Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: Re: μπαταριες-φορτιστες

παιδια σημερα τσιμπησα τον maha mh-c9000 και ειμαι ετοιμος για ΑΑ.τι προτεινετε ξερα eneloop η να δοκιμασω-προτιμησω τις cyclenergy
παρα πολυ καλος φορτιστης ( τον εχω ) δεν θα μετανιωσεις.
παρε eneloop.

Απάντηση: Re: μπαταριες-φορτιστες

ergotelis οι eneloop ΑΑ βγαινουν με συγκεκριμενα mah η εχουν διαφορες.ποσα ειναι το μεγιστο να ξερω τι θα παρω.

eneloop AA - 2000 mAh
Min. Capacity
1900 mAh
eneloop lite AA - 1000 mAh
Min. Capacity -
900 mAh

eneloop AAA - 800 mAh
MONO AYTA

Re: μπαταριες-φορτιστες

ρε παιδια φορτισα με τον maha εκεινες τις tronic του lidl 2000mah στο προγραμμα ''charge'' και η μια εδειξε στον μαχα 1600 και η αλλη μονο 900.τις εβαλα στο προγραμμα refresh/analyze το οποιο φορτιζει-αποφορτιζει και ξανα φορτιζει και τις εφτασε και τις δυο σχεδον 2000.γιατι αυτο?θα πρεπει να τις φορτιζω ολες ετσι η επειδη ειχαν μεινει καιρο εγινε αυτο.

Αυτό σημαίνει ίσως αρκετά πράγματα:
1) δεν είναι καλής ποιότητας μπαταρίες
2) ο προηγούμενος φορτιστής ίσως να μην ήτανε καλός
3) είχες καιρό να τις φορτίσεις

Πόσο καιρό τις είχες αφήσει αφόρτιστες;
Για να δεις πραγματικά πόσο χωράνε να τις δεις σε αποφόρτιση, όχι σε φόρτιση.
Όπως είδες, ακόμη και απλές μπαταρίες, χρειάζονται καλό φορτιστή για να αποδώσουν τα μέγιστα.
Αυτό που έκανες είναι το λεγόμενο training, με αυτή τη διαδικασία μια μπαταρία που δε χρησιμοποιούνταν σωστά ή καθόλου επανέρχεται σε σχετικά καλή απόδοση πάλι.

Όσο για τα είδη eneloop, υπάρχουν και οι eneloop 2000mah με 1500 κύκλους.
Επίσης φημολογείται ότι θα βγούν και eneloop 2500mah(και οι sony που κυκλοφορούν ήδη είναι ίσως ίδιες με αυτές)

Α, και κάτι τελευταίο, υπάρχουν 18650 μιας χρήσης αλλά είναι δυσεύρετες. Επαναφορτιζόμενες all the way!

Αυτό σημαίνει ίσως αρκετά πράγματα:
1) δεν είναι καλής ποιότητας μπαταρίες
2) ο προηγούμενος φορτιστής ίσως να μην ήτανε καλός
3) είχες καιρό να τις φορτίσεις
Για να δεις πραγματικά πόσο χωράνε να τις δεις σε αποφόρτιση, όχι σε φόρτιση.
1) μαλλον εχεις δικιο
2) σιγουρα
3)2 μηνες
και στην αποφορτιση μου εδειξαν καλυτερα στοιχεια σχεδον 2000
γενικα ο μαχα αναστενει και νεκρους(συσσωρευτες)χε χε

Οι μπαταριες D του lidl απο οσο βλεπω στο διαφημιστικο τους ειναι 4500mah. Ειναι καλη σαν χωρητικοτητα; Μηπως ειναι λιγο; διοτι βλεπω αυτες:
http://cgi.ebay.com/1x-D-Size-10000...564509968?pt=US_Batteries&hash=item4152f2ad10
που εχουν 10000mah.
ναι και γω καποιες που εχω δει ειναι κανα δεκαρικο

Τι να κανουμε αραγε; Να παρουμε του lidl ή να προτιμησουμε τις βαρβατες των 10.000 που σαν τιμη πανω κατω ιδιες ειναι;

Τι να κανουμε αραγε; Να παρουμε του lidl ή να προτιμησουμε τις βαρβατες των 10.000 που σαν τιμη πανω κατω ιδιες ειναι;
αν εχεις φακο η οτιδηποτε αλλο που περνει D εννοειτε με 10000 μιλαμε για τρελα νουμερα

Είχα αγοράσει μπαταρίες από το lidl πριν 2 χρόνια και τις πέταξα μετά από 4 μήνες διότι δεν κρατούσαν καθόλου, δεν ξέρω αν έτυχε, με τις ενελουπ τώρα είμαι μια χαρά.

Λοιπον σημερα τεσταρα τις aw rcr123 750mah στον firstlight.
Πριν τις βαλω μεσα :
Μπαταρια 1 :4,15
Μπαταρια 2 :4,15

Ο φακος δουλεψε μαλλον πανω απο μια ωρα. Λογω απασχολησης δεν προσεξα ποτε εσβησε. Εβγαλα τις μπαταριες και πηρα τις εξης ενδειξεις:
Μπαταρια 1 :3,03
Μπαταρια 2 :3,19

Μετα απο καμια ωρα περιπου :
Μπαταρια 1 :3,18
Μπαταρια 2 :3,22

Τωρα
Μπαταρια 1 :3,39
Μπαταρια 2 :3,42
α) Μηπως πλεον ειναι για πεταμα;
β) Μηπως να μην τις βαλω να φορτισουν μπας και κανουν κανα μπαμ;

Last edited:

ολες οι μπαταριες οσο περνα η ωρα αλλαζουν στοιχεια και οι δικες μου το κανουν αυτο το ειχαμε ξανασυζητησει αλλα γιατι το κανουν δεν ξερω

ολες οι μπαταριες οσο περνα η ωρα αλλαζουν στοιχεια και οι δικες μου το κανουν αυτο το ειχαμε ξανασυζητησει αλλα γιατι το κανουν δεν ξερω

Οντως το ξαναειπαμε αλλα πλεον εχουν φθασει σε επικινδυνα χαμηλο επιπεδο.

νομιζω οτι η πλακετα κοβει στα 2,75 η στα 3,25?

Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

φορτισε τα, δεν θα παθουν τιποτα. απλος με συχνη τετοια χρηση θα πεσει η χωριτηκοτητα. σε μενα η πλακετα κοβει αναλογως με το φορτιο που δεχεται η μπαταρια ( εχω παρατηρησει ) . π.χ. με 1,2Α - κοβει στα 3,5βολτ και με 0,3Α - κοβει στα 3,1βολτ. παντως τις ειχα αποφορτισει (AW) τουλαχιστων 6-7 φορες στα 3βολτ και ακομα δουλεβουν μια χαρα.

Last edited: