Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Καλώς τον.
Κατάρχην η μπαταρία ULtrafire ειναι ΜΑΠΑ... κοιταξε σύντομα να πάρεις κάτι άλλο!

Κατα δευτερον, ποιο φορτιστή έχεις?
Ορισμένοι, μπορούν να "επαναφέρουν" το κύκλωμα protection, ορισμένοι δεν μπορούν...!

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

η μπαταρια εχει παλκετα προστασιας? Αν ναι κολλησε αυτη.
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?257162-The-anatomy-of-a-Protected-Battery

Αν οχι θα πρεπει να την πεταξεις γιατι αν επεσε τοσο πολυ η ταση της που ο φορτιστης δεν μπορει αν ξεκινησει την φορτιση, τοτε η μπαατρια εχει αλλοιωθει πιθανον και εχει γιναι επικινδυνη (αναφλεξη, τοξικες ανθυμιασεις κτλ)

Αν εχει πλακετα η επαναφορα γινεται συνδεοντας μια παρομοια μπαατρια μυτη με μυτη, κωλο με κωλο, για λιγα δευτερολεπτα.

kospap ευχαριστω για την απαντηση.Η μπαταρια εχει οπως λεει re/discharging protaction circuit.Το ειχα παθει και με την αλλη μπαταρια και την ειχα στειλει στο καταστημα στην Αθηνα(εγω μενω Ναξο).Ο φορτιστης ειναι ο ultra fire WF-137 switcing charger για μια μπαταρια 18650.Για την επαναφορα λες μυτη μυτη κωλο κωλο αλλα τα λιγα δευτερολεπτα ποσο λιγα πρεπει να ειναι?Εσυ τι αλλο προτεινεις για μπαταρια φορτιστη?ο φακος ειοναι ο fenix tk11 premium R5.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

asot και εσενα για το ενδιαφερον.ο φορτιστης ειναι ο ultrafire wf 137 για μια μπαταρια 18650.Η μπαταρια εχει κυκλωμα προστασιας re/discharging protection circuit.εχω μεινει ευχαριστημενος μεχρι στιγμης και απο τον fenix tk11 premium r5 και απο τις μπαταριες(εχω 2 ) δεν εχω μεινει ευχαριστημενος απο το καταστημα στην Αθηνα.Εγω ειμαι Ναξο.Δεν εχω εμπειρια σε φακους και αυτος που εχω ισως γι αυτο μου φαινεται καλος.Ο αλλο που εχω ειναι ενας maglite 3D με λαμπακι led.Εσυ τι προτεινεις για φορτιστη μπαταριες ?

Παρε ενα ζευγαρι απο δοκιμασμενες Panasonic Protected http://www.fasttech.com/products/0/...onic-ncr18650-protected-rechargeable-2900mah-
Kαι ενα universal φορτιστη καλο οπως ο sysmax/Nitecore i2, για να φορτιζεις εκτος απο λιθιου, και ΝιΜΗ μπαταριες http://www.fasttech.com/products/1421/10001638/1119500

Αν δεν εχεις καλωδιο η ανταπτορακι για US/EU πριζα παρε ενα οπως αυτο http://www.fasttech.com/products/1421/10001638/1237302

Στην εξοδο βαλε κουπονι BLF για εκπτωση 5%

Τις μπαταριες που εχεις καλυτερα πεταξε τις...

.....και καλως ορισες στην παρεα μας :))

γεια σου Χιωτη.Τις μπαταριες τις ειδα και σε αλλες αναφορες μεσα στο φορουμ.Αν την ξαναπαθω ομως οπως με τισ παλιες θα εχω προβλημα η οχι?Τοσο χαλια ειναι αυτες που εχω?οσο για ανταπτορακια εχω αρκετα λογω δουλειας.Ειμαι ηλεκτρολογος.το κουπονι blf i einai?

Τι στιγμη που δεν ξερουμε σε τι κατασταση ειναι πραγματικα οι μπαταριες σου και εφ'οσον δεν ειναι απο τις πλεον αξιοπιστες μαρκες.., θα ηταν φρονιμο να σου προτεινουμε αυτο που θεωρουμε ασφαλεστερο.

Και γιατι να μην εχεις την καλυτερη και ασφαλεστερη μπαταρια (που τα μΑω ειναι ακριβως αυτα που γραφει και οχι τα μισα..) για τον πολυ καλο φακο που εχεις?
Και γιατι να μην εχεις εναν καλο φορτιστη ο οποιος ισως να μπορουσε να επαναφερει τη μπαταρια με το σωστο τροπο και το σωστη ενταση?

Και αν ξαναπαθεις το ιδιο προβλημα, καλυτερα να το εχεις με μια καλη μπαταρια παρα με μια αμφιβολης ποιοτητας.
Το βραχυκυκλωμα δεν ειναι οτι καλυτερο για να ζωντανεψεις μια μπαταρια ιδιαιτερα λιθιου, και ακομα ιδιαιτερα οταν δεν ξερεις απο που βασταει η σκουφια της.

Ο πατερας μου 'ζωντανευει' μπαταριες βραχυκυκλωνοντας τις στιγμιαια (σπινθηρας) με μια 12βολτη μπαταρια αυτοκινητου που την εχει για αλλη χρηση. Δουλευει, αλλα μπορω να στο προτεινω? Σαφως οχι!! :))

Το κουπονι BLF το βαζεις στο site που σου εδωσα τα links, αν θες να ψωνισεις κατι απο αυτο το μαγαζι.

