Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Λεω "προσωπικα" γιατι οι δυο ειναι πολυ κοντα , λιγο καλυτερη ειναι η 30Q . Εχω σχεδον σε ολους του τροποποιημενους φακους μου .

Τωρα εψαχνα 4* VTC6 για μια μετατροπη με πολλα πολλα lumens , αλλα ειναι ακριβες ακομα ...

Για θήκη εννοούσα. Μιας και έχω18650 μπαταρίες.

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα κάτι τέτοιο η powerbank.

Αυτός είναι καλύτερος από τον litokala?

Usb battery ποιο να αγοράσω? Πιο πολύ για το κινητό.

Φορτιστή έχω τον nitecore i4 .

Eγω εχω παρει 2 τετοια ενα για μενα ενα για την κυρα μου.....του εβαλα απο μια panasonic μεσα και φορτιζουν για μια δοση (Note II) το τηλεφωνο μου στο φουλ και ειναι και πολυ μικρο.

1 ευρω το ενα ταχα παρει .

Ρε παιδιά για πείτε καμιά γνώμη.

Φόρτισα μπαταρίες 3Α Panasonic και με τον Opus BT-C3100 και με τον Liitokala Li-200
Ενώ η φόρτιση γίνεται κανονικά και στα κανονικά volt, όταν τις βάζω σε ασύρματο τηλέφωνο μου δείχνει ότι είναι σχεδόν άδειες (μία γραμμή στις τρεις). Αν τις φορτίσω με το ασύρματο, η ένδειξη παίζει κανονικά. Οι μπαταρίες είναι καλές και είδα ότι έχουν χωρητικότητα περίπου 780mAh με τον Opus.

powerbank? xiaomi/blitzwold/soshine.
περιμενε τις προσφορες της παρασκευης στα μεγαλα κινεζικα μαγαζια

Αν κάποιος ενδιαφέρετε για το Χiaomi mi power bank 20000mah ας μου στείλει ένα πμ.

Πήρα το συγκεκριμένο για το ταμπλετ και το κινητό μου αλλά δεν είναι συμβατό με το ταμπλετ και έτσι το δίνω.

Είναι μόνο 5 ημερών στο κουτί του.

Τι πρέπει να προσέξω για να είναι συμβατό κάποιο με το ταμπλετ μου;

Έχω το 10000mAh (το κλασσικο με τις 3*18650 μεσα) , αν θέλεις το δοκιμαζω με lenovo yoga tablet 10" την Κυριακη.

Τι πρέπει να προσέξω για να είναι συμβατό κάποιο με το ταμπλετ μου;
αν σου πω οτι δνε μπορεις να ξερεις απο πριν?

θεωρητικα το Xiaomi φορτιζει καθε συσκευη,
Compatible with iPhone, HTC, Samsung, smartphone and Tablet PC(the power bank will adjust the output power automatically to meet different devices' needs)
δηλαδη καλυπτει τα επρισσοτερα πρωτοκολλα φορτισης (apple, samsung, DCP, κτλ).

καποιες φορες παιζει ρολο το καλωδιο. μου εχουν συμβει απιστευτες ασυμβατοτητες. πχ ο φορτιστης 4χΑΑ Xiaomi να φορτιζει καποιες συσκευες με το καλωδιο του, και με αλλο καλωδιο να μην τις φορτιζει. Με το ιδιο το μανισιο Xiaomi καλωδιο σε βlitzwolf να φορτιζονται διαφορετικες.
Κανε δοκιμη λοιπον και με τα δυο καλωδια της συσκευασιας (powerbank & tablet).

Τι γίνεται ακριβώς με τα power banks? Δηλαδή αν η συσκευή ζητάει περισσότερα A από τα επιτρεπόμενο του power bank τότε το ηλεκτρονικό κύκλωμα του powebank κόβει την φόρτιση;

Το power bank δουλεύει μια χαρά, το καλώδιο ενώ με την πρίζα φορτίζει κανονικά στο power bank αργεί η φόρτιση.

Το ίδιο καλώδιο με το power bank και το κινητό φορτίζει τέλεια.

Θα κάνω τεστ με τα καλώδια και τις συσκευές και θα επανέλθω.

Προσοχή όμως διότι τα romoss με δύο εξόδους υποστηρίζουν Output: 5V / 1A 5V / 2.1A ενώ το δικό μου υποστηρίζει the dual USB ports offer a combined output of 5.1 volts at 3.6 amps.

υποθεση: αν υπαρχει ασυμβατοτητα μεταξυ συστηματων φορτισης το πιο πιθανο ειναι να φορτιζει με τα προτυπα του DCp (dedicated charging port) που ειναι 0,5Α. με συνηθη ρευμα τα 1Α και 2,1Α μηπως ο χρονος ειναι αναογικα διπλασιος ή τετραλασιος?

το αλλο που λες δεν παιζει ρολο, ισια ισα...εχει μια εξοδο ισχυος για 2 υποδοχες παραλληλα. εστι μπορει να δωσει 3,6 και εσυ κοιτας να μην τα ξεπερασεις

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Τι γίνεται ακριβώς με τα power banks? Δηλαδή αν η συσκευή ζητάει περισσότερα A από τα επιτρεπόμενο του power bank τότε το ηλεκτρονικό κύκλωμα του powebank κόβει την φόρτιση;
Τι εννοείς "αν η συσκευή ζητάει περισσότερα A από τα επιτρεπόμενο του power bank";
  1. Ότι θα μπορούσε να φορτίζει με περισσότερα Α απ' τα max Α που μπορεί να βγάλει το output του powerbank;
    Τότε απλά η συσκευή θα φορτίζει με αργότερο ρυθμό. Στο ρυθμό (δηλ. στα Α) φόρτισης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο & το καλώδιο.
  2. Μήπως εννοείς αν η συσκευή έχει μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία & το powerbank δεν μπορεί να τη φορτίσει πλήρως;
    Δεν τρέχει τίποτα, όπως δεν τρέχει ακόμη κι αν μπορεί, αλλά διακόψεις τη φόρτιση.

