MPC-HC thread

Λοιπόν πρώτα σας χαιρετώ. Έψαχνα να βρώ ρυθμίσεις του mpc για ήχο και τελικά κατέληξα σε σας εδώ για την εικόνα. Θα πω πρώτα τα βασικά.
Έχω ένα vaio core 2 Duo T7250 2GHz (dual core) με ram 2g. Η κάρτα γραφικών είναι η nvidia geforce 8400 gt. Με αυτά τα χαρακτηριστικά να προσπαθήσω αυτό που αναφέρεται εδώ μέσα με το madVR και τα παρελκόμενα του ή να το αφήσω καλύτερα. Έχω ήδη το mpc hc και η αλήθεια είναι ότι μου κολλάει λίγο στην αναπαραγωγή. Θα βοηθήσει αυτό το madVR ή δεν θα κάνει τίποτα? Αν ναι περιμένω κάποιες αναλυτικές οδηγίες γιατί με αυτά που διάβασα μόνο πως εγκαθιστάτε το madVr κατάλαβα όλα τα άλλα που το συνοδεύουν ούτε κατάλαβα πως τα βάζουμε ούτε πως τα ενεργοποιούμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Άφησέ το καλύτερα.. Δεν θα τα καταφέρει το μηχάνημά σου.

Δυστυχώς έτσι έιναι.
ΘΕωρητικά το λαπτοπ σου είναι δυνατό για αναπαραγωγή HD υλικού,
Mε τον MPC-HC όλα στο default με το dxva ενεργοποιημένο
και σωστή εγκατάσταση των drivers δεν πρέπει
να είχες κανένα πρόβλημα.
Eχω παίξει 1080P σε παρόμοιο Laptop.

Το θέμα γίνεται πολύ πιο περίπλοκο αν μπλέξεις με LAV/Cuvid + MAdVR.
ο madVR από τις 0.6x+ και μετά έχει βαρύνει αρκετά,
οπότε υπάρχει περίπτωση να εχεις πρόβληματα.
ΑΚόμα και ο ίδιος ο developer του LAV Cuvid Μιλάει
για nvidia GT450.
Γενικώς μιλάμε με το ζόρι για την GT430 OC GDDR3 @ 1600+
ενώ για να είμαστε άνετοι θέλουμε GT440 με GDDR5.

Προφανώς η 8400 Να δυσκολευτεί αρκετά.

Core Clock (MH) | 450|
Shader Clock (MHz) | 900|
Memory Clock (MHz) | 400|
Memory Amount |256MB|
Memory Interface | 64-bit|
Memory Bandwidth (GB/sec)| 6.4|
Texture Fill Rate (billion/sec)| 3.6|​

Δεν έχεις τίποτα να χάσεις αμα δοκιμάσεις βέβαια:

Aφου τα κάνεις install, ανοίγεις τον MPC-HC και πατάς Ο ή view --> options

Πας στην καρτέλα internal filters
και πατάς ξετικάρεις τα κουτάκια οπως βλέπεις εδώ:

attachment.php

Πας στην καρτέλα output Και βάζεις τον MAdVR:

attachment.php

και τέλος στην καρτέλα External Filters tab
βαζεις τα lav filters
add filter... το διαλέγεις και προσέχεις να είναι όλα prefer:

attachment.php

apply τα κλείνεις ολα και ξανανοιγεις το MPc-HC και είσαι σχεδόν έτοιμος.

