Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Βγηκε το review των "Nice" ΑΑ λιθιου 1.5 volt (ΜΗ επαναφορτιζομενες) και ειναι καλο για τις συγκεκριμενες budget μπαταριες μαρκας.

Σημειωνω κατι που μπορει να σε ενδιαφερει, οτι σε συγκριση με τις Αλκαλικες ΑΑ, οι συγκεκριμενες λιθιου κρατανε περιπου τρεις φορες περισσοτερο στο 1αμπερ.
Δηλαδη, για να γινει πιο κατανοητο, 1Α ειναι περιπου το ρευμα που τραβαει ο ΕΑ1 στις υψηλες σκαλες.

Παίδες μια ερώτηση : Μόλις παρήγγειλα τον πρώτο μου φακό με μπαταρία 18650 αλλά .. δεν έχω μπαταρίες!
Tι προτείνετε ; Λεω να πάρω ένα σετάκι με 2 και βλέπουμε..

Ο φακός είναι ο Thrunite TN12. Φορτιστή έχω τον Nitecore i4

Με τις συμβουλές των παλαιότερων του φόρουμ έχω πάρει 3-4 σετάκια από αυτές και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στις συνιστώ ανεπιφύλακτα...

https://www.fasttech.com/p/1141103

Βάλε και κουπόνι BLF και θα έχεις και μια μικρή έκπτωση (5%)

Last edited:

Βγηκε το review των "Nice" ΑΑ λιθιου 1.5 volt (ΜΗ επαναφορτιζομενες) και ειναι καλο για τις συγκεκριμενες budget μπαταριες μαρκας.

Σημειωνω κατι που μπορει να σε ενδιαφερει, οτι σε συγκριση με τις Αλκαλικες ΑΑ, οι συγκεκριμενες λιθιου κρατανε περιπου τρεις φορες περισσοτερο στο 1αμπερ.
Δηλαδη, για να γινει πιο κατανοητο, 1Α ειναι περιπου το ρευμα που τραβαει ο ΕΑ1 στις υψηλες σκαλες.

δηλαδή συμφέρει για αγορά μπαταρίας μια κι έξω?

http://www.fasttech.com/products/0/10001898/1136600-nice-15v-3000mah-aa-lithium-batteries-2-pack

Ναι, οι Panasonic ειναι πολυ αξιοπιστες.

Eνα πραγμα που πρεπει να προσεχετε οταν επιλεγετε μπαταριες 18650 για φακους ειναι να ειναι protected και εξ'ισου σημαντικο να βλεπετε αν χωρανε.
Οι 18650 δεν εχουν standard μεγεθος οπως πχ οι ΑΑ. Παιζουν αρκετα χιλιοστα μεταξυ τους ακομα και αν ειναι ο ιδιος κατασκευαστης.

Συνηθως οι κατασκευαστες δινουν πληροφοριες οτι ο φακος δεχεται πχ. μεχρι 69μμ μπαταρια. Αν δεν γραφει τιποτα μπορεις να παρεις οποια θελεις.
Για τον συγκεκριμενο φακο τον ΤΝ12, δες αν γραφουν κατι οι οδηγιες. Αν δεν γραφουν περιορισμο στο μηκος της 18650 προχωρα. Στο διαδικτυο δεν εχω ακουσει κατι σχετικο, οποτε οκ.

Λεω να παρω ενα ζευγαράκι για δοκιμή..

δηλαδή συμφέρει για αγορά μπαταρίας μια κι έξω?

http://www.fasttech.com/products/0/10001898/1136600-nice-15v-3000mah-aa-lithium-batteries-2-pack

Συμφερει αν καποιος χρησιμοποιουσε ΑΑ αλκαλικες διοτι οι ΑΑ λιθιου των 1.5v προσφερουν πολυ μεγαλυτερη διαρκεια στον συγκεκριμενο φακο ΕΑ1 (αλλα και αλλους φακους).

