Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Ηρθες χθες ο opus bt-c3100 v 2.1.
Πληρωσα 12 Ιανουαρίου. Σε 5-7μερες ετοιμασαν το πακετο και το εστειλαν. Επελεξα ολλανδικο ταχυδρομειο. 3 1/2 εδδομαδες περιπου για να τον εχω στα χερια.
Χθες ολο το απογευμα τον δοκιμαζα φορτιζοντας μπαταριες. Μια παλια νικελιο-καδμιου ηταν αχρηστη τελικα. Με αυτον τον φορτιστη-αναλυτη βλεπεις ποση χωρητικοτητα - βολταζ - εσωτερικη αντισταση εχει μια μπαταρια.
Μπαταριες απο το lidl τις κοκκινες ΑΑ 2100mah τις δοκιμασα με 700mah ρευμα και υστερα απο μια ωρα ηταν ζεστες.
Μπαταρια aw ICR 123 750mah τις εδωσα 200mah ρευμα. Ενω ο φορτιστης εδειχνε 4,19 ή 4,20 βολτ, δεν θυμαμαι ακριβως την βγαζω και την μετραω με το πολυμετρο στα 4,22v αρχικη και υστερα απο λιγο 4.21v. Λετε να υπαρχει κανα προβλημα που βαρεσε 4.22;

οχι μεχρι 4,25 εισαι Οκ... παραπαερα αν συμβει 2-3 φορες η μπαατρια τα φτυνει

Εννοεις παραπερα απο 4,25 2-3 φορες ή
εστω και 4.22 2-3 φορες;

για θεωρια μιλαμε ετσι?

παραπερα απο 4,25 2-3 φορες

Ευχαριστω Κωστα. Νομιζα οτι πρεπει να παιζουμε μεταξυ 4.20 - 4.21

ναι εκει πρεπει να παιζουμε..αλλο τα περιθωρια ασφαλειας κτλ.

Σκεψου 500 κυκλοι/φορτισεις στα 4,2 και 3 στα 4,25+

Τό νέο απόκτημα Μodel ΒΤ-168D
Ενας απλός καί εύχρηστος ψηφιακός μετρητής μπαταριών ΑΑ-ΑΑΑ-C-D-6LF22 (9V).
Αν καί έχω 4 πολύμετρα,αυτό τό είδα πολύ εύχρηστο και γρήγορο γιά μιά απλή μέτρηση τάσης,καί σέ μιά σύγκριση μέ πολύμετρα mαstech (δεν έχω fluke ακριβείας True RMS βέβαια),αλλα με τα mastech,η ακρίβεια ήταν σχεδόν τά ίδια αντι π.χ 1,30 volt 1,29 volt.
Δεν τροφοδοτείται με μπαταρία,αλλά παίρνει ρεύμα από τήν μπαταρία πρός έλεγχο,καί γιαυτό τόν λόγο η μέτρηση είναι κάπως καλύτερη γιατί η μπαταρία πρός μέτρηση έχει κάποιο μικρό φορτίο,καί γιαυτό ο έλεγχος δέν πρέπει νά γίνεται γιά μακρά περίοδο.

Ακολουθούν μερικές φωτός.

tester10.jpg

tester11.jpg

tester12.jpg

tester13.jpg

tester14.jpg

tester15.jpg

Χρήσιμο είναι, μεγειές ! Το είχα πάρει και εγώ πριν καιρό αλλά όταν το δοκίμασα με μια μπαταρία 3,7V (ξέρω.. μαλ..κία μου) φυσικά τα έπαιξε ανεπανόρθωτα... :smash:

Eυχαριστώ παιδιά

Φίλε Χιώτη είναι μιά απλή compact camera η panasonic DMC-S1
Σέ κάποια φωτό που είχες ανεβάσει από φακούς,κάπου μου φαίνεται ότι τόν είχα δεί αυτόν τον μετρητή μπαταριών σε κάποια γωνία,εκτός άν είδα λάθος.

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Εγω δεν ειδα να καταργήθηκε το όριο των 45 ημερών. Στο δικό μου Paypal account παλι γραφει: Otherwise, you can file a report in the Resolution Centre within 45 days of the transaction.

Φίλε teomav πρεπει να άλλαξαν όντως οι όροι στο ebay για dispute έκανα σήμερα μια αγορά και κοιτά να δεις τι γράφει στην ενημέρωση του PayPal :
Issues with this transaction?
You have 180 days from the date of the transaction to open a dispute in the Resolution Center.

Καλησπέρα!
Ψάχνω για 2 μπαταριές 14650 3.7v για το ηλεκτρονικό τσιγάρο κ ανάλογο φορτιστή..(αν έχει κ δυνατότητα φόρτισης περισσότερων τύπων ακόμα καλύτερα..για ΑΑ-ΑΑΑ έχω τον maha)..

Μάλιστα...πολλά τα μτφ. όντως...
υπάρχει λύση να πάρω άλλου τύπου (προφανώς πιο ¨κοντες¨ ) κ να τις βάλω σε θήκη ώστε να γίνονται στο μέγεθος των 14650?

Ποιες 14650 χρησιμοποιεις τωρα?
Εαν εχεις καποια εμπειρια με μπαταριες λιθιου, μπορεις να δοκιμασεις τις φτηνες 14650 trustfire που υπαρχουν στο fasttech.com και εχουν καλουτσικες κριτικες.
Κοστιζει 7-8 δολλαρια το ζευγαρι με τα μεταφορικα.

τι να σου πω..ειναι και το θεμα της δυναμης της μπαταριας που εξαρταται απο το μεγεθος...ισως με IMR14500, οι κοινες 14500 δεν θα αντεξουν το ζορισμα.
μετα θες ενα κυλινδρικο και μονωμενο βυσμα 14χ15 χιλιοστα