Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: μπαταριες-φορτιστες

Συντεκνε εργοτελη για να ξαναρωτησω : τον φακο θα πρεπει πχ να τον δουλευω μονο κανα μισαωρο για να μην παει η μπαταρια κατω απο 3,6v; η κανονικα να εξαντλω την μπαταρια;

κοιτα ο χρονος απο τα 3,6 στα 2,5 ειναι πολυ μικρος...η αποκοπη ειναι σχεδον αποτομη...αρα με υποθεση θα πω 45 λεπτα

κοιτα ο χρονος απο τα 3,6 στα 2,5 ειναι πολυ μικρος...η αποκοπη ειναι σχεδον αποτομη...αρα με υποθεση θα πω 45 λεπτα

Μιλαμε ομως για 3,6-2,5=1,1v σε πεντε λεπτά;
Δεν ειναι γραμμικη η εκφορτιση;
Διοτι ετσι απο τα 4,2-3,6=0,6v πως γινεται να κραταει 45 λεπτα;

Εκφόρτιση μπαταρίας

Δεν είναι γραμμική...
Κάτω από τα 3,5V περίπου έχει ΑΠΟΤΟΜΗ αποκοπή...
Δες πχ εδώ

UltraFire18650at1Amp.gif

Οκ. καταλαβα. Αρα οπως ειπε ο kospap κανα 40-45 λεπτο μαλλον δεν θα εχει προβλημα.

Re: Εκφόρτιση μπαταρίας

Δεν είναι γραμμική...
Κάτω από τα 3,5V περίπου έχει ΑΠΟΤΟΜΗ αποκοπή...
Δες πχ εδώ

Λαθος κανεις...μιλαμε για RCR/16340

Περι Εκφόρτισης μπαταρίας

Λαθος κανεις...μιλαμε για RCR/16340

Την καμπύλη εκφόρτισης ήθελα να περιγράψω (ως προς τον βαθμό ΠΤΩΣΗΣ μετά τα 3.5Volt)...
Προφανώς ήταν παραδειγμα καμπύλης και όχι στοχευμένα στην 16340.
Εξάλλου, είναι από τα λίγα ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (το παράδειγμα) που συνεχίζει και "μετράει" την τάση στην μπαταρία ΚΑΤΩ από τα 3.5 (protection...)

Για περισσότερη ακρίβεια (αν κάποιος θέλει να εμβαθύνει), ρίξτε μια ματιά εδώ

Re: Περι Εκφόρτισης μπαταρίας

ναι μεν αλλα....στην πραξη με αυτες τις μπαταριες το τελος ειναι απολυτα καθετο

Κοιταξτε εδω

RCR-Max.gif

Συνηθως χρησιμοποιω αυτο το διαγραμμα για να δειξω τη διαφορα στην εκφορτιση των μπαταριων (ισχυει για τους περισσοτερους φακους)

http://www.light-reviews.com/solarforce_l2gs-r2/runtime.gif

Last edited:
Απάντηση: Re: μπαταριες-φορτιστες

Συντεκνε εργοτελη για να ξαναρωτησω : τον φακο θα πρεπει πχ να τον δουλευω μονο κανα μισαωρο για να μην παει η μπαταρια κατω απο 3,6v; η κανονικα να εξαντλω την μπαταρια;

Για να το ξανα-πιάσουμε στο κατάλληλο σημείο:
Αν οι μπαταρίες σου είναι PROTECTED, δεν έχεις λόγο να κλείνεις τον φακό πριν την ώρα του - οι μπαταρίες θα σταματήσουν σχεδόν απότομα, κοντά στα 3,5 volt - και ΔΕΝ θα εκφορτίσουν άλλο
Εννοείται οτι (στους σοβαρούς φακούς) το κύκλωμα του φακού είναι υπεύθυνο για ΣΤΑΘΕΡΟ φωτισμό (ειτε η μπαταρία έχει τάση 4,2 είτε 3,9 είτε 3,8)

Στις UNPROTECTED μπαταρίες, αναλαμβάνει ΜΟΝΟ ο φακός (διαβασε παραπάνω για κύκλωμα), οπότε είναι θέμα προδιαγραφών μέχρι που θα κατεβεί η τάση...

Αυτά (νομίζω οτι) γνωρίζω - διορθώστε με αν κάνω λάθος

Re: Απάντηση: Re: μπαταριες-φορτιστες

ΑΣΟΤ νομιζω οτι εισαι λαθος ... το κυκλωμα θα επεβει αναλογα με το που ειναι ρυθμισμενο σε καποιες AW για παραδειγμα στα 2,5v η στα 2,75 οχι στα 3,5ν εκει ειναι το σημειο οπου πρεπει να σταματαμε εμεις σαν χρηστες γιατι πρακτικα μια λιθιου θεωρειτε ''τελειωμενη'' ασχετα αν δινει ακομα μεχρι τα 2,5ν και ειναι το safe point.

Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

Με τη λέξη "κυκλωμα" εγώ αναφέρομαι στο driver του ΦΑΚΟΥ και όχι στο PCB της μπαταρίας.

Μια καλή ανάγνωση ενός από τα πληρέστερα threads περι μπαταριών (18650) δείχνει οτι οι περισσότερες μπαταριες, οταν λειτουργούν στο 1Amp (αντιπροσωπευτική επιλογή), πέφτουν απότομα μόλις φτάσουν στα 3,2-3,5Volt...

