Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: μπαταριες-φορτιστες

Καλημέρα σε όλους .

Εχω ένα φακό με κατεστραμένες μπαταρίες και θα ήθελα την βοήθειά σας στο τι να πάρω .

Ο φακός δέχεται 6 μπαταρίες τύπου D επαναφορτιζόμενες αγνώστων στοιχείων (απλά είναι μπλέ) , χωρίς "κεφαλάκι" . Μεταξύ τους είναι ενωμένες με λαμάκια . Το πιθανότερο είναι να ήταν νικελίου καδμίου .
Το λαμπάκι που χρησιμοποιεί είναι της Osram 6V 10W με 2 ποδαράκια σε μία βάση στρογγυλή κεραμική

Με το σκεπτικό ότι θέλω να αντικαταστήσω και το λαμπάκι και να βάλω led , τι μπαταρίες με συμβουλεύεται να βάλω . Λιθίου ή NiMH ?
Τέλος τι είδους φορτιστή . Ο φακός βγάζει καρφάκι και φορτίζει από εκεί .

Α!! και κάτι τελευταίο , σκέφτομαι γιά led γύρω στα 1000 lumen . Γίνεται ?

Ευχαριστώ .

αυτο ειναι και ευχη και καταρα...καταρα γιατι πρπεει να ξεχασεις καθε εφαρμογη λεντ....τα λεντ βγαζουν θερμοτηατ και τα ιδια προς τα πισω, αλλα και τα ηλεκτρονικα τους το ιδιο...οποτε φυλακιζοντας την στην κεραμικη βαση τα εκαψες ολα μεσα στο λεπτο...

το ακλο με την κεραμικη βαση ειναι οτι αντεχει υψηλες θερμοκρασιες ...ετσι μπορεις να βαλεις superbulbs xenon......στα 6 βολτ η πιοδυνατη ειναι η Philips 5761..στα 37watt.....1500 λουμενς....

βρισκεται απο εξω αλλα δυσκολα.....κανε μια αναζητηση στο candlepowerforums.com για Mag61 (εχω φτιαξει εναν) 5761 & WA1111..και τα λεμε αλλη φορα για τι ειναι μεγαλο κεφαλαιο και ο χρονος μου λιγος

αυτα με την προυποθεση οτι το τζαμι και το κατοπτρο στον φακο σου ΔΕΝ ειναι πλαστικα

Kospap ευχαριστώ ,

Να διευκρινίσω κάτι . Ο φακός δεν ειναι για χρήση στην στεριά , είναι καταδυτικός και θα χρησιμοποιείται μόνο μέσα στο νερό .
Αυτό βοηθάει στην αποβολή της θερμότητας ?

Αν τώρα τα 1000 lumen που ζητάω είναι πολλά , θα μπορούσα να βάλω ένα ισοδύναμο των 10W σε led ώστε να μην έχω μεγάλες θερμοκρασίες .Είναι σωστό σαν σκέψη ή τα 10W σε led βγάζουν περίπου τα ίδια lumen με της Osram οπότε δεν αξίζει τον κόπο η μετατροπή ?

Γιά το θέμα των μπαταρίων . Βρήκα ΝiMH τύπου D με 9000mAh στον Δήσιο και μου κάνει και τις ενώσεις με τα λαμάκια . Οι NiMH είναι προτιμότερες απο τις Λιθίου , τι να προτιμήσω ?

Τέλος το κάτοπτρο και το τζάμι είναι πλαστικά . Ειδικά όμως το "τζάμι" πολύ χοντρό ώστε να αντέχει στις πιέσεις .
Το άνοιγμα του κατόπτρου είναι 8cm και το βάθος του μέχρι την βάση 6cm .
Ο φακός είναι Ελληνικός ο Falacon .
http://www.falacon.gr/proion2.htm

Ευχαριστώ

κοιτα γενικη απαντησ σε οσα λες ειναι οχι....

εσωσα το ποστ και το λινκ και θα τα δω αυριο πουεχω ρεπο....θα απαντησω τοτε με λεπτομερειες

συγνωμη αλλα βαραμε υπερωριες στη δουλεια...

Να είσαι καλά , ευχαριστώ . Καλό Σαββατοκύριακο .

Σημ: Ο φακός δέχεται άνετα και 20W .

Παιδια θελω να αγορασω εναν φορτιστη για LION μπαταριες που να μπορει να φορτισει τουλαχιστον 6 μπαταριες συγχρονως.
Τωρα εχω εναν ULTRAFIRE WF-139 καλος αλλα φορτιζει τις μπατεριες μεχρι
στα 4.15volt

Εχει κανεις απο σας καποιον απο αυτους τους φορτιστες?
Με ενδιαφερει περα απο το να φορτιζει τουλαχιστον 6 μπαταριες LION συγχρονως να τις παει μεχρι τα 4.21 volt το μεγιστο.