Αν δεν θελει κανεις να μπλεξει με επαναφορτιζομενες, τοτε αυτη λυση ειναι ιδανικη. Κανει και τον φακο πιο φωτεινο απο τις NiMH ΑΑ.

Λεω να παρω ενα ζευγαράκι για δοκιμή..

Δεν ξερω ποσο κοστιζουν οι καλες αλκαλικες ΑΑ στην Ελλαδα, αλλα αν η τιμη ειναι κοντα, τοτε φυσικα αξιζουν, ειδικα για τα φακουδακια που τραβανε αρκετο ρευμα.

Δεν ξερω ποσο κοστιζουν οι καλες αλκαλικες ΑΑ στην Ελλαδα, αλλα αν η τιμη ειναι κοντα, τοτε φυσικα αξιζουν, ειδικα για τα φακουδακια που τραβανε αρκετο ρευμα.

εξαρτάται τι ειναι καλές αλκαλικές.
εγω με 2.5 ευρώ τις 8 του ΙΚΕΑ τις βρίσκω μιά χαρά και δεν ξέρω πόσο καλύτερες είναι δυό nice στην τελική....

μα δεν κερδιζεις μονο σε διαρκεια...Κερδιζεις αντοχη στα φορτια, καλυτερη συμπεριφορα στα κρυα κτλ...Και πολυ πιθανον αν ο φακος σου παιρνει 2ΑΑ (δεν θυμαμαι) να παει στο φουλ της εντασης που δεν θα το πιανεις ευκολα με αλκαλικες

Παίδες μια ερώτηση : Μόλις παρήγγειλα τον πρώτο μου φακό με μπαταρία 18650 αλλά .. δεν έχω μπαταρίες!
Tι προτείνετε ; Λεω να πάρω ένα σετάκι με 2 και βλέπουμε..

Ο φακός είναι ο Thrunite TN12. Φορτιστή έχω τον Nitecore i4

ρωτησα για λογαριαμσο ενος αλλου και οι μπαατριες που σου ειπανε χωρανε.
Αλλα δοκιμασε και αυτες
https://www.fasttech.com/products/1...onic-ncr18650a-18650-3100mah-37v-protected-re

λογικό.
αλλά μιλάς για δύσκολες καταστάσεις και φορτία, ενώ εγώ μιλάω για γενική χρήση.
δηλαδή είναι ευπρόσδεκτο να έχεις διαθέσιμο φορτίο όταν το θές, αλλά οι δυό θα σου βγάλουν σε διάρκεια (αν δεν χρειαστείς να γκαζώσεις) όσο άντε 6 (όχι 8 κίτρινες)?

γιατί μετά τις λυπάται η ψυχή σου.

(φακό με 2 ΑΑ δεν έχω ακόμα, τους θεωρώ μεγάλους....)

ψαχνω για φορτιστη ΑΑ/ΑΑΑ γυρω στα 25 ευρω

κατι τετοιο ειναι οκ;
http://eu.nkon.nl/maha-powerex-sanyo-eneloop-chargers/japcell-bc-4001-charger.html

ή

http://eu.nkon.nl/maha-powerex-sanyo-eneloop-chargers/technoline-bc-700.html

Για τον μεγαλύτερο La Crosse τον BC 1000 μου είχαν πει τα καλύτερα
Αλλά τελικά maha c9000 είχα προτιμήσει όποτε δεν τον έχω