Τώρα, εκαστος μπορεί να διαβάσει παραπάνω και να βγάλει τα συμπεράσματα του

Υπάρχει πάντως κάποιος που απαντάει (τεκμηριώμενα) στην ερώτηση "τον φακο θα πρεπει πχ να τον δουλευω μονο κανα μισαωρο για να μην παει η μπαταρια κατω απο 3,6v;" --->ι ΝΑΙ, σβήστον..???

Γιατί εγώ, εξ' όσων έχω διαβάσει, απαντάω ΟΧΙ βέβαια, κράτα τον μέχρι να σβήσει μονος του - εχει διαβάσει κανείς το αντίθετο???

Το προβλημα ειναι οτι ναι μεν μπηκε το κυκλωμα προστασιας της μπαταριας αλλα οταν εβγαλα αμεσως την μπαταρια για μετρηση πηρα : 2,88v
η αποκοπη μαλλον πρεπει να ειναι στα 2,75v. Λεμε ομως οτι τα 2,5v ειναι το τελικο οριακο σημειο για να φορτισθει η μπαταρια (στα 2.5 βεβαια πεταμε στανταρ την μπαταρια απο το να εχουμε πυροτεχνηματα).
Η μπαταρια που χρησιμοποιω ειναι η aw rc123r protected 750mah.

Απ' όσο έχω καταλάβει, δεν θα 'πρεπε ο φακός σου να "ξελιγώσει" τόσο πολύ την μπαταρία - αρα μιλάμε για αδυναμία του driver (του φακού) να διαχειριστεί σωστά το ρεύμα...

Τώρα, για το αν "κινδυνεύει" η μπαταρία επειδή η τάση της έφτασε στα 2,88, σηκώνει μεγάλη κουβέντα...

Re: Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

ASOT
συμφωνα με αυτα τα παλικαρια ο φακος δεν πρεπει να κρατιεται 'μεχρι να σβησει μονος του '' παντως....

So when I use my 2x18500's in a light until it cuts out, this is the protection circuit kicking in, right? If so, is this bad practice? My light (in this case a MC-E) doesn't dim, just drops below voltage and turns off. HERE
REPLY
It's best to recharge Li-Ions well before they reach the low cut-out. In fact, you can recharge them as often as you like - it's much better for them than running them down to empty. HERE

Φιλικα παντα...

Οι αλκαλικες πολυ καλη προσφορα αλλα o φορτιστης energizer και ειδικα οι μπαταριες energizer δεν μου φαινονται σοι. Ειχα παρει 1 πακετο απο αυτες 2500mah και τωρα δουλευουν οι 2 απο τις 4 μπαταριες. Καλυτερα του κιλου μου φαινεται παρα αυτες. Εκτος και εαν ετυχα σε ελλατωματικες. Φορτιστη εχω παρει τελευταια αυτον απο το lidl μαζι με μπαταριες του lidl τις κοκκινες που οπως ειπε ο kospap ειναι και lsd και μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Με 39 ευρω που θελει αυτος στο www. letsbuy. gr εγω πηρα τον φορτιστη που ειπα συν :
α) Τεσσερα πακετα μπαταριες D δηλαδη οκτω μπαταριες
β) Τεσσερα πακετα μπαταριες ΑΑ δηλαδη δεκαεξι μπαταριες
γ) Δυο πακετα μπαταριες ΑΑΑ δηλαδη οκτω μπαταριες
και τιμη παραπλησια με αυτην που εχει ο τυπος.

ολος ο κοσμος χρησιμοποιει τις eneloop,εταιρειες κανουν μετρησεις βαση αυτων των μπαταριων και εσυ τις βγαζεις αχρηστες?
τι να πει κανεις,ειπαμε το συμπαν...

ενταξει μην δινεται και τοση σημασια...αυτο που με ανησυχει ειναι η ασυλια παρολο τους κανονες του φορουμ.

o φορτιστης energizer και ειδικα οι μπαταριες energizer δεν μου φαινονται σοι.

Δεν ειναι .

Μουχε καταστρεψει και εμενα καμποσες ΑΑ πριν τον βαλω στην ακρη για χαρη του La Crosse.

Kαμια μα καμια σχεση στην διαρκεια ζωης των ιδιων στοιχειων απο φορτιστη σε φορτιστη...

Πεταμενα λεφτα ειναι ο energizer και το καταλαβαινεις μονο αν τον συγκρινεις σε χρηση παραλληλα με ενα σοβαρο φορτιστη.

Δεν ειναι .

Μουχε καταστρεψει και εμενα καμποσες ΑΑ πριν τον βαλω στην ακρη για χαρη του La Crosse.

Kαμια μα καμια σχεση στην διαρκεια ζωης των ιδιων στοιχειων απο φορτιστη σε φορτιστη...

Πεταμενα λεφτα ειναι ο energizer και το καταλαβαινεις μονο αν τον συγκρινεις σε χρηση παραλληλα με ενα σοβαρο φορτιστη.
Απλα εχει παρει πολυ διαφημιση ο energizer οπως και οι μπαταριες, τις εχουν και τα σουπερ μαρκετ μπροστα στα ταμεια και ολοι νομιζουν πως ειναι οι καλυτερες. Ελα ομως που δεν ειναι.

Από τους καλύτερους φορτιστές στην καλύτερη τιμή

τι eneloop και τρίχες.... energizer είναι πάντα το πρώτο όνομα

Εσυ μας ελεγες αλλα παλιοτερα

Έχεις απόλυτο δίκιο.
The best of the best is Duracell Rechargeable AA-LR6 NiMh 2650mAh
μετά από συνεχή χρήση 3 μηνών.

Τι εγινε αλλαξατε προμηθευτη ? :flipout::flipout:

Last edited by a moderator: