Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Γι'αυτο ειμαστε εδω :)

Ρωτησες καθολου την Tusa για το τι επαναφορτιζομενες μπαταριες συστηνουν για τον καταδυτικο φακο? Ειμαι περιεργος!

Ψάχνω να βρώ μερικούς λόγους για να πάρω ΑΑ edc, και τον μόνο που σκέφτομαι είναι οτι μπορείς να βρείς μπαταρίες πιο εύκολα σε περίπτωση που ξεμείνεις κάπου.

Υπάρχει κάποιο άλλο + για ΑΑ μπαταρίες?

Δεν μου απαντησε ακομα σιγα μην ξερουν ,βρηκα αυτον με 3AAA http://www.intova.net/products/compact-torch/ που ειναι ο ειδιος με το δικο μου ,των βγαζει και με δυο cr123a http://www.intova.net/products/ifl-wa-zoom-video-light/ ,τωρα της intova ειναι αλλης εταιριας αγνωστο,υποψι ουτε αυτη γραφη αναλυτικα στοιχεια του φακου

Δεν μου απαντησε ακομα σιγα μην ξερουν ,βρηκα αυτον με 3AAA http://www.intova.net/products/compact-torch/ που ειναι ο ειδιος με το δικο μου ,των βγαζει και με δυο cr123a http://www.intova.net/products/ifl-wa-zoom-video-light/ ,τωρα της intova ειναι αλλης εταιριας αγνωστο,υποψι ουτε αυτη γραφη αναλυτικα στοιχεια του φακου

Αν δες τα FAQ της Ιntova, θα δεις το εξης:

Q: Can I use Rechargeable batteries with my Intova lights?

A: Use of rechargeable batteries is strongly discouraged for models with CR123 batteries. Flashlight circuit design presents tradeoffs. More brightness equals shorter burn time. With CR 123 batteries, we designed them for a specific voltage to allow max burn and brightness. Using rechargeable batteries can cause problems with circuit boards, cause lights to fail and void warranty. They will also deliver significantly lower performance and do not really save money if you calculate the cost of batteries and chargers and the effective burn hours. Non-rechargeable CR123 batteries are available at very aggressive prices-just find the right location to purchase.

Rechargeable batteries are OK for AA and AAA models.

Αρα η εταιρεια προτεινει και επαναφορτιζομενες για τους ΑΑΑ/ΑΑ φακους της, ενω αντιθετα, ΔΕΝ συνιστα επαναφορτιζομενες για τους C123a φακους της.

http://www.intova.net/uncategorized/flashlights-faq/

Ψάχνω να βρώ μερικούς λόγους για να πάρω ΑΑ edc, και τον μόνο που σκέφτομαι είναι οτι μπορείς να βρείς μπαταρίες πιο εύκολα σε περίπτωση που ξεμείνεις κάπου.

Υπάρχει κάποιο άλλο + για ΑΑ μπαταρίες?

Αμα το καλοσκεφτεις θα δεις οτι ο λογος που αναφερεις ειναι υπερ αρκετος.

Επιπλεον,
-Yπαρχουν αρκετοι 1χΑΑ φακοι που ξεπερνουν τις 2 ωρες διαρκεια στην υψηλη σκαλα, ενω κανεις 1χC123r δεν φτανει το διωρο.
-Ειναι κατα κανονα πιο λεπτοι και κατα συνεπεια πιο βολικοι/pocketable.
-Η χημεια των ΑΑ ΝιΜΗ λεγεται οτι ειναι ασφαλεστερη των λιθιου. Σε υγρο/βροχερο περιβαλλον αυτο παιζει ρολο... Προσφατα μελος ανεφερε προβλημα με βραχυκυκλωμενη/καμμενη 18650 λογω υγρασιας σε εκδρομη με βροχερο καιρο.

Κατα τα αλλα, οι φακοι με μπαταριες λιθιου ειναι γενικως, φωτεινοτεροι :))

-Yπαρχουν αρκετοι 1χΑΑ φακοι που ξεπερνουν τις 2 ωρες διαρκεια στην υψηλη σκαλα, ενω κανεις 1χC123r δεν φτανει το διωρο.