Re: Πολυφορτιστες μπαταριων

Εχει κανεις απο σας καποιον απο αυτους τους φορτιστες?
Με ενδιαφερει περα απο το να φορτιζει τουλαχιστον 6 μπαταριες LION συγχρονως να τις παει μεχρι τα 4.21 volt το μεγιστο για τις μπαταριες LION.

Να είσαι καλά , ευχαριστώ . Καλό Σαββατοκύριακο .

Σημ: Ο φακός δέχεται άνετα και 20W .

Λοιπον..για να τα παρουμε από την αρχη.

Η ερωτηση σου είναι μια καλη ευκαιρια για να γραφτει μια απαντηση σε ένα ερωτημα που θα εμφανιστει ξανα….Παρακατω θα δεις ένα κειμενο που επτοιμασα για να αναρτησω στο Blog μου. (εν καιρο, θελω να βγαλω καποιες φωτο)

Και στην περιπτωση σου είναι πιο δυσκολα τα πραγματα. Ακομα και αν γινει η μετατροπη το πακετο μπαταριων είναι δεσμευτικο. Για να παρεις τετοια ισχυ σε τετοια εφαρμογη με 6x1,2=7,2 volt θα χρειαστεις πλακετα ηλετρονικων που θα κοστιζει τουλαχιστον 25 ευρω, χωρια το LED, χωρια τα κατασκευαστικα (τορνος κτλ κτλ).

Βεβαια μπορεις να κανεις ένα πακετο με δυο διδυμα/παραλληλα πακετα 3x1,2=3,6 volt μπαταριων για να εξοικονομησεις από τα ηλεκτρονικα, αλλα μετα πως θα το φορτιζεις?

Το μεγαλυτερο προβλημα σου είναι ότι από οσο φαινετια, ο φακος σου είναι πλαστικος…οποτε ξεχνα την μεταγωγη θερμοτητας (οι εφαρμογες LED 10W βγαζουν πολύ, και ισως δουλεψει αν μεινεις στα 3W παιρνοντας το ιδιο φως με τωρα)

Αν αναβαθμισεις τον λαμπτηρα κοιτα τι λεει στις προδαγραφες….
Με χρήση λαμπτήρα 20 W ή 30 W και αλλαγή κάτοπτρου

(Αμωτο….αν ειχα δικο μου τορνο και φραζα θα αξιζε να δοκιμασω. Και για την εμπειρια, και γιατι φαινεται πως υπαρχει αγορα ειδικα εδώ στην Ελλαδα)

Ακολουθει το γενικο κειμενο

Η μετατροπη από Xenon σε Led ενός φακου είναι δυσκολη υποθεση.

Και αυτό γιατι η αρχιτεκτινικη τους είναι διαφορετικη…Οποτε το πρωτο που ππεπει να κανουμε είναι να επεμβουμε εκει. Αν ο φακος μας δινει τα περιθωρια ειμαστε τυχεροι…
Διαφορετικα τον αφηνουμε γιατι ο κοπος και το κοστος δεν θα είναι λογικο. (εκτος αν θελουμε να το κανουμε για την δοξα και μονο). Με λιγο ψαξιμο της αγορας, και μετα μισα λεφτα, θα βρουμε μια ανωτερη, ετοιμη επιλογη.

Αυτο που μας περιοριζει είναι το ότι οι φακοι με λαμπες πυρακτωσεως αποβαλουν την θερμοτητα κυριως προς τα μπροστα και στο πλαι της λαμπας.

(Εξαλου αυτοι οι λαμπτηρες εχουν απωλειες της ταξης του 90-95%. Αν θελησουμε να αναβαθμισουμε τον λαμπηρα απλα θα πρεπει να εξετασουμε και το αν το κατοπτρο/ανακλαστηρας και το τζαμακι του φακου είναι πλαστικα γιατι θα εχουμε κινδυνο λιωσιματος των μερων αυτων πανω από τα 10W ισχυος, λογω ακριβως αυτων των απωλειων θερμοτητας)

Οι εφαρμογες LED όμως εχουν άλλες ιδιαιτεροτητες. Εχουμe απωλειες ισχυος και από τα ηλεκτρονικα και από το ιδιο το LED. (Περιπου 25% από τα ηλεκτρονικα και 25-30% από το LED). Μονο που αυτή τη φορα είναι προς τα πλαγια και πισω…
Αρα θα πρεπει αν εξασφαλισουμε τη μεταγωγη αυτης της θερμοτητας προς τα εξω και μαλιστα από μεταλλο σε μεταλλο (Οποτε αν ο φακος σας είναι πλαστικος το παιχνιδι είναι χαμενο πανω από τα 3W καταναλωμενης ισχυος)

Η πιο δημοφιλης και πρακτικα μοναδικη μετατροπη από Xenon σε LED, γινεται στους φακους Maglite...
Εχουν ένα καθαρο κυλινδρικο εσωτερικο με αρκετο χωρο για την εγκατασταση μιας ψυκτρας που εφαρμοζει σφικτα στο τοιχωμα.

