Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Σ ευχαριστώ η τιμή είναι καλή και απο αμερίκη τοσο βγαίνει έχει όμως ακριβα μεταφορικά...-bye-

πάρε αυτόν. είναι περίπου ίδιοι. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004Z5XXZU
(22.95 λιρες, τελική τιμή κάπου 27 . με δωρεάν μεταφορικά
http://www.insomnia.gr/topic/437738-smart-charger-aaaaa-iq328-27e-fbamazon-δωρεαν-μεταφορικα/

)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου ο accupower ιQ 328 όντως φαινομενικά έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον La Crosse BC1000 και την μισή τιμή !
υποψιάζομαι οτι είναι κλώνος.Σαν τους παρακάτω που είναι κλώνοι του bc 700.
http://budgetlightforum.com/node/7488

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Αν ειναι κλωνος ο accupower IQ 328, τοτε σε ποιοτητα κατασκευης ξεπερνα τον la crosse!

Αυστριακη κατασκευη και καμμια σχεση με κινεζικη ποιοτητα..

Τον εχω αρκετο καιρο και ειμαι υπερ ευχαριστημενος. Best price to value!

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Εγώ είχα τον AccuPower IQ-128 και παρέδωσε πνέυμα μετα απο 3 και έτη όπως και ένας la crosse bc 500 σε 2 και κατι έτη.:BXVZCBXZ6:
Αν ο accupower έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής δε το ξέρω γιατι ο la crosse που πέρασε απο τα χέρια μου ήταν αμερικάνικος ετσι τουλάχιστον έλεγε....
και ποιο παλιος.Τωρα παράγγειλα τον bc 1000 και θα δούμε...:chinese:

Παιδες αποφασισα σημερα οτι, οταν με το καλο τελειωσει η κριση η/και βρουμε καμμια καλη δουλιτσα, θα επεκταθω και σε φακους με αλλες μπαταριες εκτος απο συμβατικες.

Επειδη εχω ηδη σταμπαρει τα λαχταριστα φακουδακια που με ενδιαφερουν (:eating:), ελειπε ενας καλος φορτιστης για ΟΛΕΣ τις μπαταριες. Νομιζω οτι τον εντοπισα.

Ειναι ο Νitecore Intellicharge i4. Και επειδη εχω μεινει πραγματικα εντυπωσιασμενος απο την ποιοτητα της Nitecore σαν μαρκα, πιστευω οτι και ο φορτιστης θα ειναι εξ'ισου ποιοτικος. Τουλαχιστον οι φωτογραφιες συναδουν γι'αυτο.

http://www.nitecore.com/productDetail.aspx?id=18

1-1_I4_EN.jpg

1-1_I4_EN2.jpg

1-1_I4_EN5.jpg

1-1_I4_EN8.jpg

1-1_I4_EN10.jpg

Εγώ είχα τον AccuPower IQ-128 και παρέδωσε πνέυμα μετα απο 3 και έτη όπως και ένας la crosse bc 500 σε 2 και κατι έτη.:BXVZCBXZ6:
Αν ο accupower έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής δε το ξέρω γιατι ο la crosse που πέρασε απο τα χέρια μου ήταν αμερικάνικος ετσι τουλάχιστον έλεγε....
και ποιο παλιος.Τωρα παράγγειλα τον bc 1000 και θα δούμε...:chinese:

Χρήστο απο που τον πήρες; απο Ολλανδό; μαζί με μπαταρίες;

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Δεν πρόσεξα ιδιαίτερα αλλά έχω την εντύπωση οτι κανείς δεν έγραψε για το γεγονός ότι η γνωστή SYSMAX , απο Jetbeam / Nitecore , μετά το φορτιστή μπαίνει και στις μπαταρίες με μοντέλα 18650 , 14500 , 16340 .
Εγώ πάντως , θα πάρω απο μια μιας και βρίσκω τις τιμές πολύ καλές , ειδικά για την 18650.

Αφού στα έγραψα ρε χιώτη.......-bye-:grinning-smiley-043

Αφού στα έγραψα ρε χιώτη.......-bye-:grinning-smiley-043

Ναι ειναι αληθεια αλλα δεν το ειχα προσεξει διοτι μολις αυτη τη βδομαδα αρχισα να σκεφτομαι σοβαρα για μη συμβατικες μπαταριες, ετσι ξαφνικα, οταν ειπα να τσεκαρω για φορτιστη που φορτιζει τα παντα :)) -bye-

o HKJ βρηκε οτι δνε χρησιμοποιει τον σωστο αλγοριθμο για τις NIMH

o HKJ βρηκε οτι δνε χρησιμοποιει τον σωστο αλγοριθμο για τις NIMH

Ισως το προβλημα να ηταν στο version 1. Tωρα εχει βγει version 2 (με το λογοτυπο Nitecore αντι sysmax, οπως στις φωτο παραπανω).

Χρησιμο λινκ!!

Conclusion

This charger uses a CC/CV charging profile, this is the recommended way to charge LiIon batteries. The charge current is a good compromise for handling many battery sizes with only one current setting.
The charger also does a good job on NiMH batteries, but I wonder about the termination.
I will call it a good universal charger.

"The NiMH charging algorithm does not use -dv/dt termination".
τι μπορει να σημαινει αυτο στην πραξη? O IQ328 η αλλοι παρομοιοι NiMH φορτιστες πχ, χρησιμοποιουν αυτον τον αλγοριθμο?
Ειναι τοσο σοβαρος λογος αυτος να μην προτιμηθει ο συγκεκριμενος φορτιστης? Τελικα ο αναλυτης τον αποκαλει 'καλο'.

Τι γινεται βρε παιδια?

ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος σταματηματος της φορτισης....Σε αυτη την χηεμια μπαταριων στο τεολος της φορτισης πεφτει η ταση λιγο....Αυτο το χρησιμοποιουν για να διαπιστωνουν την ολοκληρωση και να σταματα ο φορτιστης

Ο φορτιστης και οι επαναφορτιζομενες μπαταριες των 1.6volt. Για συσκευες και φακους που χρειαζονται απαραιτητως μεγαλυτερο voltage απο το 1.2v των επαναφορτιζομενων NiMH, για να λειτουργησουν ικανοποιητικα.

http://www.ebay.com/itm/150850205553?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

DSC_9555.jpg

Λενε τιποτα οι νεες επαναφορτιζομενες τις Tronix? 1 ευρω για 1 ΑΑ 2500 μαω? 2 ευρω για μια 1xD 4500mah? Μουφα?

Στο Lidl, απο Δευτερα 30/7.

DSC_9568.jpg

δυο παλιοτερες γενιες που ειχ χαλασαν γρηγορα. αν δεν ειναι LSD μην τις παρεις

THanks, αλλα πως θα το καταλαβεις οτι ειναι LSD? To γραφει στα ψιλα γραμματα πανω στη μπαταρια?