MPC-HC thread

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Χαιρετώ.

Αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα και κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Ολα τα αρχεία παίζουν με τον εσωτερικό player ok, εκτός καποιων SD mkv (μίας σειράς) στα οποία εμφανίζεται τραγικό macroblocking (αν είναι ο σωστός όρος).

Στο MPC-HC και στο VLC παίζουν σωστά, οπότε τους όρισα σαν εξωτερικούς players και δοκίμασα να παίξω τα αρχεία.

Ενώ λοιπόν όταν παίζουν standalone είναι οκ, και στους δύο μέσα από το XBMC παίζουν με συνεχή σπασίματα στην κίνηση και αυτό γίνεται σε όλα τα αρχεία.

Μπορεί να τρώει το XBMC στο background τόση ισχύ; Συμβαίνει κάτι άλλο; :huh2:

Πρόσθεσε τη γραμμή

<hidexbmc>true</hidexbmc>

στο αρχείο playercorefactory.xml. Θα βάλει το XBMC στο background

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

( είχα για λίγο καιρό ΝΕΟΝ το οποίο τρώει κάτι ψιλοκοληματάκια σε ορισμένα σημεία):huh2:
Μου φαινεται πολυ παραξενο οτι ψιλοκολαει το ΝΕΟΝ. Το χρησιμοποιω πανω απο 6 μηνες και ολα ειναι τελεια

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Το <hidexbmc>true</hidexbmc> υπάρχει ήδη στο playercorefactory.xml.

Το USE A FULLSCREEN WINDOW RATHER THAN TRUE FULLSCREEN δεν θυμάμαι πως το έχω αλλά αυτό πώς επηρεάζει τον εξωτερικό player;

:offtopic:Οσον αφορά στο NEON ψιλοκολάει όταν π.χ. ενημερώνει τον καιρό και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις που δεν θυμάμαι ακριβώς. Το Cirrus πάντως ως τώρα πάει σφαίρα.

Υ.Γ. Μάλλον σε λάθος topic έκανα την ερώτηση...

Καλημέρα...

Αυτό συμβαίνει σε συγκεκριμένο σημείο του αρχείου ή σε συγκεκριμένη ώρα θέασης (15 λεπτά); Αν παίξεις μετά το σημείο που κολλάει συνεχίζει κανονικά; Αν κάνεις παύση στα 12 λεπτά και μετά από 1 λεπτό το ξεκινήσεις θα ξανακολλήσει σε 3 λεπτά;

Βέβαια το γεγονός ότι το κάνουν όλοι οι players με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο σημείο της ταινίας και θεωρώ ότι απλά έχει γίνει λάθος είτε στην κωδικοποίηση του αρχείου είτε σε κάποια μεταφορά.

Πες μας αν ξεπεράσεις το σημείο που κολλάει αν συνεχίζει να παίζει...

Ευχαριστω για την απαντηση :)

Καταρχην να πω οτι την πολυ ωραια αυτη ταινια την βρηκα σε λιγο μικροτερο μεγεθος και την ειδα, οποτε ολα καλα!

Για το συγκεκριμενο αρχειο τωρα που δεν μου παιζει, μαλλον ειναι θεμα λαθους κωδικοποιησης ή κατι πηγε στραβα στη μεταφορα.

Εμενα οπως ειπα μου χανεται ο ηχος σε συγκεκριμενο σημειο του αρχειου (μετα απο περιπου 15 λεπτα θεασης) και μετα αυξανει το CPU load με αποτελεσμα να κολλαει ο MPC-HC. Οταν το ξεκιναω απο εκεινο το σημειο και περα, απλα κανει το ιδιο παλι μετα απο λιγο...

Γενικα πιστευω οτι επεσα σε προβληματικο αρχειο ή κατι εγινε κατα τη μεταφορα...

Δεν πειραζει ομως, εγω την ταινια την ειδα, ειναι πολυ ωραια, δειτε την κι εσεις :)

Δοκίμασα το D3DFullscreen with GUI και βγάζει κανονικά το παράθυρο για επιλογή υποτίτλου. Αν δεν δουλεύει στο δικό σου ίσως χρειάζεσαι νεότερη έκδοση. Απ' ότι ακούω, κάτι έχει αλλάξει στην υποστήριξη υποτίτλων.