Σε αυτή την ψυκτρα φτιαχνουμε μια υποδοχη στο πισω μερος της για τα ηλεκτρονικα του LED και μια ακομα υποδοχη στο μπροστινο μερος για το ιδιο το LED.
Ετσι εξασφαλιζουμε μεταφορα θερμοτητας από τα μερη αυτά στην ψυκτρα, και από αυτή στο σωμα του φακου.

Δυστυχως είναι ο μονος τροπος και αρκετα περιοριστικος για τους αλλους τυπους φακους που κατά κανονα εχουν «μπερδεμενο» εσωτερικο.

Τωρα αν αποφασισουμε να φαμε κοπο και χρονο στον τορνο για να κανουμε μια custom κατασκευη –και μαλιστα χωρις εγγυημενη επιτυχια- μπραβο μας, οι μαγκες στα δυσκολα φαινονται…Αλλα μην ξεχνατε, και τα γουστα πληρωνονται!

αυτα ..τσαγια απο μενα...

Kospap

Ευχαριστώ γιά τις πληροφορίες .

Θα δω τι θα κάνω . Αν κολλήσω κάπου μπορεί να σε ξαναρωτήσω .-

Λοιπον ηρθαν οι μπαταριες. Απο οσο εχει γραψει ο kospap πρεπει ολες να ειναι στα ιδια βολτ για να χρησιμοποιηθουν σε συνδυασμο απο 2 και πανω.
4,2 = 100%
4,1 = 90
4,0 = 80
3,9 = 60
3,8 = 40
3,7 = 20
3,6 = 0
2,5-3 = πεταμα

Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε μια με 3,9v και μια με 4,0v; Δηλαδη ακριβως ενα σκαλι διαφορα;
Αν ναι απο ποσο διαφορα και πανω εχουμε προβλημα; Δηλαδη μπορει να χρησιμοποιηθει μια με 3,8 και μια με 4,0;

Απάντηση: Re: μπαταριες-φορτιστες

Λοιπον ηρθαν οι μπαταριες. Απο οσο εχει γραψει ο kospap πρεπει ολες να ειναι στα ιδια βολτ για να χρησιμοποιηθουν σε συνδυασμο απο 2 και πανω.
4,2 = 100%
4,1 = 90
4,0 = 80
3,9 = 60
3,8 = 40
3,7 = 20
3,6 = 0
2,5-3 = πεταμα

Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε μια με 3,9v και μια με 4,0v; Δηλαδη ακριβως ενα σκαλι διαφορα;
Αν ναι απο ποσο διαφορα και πανω εχουμε προβλημα; Δηλαδη μπορει να χρησιμοποιηθει μια με 3,8 και μια με 4,0;
3,99 με 4,00μπορεις να χρησιμοποιεις, 3,90 με 4,00 μεγαλη διαφορα - δεν νομιζω.

Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

Σκεφτομαι να παρω απο το lighthound,Ultrafire WF-139,2 aw rcr123a και 2 imr16340 για τον dereelight shorty.Ειναι καλες επιλογες?Τι μεταφορικα εχει?Και τι κωδικο κουπονιου βαζουμε για εκπτωση?Τελωνειο υπαρχει η τι γλιτωνουμε?

Re: Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

Σκεφτομαι να παρω απο το lighthound,Ultrafire WF-139,2 aw rcr123a και 2 imr16340 για τον dereelight shorty.Ειναι καλες επιλογες?Τι μεταφορικα εχει?Και τι κωδικο κουπονιου βαζουμε για εκπτωση?Τελωνειο υπαρχει η τι γλιτωνουμε?
Φίλε εντάξει είναι οι επιλογές σου ειδικά στις μπαταριες.Οσο για τον φορτιστή κάνει αυτό που πρέπει.Ορισμένες μπαταρίες προστατευμένες 18650 βεβαια δέν χωράνε είναι λιγο αργός και από ασφάλεια μέτρια.Εγώ τον έδωσα και πήρα τον Pila.Τέλειος.Φορτίζει τις 14500 σε 1.7 ωρες και 18650 σε 4 ώρες μπορεί να είναι κινέζικος αλλά πουλιέται μόνο στην αμερική.Αν αντέχεις το κοστος 55Ε πάρτον. Τώρα τις 16340 μπαταριες εχω κάνει δικιά μου πατέντα και τις φορτίζω(δύο αυτοσχέδια πλαστικά με μια βίδα στην μέση και φορτίζουν τέλεια).Με τελωνεία για τετοια θέματα δεν είχα προβλημα ποτε.Από καποια άλλα site θα τα πάρεις ποιό φτηνά αυτά που αναφέρεις.

Re: Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

για τον dereelight shorty δεν αξιζει να παρεις imr..σε μια μοντα μου που τραβα 1,4-1,6 αμπερ δεν ειδα διαφορα....