Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

λεει precharged.....αλλα μην φοβασαι, θα σας ειδοποιησω πρωτος γιατι θελω να παρω μερικα ....κιλα.

οι ΑΑ eneloop πληρως φορτισμενες ειναι 1,2volt ή ειναι η ονομαστικη τους ταση τοσο και βγαινουν παραπανω;
απο που ειναι καλυτερα-φθηνοτερα να τις αγορασουμε; ευχαριστω!

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Ονομαστική = 1.2v
Πλήρως φορτισμένη = 1.4v

Το ebay είναι μονόδρομος, ψάχνεις για πωλητή με εξαιρετικό feedback και νορμαλ τιμή (ας πούμε 18$ η οκτάδα, με ταχυδρομικά)

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Τα 1,2 v είναι η ονομαστική τάση πληρως φορτισμένες είναι περίπου 1,3-1,4 v.
Το ''Περίπου έχει να κάνει με το πόσο ακριβές είναι το πολύμετρο" έχει τύχει να μετρησω 1,386 v με πολύμετρο των 10 e και με ποίο κάλο 1,361...

Last edited:

οι ΑΑ eneloop πληρως φορτισμενες ειναι 1,2volt ή ειναι η ονομαστικη τους ταση τοσο και βγαινουν παραπανω;
απο που ειναι καλυτερα-φθηνοτερα να τις αγορασουμε; ευχαριστω!

Απο εδω τις παιρνω, ολλανδια, ΝΚΟΝ http://eu.nkon.nl/sanyo-eneloop-aa-aaa-batteries.html

Εχω μετρησει τις ΑΑ ενελουπ απο 1.25-1.29 πληρως φορτισμενες.

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Εχω μετρησει τις ΑΑ ενελουπ απο 1.25-1.29 πληρως φορτισμενες.

Φίλε Χιώτη, να κοιτάξεις το πολύμετρό σου (φαντάζομαι φταίει αυτό, δεν πιστεύω να είναι ο φορτιστής - ο οποίος νομίζω δείχνει τάση φόρτισης)
Φρεσκο-φορτισμένες, πρέπει να είναι κοντά στο 1.45v, είσαι "μακρια" από την επιθυμητή τάση φόρτισης...
και χάνεις ήδη σχεδόν 200mAh φορτίου, το 1/10 της απόδοσης (αν δεν φορτίζουν πλήρως)

Δείτε και το σχετικό γράφημα
6d5f5bc751.gif

Last edited:

λεει precharged.....αλλα μην φοβασαι, θα σας ειδοποιησω πρωτος γιατι θελω να παρω μερικα ....κιλα.

Πηγα και τσεκαρα στο Lidl, δεν λενε precharged, αλλα πηρα τον μεγαλο φορτιστη και τις τελευταιες 4 "D", για κατι παλιους μεγαλους φακους που εχω, μια χαρα ειναι στα 4500mah.

Αν λενε τιποτα οι AA και ΑΑΑ, ειδοποιησε, please.

Παρακαλω ,απο που μπορει να αγοραστει ο φορτιστης της NITECORE μαζι με μπαταριες 18650;
http://www.nitecore.com/productDetail.aspx?id=18

Εγω θα παρω απο εδω οταν ερθει ο καιρος.
http://www.hkequipment.net/index.ph...0=2&id=1114&cat1=59&cat0=2&new=&more=&lang=en

Στην συγκεκριμενη σελιδα και κατω απο την τιμη του προιοντος, εκει που γραφει accessories εχει ενα drop down menu που σου δινει επιλογες μαζι με τον φορτιστη σε πολυ καλυτερες τιμες αν τα παρεις μαζι.

Ηρθε ο καιρος και τον πηρα..:smileJap:

Και απο μια μπαταρια Nitecore 18650, 14500 και RCR123a, ετσι για δοκιμη.

intellicharger-i4.jpg

intellicharger-i4-4-bay.jpg

Απο HKEquipment, μαζι με το καλωδιο φορτισης απο τον αναπτηρα του αυτοκινητου κοστισε $28.

Last edited:

Τον πηρα σαν back-up φορτιστη για την 18650 του επαναφορτιζομενου Klarus RS11..:))
Εχει και καλωδιο 12V για το αυτοκινητο και φορτιζει και τις ΝιΜΗ. Ολα τα κανει αρα τελειος ΔΕΝ πρεπει να ειναι. Βολικος σιγουρα!
Τουλαχιστον το ονομα Nitecore ειναι μιας μορφης εγγυησης ποιοτητας και ικανοποιητικης λειτουργιας.