πρεπει να μπερδευεται ο player οταν εναλλασω απο fullscreen σε normal, λογω του auto fps που βαζω αναλογα με την εισοδο...γιαυτο πρεπει να εχω θεμα. Madvr δεν χρησιμοποιω, απλα d3d

Σχετικά με το HAM και τον cyberlink, προσωπικά δεν κατάφερα να έχω αποδεκτά αποτελέσματα (=100άδες dropped frames και πρακτικά unwatchable εικόνα).
Αυτά με i5 680 + ati 5770, mpc hc .3225, madvr, lav splitter, ac3 filter. Με coreavc έχω γύρω στο 40-50% cpu usage στο Transformers 2 IMAX 1080p (clock deviation γύρω στο -0.00160).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Επειδη εχω και γω ΑΤΙ.
Το μπλε κυκλακι γιατι σε πειραζει?
Τι επεξεργαστη εχεις?
Για να το αλλαξεις πας στα settings του CoreAVC, εχει μια επιλογη στο τελευταιο κουτακι
πανω δεξια acceleration εκει εχεις βαλλει DXVA?
Παντως το δυνατο του σημείο δεν ειναι το hardware acceleration στις ATI
για αυτο ειναι καλυτερο το μπλε κυκλακι.

Aπο τι στιγμή που ηθελες DXVA έπρεπε να σεταρεις τον MPC-HC μονο του χωρις codecs και να τα αφησεις ολα,default settings.

αν για καποιο λογο που δεν καταλαβαινω δεν θελει να δουλεψει το
coreAVC με DXVA , o επεξεργαστης σου δεν μπορει χωρις DXVA και θες οπωσδηποτε hardware acceleration, δοκιμασε και με τον FFdshow
Eπειδη βλεπω οτι εχεις κατεβασει klite codec pack
αυτο σου κανει install τον ffdshow.
Στον φακελο του Ffdshow εχει με πορτοκαλι τον DXVA video decoder.
Πηγαινε hardware acceleration και τικαρε τα δυο κουτακια. DXVA codecs enabled h264 vc1
ΜΕτα στον MPC-HC βαλε στα external filters τον ffdshow dxba video decoder
prefer.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

κατ αρχην σ ευχαριστω για την απαντηση. βοηθησες πολυ, ναι.
το πισι για το οποιο μιλαμε εχει amd dual core sta 5600 kai ati radeon hd 4850 1gb.
τα settings στον core AVC τα ειχα ολα σωστα, οπως ειπες. απλα, θεωρησα οτι το κοκκινο θα ηταν καλυτερο του μπλε, αλλα οπως διαβαζω απο αυτα που λες, καλυτερα που παραμενει μπλε..
θα παιξω και με το πορτοκαλι ffdshow οπως μου γραφεις και θα δω τις διαφορές. μου γραφεις ομως οτι στα external filters να βαλω prefer τον ffdshow dxba video decoder, αυτο θα υποβαθμισει κατα μια θεση τον coreavc video decoder που εχω ηδη prefer. σωστα?

και μια που σας βρηκα παμε και σε μια αλλη ερωτηση, για το δικο μου πισι τωρα.
εχω και εκει τον klite mega codec σετταρισμενο με τον avc corecodec και εννιοτε επαιζα με τα evr custom pres και τον madvr, και αφηνα οποιο μου καθοταν καλυτερα.. εριχνα και combine shaders με SD->HD και edge sharpen, και ολα ηταν καλα.
η cpu μου με τον corecodec 2.0.0 βαρουσε το πολυ 13-15%
(εχω dual core intel 2600 και nvidia 9800 GTX+ 512)
Με το που εβαλα ομως τον νεο corecodec 2.5.5. και χωρις (το τονιζω) να πειραξω τιποτα στα settings η CPU μου ανεβηκε στα 45%

το εχει παθει κανεις αλλος αυτο?
θενξ εκ των προτερων

Δεν μπορω να σου πω εγω ακριβώς , ποιον codec θα χρησιμοποιήσεις , γιατί δέν είμαι έκει να δω πως παίζουν στο pc σου και πολυ πιθανον να μην έχουμε το ίδιο γούστο.

