Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Το ζητημα ειναι οτι η προστασια "χτυπα" γυρω στα 2,5-2,7 Βολτ....Και σε ορισμενες περιπτωσεις οταν το ρευμα ειναι πολυ χαμηλο δεν ενεργοποιειται...

Για αυτο Πολυμετρακι καθε φορα που χρησιμοποιουμε πολυ μια μπαταρια (βασικα στα 3,6 και κατω θα πεσει και αισθητα η φωτεινοτητα του φακου)

Ψάχνοντας και τακτοποιώντας το συρτάρι με τις μπαταρίες μου και μετρώντας τις με το πολύμετρο έπεσα πάνω σε αυτή .

DSCN1833_b_zps6c3a3aa3.jpg

εδώ δίπλα με μια ΑΑΑ

DSCN1832_b_zpsedb64dc8.jpg

Ούτε που ξέρω πόσα χρόνια την έχω και πως βρέθηκε στα χέρια μου. Αλλά μετρώντας την είδα έκπληκτος ότι έχει φορτίο πάνω από 12V !!! Δεν πίστευα στα μάτια μου ώσπου είδα ότι και πάνω της αναγράφει 12V - αρχικά το είχα διαβάσει για 1,2V. Το μήκος της είναι 2,7 cm (2,85 με τον θετικό πόλο)

Γνωρίζει κάποιος που χρησιμοποιούνται αυτού του τύπου οι μπαταρίες ?

Eγω εχω μια τετοια 12volt σε τηλεκοντρολ για γκαραζ.

Παντως για το οτι διατηρει τη ισχυ της, δεν μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση, διοτι εχω μινι μπαταρια 1.5v που την εχει ο πατερας μου απο τη δεκαετια του 60 και εχει ακομα 1.5v ταση!! Made in Japan..
(Ηταν spare μπαταρια -στα 2/3 του υψους μιας ΑΑΑ- που ειχε αγορασει μαζι με τον τοτε μικροτερο φακο της εποχης, εναν toshiba 4cm..)

Last edited:

Γεια σας φίλοι μου.
Αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα.

Έχω καμιά δεκαριά μπαταρίες 18650 της trustfire 3000mah και άλλες δύο της ultrafire. Διάβασα σε ένα ξένο φόρουμ για τα περί επικινδυνότητας αυτού του τύπου μπαταριών και ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα.

Πρώτα απ όλα, ποια είναι η άποψη σας για της μπαταρίες που ανέφερα;

Σήμερα παρήγγειλα και τρία ζευγάρια Panasonic NCR18650B 3400mAh από το fasttech.com. Να τις χρησιμοποιώ όλες ή να κρατήσω μόνο τις Panasonic για σιγουριά;

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που προκύπτουν με αυτές τις μπαταρίες και τι συστήνετε να προσέχω;

Σε πρώτη φάση δεν θα είναι αυτά που γράφουν σε mah. Π.χ. 2 Ultrafire 18350 που έχω και πήρα για πλάκα (σε συσκευή με δική της προστασία) από 110 που λένε είναι περίπου 600mah μετρημένα.

Αν δεν έχει προστασία υπερκεφόρτισης η συσκευή σου τότε πρέπει να έχεις το νου σου γιατί οι λιθίου αν εκφορτιστούν κάτω από μια τάση (ή υπερφορτιστούν) μπορεί να σκάσουν ή να πάρουν φωτιά ή να χαλάσουν τελείως που είναι και το πιο ανώδυνο.

Καλώς ήρθες στην παρέα !

Σχετικά με τις μπαταρίες γενικά θα σου συνιστούσα να διαβάσεις τον πολύ κατατοπιστικό "Συνοπτικός οδηγός Μπαταριών-Φακών" εδώ > http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/93556-Συνοπτικός-οδηγός-Μπαταριών-Φακών

Όσο για το ερώτημα σου σχετικά με τις 18650 που ήδη έχεις , χωρίς να είμαι και ο πλέον έμπειρος σχετικά, θα σου έλεγα ότι αφού τις έχεις να τις χρησιμοποιείς με προσοχή και ιδίως να τις φορτίζεις με έναν καλό και "έξυπνο" φορτιστή (π.χ Nitecore I4)

οι trustifre ειναι προφανως αυτες με τις κοκκινο-κιτρινες φλογες?
αν ναι τοτε εισαι καλα...υπαρχει σημαντικη εμπειρια απο καποια μελη με αυτες και δεν εχει ακουστει τιποτα κακο στηνα γορα εκτος απο το οτι η πραγματικη τους χωτηρικοτητα ειναι στα 2400

Γαι τις αλλες πρεπει να μας πεις ποιες ακριβως ειναι...Αν ειναι οι κοκκινες των 3000 φορτισε τις μια φορα και βαλτες στο συρταρι για εφεδρεια.
Αληθεια που τις χρησιμοποιεις?

