Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Σ ευχαριστω για τη άμεση απάντηση !
o 4Sevens έχει μόνο μία επιλογη Protected Cells στα 3900mAh βγαίνει στα 15$(του έστειλα μαιλ χθές) απλά επειδή είναι μαρκα 4Sevens δεν γνώριζα αν είναι αξιόπιστη.
Είχα πάρει στο παρελθόν 1-2 trustfire και τα έφτυσαν γρήγορα....:smash:
Απο την άλλη απ ότι βλέπω δεν υπαρχουν και πολλές επιλογες !
http://budgetlightforum.com/node/8799.
Οποτέ για εκεί το βλέπω.

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Και ο νεος XTAR SP2Πηγε καλα στις δοκιμες του HKJ αλλα βγαινει ακριβουτσικος

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Μαζί με 2 Aw 18650 3100 mAh θα βγέι περίπου στα 90$:chinscratch: (Ελέγα για 26650 αλλά δε μου γεμίζουν το μάτι).

πολλά δυστυχώς αλλά να ξέρεις πως αγοράζεις ποιότητα!
Έχω 2 26650 από 4-7 και είναι μια χαρά πολύ καλές μπαταρίες.
Αν θες γενικά καλές μπαταρίες ίσως να έβλεπες τις 3100 protected απο intl-outdoor.com

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Αυτό ηθέλα να διαβασώ :a0210:
Αφου έχεις άποψη θα πάρω απο 4-7:) είναι προσιτές οι τιμές του στη συγκεκριμένη μπαταρία & φορτιστή.
Την έχω πατήσει στο παρελθόν γι αυτο είμαι επιφυλακτικός.
Το inti το γνωρίζω είχα πάρει στο παρελθον έναν JETBeam PA40.
Να 'σαι καλά.

Παιδιά καλημέρα. Χθές φόρτισα τις νέες Sanyo eneloop X 2500mA (μαύρες) με τον Sanyo charger τον 16ωρο. Η φόρτιση κράτησε 16 ώρες σύμφωνα με τον φορτιστή όπου ο χρονοδιακόπτης του έκοψε την φόρτιση και το ενδεικτικό led. Εννοείται η φόρτιση δεν διακόπηκε. Οι δε μπαταρίες έφτασαν στο 1,35V max. Εκεί φτάνουν ως συνήθως? Μου κάνει εντύπωση γιατί βγάζω άλλες μπαταρίες μετά την φόρτιση στα 1,40 - 1,45V. Το πρόβλημά μου δεν είναι στο 0,05V ή στο 0,1V, αλλά έχω και άλλες συσκευές οπου διαβάζουν volt για την ένδειξη της μπαταρίας και όταν φτάσουν π.χ στο 1,21 απλά κλείνει η συσκευή για προστασία των δεδομένων.
Στους φακούς δεν έχω πρόβλημα, αλλά σ' αυτές τις συσκευές που προανέφερα μάλλον είναι μονόδρομος κάποια καλή αλκαλική ή λιθίου μπαταρία μόνο και μόνο για τη διάρκεια.
Παρακαλώ τη γνώμη σας.

Για να δεις αν ειναι οκ μόνο με εκφόρτιση θα καταλάβεις, αν και πιστεύω πως η φόρτιση σταμάτησε λιγο πιο νωρίς και έπεσε η τάση. Είναι μια χαρά πιστεύω. Άλλωστε οι προδιαγραφές αν δε κάνω λάθος, για τις nimh είναι 1,2 V κάτω από φορτίο 0,5C(δλδ περίπου 1 αμπέρ).
Επομένως δε σου κάνουν οι μπαταρίες οι nimh για τις συσκευές που θες. Οι λύσεις είναι 3: Είτε Αλκαλικές, είτε Λιθίου ΑΑ, που και οι 2 είναι μη επαναφορτιζόμενες. Η τρίτη λύση είναι οι NiZn, επαναφορτιζόμενες υψηλής τάσης:
http://www.ebay.de/itm/PowerGenix-C...56436?pt=Battery_Chargers&hash=item231df08194

Mάλλον σε έβαλα σε έξοδα πάλι!

