Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Aν διαβασεις προηγούμενα δεν προκύπτει κατι τέτοιο ,το αντίθετο μάλιστα και σε επιδόσεις και ποιοτητα για τα χρήματα του.
Το θέμα είναι αν η νέα προσφορά αφορά τίποτε επιστροφές οπότε θέλει προσοχή ,είτε υπολοιπα προιόντων.Σε κάθε περίπτωση πάντως δινεται 3 έτη εγγύηση και με την αποδειξη συνήθως σου επιστρεφουν τα χρήματα αν δεν υπάρχει διαθεσιμο για αντικατάσταση.

Και διαβάζω και εκ'πειρας ( εμπειρίας ) το λέω: εμενα μου ζέστανε πολύ τις ενελοοπ 2000μΑω. Δυστυχώς. το επέστρεψα και δεν θέλω άλλο να παίζω λαχείο.

Last edited:

Aν δεν το έκανε και σε άλλες μπαταρίες το πρόβλημα αφορά τις συγκεκριμένες μπαταρίες σε ασυμβατότητα με τον φορτιστή και όχι πρόβλημα του φορτιστή.
Πάντως πολλες Εneloop στην Ελληνική αγορά δείχνουν προβληματικές,πιθανόν θέμα τύχης όπως σε καθε προιόν,ειτε παρουσίαζουν ιδιοτροπίες στην φόρτιση.Ετσι αν υπάρχουν αμφιβολίες καλό είναι να φορτίζονται μονο από το φοστιστή που έγινε η πρωτη φόρτιση τους.

Last edited:

Νεος χρηστης φορτιστη Nitecore i4 και επαναφορτιζομενες μπαταριες 18650 panasonic 3400 mha protected. Ηρθαν σημερα.
Τι κανω? Τις βαζω οπως ειναι στον φακο μεχρι να αδειασουν και μετα τις φορτιζω? Τις φορτιζω πληρως πρωτα πριν τις χρησιμοποιησω στο φακο? Αν τις φορτιζω χωρις να εχουν αδειασει τελειως,πειραζει? Γενικα,τις συμπεριφερομαι οπως στις μπαταριες των κινητων? Δηλαδη,δυο τρεις πληρους κυκλους φορτισης-αποφορτισης και μετα οτι να'ναι και οπως να'ναι? Και τελος,αν η μια απο τις δυο χωθει σε συρταρι για να χρησιμοποιηθει αφου τα φτυσει η πρωτη,χρειαζεται καποιου ειδους "συντηρηση" ?

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις,αλλα ειμαι νεουδι στις επαναφορτιζομενες μπαταριες.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Edit : Για καποιο λογο δεν μπορω να ανεβασω φωτογραφια. Μου λεει οτι εχει απενεργοποιηθει απο τον διαχειριστη. Εχει στην μπαταρια ενα κιτρινο,που ειναι σαν ζελατινα/αυτοκολλητο,το βγαζω ρε παιδια?

Last edited:

Το κίτρινο που λες είναι η πλακέτα προστασίας της μπαταρίας!

Δεν το βγάζεις!

Ζελατίνα δεν έχουν οι μπαταρίες γύρω τους;

Τραβηξα φωτο να την ανεβασω αλλα δεν με αφηνει. Ισως επειδη μπαινω απο κινητο-tapatalk.
Την χοντρη ζελατινα που ηταν σαν πλαστικο και καλυπτε ολη την μπαταρια,την εβγαλα.
Εκει που ειναι μια κιτρινη γραμμουλα που ενωνει τους δυο πολους κ μοιαζει με μεταλλικο κομματι,πανω απο αυτο εχει και αλλη κιτρινη ζελατινα που ειναι διαφανες. Την δευτερη την βγαζω η οχι? Το βραδυ θα προσπαθησω να ανεβασω φωτογραφια απο το λαπτοπ.

dnww.jpg

Όχι δεν την βγάζεις!

Την χοντρή ζελατίνα γιατί την έβγαλες;

Αυτην εννοω την κιτρινη ζελατινα. Η χοντρη που ειναι κολλημενη απο πανω και καλυπτει την μικρη μεταλλικη λωριδα. Ετσι ακριβως ειναι και στις δικες μου,απλα ειναι λιγο στραβες κολλημενες οι εξω διαφανες ζελατινες. Τις αφηνω οπως ειναι?