Έχω κάτι φακούδια της Fenix, καθώς και έναν Τ1 trustfire και έναν ultrafire WF501B. O WF501B είναι για backup και εκεί έχω τις κόκκινες ultrafire. Τις trustfire με τις φλόγες τις χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά σε έναν Fenix ΤΚ11 και έναν Fenix PD32UE. Τώρα σε αυτούς θα βάλω τις πανασόνικ.

Γενικά οι 18650 τι χρόνο ζωής έχουν;
Έτσι όπως τις εναλλάσσω εγώ, κάθε 4 μήνες ξαναπερνά η ίδια μπαταρία για να δουλέψει και κάποιες απλά τις φορτίζω ανά τετράμηνο.

Οι μπαταρίες είναι όλες
με προστασία. Μπορεί να εκφορτιστούν περισσότερο απ όσο πρέπει;

Last edited:

ναι αλλα μονο αν το ρευμα που τραβα ο φακος ειναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ χαμηλο.
σημερα διαπιστωσα οτι ενας φακος μου με ηλεκτρονικο διακοπτη ξεζουμισε την μια μπαταρια.
Με τοςυ φακους σου εισαι ασφαλης αφου ο Τκ11 (τουλαχιστον) εχει ο ιδιος προστασιας απο υπερεκφορτιση

Το θεμα της υπερεκφορτισης ειναι μεγαλο.δεν ειναι ασπρο μαυρο. αλλα επειδη ειναι τοσο περιπλοκο το εγραψα με τετοιον τροπο στον οδηγο γιατι απεθθυνετε σε νεους χρηστες.

ερωτηση...οι πανασονικ που πηρες ειναι με προστασια? ενδιαφερομαι να μαθω αν χωραν στον Τκ11 γιατι ειναι απο τις μακρυτερες

Κώστα πες μου κάτι. Αν η μπαταρία αποφορτιστεί κάτω από το όριο ή αν υπερφορτιστεί, τι ενέργειες χειρισμού της πρέπει να γίνουν;

Τις δύο ultrafire που είχα, τις χάρισα εχτές σε έναν φίλο, μου δημιουργούσαν άγχος. Τώρα για τις πανασόνικ, ναι τις πήρα με προστασία. Ο ΤΚ11 και με τις trustfire με προστασία δεν τερματίζει τελείως κάτω το βίδωμα, με αποτέλεσμα το μεταλλικό δαχτυλίδι που έχει όταν χαλαρώνει να στρίβει μισή στροφή σαν να πάει να ξεβιδώσει. Ε, άντε με τις πανασόνικ να πιάνει λίγο πιο πάνω ακόμη στο σπείρωμα. Όταν έρθουν και τις τσεκάρω θα γράψω σχετικά.

Γενικά, όπως κατάλαβα, οι 18650 γίνονται πιο επικίνδυνες όταν ο φακός παίρνει περισσότερες από μία. Είναι σωστό αυτό;

στην πρωτη περιπτωση παιζει ρολο και ποσο χρονο εμεινε αποφορτισμενη..Περισσοτερα δεν θα πω για να μην ανοιγει η ορεξη γα πειραματα

Δεν εχω ακουσει ακοαμ για παλκετα που να αστοχησε (αλλη η περιπτωση που ανεφερα παραπανω) οποτε να μην ανυσηχεις.

για την υπερφορτιση η πλακετες την σταματαν στα 4,3-4,35 Βολτ....δεν υπαρχει κινδυνος εκει αλλα κατασρεφεται η υπολοιπη ζωη της μπαατριας. καπου ειδα οτι μερικες υπερφορτισεις περιοριζουν τις χρησεις/κυκλους απο 500 σε 50 μονο.

Ο ΤΚ11 και με τις trustfire με προστασία δεν τερματίζει τελείως κάτω το βίδωμα, με αποτέλεσμα το μεταλλικό δαχτυλίδι που έχει όταν χαλαρώνει να στρίβει μισή στροφή σαν να πάει να ξεβιδώσει.
αυτο δεν το καταλαβα..εννοεις το εξωτερικο δακτυλιδι, γυρω απο το σωμα? αυτο δεν πειραζει..Σκοπος ειναι να μην ζοριστει η μπαταρια...για κοιτα οι καινουργιες σου ειναι 70,4mm αν θυμαμαι καλα? κανε συγκριση

τελος δυο και πανω σε σειρα ειναι επικινδυνες οταν δεν εχουν προστασια

Hitachi Maxell New Battery Technology

Imagine getting 3,200 mAh of capacity out of something the size of a 2,000 mAh battery. That’s exactly what Hitachi Maxell’s new battery technology can do. This isn’t the first time we’ve been promised battery technology that can revolutionize the mobile world, but what sets Maxwell’s new tech apart is that it really exists and isn’t just a theoretical technology. However, before you get too excited, we don’t have a commercial product yet, nor a roadmap for commercial deployment.

