Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Αν καθώς παραλάβω κάποιες καινούργιες 18650, αποφασίσω να τις αποθηκεύσω για καβάτζα, πρέπει να τις φορτίσω και να τις συντηρώ ανά εξάμηνο ας πούμε, ή να τις βάλω στην άκρη όπως είναι;

για την αποθηκευση συνισταται ψυγειο με φορτιση 40%

Re: Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Το προβλημά σου
Maha MH-C800S flashing done
το βρίσκω στον γουγλη αρκετές φορές, ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ!!!
(και στο Amazon, σε σχόλια αναφέρεται!)

Δεν δοκιμάζεις να στείλεις email --> http://www.mahaenergy.com/

Έστειλα mail στην Maha για να τους εξηγήσω το πρόβλημα και μου απάντησαν ξερά ξερά ότι είναι εκτός εγγύησης και να αγοράσω άλλον!
Τα νεύρα μουυυυ!!!! :furious3:

Αν και εδώ που τα λέμε την περίμενα τέτοια απάντηση.

Σε παμπολλα τηλεκοντρολ, συσκευες home appliance και λοιπα....

Χρησιμοποιω σε τουλαχιστον 4 συσκευες αυτα τα στοιχεια....

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ευτυχώς που έγινε αυτή κουβέντα και θυμήθηκα τελικά ότι αυτή την μπαταρία την έχω spare για τα τηλεκοντρόλ του γκαράζ... :2thumb22sup:

Moυ ηρθε σημερα απο Fasttech μια Soshine SC-V1 μπαταρια επαναφορτιζομενη λιθιου 9v 500mah.
http://www.fasttech.com/products/0/...e-500mah-9v-lithium-ion-rechargeable-battery\

Την πηρα για δοκιμη, μιας και εχω αρκετες συσκευες που δουλευουν με τετοιου τυπου 9v μπαταριες. Oι αντιστοιχες ΝιΜΗ εχουν μικρη χωρητικοτητα μεχρι 200-300mah.
Οι καλες αλκαλικες εχουν χωρητικοτητα γυρω στα 500-600μαω.

Περιμενω τον universal φορτιστη για να την τεσταρω. H κλινικη εικονα της μπαταριας ειναι αριστη. Πολυ προσεγμενη ποιοτητα κατασκευης και βαρια!
http://www.fasttech.com/products/0/10000339/1037801-universal-ac-charger-for-aaaaa6f2218650-battery

Προσοχη, ΔΕΝ φορτιζει με κοινους φορτιστες.

Eδω ειναι το πακετο με τον φορτιστη μαζι αλλα δεν το πηρα διοτι ηθελα να δοκιμασω πρωτα τι λεει η μπαταρια.
http://www.fasttech.com/products/0/...ne-sc-v1-500mah-9v-lithium-ion-rechargeable-b

DSC_0632.jpg

Οχι, ο universal φορτιστης αυτος που εχω παραγγειλει στο λινκ παραπανω, δεν εχει αναφερθει ποτε εδω. Τον αγοραζω μονο για τις 9βολτες.

Αν θες, universal charger, παρε τον δοκιμασμενο nitecore I4 (or I2) της sysmax. http://www.fasttech.com/search?nitecore charger

EDIT
Γραψε λαθος, νομιζα οτι αναφεροσουν στον φορτιστη που παρηγγειλα για τις 9βολτες λιθιου.

Last edited:

Καλός είναι ο nitecore I4, εγώ έχω δύο, ένας για καβάτζα. Εκεί που πάσχει κάπως είναι στίς συρόμενες επαφές, είναι σκληρές και οι μεγάλες 18650 μπαίνουν με δυσκολία, δεν το βλέπω να αντέχουν για πάρα πολύ.

Έχει μια δυσκολία στην τοποθέτηση των 18650 αλλα αν δοκιμασεις να τερματίσεις την βαση με το δαχτυλο και τοποθετησεις την μπαταρία ενώ είναι τέρμα πίσω θα δεις ότι μπαίνει άνετα.

ναι αλλα σαν λογικη ακολουθια δεν στεκει...επειδη δεν συνεβει σε καποιον δεν σημαινει οτι δεν μπορει να συμβει

μπες στον κοπο να διαβασεις το θεμα που λινκαρισα για να καταλαβεις το σχεδιστικο προβλημα (χρησιμοποιουν ανεπαρκη τροπο παρακολουθησης της θερμοκρασιας των μπαταριων). Αυτο δεν μπορει να αμφισβητηθει.