αυτο γιατi ειναι "βαθμονομημενοι" να δινουν και λιγοτερα loumens.

αυτο γιατi ειναι "βαθμονομημενοι" να δινουν και λιγοτερα loumens.

Βεβαιως ετσι ειναι αλλα αυτο δεν αναιρει το συγκεκριμενο πλεονεκτημα στη διαρκεια των 1χΑΑ φακων.
Οι κατασκευαστες προτιμουν να δινουν περισσοτερα λουμενς στους rc123a φακους, παρα διαρκεια στην υψηλη σκαλα. Και συνηθως η δευτερη σκαλα τους ειναι λιγη.

Οποτε, κανεις φακος 1χrc123a δεν φτανει τις 2 ωρες ενω σαφεστατα μια rc123r μπαταρια εχει περισσοτερη ενεργεια απο την ΑΑ.

ναι, αλλα απο την στιγμη που εχεις σκαλες (ειδικα με ροοστατες) εχεις το περιθωριο επιλογης

Θα μιλας για κανεναν 1 x rc123α sunwayman με ροοστατη, ενταξει. Διοτι συνηθως η δευτερη σκαλα σε τετοιους φακους ειναι πολυ χαμηλη.

Χρησιμοποιω αποκλειστικα πλεον τον Nitecore I4 λογω ευκολιας επειδη φορτιζει ολες τις μπαταριες μου.
Δεν εχω δει παρομοιο προβλημα με καμμια μπαταρια και ειδικοτερα με τις eneloop XXX, που χρησιμοποιω κατα κορον, με τις οποιες φαινεται οτι υπαρχει θεμα.

Τι να πεις. Η αληθεια ειναι οτι καθε χημεια μπαταριας ιδανικα ειναι να φορτιζεται με τον ενδεδειγμενο φορτιστη. Να δουμε αν, και τι, θα απαντησει η Nitecore.

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Νέος φορτιστής Li-Ion από την XTAR (αναμένεται)
Με ένδειξη τάσης του κάθε στοιχείου και κουμπί για "αλλαγή" ρεύματος φόρτισης!

α, εσυ εχεις ξεφυγ......

να δουμε με τι ρευμα φορτιζει.
προσωπιακ δεν συμβιβαζομαι με λιγοτερο απο 1,5Α....

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

προσωπιακ δεν συμβιβαζομαι με λιγοτερο απο 1,5Α....

Αν ισχύουν αυτά που γράφει εδώ
Charge currents: 0.25A, 0.5A, 1.0A
Supported batteries: 10440, 16340, 14500, 16650, 17670, 18650, 18650 (and similar sizes)

ΔΕΝ έχουν βάλει τις 26650!!!
(αν και υπάρχει μια πιθανότητα να χωράει ΜΙΑ)

Πρεπει να παω σε μαγαζι που των εχει να δω με τη επαναφορτιζομενες των δινει,αλλα σκεφτομαι να παρω καποιο αλλον ,xtar για παραδειγμα με μπαταρια 18650 να λυσω το προβλημα μια και καλη.
Εαν δοκιμαζα με μια 17670 λες να ειχα αποτελεσμα?

Last edited:

Kαλως τον Δημητρη,

Η εταιρεια, σου ειπε οτι ο φακος πρεπει να παιρνει μοναχα C123a. Γιατι επιμενεις να δοκιμασεις επαναφορτιζομενες? Στην καλυτερη περιπτωση θα εχεις μειωση της διαρκειας κατα 2/3! Στην χειροτερη να καψεις το led.

Oπως λες και εσυ η καλυτερη λυση ειναι να παρεις καποιον αλλον που να αποδιδει σωστα με επαναφορτιζομενες.

Προφανως ο δικος σου ΔΕΝ αποδιδει σωστα με επαναφορτιζομενες, γιαυτο και η εταιρεια δεν σου προτεινε αυτη τη λυση.

Διοτι τα εδω μαγαζια των δεινουν πακετο με επαναφορτιζομενες με την επωνυμια της Tusa,Ειχα γραψει στα κεντρικα της Ευρωπης στην Ολλανδια δεν μου απαντησε σχετικα με το voltage μαλλον δεν ηξερε,και λεει δεν πεταω και ενα Cr 123 να γλιτωσο