Το χοντρο πλαστικο που ειχε γυρω γυρω υπεθεσα οτι επρεπε να βγει. Εκανα χαζομαρα?

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Την χοντρη ζελατινα που ηταν σαν πλαστικο και καλυπτε ολη την μπαταρια, την εβγαλα.
Εκει που ειναι μια κιτρινη γραμμουλα που ενωνει τους δυο πολους κ μοιαζει με μεταλλικο κομματι,πανω απο αυτο εχει και αλλη κιτρινη ζελατινα που ειναι διαφανες. Την δευτερη την βγαζω η οχι? Το βραδυ θα προσπαθησω να ανεβασω φωτογραφια απο το λαπτοπ.

Πιθανότατα κατέστρεψες την μπαταρια...
Η κίτρινη "γραμμή" είναι τμήμα του κυκλώματος προστασίας
Βάλτην καλύτερα στην άκρη!

Στην (δειγμα) φωτό, η σωστή μπαταρία ειναι η ΠΑΝΩ και όχι η κάτω (αποσυναρμολογημένη, για επίδειξη!)
DSC_8575.jpg

Μπορείς να ανεβάσεις φωτο στο imageshack.us και να δώσεις το link μετά.

Last edited:

Οι μπαταριες ειναι ακριβως οπως αυτη που ποσταρε ο jpill. Ενα χοντρο πλαστικο που ειχε γυρω γυρω και καλυπτε ολοκληρη την μπαταρια,αυτο εβγαλα μονο.
Υπεθεσα οτι επρεπε να βγει,γιατι με το πλαστικο αυτο,με το ζορι εμπαινε η μπαταρια στον φακο. Απο εκει και περα,τα δυο κιτρινακια που εχει,οπως φαινονται στη φωτογραφια του jpill δεν τα εβγαλα.
Εκανα χαζομαρα ρε παιδια? Τις χαλασα τις μπαταριες? Με αγχωσατε τωρα.

Άσχετο αλλά το imageshack.us θα είναι μόνο με πληρωμή.

Όσοι γράφτηκαν τώρα τελευταία έχουν έναν μήνα δωρεάν δοκιμής.

Για να τσεκάρετε πότε λήγει ο λογαριασμός σας συνδεθείτε και πατήστε παρακάτω,

https://imageshack.com/my/settings/subscription

ea3g.png

Fotara ανέβασε όποτε μπορέσεις φωτό να σου πούμε.

Άσχετο αλλά το imageshack.us θα είναι μόνο με πληρωμή.

Όσοι γράφτηκαν τώρα τελευταία έχουν έναν μήνα δωρεάν δοκιμής.

Για να τσεκάρετε πότε λήγει ο λογαριασμός σας συνδεθείτε και πατήστε παρακάτω,

https://imageshack.com/my/settings/subscription

ea3g.png

Fotara ανέβασε όποτε μπορέσεις φωτό να σου πούμε.

Η λύση είναι (εδώ και πολλά χρόνια) το http://s298.photobucket.com/

Απλό, αξιόπιστο, με πολύ μεγάλη χωρητικότητα σε φωτό που τις οργανώνεις κιόλας σε άλμπουμ και όπως θες... Ιδανικό για να σηκώνεις φωτό και να τις δείχνεις σε φόρουμ...

Οι μπαταριες ειναι ακριβως οπως αυτη που ποσταρε ο jpill. Ενα χοντρο πλαστικο που ειχε γυρω γυρω και καλυπτε ολοκληρη την μπαταρια,αυτο εβγαλα μονο.
Υπεθεσα οτι επρεπε να βγει,γιατι με το πλαστικο αυτο,με το ζορι εμπαινε η μπαταρια στον φακο. Απο εκει και περα,τα δυο κιτρινακια που εχει,οπως φαινονται στη φωτογραφια του jpill δεν τα εβγαλα.
Εκανα χαζομαρα ρε παιδια? Τις χαλασα τις μπαταριες? Με αγχωσατε τωρα.

