astanapane_10
AVClub Addicted Member
- 4 May 2010
- 1,654
Καλημέρα σε όλους .
Εχω ένα φακό με κατεστραμένες μπαταρίες και θα ήθελα την βοήθειά σας στο τι να πάρω .
Ο φακός δέχεται 6 μπαταρίες τύπου D επαναφορτιζόμενες αγνώστων στοιχείων (απλά είναι μπλέ) , χωρίς "κεφαλάκι" . Μεταξύ τους είναι ενωμένες με λαμάκια . Το πιθανότερο είναι να ήταν νικελίου καδμίου .
Το λαμπάκι που χρησιμοποιεί είναι της Osram 6V 10W με 2 ποδαράκια σε μία βάση στρογγυλή κεραμική
Με το σκεπτικό ότι θέλω να αντικαταστήσω και το λαμπάκι και να βάλω led , τι μπαταρίες με συμβουλεύεται να βάλω . Λιθίου ή NiMH ?
Τέλος τι είδους φορτιστή . Ο φακός βγάζει καρφάκι και φορτίζει από εκεί .
Α!! και κάτι τελευταίο , σκέφτομαι γιά led γύρω στα 1000 lumen . Γίνεται ?
Ευχαριστώ .
κανενα λινκ?παιδια, οι μπαταριες IMR CR123 εκτως απο AW βγαζει καμια αλλη εταιρια? ξερει κανεις?
Να είσαι καλά , ευχαριστώ . Καλό Σαββατοκύριακο .
Σημ: Ο φακός δέχεται άνετα και 20W .
3,99 με 4,00μπορεις να χρησιμοποιεις, 3,90 με 4,00 μεγαλη διαφορα - δεν νομιζω.Λοιπον ηρθαν οι μπαταριες. Απο οσο εχει γραψει ο kospap πρεπει ολες να ειναι στα ιδια βολτ για να χρησιμοποιηθουν σε συνδυασμο απο 2 και πανω.
4,2 = 100%
4,1 = 90
4,0 = 80
3,9 = 60
3,8 = 40
3,7 = 20
3,6 = 0
2,5-3 = πεταμα
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε μια με 3,9v και μια με 4,0v; Δηλαδη ακριβως ενα σκαλι διαφορα;
Αν ναι απο ποσο διαφορα και πανω εχουμε προβλημα; Δηλαδη μπορει να χρησιμοποιηθει μια με 3,8 και μια με 4,0;
Φίλε εντάξει είναι οι επιλογές σου ειδικά στις μπαταριες.Οσο για τον φορτιστή κάνει αυτό που πρέπει.Ορισμένες μπαταρίες προστατευμένες 18650 βεβαια δέν χωράνε είναι λιγο αργός και από ασφάλεια μέτρια.Εγώ τον έδωσα και πήρα τον Pila.Τέλειος.Φορτίζει τις 14500 σε 1.7 ωρες και 18650 σε 4 ώρες μπορεί να είναι κινέζικος αλλά πουλιέται μόνο στην αμερική.Αν αντέχεις το κοστος 55Ε πάρτον. Τώρα τις 16340 μπαταριες εχω κάνει δικιά μου πατέντα και τις φορτίζω(δύο αυτοσχέδια πλαστικά με μια βίδα στην μέση και φορτίζουν τέλεια).Με τελωνεία για τετοια θέματα δεν είχα προβλημα ποτε.Από καποια άλλα site θα τα πάρεις ποιό φτηνά αυτά που αναφέρεις.Σκεφτομαι να παρω απο το lighthound,Ultrafire WF-139,2 aw rcr123a και 2 imr16340 για τον dereelight shorty.Ειναι καλες επιλογες?Τι μεταφορικα εχει?Και τι κωδικο κουπονιου βαζουμε για εκπτωση?Τελωνειο υπαρχει η τι γλιτωνουμε?
Σκεφτομαι να παρω απο το lighthound,Ultrafire WF-139,2 aw rcr123a και 2 imr16340 για τον dereelight shorty.Ειναι καλες επιλογες?Τι μεταφορικα εχει?Και τι κωδικο κουπονιου βαζουμε για εκπτωση?Τελωνειο υπαρχει η τι γλιτωνουμε?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.