Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: μπαταριες-φορτιστες

η και στειλτου μειλ κατευθειαν...το δεχεται μου το εχει πει....και δεν νομιζω να σε πουλησει

Ναι παιδιά ο AW είναι πολύ καλός πωλητής και φουλ αξιόπιστος!Ελεύθερα!Στέλνει και κάτι δωράκι πάντα, εγώ έχω λάβει κάτι πυξιδάκια κλειψάκια κτλ !

και τελευταια στελνει τς μπαταριες και σε ειδικα πλαστικα κουτακια

λοιπον παιδια ο δησιος εφερε 18650 μπαταρια στα 2600 και φορτιστη με μια και δυο θεσεις φορτισης.ολα ειναι της wolf eyes.τιμες....22 ευρω η μπαταρια??? ,ειναι και protection 22 ευρω ο διπλος φορτιστης και 17 ευρω ο μονος...δεν τα εχει ακομα στο σαιτ

battery
chargers

Τα ειδα κι εγω σημερα . Τα στοιχεια ειναι πολυ ποιοτικα. Οι φορτιστες κινεζιές βεβαια.

Η δε χωρητικοτητα τους στα 2650 αν θυμαμαι καλα . Αυτα που ειχα παρει εγω στα 12 ευρω το ενα πριν καιρο ειχαν χωρητικοτητα στα 2000.

καλησπερα παιδια.οι 14500 μπαταριες σε σχεση με ΑΑ τι διαφορες εχουν σε ενα φακο,με μια μπαταρια,γιατι σημερα πηρα τον olight I15 INFINITUM και εχω δει καποιες διαφορες σε εικονες στο ιντερνετ ως προς την φωτεινοτητα.

Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

Oι μπαταριες IMR τι διαφορα εχουν απο τις απλες rcr123?4.2v cr123a δεν βρηκα πουθενα,που αγοραζετε εσεις?

Oι μπαταριες IMR τι διαφορα εχουν απο τις απλες rcr123?4.2v cr123a δεν βρηκα πουθενα,που αγοραζετε εσεις?
LiMnO2 / LiMn2O4 / "IMR" / LiNiMnCoO2 [various Lithium Manganese Oxide type cells]:
General Information:
3.6-3.8V cells ordinarily found in Power tools. These cells have found their way into flashlight applications for various reasons. Their properties are similar to LiCoO2 cells in many ways, but with a few key differences. These cells are not available with protection circuits on individual cells, but are considered "safe" chemistry cells, similar in safety to a LiFePO4 or NIMH cell.
Advantages:
Excellent balance of energy density and power density. Capable of driving loads that LiCoO2 cells can not safely handle. Safe chemistry means they will not fuel their own fire in the event of a catastrophic failure with oxygen.
Disadvantages:
Lower Energy Density than LiCoO2 cells.
Charging:
Charging requirements are basically the same as most LiCoO2 cells, 4.20V termination for most LiMnO2 cells is common. There are a few LiMnO2 chemistry cells found in power tools that need to have their charge terminated at 4.10V rather than 4.20V, but at the time of writing this, the only "consumer oriented" loose cells available are from AW, and they will charge fine in MOST 3.7V li-ion chargers. Over-charging will dramatically reduce cycle life and severe over-charging could cause the cell to "pop." These cells can usually handle faster charging rates than LiCoO2 cells, check the specifications on your specific cells for more clarity on this issue.
Discharging:
The minimum discharge voltage and maximum recommended discharge rates, continuous and pulse, vary by manufacture. Generally speaking these cells can handle very aggressive discharge rates without much trouble, 5-10C range is common for the upper end limit. Discharge should be terminated at ~2.5-3V under a load, shallow discharges are healthier for these cells just like for LiCoO2 cells.
Safety Concerns:
Nothing too serious, similar to NIMH/NiCD/LiFePO4 safety concerns. When overheated or overcharged or repeatedly abused they could pop and/or vent gas. Ignition is unlikely but theoretically possible under the right circumstances, but the fire would not be fueled by a chemical reaction from the cell like in the case of a LiCo cell, so it would be a far less aggressive failure.
Myths:
"These are safe chemistry cells, so I can use them in anything!"
Flashlights that contain regulation circuits can over-discharge these cells severely. While over-discharging may not create any immediate danger, it will severely reduce the useful life of the cell. There are exceptions to every rule, some LED lights would be perfectly fine with LiMnO2 cells, some configurations becoming available will actually require them to handle the current demands safely, but each situations should be looked at individually.

Οι imr είναι πιο ασφαλείς, έχουν χαμηλότερη αντίσταση και χαμηλότερη χωρητικότητα, το οποίο δεν είναι ωστόσο μειονέκτημα πάντα!

cr123a 4,2v δεν υπάρχουν(μόνο 3V), μόνο rcr123, οι κλασσικές επαναφορτιζόμενες!

Kλασσικες επαναφορτιζομενες εχω δει μονο 3.7 που πουλανε 4.2 και τι διαφορα εχουν απο τις 3.7?Πρεπει να παρω και αναλογο φορτιστη?

το ιδιο ειναι ξεκινουν φορτισμενες 4,2- και θα πρεπι να τελειωνουν στα 3,7-3,6

Ξανα

4,2 = 100%
4,1 = 90%
4,0 = 80%
3,9 = 60%
3,8 = 40%
3,7 = 20%
3,6 = 0 %

Pε παιδια μηπως η καλυτερη λυση ειναι μη επαναφορτιζομενες?Πολυ μπερδεμα ρε παιδι μου.Για καποιον που καταναλωνει 5-6 μπαταριες το μηνα μηπως ειναι καλυτερα?Απο που αγοραζουμε?

Re: Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

Pε παιδια μηπως η καλυτερη λυση ειναι μη επαναφορτιζομενες?Πολυ μπερδεμα ρε παιδι μου.Για καποιον που καταναλωνει 5-6 μπαταριες το μηνα μηπως ειναι καλυτερα?Απο που αγοραζουμε?
και γω μη απαναφορτιζομενες προτιμω αλλα 5-6 αναλογα τον τυπο βεβαια δεν ειναι και λιγα λεφτα το χρονο αν ειναι για ΑΑ βεβαια νομιζω συμφερει και δεν σπας και το κεφαλι σου

Ξερετε απο που αγορα?Αξιοπιστες και φθηνες?

Στο batteryjuction τι βαζουμε για τροπο αποστολης και ποσο κοστιζει?Λεω να παρω τις titanium.