Δες και την προσφορά 'Technoline BC1000 charger' που τον δίνουν μαζί με μπαταρίες αντάπτορες και τσαντάκι – την ίδια προσφορά παλιότερα την είχαν με La Crosse - http://eu.nkon.nl/maha-powerex-sanyo-eneloop-chargers/technoline-bc-1000-charger.html
Το τσαντάκι της maha είναι φθηνό και καλό – για κάθε αντίστοιχη χρήση
Και έχουν και φακουδάκια με το σήμα της ΝΚΟΝ τον tank -007 e09 , μπορεί να τον βρεις και αλλού λίγο φθηνότερα , αλλά μιας και θα πληρώσεις έτσι κι αλλιώς τα μεταφορικά μπορεί να θες ένα κομμάτι – ειδικά εάν δεν έχεις τίποτε αντίστοιχο.
Για μπαταρίες προσπάθησε να εκμεταλλευτείς τις έστω μικρές εκπτώσεις αγοράζοντας 8αδες 16αδες
Γενικά μετά από 3 παραγγελίες χωρίς πρόβλημα την nkon την έχω συμπαθήσει – αν και κάποιες φορές έχουν Out of stock ορισμένα κομμάτια, οι προσφορές τους αλλάζουν ανάλογα με τα φεγγάρια μέχρι που να αποφασίσεις κ.ο.κ.

Νταξ είμαι καταστροφικός – είπες να πάρεις κάτι οικονομικό – και εγώ τελικά πάω να σου φουσκώσω το λογαριασμό :D

λογικό.
αλλά μιλάς για δύσκολες καταστάσεις και φορτία, ενώ εγώ μιλάω για γενική χρήση.
δηλαδή είναι ευπρόσδεκτο να έχεις διαθέσιμο φορτίο όταν το θές, αλλά οι δυό θα σου βγάλουν σε διάρκεια (αν δεν χρειαστείς να γκαζώσεις) όσο άντε 6 (όχι 8 κίτρινες)?

μην το βλεπεις ετσι....τα διαγραμματα και την δοκιμη στην εδωσα για τον σκοπο αυτο.
Οι αλκαλικες δεν αντεχιυν τα φορτια ενος φακου με μια ΑΑ.....Αυτο ειναι 2+ Αμπερ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και εξω απο τις προδιαγραφες τους. Κατεβασε ενα datasheet να δεις.
Αρα παιρνεις πολυ μικροτερη ζωη στην πραγματικοτητα και χανεις φωτεινοτητα και πολυ γρηγορα

Και εξω απο τις προδιαγραφες τους. Κατεβασε ενα datasheet να δεις.
Αρα παιρνεις πολυ μικροτερη ζωη στην πραγματικοτητα και χανεις φωτεινοτητα και πολυ γρηγορα

να κατεβάσω των απλών ikea λες?
άντε να το βρώ...

και ακριβώς αυτό ρωτάω.
μήπως δεν αξίζει τελικά και να πρέπει να παίρνω Premium καθαρές.

Οι αλκαλικές του IKEA είναι αυτό που είναι. 2.5 ευρώ οι πόσες είπες.

Ούτε τη μέγιστη διάρκεια ούτε τη μέγιστη φωτεινότητα θα πάρεις από το φακό εκτός κι αν ο φακός έχει led 5mm.

Τις NICE τις έχω και είναι πολύ καλες και δεν συγκρίνονται με αυτές του IKEA σε επιδόσεις αλλά είναι ακριβότερες. Η καλύτερη λύση είναι οι Eneloop μαζί με φορτιστή MAHA C9000 αλλά υπάρχουν κι άλλες πολύ καλές μπαταρίες φυσικά όπως η Tenergy LSD με μεγαλύτερη διάρκεια αλλά δεν ξέρω σε σύγκριση με τις Eneloop στα αμπέρ τι γίνεται. Οι eneloop βγαινουν και στην έκδοσηι ΧΧ 2400mah αλλά είναι ακριβούτσικες. Τις ΧΧ τις έχω για τον EA4 και μπορώ να πω ότι έχουν αισθητή διαφορά από τις άσπρες αλλά όχι τεράστια.

Τα πράγματα είναι απλά. Αγόρασε και δοκίμασε και τις μεν και τις δε για τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ανάγκες και βγάλε συμπέρασμα. Α και για να μην το ξεχάσω! Οι αλκαλικές βγάζουν και ζουμιά ενίοτε, δεν είναι τυχαίο που τις λένε Alkaleak......

Είμαι σε φάση ψαξίματος.
Για την ώρα παρήγγειλα 4 nice και μετά παω για ενελουπες