MPC-HC thread

1) bluray rips τα παιζω με load direcory, αλλα δεν εμφανιζεται πουθενα επιλογη για subtitles...any clue>?

2) Control panel nvidia, ποια αναλυση βάζω για τον προτζεκτορα benq w 1000 που υποστηριζει 24p ? εχει να επιλεξω σε 23,50,59,60

Στο menu filters -> {ονομα φακέλου} έχει τις επιλογές υποτίτλων

Για 24ρ, δοκίμασε την επιλογή "23"

1) δεξι κλικ πανω στην οθονη την ωρα που παιζει η ταινία δεν σου βγαζει υποτιτλους? Αναμεσα απο το Audio και το Volume ειναι,
καλο ειναι απο πριν στον MPC-HC να εχεις σεταρει τα ελληνικα default
Μπορεις και απο τα filters (παλι πατας πανω στην οθονη οταν παιζει )
αναλογως τον splitter απο κατω απο το Audio Decoder Που χρησιμοποιεις, (haali,lav) να διαλεξεις και απο κει τι υποτιτλους θες ,οπως διαλεγεις και audio track.

2) επειδη δεν ξερω απο nvidia ,πατα δεξι κλικ στα desktop -->screen resolytion --> advanced settings ---> monitor και διαλεξε εκει τι screen resoluytion θες.

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

παιζει πολυ σοβαρα να ειναι 3D Οπως είπε κι ο Κωστας.

εχω προσπαθησει απειρα setup
και με το autochange το εσωτερικο και με το Autohotkey
εμένα ποτε δεν μου δουλεψε σωστα.
Αφου εχεις και τηλεόραση και Pc
ασε την τηλεόραση μονιμα στο 24p
Μονο χειροκίνητα έχω δει προκοπή.

Και κατι αλλο.
Ιωαννα εσύ που δεν εχεις ηχεια HD ,ενισχυτες κτλ
απλα βαλε τον MPC-HC με τον MAdVR ,
τιποτα αλλο και σεταρε την τηλεόραση στα 24p.
Δεν χρειάζεται να κανεις τιποτα αλλο.
Δηλαδή στην καρτελα Options-->internal filters
κοιταξε ολα τα κουτακια να ειναι τικαρισμενα.
ΑΠο οτι ξερω ο Mpc-hc τα παει καλα με τις Nvidia.
(Μονο με τις ιντελ HD εχει προβλημα)

Γεια...

Οχι ρε παιδια: δεν προμηθευτηκα και 3D ταινια χωρις να ξερω οτι ειναι 3D ταινια!

Το ελυσα το προβλημα τελικα: ειχα κατεβασει τους τελευταιους beta drivers της nVidia για την καρτα γραφικων μου, θελοντας να δω ΑΝ εκαναν κατι για τα 23,976Hz στις nVidia καρτες...Με το που εκανα roll back στους τελευταιους stable λοιπον, το προβλημα λυθηκε.

Το autochange μπορει να ειναι απενεργοποιημενο στο (αστοχο) sreenshot που ανεβασα, αλλα εξυπακουεται οτι πιο πριν το ειχα ενεργοποιησει και δεν μου δουλευε σωστα. Ας πει παρακαλω καποιος που να του δουλευει σωστα, τι ρυθμισεις εχει βαλει! Να το ξαναδοκιμασω!

Παρακατω, μιλωντας για υποτιτλους, τι παιζεται με τους ενσωματωμενους υποτιτλους? Εγω πχ. εχω τωρα μια ταινια η οποια ενω σε Windows Media Player μου εμφανιζει κανονικα Αγγλικους υποτιτλους, στον MPC-HC δεν μου τους εμφανιζει με τιποτα! Εσεις για τι υποτιτλους μιλατε?

ps: το 23,976 ακριβως, δεν πιανεται με τιποτα στην GTX 260 μου :(

----> ποιες παραλληλες γραμμες?! Τι εννοειτε!? <--------!

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Βεβαιώσου ότι έχεις κλειστά στον CCC τα "καλούδια" που έχουν να κάνουν με τις "βελτιώσεις εικόνας".

