Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Λοιπόν βρήκα χρήση για τις Soshine 9V που πήρα μιας και τα Walkie Talkie δεν! (Αλήθεια Χιώτη εσύ τι τις κάνεις?)

VOILA! http://www.9voltlight.com/

pak-lite_camo.jpg

Ωραιο το 9βολτο φακουδακι, πρωτο gadget, αμα το φερει η φασττεκ θα το παρω :))

Eγω τις χρησιμοποιω κυριως σε οργανα μετρησης που παιρνουν τετοιες μπαταριες.
Τα walkie talkie τα εχω επιλεξει να παιρνουν ΑΑ μπαταριες για ευνοητους λογους.

Ρε τι έπαθα να μην έχω κάτι να τις χρησιμοποιήσω! Και ότι όργανο έχω δεν δουλεύει με 9V. Να το ζητήσουμε από το Fasttech να το φέρει! Αν το ζητήσουμε διάφοροι θα τσιμπήσουν οπότε μερικοί από εδώ και από ένα thread στα BLF & CPF και έγινε.

Δυσκολο..το φτιαχνει μικρη οικογενειακη επιχειρηση απο Αμερικα....Και ειναι σχετικα παλιο...

Ρε τι έπαθα να μην έχω κάτι να τις χρησιμοποιήσω! Και ότι όργανο έχω δεν δουλεύει με 9V. Να το ζητήσουμε από το Fasttech να το φέρει! Αν το ζητήσουμε διάφοροι θα τσιμπήσουν οπότε μερικοί από εδώ και από ένα thread στα BLF & CPF και έγινε.

Δες εδω. Τα καλυτερα 9βολτα φακουδακια που υπαρχουν. Με free shipping.
Σε καποια φαση θα παρω σιγουρα καποιο για τη συλλογη μου.

selector.jpg

http://www.safe-light.com/store/safe-light-survival-led-flashlight.html

Ναι τα βρήκα εχθές και έγινα είδη Save. Πάντως ο Pak υποτίθεται ότι έχει το μεγαλύτερο run time από όλους απ'όσα διάβασα εχθές και στο CPF αλλά αυτός είναι πιο φακός. Αν πάρω έναν αυτόν θα πάρω κάποια στιγμή και μπήκε στα bookmarks.

Απολογισμός:
AA eneloop = 28 τεμάχια
AAA eneloop = 12 τεμάχια
18650 Panasonic 3400 μαω = 6 τεμάχια
18650 TrustFire 3000 μαω = 4 τεμάχια (είχα κι άλλες αλλά τις έδωσα)
16340 TrustFire = 2 τεμάχια

Τι άλλες νομίζεται ότι θα έπρεπε να έχω ως στοκ;

Βασικά επαναφορτιζόμενες 9βολτες, όχι λιθίου, ποιές θεωρούνται οι καλύτερες;

Last edited:

Αναλογα τους φακους που εχεις και πως το χειριζεσαι το θεμα.

Εγω εχω σε καθε φακο/συσκευη μεσα την μπαταρια του και καμμια εικοσαρια σαν ρεζερβες γενικοτερα, απ'ολα τα ειδη.
Αλλος τους εχει αδειους και γεμιζει αναλογα ποιον φακο χρησιμοποιει.

Επαναφορτιζομενες 9βολτες (οχι λιθιου) με 300 μιλιαμπερ (λεει) αγορασα προσφατα απο fasttech, δες παραπανω. Μια χαρα ειναι.

Μια χαρα μου φαινονται και τα δυο.
Η μπαταρια ειναι οκ, την εχω δοκιμασει, καθως και ο φορτιστης που εχω εναν παρομοιο, χωρις ομως θεση για 9βολτη.

Ο φορτιστής λέει φύγε μακριά κατά την ταπεινή μου γνώμη.

- Δεν θα χρησιμοποιεί κανένα αλγόριθμο φόρτισης (καλά θέλει και NiMh να βάλεις τις Eneloop και να ζήσουν 50 κύκλους μόνο)
- Δεν θα κάνει σωστό τερματισμό φόρτισης και θα υπερφορτίζει / κάνει ζημιά στις μπαταρίες (ΟΛΕΣ)

Και είναι και επικίνδυνος για φωτιά έκρηξη. Unprotected μπαταρία πάνω του ============= Δυναμίτης και θα ζήσεις από κοντά την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Ξέρω γίνομαι υπερβολικός αλλά better safe than sorry.