Λοιπόν το πρώτο που πρέπει να αποφασίσεις είναι *αν θες hardware acceleration
( dxva , cuda) ,η θες να κάνει το decode o CPU.
Τα σύστηματα σου φαίνονται και τα δυο δυνατά, οποτε ότι και να χρησιμοποιήσεις δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Εγω στο πρώτο μάλλον θα έβαζε στα external filter μόνο coreAVC και εκει που λέει hardware acceleration none ( μπλε κυκλακι) και στην καρτέλα του mpc-hc output *madvr. Τέλος στο μενού του catalyst πρέπει να βαλλεις στο pixel format 4:4:4 fullrgb

Στο άλλο το pc με την nvidia θα έκανα το ίδιο, μόνο που στο configuration του coreAVC, αν έβλεπα ότι ανεβαζω πολυ CPU load, θα εβαΖα hardware acceleration : cuda ( πρασσινο κυκλακι)

Μπορείς να κατεβασεις και τον lav cuvid που αυτή τη στιγμη, μαζι με τον madvr είναι ο πιο hot συνδυασμός.

Να ξέρεις ότι αν δουλεψεις με madvr απενεργοποιουνται ολοι οι shaders του mpc- hc (για μένα είναι καλύτερα.) Τώρα με αυτο με μπερδεψες κι όλας. Νόμιζα ότι μιλαγαμε μόνο για HD υλικο.

Κάτι τελευταίο.
Να βάλλεις μόνο έναν codec.
Μην μπερδεψεις τον player και με το ffdshow dxva. Εγω στον ανέφερα γιατί απλά τον έχεις ήδη περασμένο μέσω του codec pack.

Για όποιον θέλει να μείνει σε setup dxva + EVR , καλύτερα να κατεβάσει την τελευταία beta έκδοση *του mpc-hc και να μην πειράξει εντελώς τίποτα. Ούτε στα internal , ούτε στα external filters.

Last edited:
Σχετικά με το HAM και τον cyberlink, προσωπικά δεν κατάφερα να έχω αποδεκτά αποτελέσματα (=100άδες dropped frames και πρακτικά unwatchable εικόνα).
Αυτά με i5 680 + ati 5770, mpc hc .3225, madvr, lav splitter, ac3 filter. Με coreavc έχω γύρω στο 40-50% cpu usage στο Transformers 2 IMAX 1080p (clock deviation γύρω στο -0.00160).
Καμμιά ιδέα; Θα μου ήταν πραγματικά χρήσιμη η cpu που απελευθερώνεται με τη χρήση του HAM (με το totally jerky playback που περιγράφω κυμαίνεται γύρω στο 15%!!!), ώστε να ασχοληθώ και με svp (σε μια απόπειρα χρήσης του οποίου βρισκόμουν γύρω στο 85-95% με επίσης jerky playback :bigcry:).

Καμμιά ιδέα; Θα μου ήταν πραγματικά χρήσιμη η cpu που απελευθερώνεται με τη χρήση του HAM (με το totally jerky playback που περιγράφω κυμαίνεται γύρω στο 15%!!!), ώστε να ασχοληθώ και με svp (σε μια απόπειρα χρήσης του οποίου βρισκόμουν γύρω στο 85-95% με επίσης jerky playback :bigcry:).

Πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω γιατι συμπεριφερεται έτσι το σύστημα σου. ΜΕ αρκετα πιο αδύναμο υπολογιατη έχω ελάχιστα προβλήματα (PotPlayer, Cyberlink, LAV Splitter και ffdshow audio decoder). Αν μπορείς δώσε πιο πολλές πληροφορίες για τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιείς.

Ξετικαρισμένα όλα τα transform στο mpc, catmull-softcubic50-softcubic50 στο madvr, τελευταία releases στα πάντα, και γενικά όλα στάνταρντ και σύμφωνα με τους διάφορους οδηγούς...Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να παίζει... Κι έχω κάνει (νομίζω) και γερό troubleshooting' δοκίμασα με ffdshow audio, με ac3filter, χωρίς τίποτα από τα δύο, τα external filters με διαφορετική σειρά κοκ, πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα.