Επιτέλους τα κατάφερα! Το GPU scaling έφταιγε, τώρα το MPC εμφανιζει κανονικα 1920x1080 24Hz (23.976) στο autochange. To πρόβλημα είναι οτi αν δεν βλέπω αρχείο 1920x1080, πάει με 15fps...άντε πάλι στο ψάξιμο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Παρακατω, μιλωντας για υποτιτλους, τι παιζεται με τους ενσωματωμενους υποτιτλους? Εγω πχ. εχω τωρα μια ταινια η οποια ενω σε Windows Media Player μου εμφανιζει κανονικα Αγγλικους υποτιτλους, στον MPC-HC δεν μου τους εμφανιζει με τιποτα! Εσεις για τι υποτιτλους μιλατε?

πηγαινε στα options-->subtitles-->
default style -->font -->Greek
misc --->τικαρε always default to external subtitles if available

η

την ωρα που παιζει πατα δεξι κλικ πανω στην ταινία
σου εχει μενου subtitles
η απο τα filters απο τον splitter διαλεγεις ποιους υποτιτλους θες
ακριβως οπως διαλεγεις και καναλι ηχου.

----> ποιες παραλληλες γραμμες?! Τι εννοειτε!? <--------!

την ωρα που παιζεις μια ταινια πατα ctrl+j
σου εμφανιζει τα στατιστικα και 2 γραμες
μια πρασσινη και μια κοκκινη.
αμα ειναι παραλληλες εισαι κομπλε.
(Αν εχεις madVr δεν σε πιανει)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

πηγαινε στα options-->subtitles-->
default style -->font -->Greek
misc --->τικαρε always default to external subtitles if available

η

την ωρα που παιζει πατα δεξι κλικ πανω στην ταινία
σου εχει μενου subtitles
η απο τα filters απο τον splitter διαλεγεις ποιους υποτιτλους θες
ακριβως οπως διαλεγεις και καναλι ηχου.

την ωρα που παιζεις μια ταινια πατα ctrl+j
σου εμφανιζει τα στατιστικα και 2 γραμες
μια πρασσινη και μια κοκκινη.
αμα ειναι παραλληλες εισαι κομπλε.
(Αν εχεις madVr δεν σε πιανει)

Ευχαριστω για την απαντηση :)

Τα εκανα ολα αυτα, καποια τα ειχα κανει ηδη, αλλα δεν μου τους δειχνει...
Υπενθυμιζω οτι προκειται για Αγγλικους υποτιτλους τους οποιους στην συγκεκριμενη ταινια βλεπω μια χαρα με τον Windows Media Player.

note: εγω πως μπορω να δω αυτες τις παραλληλες γραμμες? Σαν output στο Direct show video εχω βαλει τον madVR. Τι πρεπει να βαλω για να δω αυτες τις παραλληλες γραμμες?

Ακολουθουν τα metadata της ταινιας-->

Complete name :\Live.Free.Or.Die.Hard.2007.Bluray.1080p.AVC.DTS.HDMA.5.1.REMUX.mkv
Format : Matroska
File size : 28.0 GiB
Duration : 2h 8mn
Overall bit rate : 31.1 Mbps
Encoded date : UTC 2011-05-27 23:54:08
Writing application : mkvmerge v4.8.0 ('I Got The...') built on May 24 2011 03:12:58
Writing library : libebml v1.2.0 + libmatroska v1.1.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 29.0 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.582
Stream size : 26.0 GiB (93%)
Language : English

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : MA / Core
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 1 561 Kbps / 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossless / Lossy

Text #1
ID : 3
Format : PGS
Codec ID : S_HDMV/PGS
Codec ID/Info : The same subtitle format used on BDs/HD-DVDs

Text #2
ID : 4
Language : Spanish

Text #3
ID : 5
Language : Korean

Text #4
ID : 6
Language : Chinese

Text #5
ID : 7
Language : French

Ευχαριστω για την απαντηση :)

Τα εκανα ολα αυτα, καποια τα ειχα κανει ηδη, αλλα δεν μου τους δειχνει...
Υπενθυμιζω οτι προκειται για Αγγλικους υποτιτλους τους οποιους στην συγκεκριμενη ταινια βλεπω μια χαρα με τον Windows Media Player.