Καιρος ηταν! Battery adapter 4χΑΑ --->D !!!

Only $0.99/each:2thumb22sup:

http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1691

DSCF2529.JPG

Για καλο και για κακο τους εστειλα email εαν η συνδεσμολογια ειναι παραλληλη η εν σειρα..

EDIT: Μολις μου απαντησαν οτι ειναι εν σειρα.. ΑΚΥΡΗ Η ΧΑΡΑ..

Last edited:

Σε μονο 7 ημερες ηρθε απο ΗΚΕquipment ο πολυφορτιστης της Nitecore μαζι με αντιπροσωπευτικα δειγματα μπαταριων λιθιου μαρκας Nitecore.

Πρεπει να πω οτι εχω εντυπωσιαστει τα μαλα απο την ποιοτητα του φορτιστη!! Με τιποτα δεν τον κανεις κινεζικο, μα με τιποτα!! Περισσοτερο γερμανικη ποιοτητα θυμιζει. Οπως τον βλεπεις στις φωτογραφιες της Νitecore, ετσι ειναι και καλυτερος.
Η συσκευασια αψογη. Τον παρηγγειλα με EU plug γιατι συνηθως στελνεται με US plug. O φορτιστης 12v αυτοκινητου ειναι το κερασακι στην τουρτα.

Οι δε μπαταριες ειναι κουκλια και το κιτρινακι τους παει θαυμα. Η 18650 ειναι γομαρι, την περιμενα πιο μικρη :)

DSC_9715.jpg

DSC_9714.jpg

DSC_9718.jpg

DSC_9720.jpg

DSC_9721.jpg

Καιρος ηταν! Battery adapter 4χΑΑ --->D !!!

Only $0.99/each:2thumb22sup:

http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1691

DSCF2529.JPG

Για καλο και για κακο τους εστειλα email εαν η συνδεσμολογια ειναι παραλληλη η εν σειρα..

EDIT: Μολις μου απαντησαν οτι ειναι εν σειρα.. ΑΚΥΡΗ Η ΧΑΡΑ..

Παρ'ολα αυτα, παρηγγειλα 2 τεμαχια για να προσπαθησω να αλλαξω την συνδεσμολογια. Ελπιζω με 2 πονταρισιες καλαϊ να γινει δουλεια..

Ο nitecore λεει στις οδηγιες να μην φορτιζουμε μονο μια ΑΑΑ η 10440 διοτι το ρευμα μπορει να φτασει τα 750 μα που ειναι υψηλοτερο απο πολλες ΑΑΑ και 10440. Και να τις φορτιζουμε ανα δυαδες στις θεσεις 1-3 η 2-4.

Εγω εχω 3 μονες, 18650, rc123a, και 14500. Μπορω να τις φορτιζω ξεχωριστα, δηλαδη μια καθε φορα? Πηγα και εμπλεξα με λιθιου.. :))

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Πρώτα πρώτα , όχι μόνο δεν εμπλεξες ( ξέρω κανείς πλάκα ) αλλα ΤΏΡΑ θα δεις το φως το αληθινών !!!! Απο κει και πέρα μη μασάς δεν έχεις καποιο θέμα , άλλο η ΑΑΑ και άλλο η λιθιου στα μεγέθη που έχεις πάρει . Μπορείς να τις φορτίσεις ολες μαζι ή μια μια , π,χ 18650 θέση 1 , rcr123 θέση 2 και 14500 θέση 4.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Πρώτα πρώτα , όχι μόνο δεν εμπλεξες ( ξέρω κανείς πλάκα ) αλλα ΤΏΡΑ θα δεις το φως το αληθινών !!!! Απο κει και πέρα μη μασάς δεν έχεις καποιο θέμα , άλλο η ΑΑΑ και άλλο η λιθιου στα μεγέθη που έχεις πάρει . Μπορείς να τις φορτίσεις ολες μαζι ή μια μια , π,χ 18650 θέση 1 , rcr123 θέση 2 και 14500 θέση 4.

Tα λογια σου βαλσαμο φιλτατε vaskal :))
Οντως ειχα ψαρωσει λιγο γιατι δεν ειχα σκοπο ουτε ηθελα να παρω αλλες λιθιου (προς το παρον) και θα ηταν κριμα να μην μπορω να τις φορτισω μεμονωμενα.
Ηθελα μια C123r για το λειζερ, μια 18650 για τον Κλαρους τον επαναφορτιζομενο και μια 14500 ετσι για να υπαρχει διοτι εχω καποιους ΑΑ που παιρνουν και 14500.