Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Ερωτηση (σε σενα που τα ψαχνεις :) ) Καπου πηρε το ματι μου οτι υπαρχει V2 του συγκεκριμενου φορτιστη. Ομως δεν τον βλεπω να υπαρχει σε european version. Ξερεις κατι παραπανω?

Ενας ειναι ο φορτιστης για ολες τις χωρες και ολα τα βολταζ. Aυτο που εχω εγω ειναι ο Intellicharger I4 V2. To V1 δεν υπαρχει εδω και μηνες.

Eπισης δεν υπαρχει European/American/English/other version. Το μονο που διαφερει ειναι το καλωδιο της πριζας :))

Εχει κανει ομορφια στην περιγραφη η fastech και το v2 βγαινει στην us version μονο.
Οτι ειναι universal ως προς την ταση ειναι αναμενομενο αλλα αν το v2 ηταν παντρεμενο στην αποθηκη με αμερικανικου τυπου καλωδιο, να μην βαζουμε ανταπτορες (που συχνα δεν κανουν καλη επαφη,) δεν ειναι και τοσο προφανες.
Αφου λοιπον και ο δικος σου ειναι v2 τοτε ειμαστε σιγουροι. :2thumb22sup:

Δεν ειδα την περιγραφη αλλα εναι πολυ πιθανο να εχουν κανει (παλι) λαθος. Θα το τσεκαρω.
Τους τελευταιους μηνες τους εχω στειλει τουλαχιστον 8-9 διορθωσεις στις περιγραφες προιοντων τους, τις οποιες και διορθωνουν ταχιστα.

Παντως ο φορτιστης ειναι αυτος που πρεπει να ειναι.

Toυς ειχα ρωτήσει πριν μερικές μερες για τον Ι4 καθώς το ειχα παρατηρήσει και εγώ ότι στην ευρωπαική έκδοση δεν ανέφερε ποια version ειναι.Μου απάντησαν ότι δεν υπαρχει η Ι4-v1 στο καταστημά τους

Ναι οντως δεν υπαρχει πουθενα. Εχει καταργηθει/αποσυρθει απο τοτε που βγηκε o V2.
Ο παλιος αλλωστε ειχε διαφορετικο λογοτυπο και χρωματα.

Καλο ειναι να αναφερουμε οτι υπαρχει και η ΑΑΑ Εneloop XX στα 950μαω.
Διπλη τιμη βεβαια απο την κανονικη λευκη Εneloop AAA των 800μαω αλλα και 20% περισσοτερη ενεργεια.

hr-4uwxb-4tm.jpg

http://eu.nkon.nl/4-aaa-sanyo-xx-950-mah-in-doosje-powered-by-eneloop.html

Ήθελα να τις πάρω (αν και δεν τις πάω τις AA+) και δεν θυμάμαι που διάβασα ότι δεν αξίζουν τον κόπο σε σχέση με τις κανονικές eneloop εκτός κι αν θες περισσότερα αμπέρ discharge. Επισης αντέχουν μόνο 500 κύκλους σε σχέση με τους 2000 κύκλους που αντέχουν οι κανονικές. Θα μου πεις τώρα σε 500 κύκλους ποιος ζει ποιος πεθαίνει.

Πως το εννοεις αυτο?
Ποσα ampers τραβαει το led στο high? Δεν το ξερω (και δεν το εχω δει πουθενα να σου πω την αληθεια) γιατι δεν κανω τετοιες μετρησεις.
Αν ασχοληθω ποτε με μοντες, τοτε σιγουρα θα εμπλακω με τετοιες μετρησεις, που οντως ειναι απλες.

Αν ομως εννοεις ποσο κρατανε οι μπαταριες στο high, δεν εχω τσεκαρει ακομα.

Ήθελα να πάρω αυτές τις Eneloop ΧΧ οι οποίες σε μεγαλύτερες καταναλώσεις είναι όντως καλύτερες και συγκεκριμένα για τον EA4 ή τον P25 αλλά ούtε εγώ βρήκα πουθενά τέτοια πληροφορία. Θα γράψω στο νήμα τις Nitecore.

Τέλος πάντων τον EA4 τον έβγαλε και με με το νέο XM-L2 και 960 Lumens (ασήμαντη διαφορά) αλλά ίσως έχει καλύτερη κατανάλωση.

Ξερω οτι το ΧΜ-L2 εχει μικροτερη καταναλωση (ειναι πιο efficient) αλλα πιστευω οτι στα 960 λουμενς ο ΕΑ4 θα διαρκει οσο διαρκει και με το απλο ΧΜ-L στα 840.

Για τις μπαταριες, εχω τσεκαρει οτι οι ΧΧ διαρκουν περισσοτερο απο τις απλες, ασχετως της καταναλωσης των led. Το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα σε καποια μοντελα της Fenix, νομιζω στον LD10 και στον LD40.

Όταν για έναν φακός φένιξ η αναφερομένη διάρκεια στην μεγάλη σκάλα είναι 1.5 ώρα, με μια μπαταρία 3.400 mah, αυτό μπορεί να γίνει 2.5 ώρες;

Αυτο που θυμαμαι ξεκαθαρα ειναι οτι η διαφορα στην διαρκεια στην μεγαλη σκαλα ηταν μικροτερη απο την διαφορα στην χωρητικοτητα των μπαταριων.

Δηλαδη, αν η Μπαταρια ΧΧΧ (2.500μαω) εχει διαφορα στη χωρητικοτητα +25% σε σχεση με την απλη (2000μαω), η διαφορα στη χρονικη διαρκεια του φωτισμου ηταν ~ +20%.

Στον Fenix LD10 η διαφορα με μπαταρια ΧΧΧ ηταν περιπου +15 λεπτα μεγαλυτερη διαρκεια.

Ωραία αν δεν βρω κάτι ανάλογο του EA4 σε 18650 τότε "θα κάνω την καρδιά μου πέτρα" και θα τον πάρω με τις XXX. :flipout:

Eδω ειμαστε. Aν εισαι μαγκας, παρε τον αναλογο του ΕΑ4 σε 3χ18650 -Ζεbralight 2400lumens :))

dsc0245wh.jpg

Παντως δεν χρειαζεται να παρεις κανεις τις Ενελουπ ΧΧ για τον ΕΑ4.
Με νορμαλ μπαταριες τα specs δινουν 1ωρα και 45 λεπτα στο high mode. Δεν ειναι αρκετη διαρκεια αυτη? Το να παει στις 2 ωρες δε λεει και κατι σημαντικο.

Ωχ! Τώρα συνειδητοποιώ πόσο μικρός είναι ο Zebra! Η τιμή δεν έχει καμια σχέση βέβαια αλλά ούτε και η απόδοση για να είμαστε δίκαιοι.

Κάτσε να τελειώσω με τα φώτα των ποδηλάτων και θα δω γιατί άλλο $55 κι άλλο $200 αλλά στον Zebra δεν θα χρειαστώ μπαταρίες γιατί έχω.

Αυτό εννοούσα με τις ΧΧΧ όταν είπα για το αν αξίζει το παραπάνω κόστος σε σχέση με τις κανονικές eneloop για να κερδίσεις 15 λεπτά εκτός κι αν όντως απαιτούνται πολλά αμπέρ και δεν καλύπτουν οι κανονικές που στην περίπτωση του EA4 δεν ισχύει.