Τους υπότιτλους τους βλέπεις στο μενού filters? Για δοκίμασε με EVR αντί για MadVR.

Τους υπότιτλους τους βλέπεις στο μενού filters? Για δοκίμασε με EVR αντί για MadVR.

Με EVR Custom Pres (απο Output), βλεπω κανονικα τους υποτιτλους απο το παραπανω αρχειο. Βλεπω Αγγλικους, Γαλλικους και Ισπανικους, επιλεγοντας αναλογα απο το menu Subtittles με δεξι κλικ.

Ξανα-προσπαθησα και με madVR αλλα δεν καταφερα να δω τιποτα.... :(

nVidia user's Off topic whining : το καλυτερο rate που καταφερα να θεσω ηταν 23.97750 Hz (περιπου) ανεβαζοντας το vertical total pixels κατα 1. Και αυτο μετα απο πολλα "black screens" = αποσυγχρονιζονταν οι οθονες (TV + monitors) και εμπαιναν σε sleep mode, αυτοματα...Το δε PowerStrip παρολιγο να μου τα ΓΑ....ΣΕΙ ΟΛΑ! ΑΑααααχχχχχχχ..........!!!

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Για να δεις υπότιτλους με Madvr πρέπει να εγκαταστήσεις το Direct Vob sub ( όχι την Autoload) και να το κάνεις prefer ως εξωτερικό filter.

Ευχαριστω πολυ, τα καταφερα!

Μερικες ερωτησεις:

- Ειναι το Direct Vob sub ο μοναδικος τροπος να δεις υποτιτλους με madVR?
- Πως γινεται να δω εξωτερικους Ελληνικους υποτιτλους? Με τον ιδιο τροπο?

Attachments

• chi.jpg
    chi.jpg
    41.7 KB · Views: 22
  • eng.jpg
    eng.jpg
    78.4 KB · Views: 22
  • im.jpg
    im.jpg
    62.5 KB · Views: 23
Τελικά δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο τόση φασαρία, όσο καλή εικόνα κι αν δίνει ο MPC...χθες έγραψα οτι κατάφερα να έχω άψογο autochange αλλα η χαρά κράτησε λίγο. Χωρίς να κάνω αλλαγές, με το που ξανάνοιξα το πρόγραμμα, άρχισε πάλι τα σκαλώματα...

ο LAv Splitter συνεργαζεται μια χαρα με τον MAdVR

Κωστα εχω κανει πολλα πειράματα, ακόμα και το ΑutoFrequency εβαλα
ποτέ δεν μου δούλεψε οπως ηθελα.
μονο χειροκίνητα απο το μενου της καρτας και με reclock
και παλι εγω σου μιλάω για (+- ).002 ετσι?

το καλό είναι οτι δεν τα βλέπω:)

Last edited:

ο LAv Splitter συνεργαζεται μια χαρα με τον MAdVR

Κωστα εχω κανει πολλα πειράματα, ακόμα και το ΑutoFrequency εβαλα
ποτέ δεν μου δούλεψε οπως ηθελα.
μονο χειροκίνητα απο το μενου της καρτας και με reclock
και παλι εγω σου μιλάω για (+- ).002 ετσι?

το καλό είναι οτι δεν τα βλέπω:)

Το κακό είναι ότι τα σκαλώματα τα βλέπω αλλα είμαι διατεθειμένος να τα αγνοήσω, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι πολλά αρχεία πλέον τα παίζει γύρω στα 15fps!
Υποπτεύομαι πρόβλημα με το DXVA της ΑΤΙ. Προσπάθησα να το κλεισω απο το Filters -> MPC Video decoder αλλά δεν φαίνεται να κρατάει τη ρύθμιση. Άλλος τρόπος υπάρχει?

