Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Ειναι σχεδον μια μπαταρια διαφορα....Αλλα μηπως με αυτη την διαφορα αισθανεται καποιος μεγαλυτερη ασφαλεια?

Ασφάλεια δεν νομίζω αλλά σίγουρα θα έρθουν πιο σύντομα απο εκεί. Αν θες να ψωνίσεις ΑΑ, ΑΑΑ , 18650 ,cr123 σίγουρα αξιζει το παραπάνω κόστος

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Ασφάλεια δεν νομίζω αλλά σίγουρα θα έρθουν πιο σύντομα απο εκεί. Αν θες να ψωνίσεις ΑΑ, ΑΑΑ , 18650 ,cr123 σίγουρα αξιζει το παραπάνω κόστος

Μα αυτο εννοω, συν την αξιοπιστια του αν και δεν εχει τυχει να παραγγειλω προσωπικα κατι απο κει...

Προσωπικά έχω κάνει 4 παραγγελίες από εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα και σε 1 εβδομάδα περίπου σπίτι μου!

Αυτό είναι το σημαντικότερο όταν βιάζεσαι να κανεις την δουλειά σου. Εγώ σήμερα κλείνω τις 40 μέρες απο την παραγγελία μου από το Banggood για 6χ 18650 3χ cr123 και ακομα περιμένω. Ευτυχώς που έχω να κανω την δουλειά μου.

Συνήθως βάζω παραγγελίες για μπαταρίες στον nkon με άλλα πράγματα που θέλω εγώ ή κάποιος φίλος. Μου έχει έλθει πακέτο σε 5-6 εργάσιμες, μου έχει έλθει και σε 10-12 εργάσιμες. Αλλά νοιώθω περισσότερη σιγουριά. Τώρα για το θέμα του κόστους, ναι υπάρχει κάποια διαφορά που όμως είναι πλέον μικρότερη λόγω της πτώσης του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το θέμα όμως είναι τι πληρώνεις και τι εξυπηρέτηση έχεις.

Έχω παραγγείλλει 2 φορές από Ασία προστατευμένες Πανασόνικ 18650 σε καλές τιμές (30% φθηνότερες από αντίστοιχες μπαταρίες από Ευρώπη).

-Η μια παραγγελία ήταν από eBay και δεν ήλθε ποτέ -έπεσε στο μπέρδεμα που είχε γίνει περίπου τέτοια εποχή με τα ασιατικά ταχυδρομεία. Μου έκανε refund το eBay αφού περίμενα ενάμισι μήνα μήπως φτάσουν και ο πωλητής (με υψηλή βαθμολογία) έκανε το κορόιδο.
-Τη δεύτερη φορά παρήγγειλα τις ίδιες Πανασόνικ (δεν με πάνε μάλλον οι συγκεκριμένες 18650...) από Banggood μαζί με 2 ακόμη Samsung αφού διάβασα εμπειρίες μελών εδώ. Η παραγγελία έγινε και πληρώθηκε 28 Σεπτ. Οι τύποι θεώρησαν καλό -ίσως φταίνει και η κινεζική αργία- να τις ταχυδρομήσουν 9 Οκτ χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν, ευτυχώς όμως με tracking. Αντίθετα έλεγαν ότι ταχυδρομήθηκαν αμέσως. Το tracking λέει άλλα όμως. Πρώτη και τελευταία ενημέρωση "IPS, Receive Item From Customer" με ημερομηνία 9 Οκτ. Τη Δευτέρα κλείνουν οι 45 ημέρες και αναρωτιέμαι: Να ανοίξω case στο Paypal ή να περιμένω μήπως έλθουν και να χάσω το δικαίωμα; Δεν ξέρω και πως αντιμετωπίζουν αυτοί τους πελάτες. Τους έχω γράψει σχετικά και λένε μόνο περιμένετε.

Ο καθένας λοιπόν βγάζει μόνος του συμπεράσματα για το τι αξίζει με παραγγελίες Li-ion από Ασία. Εγώ τουλάχιστον τα έχω βγάλει. Προς το παρόν χαίρομαι τις επώνυμες 18650 που έχω πάρει στο μεταξύ από τον nkon και τις χρησιμοποιώ με τον PD35 και τον Viking και τον Predator. Έχει και προσφορά KeepPower 18650 2600mAh με 4,95 ευρώ, έχω πάρει και παλιότερα δύο EagleTac 18650, 2500mAh στα 6,6 ευρώ με στοιχεία Πανασόνικ. Έχουν βγει πολύ καλές. Όπως προείπα, ο καθένας βγάζει μόνος του τα συμπεράσματά του.

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Εχεις δίκιο κι εγώ θα τους κόψω. Έτσι κι αλλοιώς το μόνο που ήταν φθηνό απο εκεί ήταν οι μπαταρίες, για φακούς εχουν ψηλότερες τιμες απο το ebay και δεν έχουν και καλή επικοινωνία σου στέλνουν απάντηση μετά απο τουλαχιστον 2 μέρες

H εμπειρια μου με το banggood ειναι πολυ καλη.
Απο δεκαδες αποστολες (ολες εχουν ερθει) καποιες 2-3 εχουν αργησει πανω απο 40 μερες και 1 εφτασε στους δυο μηνες.
Σε αυτες τις λιγες περιπτωσεις μου ειπαν να περιμενω. Περιμενα διοτι η εμπειρια μου μαζι τους ηταν (και ειναι) θετικοτατη και τελικα παρελαβα..

