Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

μπορει καποιος απο τους moderators να ανεβασει το νεο λινκ για τον οδηγο μπαταριων ξεκλειδωνοντας το αντιστοιχο θεμα?
http://www.mediafire.com/view/?zmdbctjccwc8az3

Mπραβο Κωστα, να εισαι καλα, μολις το διαβασα, σαν παραμυθακι, ευχαριστο και χρησιμοτατο!!

Δυο παρατηρησεις :))
-Δεν ειδα τις αγαπημενες μου ΝiZn 1.6v
-Μακαρι να περιεγραφες πως μπορεις τσεκαρεις την πραγματικη χωρητικοτητα μιας μπαταριας, για να μην μας δουλευουν.

Επισης για bonus θα ηταν ωραιο να μας εγραφες πως μετραμε ποσα αmber τραβαει ενα led για να μπορουμε να υπολογισουμε ποση ωρα κραταει μια σκαλα με συγκεκριμενης χωρητικοτητας μπαταριες!

Οντως, διαφωτιστικοτατο.. Θα θελα μονο αν γινεται να γραφες κατα προσεγκιση ποσα Αμπερ μπορει να δωσει η καθε μπαταρια...
Κατι αλλο.. Καλη 10440 ποια και απο που βρε μαστορια; Κοιταω απο fastech αλλα μονο ultrafire-trustfire βλεπω..

-Δεν ειδα τις αγαπημενες μου ΝiZn 1.6v
δεν ξερω αν θα τις βαλω...εμπορικα εχουν τελειωσει

-Μακαρι να περιεγραφες πως μπορεις τσεκαρεις την πραγματικη χωρητικοτητα μιας μπαταριας, για να μην μας δουλευουν.
σωστα. Με hobby charger σε αντιστοιχο προγραμμα

Θα θελα μονο αν γινεται να γραφες κατα προσεγκιση ποσα Αμπερ μπορει να δωσει η καθε μπαταρια...
το γραφω στον πινακα....εκει που λεω το C. και στο απρατημα εξηγω...
Αδιαβαστος! Με το ζορι την βαση!

Καλη 10440 ποια και απο που βρε μαστορια; Κοιταω απο fastech αλλα μονο ultrafire-trustfire βλεπω..
AW? και ψαξτε λιγο τις μπαταριες των ατμοποιητων

Eχμ το διαβασα στο iphone και δε εμφανιζεται τοσο καλα εκει..εχει πολυ scroll...

Χλιδα; Ας ειναι καλα ο ξαδερφος απο Αυστραλια, που δουλευει στην Nestle! 4x iphone4 και 2x 3GS εφερε για δωρακια!! Να ναι καλα οι executives που μετα απο ενα 6 μηνο τα "πετανε" για να παρουν τα καινουρια!!! ;-)

Αααα, ναι δικιο εχεις..τα καλα των executives, εχω και γω καμποσα καλουδια απο τους παλιους καλους καιρους της ασυστολης εταιρικης σπαταλης :)))

Οι eneloop ήταν φορτισμένες, οι 18650 που παρέλαβα πρέπει να τις φορτίσω?

Δέν τις έβαλα στον φορτιστή γιατί περιμένω τον αντάπτορα για ευρωπαικές πρίζες, έχω μόνο το καλώδιο φόρτισης αυτοκινήτου.

Οι nitecore 18650 πρεπει να ήταν 40% φορτισμένες γιατί στον φορτιστή έκατσαν στο 2ο λαμπάκι κ αναβόσβηνε ενώ οι eneloop ήταν στο 3ο. Φορτιστή εχω τον i4.

Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο κατά την φόρτιση εκτός απο να φορτίζω στις θέσεις 1-3, 2-4? Να φορτίζω διαφορετικές μπαταρίες ταυτόχρονα?

Εγω προσωπικα φορτιζω στον Ι4 μπαταριες σε ολες τις θεσεις (1&2 πχ) και με ολες τις χημειες ταυτοχρονα αν χρειαστει, και εχει χρειαστει.
Οταν τελειωσει η φορτιση τσεκαρω το βολταζ, ετσι για σιγουρια. Κατα διαστηματα ελεγχω αν και κατα ποσο θερμαινονται οι μπαταριες.
Αυτο το κανω τωρα, προσωρινα για τον τεσταρω για σιγουρια. Μετα θα τον αφηνω μονο του.

Το θεμα ειναι να μην ειναι ελλατωματικος και αυτο τσεκαρω στο εξαμηνο αυτο που τον εχω. Μεχρι στιγμης ο Ι4 ειναι αψογος.

Και μπαταριες παντα με protection, για εξτρα σιγουρια.

Αναφορικα με τις μπαταριες με protection, καλο θα ηταν αν σου πεσουν κατω να τσεκαρεις μηπως εχει παθει τιποτα το κυκλωμα προστασιας.
Οπως επισης οταν τις παραλαμβανεις να τις φορτιζεις με προσοχη την πρωτη φορα μηπως υπερβουν τα 4.2βολτ (δηλαδη αν εχει προβλημα το protection). Καθως και στην αποφορτιση, μηπως παει κατω απο τα ~2.5βολτ.

Διαβασε και το PDF του kospap.

παιδα σημερα επιασα στο χερι μου panasonic 2900 μ,ε ΤΣΟΥΝΙ!
δηλαδη button top, me εξογκωμα στο θετικο πολο (και χωρις προστασια φυσικα)

Εχει ακνει καμμια πηγη για αγορα απο εξω?

αυτη την φορα πιαστηκα αδιαβαστος......
Τελικα οι Panasonic 2900mAh NCR18650PD ειναι ενα μοντελο με μεγαλυτερη αντοχη στα φορτια....10Α

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Καλά ρε Κωστα δεν προσέχεις καθόλου τα δικά μου μηνύματα ( ποστ 2035 ) . μόλις εμφανιστήκαν στο σαιτ αυτές οι μπαταρίες τους πρότεινα σε όλους, αλλά κανένας δεν έδωσε σημασία.
καλα, δεν θύμωσα
:ADFADF1: