεις καποιον αλλον κατοχο στο δικυτο καλως....διαφορετικα παιρνεις το ρισκο μονος σου....

Γιατι ρε συ παιδευεσαι κια δεν κανεις κατι αλλο?

Η μαζευεις λεφτα για νεο φακο (αφου το ψαξεις αρκετα)
η αγορασε απο εξω μια μεγαλη ποσοτητα μπαταριων....με τιμη κοντα στο ευρω η μια χωρις ταχυδρομικα μαλλον θα εισια καλυμμενος για καιρο
δες batteryjunction.com και lighthound.com

και γαμωτο μηπως πρεπει να συννενουμαστε για ομαδικες παραγγελιες?
πριν λιγες μερες εκανα μια απο το δευτερο μαγαζι.....για 3 ατομα συμφερει συνυπολογιζοντας τα ταχυδρομικα διανομης στην ελλαδα...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ kospap για τις πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες σου.

Δεν θα ήθελα να πάρω ρίσκο για τον φακό και νομίζω ότι έχεις δίκιο, είναι καλύτερα να πάρω ένα καινούργιο. Έτσι και αλλιώς αν δώσω περίπου 40 ευρώ να πάρω φορτιστή με 4 μπαταρίες βάζω λίγα χρήματα παραπάνω και αγοράζω αυτό που θέλω.

Όσο αφορά τις ομαδικές παραγγελίας είναι μια καλή πρόταση αλλά χρειάζεται πάρα πολύ καλό συντονισμό. Εγώ πάντως είμαι μέσα.

Υ.Γ. Στο σωστό thread θα ρωτήσω για να μου πείτε την γνώμη σας ποιο καινούργιο φακό να επιλέξω σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου.

Είναι καλό αυτό το πακετάκι (μπαταριές+φορτιστής)??

Βασική χρήση για πληκτρολόγιο και ποντίκι η/υ το χρειάζομαι!!

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19188&cat=0&page=1
mqr02m.jpg

Last edited:

Και το πακετάκι είναι καλό και η τιμή είναι σχετικά καλή για Ελλάδα. Απλά οι μπαταρίες δεν είναι ενελοοπ, που σημαίνει ότι αν δε τις χρησιμοποιείς σχετικά άμεσα(εντός 2 μηνών περίπου) ξεφορτίζουν και χρειάζονται πάλι φόρτισμα. Κατά τα άλλα οι sanyo είναι εγγύηση μπαταρίες, έχω 1600/1700/2100/2300/2500 sanyo διάφορα μοντέλα 8+ ετών παίζουν ακόμη και τώρα κατόπιν πλήρης φόρτισης μπάλα!Σε αντίθεση με ένα σωρό άλλες μάρκες καμιά δε μου έχει κρατήσει όσο οι sanyo...

Εγώ χρησιμοποιώ μπαταρίες sanyo eneloop μαζί με φορτιστή Maha

http://www.batteries.gr/product.asp?catid=2697

καλύτερο πακέτο δεν είχα ποτέ μου.

Και εγώ το ίδιο αλλά με φορτιστή 5 ωρών που δεν το πουλάει τώρα.

Μπαταρίες Sony Cycle Energy, επιτέλους στην Ελλάδα

avclubj.jpg

Η μοναξιά των Sanyo Eneloop βρήκε τέλος, γιατί οι μπαταρίες Sony Cycle Energy κυκλοφορούν πλέον στην Ελληνική αγορά και έχουν το
δικό τους δελτίο τύπου. Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Ni-MH, οι Cycle Energy διατηρούν το φορτίο για πολύ καιρό μετά την πρώτη φόρτιση
ή αποφορτίζονται απίστευτα αργά μετά από την πρώτη φόρτιση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν τις έχετε ξεχάσει σε κάποιο συρτάρι
λίγο πριν τις διακοπές ή εκείνη την κρίσιμη στιγμή που ο φακός χρειάζεται ρεύμα, είναι πάρα πολύ πιθανό ότι οι Cycle Energy θα σας
εξυπηρετήσουν χωρίς πρόβλημα.

Η Sony ρίχνει στην αγορά τις Cycle Energy Multi-Use και Cycle Energy High Capacity με διαφορετικές χωρητικότητες. Δεν είναι σίγουρο ποια
μοντέλα θα έρθουν στην Ελλάδα αλλά η Sony προσφέρει τις Cycle Energy Multi-Use στα 2100 mAh (Premium) και 1000 mAh ενώ τις Cycle
Energy High Capacity στα 2500 mAh και 900 mAh.

Οι διαφορές είναι σημαντικές και καλύπτουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις για ενέργεια on the go. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό όμως είναι
η δυνατότητα να έχεις 2500 mAh να σε περιμένουν σε μια μπαταρία AA που μπορεί να φορτιστεί ξανά και ξανά και ξανά μέχρι ο μετρητής να
γράψει 1000.

Κάθε geek on the go που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να αποκτήσει τις Sony Cycle Energy γιατί στα specs τουλάχιστον οι Sanyo Eneloop
είναι 500 mAh πίσω.

Ακολουθεί και το Press Release:

Η Sony ανέπτυξε νέες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες τεχνολογίας Cycle Energy για να προσφέρει στους καταναλωτές την κατάλληλη μπαταρία
για ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών εφαρμογών. Απορρίπτοντας την προσέγγιση «one-size-fits-all», οι μπαταρίες Cycle Energy κυκλοφορούν
με διαφορετικά χαρακτηριστικά, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν την πλέον κατάλληλη για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η σειρά περιλαμβάνει μοντέλα Multi-Use και High Capacity με το λογότυπο Cycle Energy.