Δύο παραγγελίες έχω κάνει όλες κι όλες από εκεί, την παραπάνω και άλλη μια (USB καλώδια) που έφτασε σε 3 εβδομάδες κανονικά. Όμως, αναφορικά με την εν λόγω παραγγελία:
Α) Ταχυδρόμησαν σχεδόν 10 μέρες μετά από την πληρωμή, χωρίς να αναφέρουν τίποτε, ενώ έλεγαν ότι έχουν σε στοκ τα προϊόντα. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
Β) Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι οι 18650 δεν έχουν κολλήσει κάπου για πάντα, επειδή υπάρχει (νέo; ) πρόβλημα με τις Li-ion και τα ασιατικά ταχυδρομεία. Και -μεταξύ μας- δικαίως ανησυχούν κι αυτοί γιατί οι μπαταρίες αυτές θέλουν προσοχή.

Δύο παραγγελίες έχω κάνει όλες κι όλες από εκεί, την παραπάνω και άλλη μια (USB καλώδια) που έφτασε σε 3 εβδομάδες κανονικά. Όμως, αναφορικά με την εν λόγω παραγγελία:
Α) Ταχυδρόμησαν σχεδόν 10 μέρες μετά από την πληρωμή, χωρίς να αναφέρουν τίποτε, ενώ έλεγαν ότι έχουν σε στοκ τα προϊόντα. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
Β) Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι οι 18650 δεν έχουν κολλήσει κάπου για πάντα, επειδή υπάρχει (νέo; ) πρόβλημα με τις Li-ion και τα ασιατικά ταχυδρομεία. Και -μεταξύ μας- δικαίως ανησυχούν κι αυτοί γιατί οι μπαταρίες αυτές θέλουν προσοχή.

Δεν καταλαβαίνω τι συμβαινει με τις μπαταρίες και τα ταχυδρομεία για πείτε μου γιατί είχα παραγγείλει Nitecore 18650 απο ebay και μετά απο 5 μέρες μου έκανε refund και κάτι ανέφερε ότι το κάνει γιατί υπαρχουν έλεγχοι και περιορισμοί στο δικό μας ταχυδρομείο

Ψάχνομαι για φορτιστή και καταλήγω σε XTAR VP2 ή OPUS BT-C3100.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η φόρτιση μπαταριών NiMH
Στον XTAR μου αρέσει η προσθήκη του USB output όπου υπάρχει η δυνατότητα να φορτίσεις το κινητό σου.
Ο OPUS διαβάζω ότι ο ανεμιστήρας του κάνει αρκετό θόρυβο και ίσως την νύχτα είναι ενοχλητικό.

Το ζύγι κλείνει λίγο περισσότερο προς τον XTAR αλλά μήπως οι επιπλέον δυνατότητες που έχει ο OPUS (discharge, refresh, test) κάνει την διαφορά για τις μπαταρίες λιθίου;

ψαξτο λιγο, στην εκδοση 2,1 λεει οτι εγινε καλο παιδι και ησυχασε...

refresh, test δεν υπαρχουν στις λιθιου.

discharge ειναι χρησιμο για να δεις
- την πραγματικη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ χωρητικοτητα (γιατι αυτη εξαρταται απο το φορτιο)
- ποσο γερασαν αλλα γινεται και με αλλες μεθοδους καλυτερα (πολυμετρο και βαττικη αντισταση)

δες επισης τον πινακα μου -εδικα για τα καναλια ισχυος, και τσεκαρισε αυτο (μεχρι να κατσω να βγαλω και τον δευτερο πινακα)
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?389732-Test-Review-of-Charger-Opus-BT-C3100-V2-1

επισης ο φορτιστης εχει κρυφο μκουμπι για να φοιρτιζει και αλλες μπαταριες λιθιου
http://lygte-info.dk/pic/Opus/BT-C3100 V2.1/DSC_6932a.jpg

ψαξτο λιγο, στην εκδοση 2,1 λεει οτι εγινε καλο παιδι και ησυχασε...

Ναι όντως την φασαρία από τον ανεμιστήρα την έχουν βελτιώσει. Στο παρακάτω βίντεο η διαφορά είναι αισθητή. Βέβαια συγκρίνουν την v1.0 με την v2.1

https://www.youtube.com/watch?v=2t2aCb2KE7A

επισης ο φορτιστης εχει κρυφο μκουμπι για να φοιρτιζει και αλλες μπαταριες λιθιου

Αυτό το κρυφό κουμπί για μένα προσωπικά είναι τελείως άχρηστο. Τι να το κάνεις όταν κάθε φορά που θα θέλεις να φορτίσεις διαφορετικό τύπο μπαταρίας λιθίου θα πρέπει να ξεβιδώνεις τον φορτιστή! Ο XTAR έχει το κουμπί εξωτερικά και η φόρτιση διαφορετικών τύπων λιθίου είναι παιχνιδάκι!
Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να φορτίσει μπαταρίες NiMH για όπιον θέλει να έχει ένα φορτιστή να τα κάνει όλα. Εγώ ενδιαφέρομαι μόνο για λιθίου.

ποσο γερασαν αλλα γινεται και με αλλες μεθοδους καλυτερα (πολυμετρο και βαττικη αντισταση)

Μήπως θα σου ήταν εύκολο όταν κάποια στιγμή βρεις χρόνο και δεν βαριέσαι να μας δείξεις τον τρόπο; Ή να μας δώσεις κάποιο link;

Εαν σε φακο με μια (η και δυο) cr123 η 16340 τοποθετησω IMR 18350 800mAH 3.7V θα εχω καποιο θεμα..?
Δε θα ειναι καλυτερη η αποδοση του..?

Διαβασα αυτο το θεμα και ισως προβω στην αγορα του (με 2x18350)..
http://lightsngear.com/thrunite-neutron-2c-v2-review/

παιδιά έχετε υποψιν σας που μπορώ να πάρω σε καλή τιμή eneloop AAA καμια τετράδα?

Ευχαριστώ.