Για να δεις αν ειναι οκ μόνο με εκφόρτιση θα καταλάβεις, αν και πιστεύω πως η φόρτιση σταμάτησε λιγο πιο νωρίς και έπεσε η τάση. Είναι μια χαρά πιστεύω. Άλλωστε οι προδιαγραφές αν δε κάνω λάθος, για τις nimh είναι 1,2 V κάτω από φορτίο 0,5C(δλδ περίπου 1 αμπέρ).
Επομένως δε σου κάνουν οι μπαταρίες οι nimh για τις συσκευές που θες. Οι λύσεις είναι 3: Είτε Αλκαλικές, είτε Λιθίου ΑΑ, που και οι 2 είναι μη επαναφορτιζόμενες. Η τρίτη λύση είναι οι NiZn, επαναφορτιζόμενες υψηλής τάσης:
http://www.ebay.de/itm/PowerGenix-C...56436?pt=Battery_Chargers&hash=item231df08194

Mάλλον σε έβαλα σε έξοδα πάλι!

Γιωργο εισαι απαιχτος!! :grinning-smiley-043

Υπαρχουν συσκευες που δεν παραγουν/λειτουργουν στο μαξιμουμ με μπαταριες 1.2ν και θελουν το 1.5ν των αλκαλικων. Καποιοι φακοι (led lenser) καποια laser, θελουν 1.5ν.
Με αυτες τις ΝιΖΝ μπαταριες των 1.6ν λυνεται το προβλημα!!! Ουτε καν ηξερα οτι υπηρχαν!!

αλλα ξεκινησαν καλα καισ το τελος τα εφτυσαν....plhuhnan oi anforew sto CPF για προωρη γηρανση τους...
Ψαξτο λιγο πριν αποφασισεις, και αν παρεις μην παρεις τον γρηγορο φορτιστη τους

αλλα ξεκινησαν καλα καισ το τελος τα εφτυσαν....plhuhnan oi anforew sto CPF για προωρη γηρανση τους...
Ψαξτο λιγο πριν αποφασισεις, και αν παρεις μην παρεις τον γρηγορο φορτιστη τους

Τον γρηγορο φορτιστη εννοεις τον διθεσιο Τ2? Παντως και λιγες δεκαδες φορτισεις να κανουν τα χρηματα τους τα βγαζουν. Ειναι φτηνες.
Θα το ψαξω βεβαια, αλλα χαιρομαι που υπαρχει εναλλακτικη που εως τωρα νομιζα οτι δεν υπηρχε.

Παρηγγειλα για να δοκιμασω εναν (οχι γρηγορο) φορτιστη και μερικες Νι-Ζn μπαταριες ΑΑ και ΑΑΑ 1.6ν.

$(KGrHqF,!mEE69QqOuzZBO)HtVMYig~~60_12.JPG

για δωσε λινκ....

εν τω μεταξυ στι σαιτ της εταιριας εχει μονο τον πολυ γρηγορο φορτιστη της μιαμισης ωρας...

οταν πρωτοβγηκαν ειχαν και φορτιστη 3-3,5 ωρων....

Κατ πασα πιθανοτητα η φορτιση ζευγαριων (σε σειρα) με το εμγαλο ρευμα φορτισης του φορτιστη της μιας ωρας ειναι που χαλανε τις μπαταριες

καποιοι φορτιζουν και σε hobby chargers...

επισης βρηκα ανφορες οτι ο αλγοριθμος φορτισης ειναι CC/CV οπως των λιθιου

τελιακ τσιμπισα εναν...Θα φτιαχτει εμ καλωδια/μαγνητακια και θα απεισ το αυτοκινητο

νομιζω θα πρεπει να το μονταρουμε οταν φτασει επηδη 1Α φορτωμα φενεται πολυ ,καλυτερα να ηταν 600-700ma.

γραφει οτι ειναι ρυθμιζομενος με εξοδο απο 100mA-1000mA.
το πως ρυθμιζει δεν το ξερω (αν ξερει καποιος ας μας πει)
παντως θα κανει και για rcr123 ετσι;