Besides delivering 60% more battery capacity, Hitachi’s new process is also said to slow down the battery degradation process. The end result is that batteries won’t just stay charged longer, they will last longer, too. No this isn’t black magic at work, it’s science.

For those wondering how the technology was developed, Hitachi Maxell first set out to monitor the movements of Li-ions in real-time. Using this data, Hitachi Maxell was able to develop a battery structure that can resolve stagnation of Lithium ions. It is this process that allows them to pack more power into a smaller form factor, while also helping improve the length of the battery’s lifespan.

What does this all mean for the consumer? Let’s face it, modern octa-core processors, Full HD displays, and other high-end smarpthone features take a huge toll on your battery. Right now, manufacturers have two choices: give us awful battery life or add extra bulk to their phones in order to give you the battery life you need to make it through a workday. With Hitachi Maxell’s tech, we might not have to give up on thin phones to get the capacity we crave.

Hitachi Maxell has no word on when their technology will start shipping into actual devices, but here’s to hoping we see such tech sometime soon.

Έχω ένα Maha MH-C800S οποίος μπορεί να φορτίσει 8 ΑΑ/ΑΑΑ.

Χθες έβαλα να φορτίσω 4 ΑΑ. Μετά από περίπου 2 ώρες πήγα να δω σε τι κατάσταση ήταν. Στον φορτιστή αναβόσβηνε η ένδειξη DONE και στις 8 θύρες! Έβγαλα τις μπαταρίες και τον φορτιστή από την πρίζα. Το άφησα λίγη ώρα και τον έβαλα πάλι στο ρεύμα χωρίς μπαταρίες. Η ένδειξη DONE συνέχιζε να αναβοσβήνει. Έβαλα μπαταρίες να δω αν αλλάξει τίποτα αλλά τζίφος.

Έχεις κανείς καμία ιδέα ή θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη πάλι! :bigcry:

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Το προβλημά σου
Maha MH-C800S flashing done
το βρίσκω στον γουγλη αρκετές φορές, ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ!!!
(και στο Amazon, σε σχόλια αναφέρεται!)

Δεν δοκιμάζεις να στείλεις email --> http://www.mahaenergy.com/

Re: Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Ναι θα τους στείλω, αν και την απάντηση τους την ξέρω!!!
Είναι εκτός εγγύηση και σχεδόν σίγουρα θα μου ζητήσουν να τους τον στείλω.
Θα προσπαθήσω όπως.

Re: Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Παρέλαβα σήμερα τον Nitecore I4 πρωί πρωί. Πολύ καλές εντυπώσεις από τη συσκευασία και την αποστολή (fasttech) και από την κατασκευή του ίδιου του φορτιστή . Πολύ σημαντικό και το καλώδιο φόρτισης σε αυτοκίνητο.

Εβαλα τις μπαταρίες (διαφορετικής χωρητικότητας και με διαφορετικά υπόλοιπα ισχύος) να φορτίζουν. Ίδωμεν...

επισης εξηγει γιαιτ καποιοι παιρνουν υπεροφορτισμενες μπαταριες απο τον maha

Στα 2 με 2,5 χρόνια που έχω τον maha δεν πάρει ποτέ υπερφορτισμένες μπαταρίες. Επίσης δεν μου έχει βγάλει ακόμα μπαταρία off ενώ με τον προηγούμενο φορτιστή της sony, είχα βαρεθεί να πετάω μπαταρίες.

Ψάχνοντας και τακτοποιώντας το συρτάρι με τις μπαταρίες μου και μετρώντας τις με το πολύμετρο έπεσα πάνω σε αυτή .

DSCN1833_b_zps6c3a3aa3.jpg

εδώ δίπλα με μια ΑΑΑ

DSCN1832_b_zpsedb64dc8.jpg

Ούτε που ξέρω πόσα χρόνια την έχω και πως βρέθηκε στα χέρια μου. Αλλά μετρώντας την είδα έκπληκτος ότι έχει φορτίο πάνω από 12V !!! Δεν πίστευα στα μάτια μου ώσπου είδα ότι και πάνω της αναγράφει 12V - αρχικά το είχα διαβάσει για 1,2V. Το μήκος της είναι 2,7 cm (2,85 με τον θετικό πόλο)

Γνωρίζει κάποιος που χρησιμοποιούνται αυτού του τύπου οι μπαταρίες ?

Σε παμπολλα τηλεκοντρολ, συσκευες home appliance και λοιπα....

Χρησιμοποιω σε τουλαχιστον 4 συσκευες αυτα τα στοιχεια....

Στα 2 με 2,5 χρόνια που έχω τον maha δεν πάρει ποτέ υπερφορτισμένες μπαταρίες. Επίσης δεν μου έχει βγάλει ακόμα μπαταρία off ενώ με τον προηγούμενο φορτιστή της sony, είχα βαρεθεί να πετάω μπαταρίες.

και ομως συμβαινει,,,διαβασε αναφορες στο cpf