Και πώς βαριέμαι το format και clean install... :rifle:

Παιδιά καλημέρα σας, καλώς σας βρήκα!

Έχω μια τηλεόραση Samsung LED 37" και έχω στήσει ένα HTPC με την ATI5450.

Έχω τον MPC-HC. Αυτό που κάνω (μετά που διάβασα πολλά αρθρα) είναι ότι έχω σετάρει τον Catalyst να στέλνει σήμα HD 1920x1080 @ 23Hz. Τις ταινίες τις βλέπω πολύ πιο ομαλά σε σχέση με τα 50Ηz που είχα πριν.

Αυτό που θέλω να σας ρωτίσω είναι αν κάνω καλά που έχω σετάρει τον Catalyst να στέλνει στα 23Ηz. Θα μπορούσα να κάνω κάμια επιλογή μέσα απ τον MPC-HC ή είναι η μόνη λύση;

Απλά το λέω γιατί γενικά όταν σερφάρω ή βλεπω βιντεάκια απ αυτο το PC στο youtube κάνει πολλά σπασίματα και πρέπει να αλλάζω πάλι το rate.

Δηλαδή η ρύθμιση 24p είναι ΜΟΝΟ για ταινίες;

Ευχαριστώ παιδιά.

Καλημέρα, καλώς ήρθες...

Στα 24p αναπαράγονται σχεδόν όλες οι αμερικανικές παραγωγές και τα παράγωγά τους. Οπότε για τη θέαση ταινιών (αν δεν ασχολείσαι με frame interpolation) η επιλογή 24p είναι μονόδρομος.

Το mpc σε evr-custom έχει τη δυνατότητα να αλλάζει μόνο του το refresh οπότε θα μπορούσες να είσαι μόνιμα σε 50 και όταν άνοιγες το mpc για ταινία να γύριζε μόνο του σε 24...

Ελπίζω να σε βοήθησα...

Καλημέρα, καλώς ήρθες...

Στα 24p αναπαράγονται σχεδόν όλες οι αμερικανικές παραγωγές και τα παράγωγά τους. Οπότε για τη θέαση ταινιών (αν δεν ασχολείσαι με frame interpolation) η επιλογή 24p είναι μονόδρομος.

Το mpc σε evr-custom έχει τη δυνατότητα να αλλάζει μόνο του το refresh οπότε θα μπορούσες να είσαι μόνιμα σε 50 και όταν άνοιγες το mpc για ταινία να γύριζε μόνο του σε 24...

Ελπίζω να σε βοήθησα...

Αν είσαι τυχερός τότε, ναι, το Autochange του MPC-HC λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Το κακό είναι οτι κάνει του κεφαλιού του...Το ανάλογο σύστημα του MAdVR είναι πιο αξιόπιστο.

avige, καλύτερα να αλλάξειτ το refresh rate απο τα Windows, όχι απο το CCC. Διαβάζω εδώ οτι το CCC δεν γυρνάει σωστά στα 23.976

Απλά το λέω γιατί γενικά όταν σερφάρω ή βλεπω βιντεάκια απ αυτο το PC στο youtube κάνει πολλά σπασίματα και πρέπει να αλλάζω πάλι το rate.

Δηλαδή η ρύθμιση 24p είναι ΜΟΝΟ για ταινίες;

Ευχαριστώ παιδιά.

Ναι, ειναι μονο για ταινιες που εχουν 23.976 frame rate. Οταν κανεις χρηση PC θελει 60Hz, οπως και το monitor του PC σου. Θεσε το μεσα στον madVR, εμενα με nVidia καρτα γραφικων μια χαρα μου το αλλαζει.

avige, καλύτερα να αλλάξειτ το refresh rate απο τα Windows, όχι απο το CCC. Διαβάζω εδώ οτι το CCC δεν γυρνάει σωστά στα 23.976

Προσωπικά έχω δει διάφορα περίεργα κατά τις αλλαγές refresh rates, τόσο μέσω του CCC όσο και μέσω των Windows. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει γενικά προτιμότερος τρόπος..

Ο προτιμότερος είναι αυτός που δουλεύει σωστά για τον κάθε χρήστη.