Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

και πως στο καλο μεταφραζει κανεις τους ορους button top & flat top μπαταριες?

Θα ανεβάσεις κάποιο draft για σχολιασμό?
Δεν υπάρχει ακριβης μετάφραση, συνήθως λέμε Θετικό πόλο με προεξοχή button top ή επίπεδο θετικό πόλο flat top

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Ερωτηση παρακαλω,

Μου εστειλε το Φαστ Τεκ κατα λαθος ενα φορτιστη για 18650.
Μπορω να φορτισω 1 μπαταρια μονο? Εχει κοφτη για προστασια απο υπερφορτιση?

http://www.fasttech.com/products/0/10000969/1080400-2-x-18650-lithium-battery-charger

και μια φωτογραφια απο το κατω μερος του φορτιστη.
D7K_1830.jpg

Re: Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Θα ανεβάσεις κάποιο draft για σχολιασμό?
Δεν υπάρχει ακριβης μετάφραση, συνήθως λέμε Θετικό πόλο με προεξοχή button top ή επίπεδο θετικό πόλο flat top

Οι Αρχαιοι Ελληνες θα χρησιμοποιουσαν εναν ορο μονο και οχι περιφραστικη περιγραφη, πρεπει να τον βρουμε!! :)))

χιωτη, λιγο προσοχη με αυτον...τσεκαρισε μηπως ξεφευγει πανω απο τα 4,2. Μπορεις να φορτισεις σχεδον οτι μπαατρια θες με ανταπτορες

Δεν θα ανεβασω draft, εχει πολυ λιγες αλλαγες. Μονο που επιτελους εβαλα εικονες

Eπειδη μου στειλανε δυο φορτιστες, τους ιδιους. κατα λαθος, οταν κατεβεις Αθηνα να σου δωσω τον ενα, αν θες, να τον τσεκαρεις και κρατησε τον.

Ειχα παραγγειλει 2 σετ 18650 fandyfire και μου ηρθαν φορτιστες αντι των μπαταριων. Δωρο μου τους κανανε τελικα αφου αναγνωρισανε το λαθος τους και θα μου στειλουν τις μπαταριες αργοτερα.. :))

χιωτη, λιγο προσοχη με αυτον...τσεκαρισε μηπως ξεφευγει πανω απο τα 4,2. Μπορεις να φορτισεις σχεδον οτι μπαατρια θες με ανταπτορες

Εννοεις υπαρχουν ανταπτορες για να τους χρησιμοποιησεις σε αυτον τον φορτιστη και να φορτισεις rcr123a και 14500, ετσι?

Εχεις κανα δοκιμασμενο λινκ με ανταπτορες?

να σου απαντησω αυριο? ειμαι διαλυμενος και μου εχουν βγει τα ματι απο την οθονη.

προτασεις για σημεια πωλσης μπαατριων egletac, EnerPower+ & keeppower?

Ναι αυριο, κανενα προβλημα, θενκς.
Για αυτες τις μπαταριες δεν ξερω, παρα μονο τον Nkon.nl για φρεσκες eagletac.

επειδη μου στειλανε δυο φορτιστες, τους ιδιους. κατα λαθος, οταν κατεβεις Αθηνα να σου δωσω τον ενα, αν θες, να τον τσεκαρεις και κρατησε τον.

μπα..δεν το βλεπω να ερχομαι συντομα....ειμαια ρκετα μακρια.
Απλα βαζεις μια μπαταρια να φορτισρι και την παρακολουθεις. Αν την ανεβασει καποιο καναλι πανω απο 4,2 εχεςι προβλημα
το ελω γιατι ο φορτιστης μοιαζει σαν κλωνος του ΗΧΥ. Σε 3κλωνους (της Σολαρφορς) τα μισα καναλια ειχαν προβλημα.

Εννοεις υπαρχουν ανταπτορες για να τους χρησιμοποιησεις σε αυτον τον φορτιστη και να φορτισεις rcr123a και 14500, ετσι?

εχει ο AW για 14500-18650 κια για 16340-18650 βαζεις ψευτικη μπαατρια. Τους κανεις και απο μονος σου με βιδα και ξυλο, φελο κτλ

web0221.jpg

Παιδια, πηρα κατι fandyfire 14500 AA protected μπαταριες και μετα την πρωτη χρηση σε φακο και οι τρεις εχουν ταση 0 volts!!
Ti εγινε, δεν δουλεψε ο κοφτης στα 2.7ν οπως γραφουν? Ειναι αχρηστες τωρα? Τις ξαναφορτιζω και βλεπουμε?

please advise!

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Το protection δούλεψε!
Λογικά, θα στις "επαναφέρει" ο φορτιστής (εντος μερικών δευτερολέπτων, βάλτες 10'', βγάλτες και ξαναμέτρα)
Στον ίδιο φακό ήταν και οι τρεις???

Ναι στο ιδιο φακο στον Fandyfire Rook που παιρνει 3χΑΑ.
Οταν τις ειχα φορτισει για πρωτη φορα, φορτιστηκαν κανονικα στα 4.2volt.