τη "ζημια" στην μπαταρια την επαθα γιατι πατηθηκε ο φακος μεσα στο τσαντακι και το ειδα το πρωι.Σε αυτες τις μπαταριες (γενικα τις λιθιου) ποτε πρεπει να την ξαναφορτισουμε?Πρεπει να της μετρησουμε την ταση η απο το αν ο φακος δεν λειτουργει σωστα?Ο fenix αν πεσει η ταση δεν αλλαζει απο high σε low.Οι μπαταριες που μου προτεινεις αν εκφορτιστουν τελειως κατα λαθος οπως επαθα επαναφερονται με τον φορτιστη που μου λες?ευχαριστω για τις πληροφοριες και ελπιζω σε περισσοτερες για καλυτερη και ασφαλεστερη λειτουργια του φακου και των μπαταριων γιατι εχω διαβασει για ατυχηματα

Oσες Panasonic/Nitecore λιθιου εχω, διοτι εχω δοκιμασει μονο αυτες τις δυο μαρκες, δεν μου εχουν παρουσιασει ποτε προβλημα. Εξ'αρχης τις φορτιζω με φορτιστη Nitecore i4.
Αν μια μπαταρια λιθιου αποφορτιστει πληρως η σχεδον πληρως, εχει χασει την δυναμη της. Αυτο λενε οι ειδικοι που διαβαζω στο διαδικτυο. Ειναι σχεδον αχρηστη, γι αυτο καποιες μπαταριες εχουν protection για over discharge.

O καλος φορτιστης, αν μπορει να επαναφορτισει ψοφιες μπαταριες, θα το κανει. Αν δεν μπορεσει τοτε σημαινει οτι ο φορτιστης διαβαζει καποιο προβλημα και δεν κανει τιποτα.
Το να ζορισεις και να αναστησεις μπαταρια λιθιου πεθαμενη, ναι γινεται, ΔΕΝ συνισταται. Και αν γινει, οπως ανεφερα πριν, δεν θα ειναι οπως παλια. Θα εχει αδυνατισει πολυ.

Αυτο που μπορω να σου πω ομως ειναι αν ξαφνικα η μπαταρια λιθιου δεν φορτιζει, μετα απο πτωση/ατυχημα, τοτε υπαρχει μεγαλη περιπτωση να ειναι τελειωμενη. Οποτε ουτε καν θα δοκιμαζα να την φορτιζα.

Παρε ενα ζευγαρι απο δοκιμασμενες Panasonic Protected http://www.fasttech.com/products/0/...onic-ncr18650-protected-rechargeable-2900mah-

Σε αυτες θελει λιγη προσοχη... σε δοκιμες βγηκαν απο τις μακρυτερες στα 70,5χιλιοστα.
αυτο ισως να ειναι πολυ για τον ΤΚ11.....εχω δοκιμασει σε σωμα μπαατριες στα 69 χιοστα και ηταν ισα ισα....

μετρα καλυτερα τι χωρο εχεις. Αν δεν σε φτανει αγορασε eaghletac, νομιζω οτι ειναι αρκετα κοντες

τη "ζημια" στην μπαταρια την επαθα γιατι πατηθηκε ο φακος μεσα στο τσαντακι και το ειδα το πρωι.Σε αυτες τις μπαταριες (γενικα τις λιθιου) ποτε πρεπει να την ξαναφορτισουμε?Πρεπει να της μετρησουμε την ταση η απο το αν ο φακος δεν λειτουργει σωστα?Ο

Ο φακος εχει απενεργοποιηση (με ελαφρυ στριψιμο του tailcap)Αυτο για το μελλον.
Αυτες τις μπαατριες φορτιστες οποτε θες, δεν εχουν αναγκη.

Για να βρεις την υγεια σου αγορασε ενα φθηνο πολυμετρο και μετρα την ταση τους. Περισσοτερες πληροφοριες στον οδηγο μπαατριων. επρεπε να τον ειχες ηδη διαβασει χαχαχα....

ποτε πρεπει να ξαναφορτιστει μια μπαταρια 18650 με κυκλωμα προστασιας ?Οι μπαταριες που εχω (γραφω ολα τα χαρακτηριστικα τους) ultra fire BRC 18650 3000mah 3.7v li-ion low discharge rate
no memory effect
low reoccuring operation cost
short-circuit and over current protectiον
οταν ειναι φορτισμενη εχει 4.2v αν θυμαμαι.Ποτε πρεπει να την βαλω παλι για φορτιση?Πως πρεπει να χρησιμοποιουμε αναλογες μπαταριες για να μας απιδιδουν οσο το δυνατον καλυτερα και για περισσοτερο χρονο

με τις συγκεκριμενες μπαταριες την πατησα γιατι ηταν χυμα χωρις συσκευασια.αγορα απο καταστημα που διαφημιζεται εδω.το στριψιμο στο καπακι το κανω αλλα την τελευταια φιρα το ξεχασα και την παθαμε.το κολπο μυτη μυτη κωλο κωλο παντως πετυχε και τωρα φορτιζει.δεν ξερω ομως οπως ειπαν και αλλοι ποσο εχει τα ιδια χαρακτηριστικα η μπαταρια.ποιες ειναι κοντες οι panasonic?

ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες για να ειμαστε ολοι οι νεοι πιο επιλεκτικοι στις μελλοντικες αγορες φακων και μπαταριων.Και παντα με την συμβουλη των πιο εμπειρων στο ειδος

http://wallbuys.com/Product/XTAR-VP1-Dual-Lithium-Ion-ChargerIntelligent-LCD-Screen-Charger-6677

Η ιδεα μου ειναι η φορτιζει στην εικονα μια cr123???
sku_6677_9.jpg