Nα αναφερω κατι... πριν ενα μηνα πηρα για φιλο εναν i4.. χθες πηγε να φορτησει μια 4αδα ΑΑ απτο lidl (οχι low discharge) και η μια μετα απο μιση ωρα κυριολεκτικα ελυωσε!! ελυωσε μεχρι και το πλαστικο του φορτιστη!.. στο τσακ προλαβε την φωτια μιας και ειχε τον φορτιστη πανω στο γραφειο!
Ο φορτιστης ευτηχως ειναι οκ.. δοκιμασε μετα και φορτισε 2 4αδες eneloop και ουτε υπερβολικη θερμοκρασια ουτε τιποτα.

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Ενδιαφέρον (και ευτυχώς δλδ που το πήρε μυρωδιά)
Α. Θέλουμε φωτό!
Β. Βουρ στο LIDL για παραπονα και αντικατάστηση!

Μετρήσατε με τι τάση "βγαίνουν" οι μπαταρίες μετά την φόρτιση?

οπως το πες! ΜΥΡΩΔΙΑ να δεις!!
βασικα τις πεταξε και τις 4 στην ανακυκλωση και αμεσως παραγκειλε 2 4αδες eneloop.. θα τον ρωτησω να μετρησει τα βολτ και θα σας πω..

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Χmm έχω αρκετές επαναφορτιζόμενες ΑΑ απο LIDL και ουδέποτε είχα πρόβλημα. Μάλλον κάποια ελαττωματική θα ήταν.

απ οτι βλεπω καλος ο ι4 αλλα η εκδοση V2 τι διαφορά έχει στην πράξη?

Πιθανοτατα να ταν ελατωματικη..αλλα ξερεις τι λεω? ΑΠΟ NKON η 4αδα eneloop εχει 7ε και κατι ψιλα..γιατι να ρισκαρουμε σε αμφιβολες μπαταριες με κερδος 2-3ευρω.. πηρα λοιπον 4 τετραδες ενελουπ για ολες τις συσκευες μου και εδω και κανα χρονο ειμαι αρχοντας..δε το σκεφτομαι καν πια..

αυτη ειναι η αληθεια...μετα τις ενελοοπ και τις ομοιες τους καμμια αλλη δεν εχει νοημα

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

απ οτι βλεπω καλος ο ι4 αλλα η εκδοση V2 τι διαφορά έχει στην πράξη?

Αυτό θα ήθενα να το μάθω και εγώ, ο ένας που έχω είναι από τους πρώτους (με ασημί αυτοκόλητο) και ο άλλος V2 (με κίτρινο αυτοκόλητο).

αυτη ειναι η αληθεια...μετα τις ενελοοπ και τις ομοιες τους καμμια αλλη δεν εχει νοημα

Ποιες θα θεωρουσες ομοιες-ισαξιες τους?.απλα για να ξερουμε..

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Αυτό θα ήθενα να το μάθω και εγώ, ο ένας που έχω είναι από τους πρώτους (με ασημί αυτοκόλητο) και ο άλλος V2 (με κίτρινο αυτοκόλητο).

Kαποιες μικροβελτιωσεις στην φορτιση μπαταριων, αυξηση μηκους του χωρου φορτισης, και κυριως η επιλυση καποιου προβληματος που ειχε οταν δουλευε υπο ταση 110V.

What's New in Version 2
The charging slot is now 2cm longer than the v1 version, to accommodate larger protected cells. (Reviewer's Note: I believe they meant to say 2mm longer)
The charging current drops to 750mA when charging two batteries at position #1 & #3. The current is still 750mA for and will alternate charge cycle once every second for each battery. When charging two batteries installed in slot #1 & #2 they will get 750mh respectively. The result is: charging at slot #1 & #2 will be faster than charging at slot #1 & #3 (Reviewer's Note: #2 & #4 are similarly paired, like #1 & #3)
Improved charging capability/safety when charging 10440 li-ion batteries
Works properly with US 110V System
MSRP: ~$25

Ολο το review http://www.candlepowerforums.com/vb...arger-Review-(V2)-current-voltage-comparisons