Φωταρα συγνωμη που θα το πω, αλλα εισαι Ποντιος.... οι μπαταριες δεν ειναι γυναικες για να την γδυνεις με την πρωτη χρηση.
αυτο που εβγαλες ειναι απαραιτητο για την προτασια της μπαταριας. Αν πας και βγαλεις και το κτρινο θα προκαλεσεις βραχυκυκλωμα γιατι η λεπτη λωριδα μεταφερει θετικο ρευμα στην γειτονια του αρνητικου.

λοιπον την αφηνεις στην ακρη και πας για ξανατυλιγμα. μανικια ειτε θα παρεις απο το fasttech (οτι χρωμα θες εκτος απο μαυρο) , ειτε θα σου στειλω εγω.
(τα μαυρα δεν ειναι καλα, και τα διαφανη λιγο πιο χονδρα)
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?356063-Rewrapping-a-battery
https://www.fasttech.com/p/1334308

Τι να πω ρε παιδια. Πραγματικα τι να πω,δεν εχω λογια. Που να το ξερω , που να ειχα καν την ιδεα οτι χρειαζονται στις μπαταριες αυτα τα πλαστικα. Τοσα,μα τοσα χρονια,σε οσες μπαταριες εχω δει,σε καμμια δεν εχω δει να εχει τετοιο πλαστικο. Υπεθεσα οτι ειναι σαν συσκευασια και καλα,αντι της κλασικης συσκευασιας που εχουν οι μπαταριες οταν τις αγοραζουμε. Το ιδιο υπεθεσε και ο φιλος μου που παρηγγειλε και αυτος δυο τετοιες. Και αυτος τα εβγαλε αυτα τα πλαστικα.Αυτος τις φορτισε κι'ολας!
Δυστηχως δεν εχω λογαριασμο στο photobucket για να ανεβασω μια φωτογραφια αλλα αμα ειναι αναγκη φτιαχνω εναν. Το μονο που βγαλαμε απο τις μπαταριες ηταν αυτο το χοντρο πλαστικο που ειχε γυρω γυρω και επιανε ολη την μπαταρια και επιανε και λιγο στις ακρες απο τους πολους. Πηγαν τσαμπα οι μπαταριες,ξενερωσα ασχημα.

Πρωτη φορα το βλεπω αυτο ρε παιδια,που να παει το μυαλο μου οτι ειναι απαραιτητο.

Δεν το προλαβα το edit , εφτιαξα λογαριασμιο,ελπιζω να τα εκανα σωστα και να φαινεται η φωτογραφια.
IMG_20140130_162429_zps8c8b1d3e.jpg

Ετσι ειναι η μπαταρια αφου εβγαλα το πλαστικο που ειχε γυρω γυρω. Τι κανω τωρα? Πρεπει να βρω τετοιο πλαστικο για να το ξαναβαλω?

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

...Το μονο που βγαλαμε απο τις μπαταριες ηταν ...Πηγαν τσαμπα οι μπαταριες,ξενερωσα ασχημα.

λοιπον την αφηνεις στην ακρη και πας για ξανατυλιγμα.
μανικια ειτε θα παρεις απο το fasttech (οτι χρωμα θες εκτος απο μαυρο) , ειτε θα σου στειλω εγω.

Οι μπαταρίες μπορούν να "επανέλθουν", ο Κώστας σου πρότεινε λύση
Υπάρχει καταλληλο υλικό (μανίκια το ονόμασε ο kospap) για να ξανα-τυλίξεις τις μπαταρίες
Διαβασε καλά την απάντηση και επικονώνησε μαζί του...

Aν δεν το έκανε και σε άλλες μπαταρίες το πρόβλημα αφορά τις συγκεκριμένες μπαταρίες σε ασυμβατότητα με τον φορτιστή και όχι πρόβλημα του φορτιστή.
Πάντως πολλες Εneloop στην Ελληνική αγορά δείχνουν προβληματικές,πιθανόν θέμα τύχης όπως σε καθε προιόν,ειτε παρουσίαζουν ιδιοτροπίες στην φόρτιση.Ετσι αν υπάρχουν αμφιβολίες καλό είναι να φορτίζονται μονο από το φοστιστή που έγινε η πρωτη φόρτιση τους.
Οχι, ήταν πρόβλημα του φορτιστή. Εκτός από τον MAHA MH-C9000 έχω άλλους 3-4 φορτιστές και σε κανένα απο αυτούς δεν είχα πρόβλημα φόρτισης Ενελουπ. Αμφιβάλλω να έχει έλεγχο δέλτα V αυτός ο φορτιστής του LIDL. Εγώ μπαταριές ενελουπ αγοράζω απο έξω και μόνο γνήσιες και όχι μόνο για μένα , αλλά και για πούλημα. εδω στο φόρουμ με ξέρουν - δεν είμαι αρχάριος στο θέμα μπαταρια-φορτιστης :)