Και απορώ με τα reviews (Κινέζικα είναι??) που είναι σαν και αυτά που διάβασα στις λάμπες LED που θα ήταν Warm White και τελικά είναι πράσινες με κίτρινο ένα πράγμα.....για κλωτσιές στον κάδο ανακύκλωσης ή για αποθήκη.

(Επί της ευκαιρίας και οι Ε14 που πήρα από εκεί μάπα βγήκαν τελικά και όπως είπα άλλο πείραμα δεν κάνω......Philips μόνο)

Με λίγα λόγια πάρε τον Nitecore I2 για τις λιθίου και για τις NiMH είτε MAHA ή περίμενε γιατί κάπου διάβασα ότι έρχεται νέο πράγμα πιο εξελιγμένο......

Τον συγκεκριμενο φορτιστη τον χρειαζεται για τις 9βολτες ΝιΜΗ. Οποτε ειναι μια χαρα για αυτον τον σκοπο.

Έχω και MAHA και Nitecore I4. Ακούω προτάσεις για φορτιστή 9βολτων ΝιΜΗ.

Βασικά το συγκεκριμένο κατασκεύασμα δεν είναι φορτιστής. 240V με αντίστασεις ειίναι και δεν θα κάνει σωστό termination ειδικά στι NiMH αλλά αν δεν τον νοιάζει και πολύ τότε....

Καλύτερη λύση θα ήταν να πάρεις από ebay ένα βυσμα (ή 4) για 9V με τα δυο καλωδιάκια του και να τα βάζεις πάνω στα +/- του MAHA με μαγνήτακια. Εγώ έχω τέτοια αλλά χρησιμοποιώ τον iCharger γι'αυτό. Επειδή είναι δύσκολο να κάνεις κόλληση πάνω στο μαγνητάκι, ξεγύμνώνεις αν θες το καλώδιο λίγο παραπάνω και βάζεις τον μαγνήτη να το κρατάει πάνω στους πόλους του MAHA.

Αλλιώς πάρε αυτό το πράγμα που θέλει να λέει ότι είναι φορτιστής, μέτρα τι φορτίο βγάζει (μάλλον πολύ για 9V μπαταρία), υπολόγισε ώρες φόρτισης και βάλε το πάνω σε ένα χρονοδιακόπτη για να κλείνει σε Χ ώρες.

Τέλος αν δεν σε ενδιαφέρει και πολύ για τις 9V, άσε το όπως είναι και όσο ζήσουν με ότι απόδοση βγάλουν. Μετά πάρε τον SOSHINE με τις 9V λιθίου αν όντως σου χρειάζονται τέτοιες συχνά.

Έχω και MAHA και Nitecore I4. Ακούω προτάσεις για φορτιστή 9βολτων ΝιΜΗ.

Για μενα ο φτηνος του fasttech ειναι ιδανικος για τις 9βολτες.
Αν θες κατι γυρω στα 10 ευρω, παρε εναν απο το lidl που φορτιζει, περαν απο τις 9βολτες/ΑΑ/ΑΑΑ, και C και D. Εχω και γω και ειναι μια χαρα για τις D που εχω.

Μια που έγινε συζήτηση σήμερα για τις μπαταρίες Nice 1.5V που πουλάει το fasttech, τις έχει δοκιμάσει κανείς;

http://www.fasttech.com/products/1420/10001898/1136600-nice-15v-3000mah-aa-lithium-batteries-2-pack

http://www.fasttech.com/products/1420/10001898/1150200-nice-15v-1350ma-aaa-lithium-batteries-2-pack

Αξίζουν τα χρήματα τους;

Κάπου είχε γραφτεί ότι είναι καλύτερες από τις ενερζάιζερ λιθίου.

και ενας φιλος που της χρησιμοποιει σε εναν Sunwayman ειναι πολυ ικανοποιημενος