Ευχαριστω Αντωνη τις εβαλα λιγα δευτερολεπτα και ζωντανεψαν, 3+volt εδειξαν. Αρα να μην ανησυχω. Παντως ξεφορτιστηκαν σχετικα γρηγορα στον Rook.

To βραδυ θα κανω τεστ αντοχης. Οι αντιστοιχες Nitecore κρατησαν τον ROOK στο turbo mode για περισσοτερο απο μια ωρα.

Ανασταση μπαταριων ΝιΜΗ

Δυο απο τις ΑΑ μπαταριες ΝιΜΗ που ειχα παρει απο το Lidl (τις πρασινες τις καλες, τις LSD) εγραφαν 0 βολτ. Τις εβαλα στο φορτιστη, σε διαφορα modes για να τις ζωντανεψω αλλα τιποτα.

Αποφασισα να τις ζωντανεψω με τη βια, οπως μου ειχε πει παλια ενας ηλεκτρολογος, χρησιμοποιωντας μια 12βολτη μπαταρια. Ακουμπας τον θετικο πολο στον θετικο της 12βολτης και με ενα καλωδιο απο τον αρνητικο της 12βολτης ακουμπας τον αρνητικο της ΑΑ μεχρι να βγαλει σπιθες.

Και το θαυμα εγινε, ζωντανεψαν, μετρησα 1.1 βολτ μετα το ηλεκτροσοκ, και τωρα φορτιζουν κανονικα στον φορτιστη.

Δεν το συνιστω, απλα καταγραφω την συγκεκριμενη εμπειρια.

Τεστ FandyFire SV U5 1800λουμενς με μπαταριες panasonic 3100mah.

Στα 20 λεπτα ο φακος ζεστενεται πολυ τοσο οσο που σε ενοχλει να τον κρατας. Τον εσβησα για 15 λεπτα. Τον ξαναναψα για αλλα 20 λεπτα και τον ξαναεκλεισα γιατι ειχε ζεσταθει πολυ και παλι.

Συνολο αναψε 40 λεπτα χωρις να χασει φωτεινοτητα και πιστευω οτι θα επιανε ανετα τα 60 λεπτα στο τουρμπο Mode μη χανοντας, εμφανως τουλαχιστον, την μεγιστη φωτεινοτητα.

Noμιζω οτι μετα τα 30 λεπτα συνεχους λειτουργειας ο φακος θα ζεστενεται τοσο οσο δεν θα μπορεις να τον κρατησεις, αφου στα 20 ηταν ηδη ενοχλητικα ζεστος.

Παντως εμεινα ικανοποιημενος με το τεστ.
Η φωτεινοτητα σταθηκε στο υψος της (~1800) για αρκετη ωρα που πιστευω οτι μπορει να πλησιασει και να ξεπερασει την μια ωρα, αλλα ζεστενεται μετα το πρωτο τεταρτο, γινεται ενοχλητικος στο 20αλεπτο και πιστευω οτι δεν θα μπορεις να τον κρατησεις στο μισαωρο.

Για τα λεφτα του ειναι κατι περισσοτερο απο θαυμασιος.

Τελικα οι φορτιστες για μπαταριες 18650 που μου εστειλε κατα λαθος το FastTech δουλευουν μια χαρα!!
http://www.fasttech.com/products/0/10000969/1080400-2-x-18650-lithium-battery-charger

Τους δοκιμασα χθες.
Ειναι 2 θεσεων. Εχουν απο 1 λεντακι σε καθε θεση. Οταν φορτιζει ειναι κοκκινο και οταν τελειωσει η φορτιση αλλαζουν σε πρασινο.
Οταν βαλεις τον φορτιστη στην πριζα, αναβουν και τα δυο λεντακια στο πρασινο χρωμα. Οταν βαλεις μπαταρια το πρασινο led γινεται κοκκινο.

Εβαλα στον εναν φορτιστη 1 μπαταρια 18650 η οποια φορτισε στα 4.2 volt, oποτε αναψε και το πρασινο λαμπακι. Aρα φορτιζει και μια μπαταρια -εχει δυο ξεχωριστα καναλια.
Εβαλα στον αλλο φορτιστη 2 μπαταριες 18650 και φορτιστικαν κανονικα.

ναι αλλα μπορει αν φορτιζει με πολυ χαμηλο ρευμα και μετα το ανναμα του πρασινου.

αυτο ειναι must read
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=229923

Οι πιο μεοι στο χωρο δεν μπορουν να καταλαβουν οτι χωρις τους XTAR & Intellicharger καποτε τραβουσαμε μανικι να να φορτισουμε σωστα

Ναι, σωστα δεν τον αφησα πολυ μετα που αναψε το πρασινο λαμπακι. Κανα τεταρτο μονο. Θα τον δοκιμασω οταν μου ερθουν οι 18650 fandyfire που πηρα για τον FandyFire που εχω.

Ηθελα παντως να τους τσεκαρω απο περιεργεια. Ποτε δεν θα επαιρνα "κινεζικο" φορτιστη, του σωρου, για μπαταριες λιθιου, αλλα αμα σου ερχονται τσαμπα τους τσεκαρεις :))

Το λινκ ειναι πολυ χρησιμο και ουσιωδες!