Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

RTFM!

επiλoγη quick test απο το κουμπι mode

Ωπα κάτσε... αυτό το ξέρω αλλά με αυτό μετράμε την χωρητικότητα της μπαταρίας . Αυτό εννοείς "εσωτερική αντίσταση" ?

Εκτος απο χωρητικοτητα μετραει και εσωτερικη αντισταση .

Δεν τον εχω , οποτε δεν ξερω τι πατας για να το εμφανισει .

επiλoγη quick test απο το κουμπι mode

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

DSC_4841.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=KkYF48i9MjM

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Ρε σεις, να τι ριξω τη παραγγελια απο gear για τον opus? εχω διαβασει διαφορα και φοβαμαι μην τη πατησω. Δεν θελω να το ψαχνω το Φεβρουαριο. Ειναι και τα τελωνεια...

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Ρε σεις, να τι ριξω τη παραγγελια απο gear για τον opus? εχω διαβασει διαφορα και φοβαμαι μην τη πατησω. Δεν θελω να το ψαχνω το Φεβρουαριο. Ειναι και τα τελωνεια...

τι φοβασαι δηλαδη ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

τι φοβασαι δηλαδη ?
την ασυνεπεια του καταστηματος.
πχ, προχωρησα προς την αγορα του και ενω επιλεγω registered air mail parcel, στο λογαριασμο στο τελος δεν φαινεται.
Δηλαδη σαν να μην θελει να το στειλει με παρακολουθηση δεματος.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Νεκτάριε τον έχει στην ίδια τιμή με λίγο περισσότερα μεταφορικά απο Ευρώπη. Για δες αν σε συμφέρει και πάρε τον απο κει. Θα τον έχεις και πολύ πιο γρήγορα!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Νεκτάριε τον έχει στην ίδια τιμή με λίγο περισσότερα μεταφορικά απο Ευρώπη. Για δες αν σε συμφέρει και πάρε τον απο κει. Θα τον έχεις και πολύ πιο γρήγορα!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Πιθανοτατα παλι απο Κινα θα ερθει. Γνωστη πουστι@ του καταστηματος. Εχει shipping δυο τρεις μερες μετα και βαλε στη πραξη. Εχω διαβασει παραπολλα αρνητικα για το εν λογω καταστημα.

Αν καταλαβα καλα απο banggood δεν μπορουμε να αγοραζουμε πλεον μπαταριες? Μας τις εμφανιζει ολες out of stock...

Τον πηρα απο Ελλαδα τελικα. Προτιμησα αμεση παραδοση χωρις αβεβαιοτητες και ρισκα τελωνειων κλπ.

Τον παρελαβα.
Τωρα αρχιζουν οι ερωτησεις...:music-smiley-005:

Την επιλογη ρευματος φορτισης και αποφορτισης με ποια λογικη το επιλεγουμε? απλα θεμα χρονου?
Μπαταριες (ni-mh) που εχουν μεγαλη αντισταση, πανω απο 100-150 αυτη βελτιωνεται με την εκφορτιση-φορτιστη μεσω του φορτιστη?
Αξιζει να κανω refrsesh μπαταριων που μπορει να διαρκεσει και μερες, ή να κανω μια πληρη αποφορτιση-φορτιση?
Στις αλκαλικες εκτος απο την αντισταση τους, που δοκιμασα μερικες και ειναι γυρω στα 400-500 μπορει ο opus ct-3100 να χει τη χωριτικοτητα τους?

Ο δανος λεει πως ναι... δοκιμασα με μιθιου μιας χρησης αλλα δνε τα καταφερα. Δοκιμασε το εσυ

ni-mh) που εχουν μεγαλη αντισταση, πανω απο 100-150 αυτη βελτιωνεται με την εκφορτιση-φορτιστη μεσω του φορτιστη?
αν ειναι να δεις διαφορα θα πρεπει να κανεις τον πληρη κκλο των 3.

