Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: μπαταριες-φορτιστες

to εκανα......και μετα την τυλιξα μια χαρα με αντιθετες 2 σπειροειδεις στρωσεις kapton tape....και μετα μου εφεξε να την μετρησω...0,36 βολτ......κουβαδακι!

Απάντηση: Re: μπαταριες-φορτιστες

σημερα ηρθε ενα ζευγαρι trustfire protected 14500 (μαυροκοκκινες) Η μια ηταν νεκρη δειχνοντας 0 Βολτ.....δεν καταφερα να ξαναενεργοποιησω την πλακετα οποτε παει για πεταμα
δοκιμασες να την συνδεσεις παραλληλα με μαι καλη μπαταρια μεσα στα φορτιστη για να ξεκινισει η φορτιση?

Re: Απάντηση: Re: μπαταριες-φορτιστες

ναι....αλλα και να ξεκινουσε, στα βολτ που ειχε ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΦΟΡΤΙΣΗ!

τωρα με μπερδεψες..τι εννοουσες, οτι δεν πρπει να κανεις φορτιση λογω χαμηλης μπαταριας (οπως το λεω και εγω), ή οτι η διαδικασια που λειε ο teomav δεν ειναι φορτιση....

οπως και να εχει η μπαταρια και να ξεκινουσε φορτιση ηταν επικινδυνη

Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

η φορτιση συγουρα θα ξεκινουσε ( το εχω κανει σε μια ψοφια μπαταρια η οποια λειτουργει ακομα ) οσο για το κινδυνο...:builder::

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: μπαταριες-φορτιστες

δοκιμασες να την συνδεσεις παραλληλα με μαι καλη μπαταρια μεσα στα φορτιστη για να ξεκινισει η φορτιση?

Αυτο για να φορτιζεις ψοφια μπαταρια δεν το ηξερα μολις τωρα το δοκιμαζω
να δω αν πετυχει..
Πιστευω να μην :violent-smiley-030:

Εγω ειχα βγαλει τισ μπαταριες απο 2 λαπτοπ στο ενα ηταν οκ
στο αλλο ηταν στο 1,5 βολτ η καθε μια
και ελεγα να τις πεταξω...
Τωρα αν φορτισουν ετσι οπως λες θα δειξει, θα σου πω αυριο...

Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

η δευτερη ( καλη ) μπαταρια χρειαζεται μονο στο ξεκινιμα τις φορτισης μετα πρεπει να την βγαλεις

Οι επαναφορτιζομενες NImh 1,2v στα ποσα βολτ ειναι φουλαρισμενες;

και οι 9-βολτες?

Επισης παιδια δεν πρπει ποτε να φορτιζουμε μπαταρια που ειναι κατω απο τα 2.5 βολτ......σε αυτη την περιπτωση εχουν ηδη γινει αλλαγες στην χημικη συνθεση και ειναι επικινδυνες....

Extreme low voltage must also be prevented. The safety circuit is designed to cut off the current path if the battery is inadvertently discharged below 2.50V/cell. At this voltage, most circuits render the battery unserviceable and a recharge on a regular charger is not possible.
There are several safeguards to prevent excessive discharge. The equipment protects the battery by cutting off when the cell reaches 2.7 to 3.0V/cell. Battery manufacturers ship the batteries with a 40% charge to allow some self-discharge during storage. Advanced batteries contain a wake-up feature in which the protection circuit only starts to draw current after the battery has been activated with a brief charge. This allows prolonged storage.

In spite of these preventive measures, over-discharge does occur. Advanced battery analyzers (Cadex C7000 series) feature a 'boost' function that provides a gentle charge current to activate the safety circuit and re-energize the cells if discharged too deeply. A full charge and analysis follows.

If the cells have dwelled at 1.5V/cell and lower for a few days, however, a recharge should be avoided. Copper shunts may have formed inside the cells, leading a partial or total electrical short. The cell becomes unstable. Charging such a battery would cause excessive heat and safety could not be assured.

πηγη http://batteryuniversity.com/learn/article/charging_lithium_ion_batteries

Εβαλα την aw rc123 3,7v στον olight i10. Τον εβαλα στην μεγαλη σκαλα και βγαζοντας την μπαταρια ειναι στα 2,88v. Ειναι επικινδυνο να την φορτισω;

οχι αλλα καντο με προσοχη

Εννοεις να φορτισω σε ελεγχομενο χωρο; Εξω σε μπαλκονι π.χ.;

Την φορτισα χθες το βραδυ. Εδωσε 4,20v. Αλλα για να καταλαβω, ο φακος κλεινει στα 50λεπτα επειδη η τροφοδοσια πεφτει στα 2,7v προφανως που γινεται η αποκοπη απο την μπαταρια. Μεχρι να την βγαλω απο τον φακο και να μετρησω πηρα 2,88v. Τον φακο θα πρεπει πχ να τον δουλευω μονο κανα μισαωρο για να μην παει η μπαταρια κατω απο 3,6v;

Παιδιά τις παραφοβάστε τις λιθίου, ιδίως τις καλές-αξιόπιστες. Με τις Aw για να γίνει καμιά στραβή είναι τόσο πιθανό όσο με το να πέσει ένα αεροπλάνο και να είσαι μέσα...
Να μου λέγατε τπτ μαϊμού χωρίς κύκλωμα θα έλεγα οκ!

Βέβαια, από την άλλη καλά κάνετε και λέτε "φύλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά" αλλά εγώ προσωπικά δε θα έσκαγα τόσο πολύ...
Α και κάτι άλλο, οι rcr123 είναι λιγότερο επικίνδυνες από τις 18650, καθαρά και μόνο από άποψη πυκνότητας αν το δεις!

Συντεκνε εργοτελη για να ξαναρωτησω : τον φακο θα πρεπει πχ να τον δουλευω μονο κανα μισαωρο για να μην παει η μπαταρια κατω απο 3,6v; η κανονικα να εξαντλω την μπαταρια;

Δεν παθαινουν τιποτα και εμενα μου εχουν πεσει και πιο χαμηλα και μετα φορτιζουν κανονικα.
Ειναι κορυφη οι AW δεν χαλανε ευκολα