Έβαλα χτες το βράδυ για φόρτιση 6 ΑΑΑ Tronic eco στον φορτιστή της Tronic. Και άλλες 4 ίδιες στον φορτιστή της Nitecore, τον i4. Υπόψιν ότι όλες πλην 2 είναι καινούργιες δηλαδή βγήκαν από την συσκευασία τους. Τους άφησα στους φορτιστές μέχρι απόψε το βράδυ, οπότε τις έβγαλα και τις μέτρησα με το πολύμετρο.

Οι 6 από τον φορτιστή Tronic μετρήθηκαν η μια 1,43V και οι υπόλοιπες 1,45V ή 1,46V
Oi 4 από τον i4 μετρήθηκαν οι δυο 1,36V και οι άλλες 2 1,38V (αυτές ήταν που είχαν ήδη δουλευτεί μια φορά).

Προσωπικά δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω (αν βγαίνει) από αυτό. Οι πιο σχετικοί με το θέμα τι λένε ?

Κανονικά όπως έχω τεσταρει στο παρελθόν αυτές στα 2000mah όχι τις νέες 2300, πρέπει να ειναι στα volt του i4 .
Δοκίμασε μια δευτερη-τρίτη φόρτιση να στρώσουν ολες οι μπαταρίες να αποκλείσεις τυχόν προβληματικες,άσχετα τις βρήκες στην ίδια συσκευσία. Επίσης δοκίμασε και αναποδα τις φορτίσεις ,αυτές του i4 στον Tronic.

Οχι, ήταν πρόβλημα του φορτιστή. Εκτός από τον MAHA MH-C9000 έχω άλλους 3-4 φορτιστές και σε κανένα απο αυτούς δεν είχα πρόβλημα φόρτισης Ενελουπ. Αμφιβάλλω να έχει έλεγχο δέλτα V αυτός ο φορτιστής του LIDL. Εγώ μπαταριές ενελουπ αγοράζω απο έξω και μόνο γνήσιες και όχι μόνο για μένα , αλλά και για πούλημα. εδω στο φόρουμ με ξέρουν - δεν είμαι αρχάριος στο θέμα μπαταρια-φορτιστης :)

Δεν γραφεις αν το δοκίμασες και σε άλλες μπαταρίες και είχες πρόβλημα ,τότε σίγουρα έπεσες σε προβληματικό φορτιστή.
Στις προδιαγραφές του στις ξένες σελίδες του lidl γραφει πάντως "Trickle charging with Delta-U voltage monitoring"

Last edited:

Έβαλα χτες το βράδυ για φόρτιση 6 ΑΑΑ Tronic eco στον φορτιστή της Tronic. Και άλλες 4 ίδιες στον φορτιστή της Nitecore, τον i4. Υπόψιν ότι όλες πλην 2 είναι καινούργιες δηλαδή βγήκαν από την συσκευασία τους. Τους άφησα στους φορτιστές μέχρι απόψε το βράδυ, οπότε τις έβγαλα και τις μέτρησα με το πολύμετρο.

Οι 6 από τον φορτιστή Tronic μετρήθηκαν η μια 1,43V και οι υπόλοιπες 1,45V ή 1,46V
Oi 4 από τον i4 μετρήθηκαν οι δυο 1,36V και οι άλλες 2 1,38V (αυτές ήταν που είχαν ήδη δουλευτεί μια φορά).

Προσωπικά δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω (αν βγαίνει) από αυτό. Οι πιο σχετικοί με το θέμα τι λένε ?

Εσενα σου ζεσταινει τις μπαταριες οταν τις φορτιζεις καποιος απο τους 2;