Τότε απλά η συσκευή θα φορτίζει με αργότερο ρυθμό.

νομιζω οτι η σωστη απαντηση σε αυτο ειναι: Εξαρταται... πειδη και οι συσκευες εχουν το δικο τους κυκλωμα ελελγχου πιθανον ειναι να μην φορτισει καθολου. Αλλου παλι φορτιζει με 500μΑ

Καλημέρα.
Υποθετικά, βάζουμε ένα φορτίο σε ένα powerbank, που στα 5 volt τραβάει σε κανονικές συνθήκες 3 A. Aν το powebank έχει έξοδο μόνο 2,5Α, τι ακριβώς συμβαίνει; Δίνει μόνο 2,5Α ή για να προστατέψει τα κυκλώματα του (το powebank) κλείνει;

Εννοώ σαν φορτίο όχι μόνο κινητό, έστω ωμικό, μια αντίσταση, ή ακόμα και σύνθετη αντίσταση ένα μοτεράκι ας πούμε.

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά η λογική λέει ότι το powerbank δίνει μέχρι το max που μπορεί (τα 2,5Α στο παράδειγμα σου).
Όπως σωστά συμπλήρωσε ο kospap, στις έξυπνες συσκευές εξαρτάται από το κύκλωμα προστασίας τους.
Σε μια συσκευή χωρίς κύκλωμα προστασίας, δεν βλέπω για ποιο λόγο να μη βγάλει το max που μπορεί, ασχέτως αν η συσκευή ζητάει περισσότερο.
Ίσως βέβαια σ' αυτή την περίπτωση το κύκλωμα προστασίας του κάθε powerbank να συμπεριφέρεται διαφορετικά, γι' αυτό δεν μπορώ ν' απαντήσω.

Γενικά να έχουμε υπόψη μας ότι τα powerbank, τα ποιοτικά τουλάχιστον, είναι κατά κανόνα σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν με όλα τα κινητά τηλέφωνα. Ακόμη κι όλα τα tablet δεν είναι βέβαιο ότι θα τα φορτίζουν, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι το ερώτημα σου για το πώς θα συμπεριφερθεί σε μια απλή αντίσταση, είναι πολύ γενικό. Το κάθε powerbank μπορεί να συμπεριφερθεί διαφορετικά. Τα καλά powerbank που έχω πάντως, όταν τους βάζω ένα σκέτο USB καλώδιο φόρτισης (που ουσιαστικά είναι μια σκέτη αντίσταση), τα USB Current/Voltage Detector δείχνουν ένδειξη 0,00Α.

Μεγαλο μερος των συσκευων , δεν "ζητανε" συγκεκριμμενο ρευμα , αλλα δεχονται μεχρι ενα οριο . Αν μπορει να δωσει 1Α ο φορτιστης το δεχεται . Αν μπορει μεχρι 2 και του δωσεις 2.5 θα τραβαει 2.

Καλησπέρα σε όλους.

Με ωμική αντίσταση τα πράγματα είναι απλά.
Δες στην φωτογραφία το powerbank της xiaomi (10000mah).
Μπορεί να δίνει μέχρι 3Α, με την ανάλογη βέβαια πτώση τάσεως.
Αν του ζητήσεις παραπάνω (3,5Α που το δοκίμασα) κλείνει.

Στις ηλεκτρονικές συσκευές τα πράγματα βέβαια είναι εντελώς διαφορετικά. Υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα επικοινωνίας με τα οποία ο φορτιστής και το φορτίο (κινητό, ή ότι άλλο) "συνεννοούνται" για το μέχρι ποιό ρεύμα μπορεί ο ένας να δώσει και ο άλλος να δεχτεί. Κάθε συσκευή μπορεί να υποστηρίζει κάποια μόνο απο τα πρωτόκολλα (τα παλαιότερα και πλέον συνηθισμένα) ή και όλα. Πέρα απο αυτό όταν δοκιμάσουν κάποιο ρεύμα και το κινητό πχ δει ότι η τάση που φτάνει σε αυτό είναι κάτω απο κάποιο όριο (λόγω κακού καλωδίου ας πούμε), ξανασυνεννοούνται και κατεβάζουν το ρεύμα μέχρι η τάση να γίνει κατάλληλη.

https://drive.google.com/open?id=0B17QCerxI07COXcxQ2s1WnE4QXM

(χωρίς να έχω διαβάσεις πολλές σελίδες πίσω)

Ψάχνω ένα φορτιστή για eneloop και 2 λιθίου που να έχει και discharge για να βρίσκει τη χωρητικότητα των μπαταριών.

Μέχρι τώρα έχω έναν Nitecore D4 και δεν έχω κάποιο παράπονο.

4 θέσεων και αξιόπιστο (μή πάρει φωτιά!)
τον D4 τον έχω μόνιμα στη μπρίζα και όταν τελειώσει κλείνει μόνος

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ μοντελα ειναι διαθεσιμα...Opus, liitokala, XTAR