Αν δεις ότι είσαι πολύ βαρείς και δεν προχωραει το σύστημα κανε unistall τον madvr
και βάλε καποια παλιότερη πιο ελαφρια έκδοση.
παλιότερες εκδόσεις θα βρείς εδώ (download)
παλιότερες απο την 0.60

αν δεις οτι έχεις ακόμα πρόβλημα, πας πάλι στην καρτέλα ouput και βάζεις EVR Cp ή ότι άλλο θες
και ξεχνάς τον MADVR

Attachments

• external filters tab.jpg
    external filters tab.jpg
    73.9 KB · Views: 88
  • outab.jpg
    outab.jpg
    119.7 KB · Views: 88
Last edited:
Θα το προσπαθήσω το βράδυ αλλά μια μικρή προσπάθεια που έκανε χθες χωρίς όμως να κατεβάσω το lav filters και με μια έκδοση του Mpc που βρήκα μέσα στο K-Lite Codec Pack Full 7.6.0 το οποίο είδα ότι κάνει στα vista 32 δεν τα κατάφερε το pc. Η cpu χτυπούσε κόκκινα, βέβαια βλέπω στο εικονίδιό σου στο output ότι έχεις επιλέξει system default ενώ εγώ είχα αφήσει το directX9 και στα δύο. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό αλλά θα το δω. Όταν το γύρισα πάντως στο evr sync όλα έγιναν σωστά.

Και μια ερώτηση. Αν αλλάξω την κάρτα θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα ή θα μου κολλάει ούτως ή άλλως λόγω επεξεργαστή? Αν και δεν τον θεωρώ και τόσο κακό.

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Θα το προσπαθήσω το βράδυ αλλά μια μικρή προσπάθεια που έκανε χθες χωρίς όμως να κατεβάσω το lav filters και με μια έκδοση του Mpc που βρήκα μέσα στο K-Lite Codec Pack Full 7.6.0 το οποίο είδα ότι κάνει στα vista 32 δεν τα κατάφερε το pc. Η cpu χτυπούσε κόκκινα, βέβαια βλέπω στο εικονίδιό σου στο output ότι έχεις επιλέξει system default ενώ εγώ είχα αφήσει το directX9 και στα δύο. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό αλλά θα το δω. Όταν το γύρισα πάντως στο evr sync όλα έγιναν σωστά.
Το system default που λες ήταν μόνο για RealMedia και QuickTime, δύο format που δεν μας απασχολούν και πολύ. Το DirectShow Video είναι το σημαντικό.
Δεν ξέρω πόσο παλιό είναι το K-Lite 7.6 αλλα όσο πιο πρόσφατο MPC τρέχεις, τόσο το καλύτερο.

Και μια ερώτηση. Αν αλλάξω την κάρτα θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα ή θα μου κολλάει ούτως ή άλλως λόγω επεξεργαστή? Αν και δεν τον θεωρώ και τόσο κακό.

Δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη κάρτα που μπορείς να βάλεις στο Vaio αλλά να ξέρεις οτι το MadVR "τρωει" επεξεργαστες για πλάκα Με AMD στα 2.5Ghz και κάρτα γραφικών παρόμοια με τη δική σου οριακά δούλεψε η έκδοση 0.58. Αν οι καινούργιες είναι πιο βαριές, άστα να πάνε.

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Δεν νομίζω να μπορείς να αλλάξεις κάρτα στο Vaio.. Αλλά ακόμα και αν μπορείς, δεν νομίζω να υπάρχει διαθέσιμη κάποια αρκετά δυνατή για MadVR.

Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Κατάλαβα θα κάτσω στ' αυγά μου.
Δεν νομίζω να μπορείς να αλλάξεις κάρτα στο Vaio.. Αλλά ακόμα και αν μπορείς, δεν νομίζω να υπάρχει διαθέσιμη κάποια αρκετά δυνατή για MadVR.
Νομίζω ότι έχεις δίκιο δεν πρέπει να αλλάζει η κάρτα γιατί πρέπει να είναι πάνω στην motheboard. Θα το κοιτάξω όμως γιατί με τρώει να το βελτιώσω.
Λέτε να κόλλησα καμία ίωση εικόνας και ήχου? Ωχ δεν μ' αρέσει αυτό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Λέτε να κόλλησα καμία ίωση εικόνας και ήχου? Ωχ δεν μ' αρέσει αυτό.
Έχουμε πολλά άδεια δωμάτια στη Σπιναλόγκα μας. Καλώς ήρθες :smile:

τα εγκατέστησα όλα εντάξει εκτός το lavcuvid το οποίο μου βγάζει
"Η φόρτωση της μονάδας "LAVCUVID.ax" απέτυχε. Βεβαιωθείτε ότι το δυαδικό αρχείο είναι αποθηκευμένο στην καθορισμένη διαδρομή ή εκτελέστε εντοπισμό σφαλμάτων σε αυτό για να ελέγξετε για τυχόν προβλήματα με τα δυαδικά ή τα εξαρτώμενα αρχεία. DLL. Δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί η καθορισμένη μονάδα.
Τι κάνω?

Το έκανα και με τους δύο τρόπους αλλά τίποτα. Το ίδιο μήνυμα και στις δύο περιπτώσεις. Καμιά άλλη ιδέα? Μπορώ να συνεχίσω χωρίς αυτό ή δεν γίνεται. Και κάτι άλλο. Οταν βάζω τον mpc θα πρέπει να τον δώσω στην οθόνη που θέλω για να δώ τί βγάζει ή δεν χρειάζεται και το βλέπω και στο laptop. Εννοώ δηλαδή μήπως φταίει ότι το αποτέλεσμα το κοιτάω στην οθόνη του laptop και γι' αυτό δεν παίζει ή είναι άσχετο και δεν θα παίζει ούτε στον προτζέκτορα? Μπορεί και να είναι χαζή η ερώτηση αλλά λέω μήπως. Με αυτή την τεχνολογία το έξυπνο γίνεται χαζό και το αντίστροφο.

Η εγκατάσταση του LAV βγάζει μήνυμα "Unable to register the DLL/OCX. RegSrv failed with exit code 0x3". Έχει κάποιο πρόβλημα το setup ή σταματάει επειδή δεν βρίσκει κάρτα Nvidia?

Αν δεν σου παίζει στο λάπτοπ δεν θα σου παίξει ούτε στην TV/προβολέα. Θα πρότεινα εκ νέου εγκατάσταση του Lav ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον coreavc για να ενεργοποιήσεις το H.A. από την κάρτα.

Οχι βγάζει το το κουτί το cmd το οποίο έχει C:\Lav>dc /d "C:\Lav\" και απο κάτω C:\Lav>regsvr32.exe LAVCUVID.ax και επίσης βγάζει ένα κουτί που γράφει πάνω RegSvr32 και μέσα γράφει το μήνυμα που έγραψα πριν. Και πρέπει να σου πω ότι το κάνει με το που πατάω το install.bat με εκτέλεση ως διαχειριστής χωρις να προλάβει να τρέξει κάτι.

να το τρέξω το vc++2010 να δούμε τί θα γίνει. Το άλλο που λες Γιάννη πως γίνεται. Πως ενεργοποιώ το coreavc και τί είναι το H A. Πρώτη φορά καταπιανόμαστε τόσο πολύ με τα κόλπα αυτά. Θέλει εξάσκηση.

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

να το τρέξω το vc++2010 να δούμε τί θα γίνει. Το άλλο που λες Γιάννη πως γίνεται. Πως ενεργοποιώ το coreavc και τί είναι το H A. Πρώτη φορά καταπιανόμαστε τόσο πολύ με τα κόλπα αυτά. Θέλει εξάσκηση.

Ακολούθησε αυτόν τον οδηγό και πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα με την εγκατάσταση (πάντως, συμφωνώ και 'γω με τα παιδιά ότι θα ''γονατίσει'' το μηχάνημα).

http://imouto.my/configuring-potpla...lso-high-performance-software-decoding/#step8

Δεν πειράζει....τα πισιά είναι για να τα γονατίζουμε!!!:D

ΥΓ

H.A.= Hardware Acceleration.