Οι μπαταρίες Multi-Use είναι ιδανικές για να αντικαταστήσουν τις συμβατικές αλκαλικές μπαταρίες και έχουν εξαιρετική απόδοση σε κάθε συσκευή.
Και για μεγαλύτερη ευκολία διατίθενται προ-φορτισμένες και έτοιμες για άμεση χρήση.

Οι μπαταρίες High Capacity είναι κατάλληλες για συσκευές που καταναλώνουν μεγάλη ενέργεια, όπως οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, και
έχουν μεγάλη απόδοση για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό μεταφράζεται σε πενταπλάσιες φωτογραφίες ανά φόρτιση, σε σύγκριση
με τις συμβατικές μπαταρίες.

Με τυπικό κύκλο ζωής 1.000 επαναφορτίσεων, οι μπαταρίες Multi-Use τεχνολογίας Cycle Energy είναι μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη εναλλακτική
πρόταση απέναντι στις συμβατικές αλκαλικές μπαταρίες.

Για κάθε μπαταρία “Cycle Energy Multi-Use” που θα αγοραστεί, 1.000 αλκαλικές μπαταρίες λιγότερες θα καταλήξουν στα σκουπίδια.

Cycle Energy High Capacity
Ειδικά σχεδιασμένες για συσκευές που «διψούν» για ενέργεια, οι μπαταρίες Cycle Energy High Capacity διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλή χωρητικότητα.
Φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, παιδικά παιχνίδια και φακοί συμπεριλαμβάνονται στις πολλές συσκευές οι οποίες θα δουλεύουν καλύτερα
και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με τις μπαταρίες High Capacity.

Όλες οι μπαταρίες Cycle Energy και οι φορτιστές τους διατίθενται σε νέα, φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία, η οποία είναι μικρότερη και
ελαφρύτερη για καλύτερη τοποθέτηση στα σημεία πώλησης και αποτελεσματικότερη μεταφορά.

Pestaola

Tις δοκιμάσανε αρκετοί στο cpf και εμφανίζονται περίπου 100 mah πραγματικά πάνω από τις eneloop. Άρα πολύ σωστά, το άρθρο λέει, στα Spec τουλάχιστον. Σε 2-3 χρόνια με 200-300 χρήσεις δε ξέρω...Ας ελπίζουμε ότι δε θα απέχουν πολύ από τις eneloop τότε...Και δε σκέφτηκα καν το παράγοντα της κακομεταχείρησης, όπου εκεί οι sanyo πρωτεύουν, την αντέχουν πιο πολύ από κάθε άλλη μπαταρία.Είχα γράψει παλαιότερα, έχω πετάξει από όλες τις μάρκες μπαταρίες, μόνο sanyo δε πέταξα.
Πλέον στις καινούργιες eneloop δεν αυξήσανε τη χωρητικότητα αλλά το κύκλο ζωής που τον πήγανε στα 1500 cycles. Αυτό δείχνει επίπεδο εταιρείας που δίνει βάρος πρώτα στην αξιοπιστία κατά τη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας και μετά στα specs και στη χωρητικότητα, αυτά που πουλάνε δηλαδή κυρίως...

Και κάτι τελευταίο, δεν υπάρχουν μόνο οι eneloop και οι sony cycle energy, υπάρχουν καμιά 10αριά άλλες μάρκες με παρεμφερή προϊόντα και στην Ελληνική αγορά.

Ξέθαψα αυτόν τον παλιοφορτιστή της Robbe από την εποχή του μοντελισμού. Τον είχα πάρει τότε μαζί με αυτό το τροφοδοτικό της LRP.
Αξίζει τον κόπο από πλευράς specs ή θα με ταλαιπωρήσει και καλύτερα να πάω να πάρω κανέναν καινούργιο; Θέλω να πάρω 2 battery holders (AA+AAA) σαν αυτά και να τον επαναφέρω στη δράση για φόρτιση των πάντων. Υπάρχει θέμα συμβατότητας με τις μπαταρίες τύπου eneloop;

ΥΓ. Θεωρήστε με complete noob σχετικά με το θέμα.

8427ligd_300x227.jpg

prv_prd_390x246_43140.jpg

ΥΓ2. Αν μου λέγατε και πού μπορώ να βρω battery holders στην Αθήνα...

Last edited:

για την φορτιση των μπαταριων αυτων δεν υπαρχουν ιδιαιτερες απαιτησεις...αν κανει καλη δουλεια σε ολες τις ΑΑ τοτε εισαι καλυμενος....ρωτα τον Kosh εδω αν ειναι καλο να φορτιζονται οι μπαταριες παραλληλα η εν σειρα

τα battery holders ειναι ευκολο να βρεθουν σε καθε μαγαζι με ηλεκτρονικα....απλα ειναι συνδεδεμενα σε σειρα..αν θελησεις να τα κανεις παραλληλα χρειζεσαι κοφτη καλωδια και κολητηρι...

παρε μονο τα πλακε και οχι αυτα που βαζουν τις μπαταριες 2+2 πανω κατω..ειανι μπελας και απο πιο φθηνο/μαλακο πλαστικο

Το lidl παλι την 16-10-2010 εχει φορτιστη Ni-MH Ni-Cd. Απο οσο βλεπω εχει και ψηφιακη οθονη. Τιμη 14,99. Μπαταριες με 2,99