Αξιζει να κανω refrsesh μπαταριων
δεν εχω ασχοληθει με μπαταριες σε τετοια κατασταση.

Αποφρτισμενη μπαταρια (lidl) nimh AAA με ταση 0,42v τη πεταμε ή επανερχεται?
Ιδιες επαναφορτιζομενες μπαταριες με εσωτερικη αντισταση ~1800 τις πεταμε και αυτες?

Επισης ειδα μπαταριες σχετικα καινουργιες που ηρθαν με ασυρματο τηλεφωνο πως εχουν τιμη κοντα στα 400-500 αντισταση. Δημιουργηθηκε αυτη με τη χρηση ή μηπως λογω χρησης σε μή απαιτητικη συσκευη ειναι η καταλληλη επιλογη?

ΠΟΣΟ ????
μηπως διαβαζεις κατι λαθος?

http://www.candlepowerforums.com/vb...iew-of-Eneloop-Pro-AA-BK-3HCC-2450mAh-(Black)
http://budgetlightforum.com/node/47233

Συνθετη αντισταση 0.04 Ωμ...δηλαδη 40

και απο την τιμη του Οπους αφαιρεις 0,03Ω (30 mOhm), το λεει στο μανουαλ

ΥΣ.... Αν οι τιμες που βρηκες ειναι σωστες, καταλαβαινεις γιατι δεν τις φορτιζει ο οπους, και γιατι σε εβαλα να μετρησεις αντισταση

Σημερα ειχε ξεσκαρταρισμα μπαταριων
Τελικα ειχα πολυ πραμα σκαρτο που τις θεωρουσα πεσμενες μεν χρησιμες δε.

Δες εδω εσωτερικη αντισταση σε καποιες, τις πεταξα φυσικα.

Εδω φορτιζω καποιες ΑΑ κινεζικες 800αρες. Ουτε 300mAH, να τις κρατησω? εχουν σχετικα καλη αντισταση, κατω απο 300mohm...:smash:

imgurl

Βρηκα και κατι επισης παλιες ΑΑΑ eneloop με πολυ καλη αντισταση. Περιμενουν τη σειρα τους για φορτιση.

ΥΣ σε φωτογραφικη μηχανη βγαζω με φλας μια φωτογραφια και αργει να γινει ετοιμη για την επομενη. Που οφειλεται αυτο? στη χωριτικοτητα ή στη εσωτερικη αντισταση της μπαταριας?
Σε τηλεκοντρολ και ρολογια μπαταριας, μπαινουν επαναφοριζομενες?

η απαντηση ειναι μπερδεμενη...βασικα οφειλεται στην μειωμενη αντοχη στα φορτια λογω ηλικιας. ενα συμπτωμα ειναι η εσωτερικη αντισταση

ναι μπορεις να τις βαλεις εκει. θα μπορουσες να δοκιμασεις αναγεννηση σε καποιες που ειναι στα 200-400mOhm και να τις χρησιμοποιησεις εκει.

Τώρα που η αγορά μπαταριών είναι μονόδρομος από Ολλανδία μήπως να γράφουμε εδώ οτι σκοπεύουμε να αγοράσουμε ώστε να κάνουμε ομαδικές αγορές από εκεί;

Όταν λέω ομαδικές εννοώ από 2 άτομα, όπου και αν μένει ο δεύτερος με 1,5 στέλνει ο πρώτος στον δεύτερο ότι παρήγγειλε.

μηπως να οργανωθουμε ανα τοπο?
πχ θεσσλονικη/Αθηνα

γι αμενα μιλαω νεναια, αλλα την επομενη φορα που θα ειμαι θεσσαλονικη θα οργανωσω φακο-συναξη

Είμαι μέσα για ομαδικές.
Ανά πόλη μου φαίνεται καλύτερη ιδέα αλλά δεν με χαλάει όπως & να 'ναι, αρκεί να προκύπτει λογική τελική τιμή.