Όπως έγραψα και ποιό πάνω στο thread το autochange του MPC δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει σωστά. Και είχα όλα τα προβλήματα που περιέγραψες. Η λύση για μένα είναι να απενεργοποιήσω το autochange. Έχω βάλει στανδαρ τα 50Hz και όταν βάζω bluray το γυρνάω χειροκίνητα (δυστυχώς) στα 23 πριν καν ανοίξω τον MPC(σημαντικό). Από εκεί και μετά η αναπαραγωγή είναι τέλεια.
(χρησιμοπιώ EVR CP, MPC video decoder, FFDshow audio).

ps δεν είναι γύρω στα 15 τα frames που σου βγάζει αλλά ακριβώς τα μισά από αυτά του βίντεο που παίζεις κάθε φορά.... πχ αν παίζεις κάτι με 24 frames σου βγάζει 12!!!! Σαν να νομίζει ότι είναι interlaced ένα πράμα. Και επίσης αυτό σου το βγάζει μόνο σε fulll screen mode!!! πχ αν βγεις από full screen βλέπεις μπροστά τα ματια σου να γυρνάει απο 12 το frame sto 24 κανονικό!!!
Το autochange είναι για τα μπάζα!!!

Last edited:
Και εγω το εχω ξεχασει το autochange του MPC-HC.

Tο καλυτερο refresh rate που καταφερα να θεσω ηταν 23.97754 - 5 Hz ανεβαζοντας το vertical total pixels κατα 1 στο nVidia Control panel, και το εχω αφησει μονιμα σε αυτη τη ρυθμιση, για την τηλεοραση.

Εικονα ΤΕΛΕΙΑ, με οτι player και αν παιξω, εκτος....απο το XBMC το οποιο ακομη μου κανει σπασιματα στην ροη της ταινιας :( :(

Χρησιμοποιω MPC-HC + madVR
Επισης, εχω χρησιμοποιησει και Windows Media Player (shark007), VLC και Total Media Theatre 5 με το οποιο βλεπω και τα Blu-ray.

Παιδια, μηπως μπορει καποιος να μου πει τι ακριβως κανω για να δω external Ελληνικους υποτιτλους στο MPC? Ή να δωσει καποιο link απο καποιο tutorial?

Last edited:
Ιωάννα καταρχάς το 23.977 για nvidia είναι πολυ καλο.
0.001 διάφορα δεν είναι τίποτα.

Για τους υποτιτλους δοκίμασε μια με lav splitter που παιΖει άψογα με τον madvr , μιας και οι developer των δυο φιλτρων συνεργάζονται.
Κατέβασε τoν lav splitter (google doom9 lav splitter η δες στην υπογραφή μου το link)
Και κάνε install το .bat που έχει μέσα (το lav splitter προσεξε , οχι τον audio εχει δυο .bat μεσα) και μετα στα options του mpc hc , πήγαινε internal filters και στην πρώτη καρτέλα που λέει source filters ξετικαρε τα matroska, ac3/dts , mpeg ts/pva/ps

Last edited:
Και εγω το εχω ξεχασει το autochange του MPC-HC.

Tο καλυτερο refresh rate που καταφερα να θεσω ηταν 23.97754 - 5 Hz ανεβαζοντας το vertical total pixels κατα 1 στο nVidia Control panel, και το εχω αφησει μονιμα σε αυτη τη ρυθμιση, για την τηλεοραση.

Πώς βλέπεις το refresh rate? Από τον πίνακα ελέγχου της Nvidia ή με ειδικό πρόγραμμα?

Πώς βλέπεις το refresh rate? Από τον πίνακα ελέγχου της Nvidia ή με ειδικό πρόγραμμα?

Απο το nVidia Control Panel το θετω.
Απο το OSD του madVR (Crtl - J) καθως παιζει η ταινια το βλεπω (ελεγχω).

Attachments

• n.jpg
    n.jpg
    60.7 KB · Views: 26
Last edited:

Ιωάννα καταρχάς το 23.977 για nvidia είναι πολυ καλο.
0.001 διάφορα δεν είναι τίποτα.

Για τους υποτιτλους δοκίμασε μια με lav splitter που παιΖει άψογα με τον madvr , μιας και οι developer των δυο φιλτρων συνεργάζονται.
Κατέβασε τoν lav splitter (google doom9 lav splitter η δες στην υπογραφή μου το link)
Και κάνε install το .bat που έχει μέσα (το lav splitter προσεξε , οχι τον audio εχει δυο .bat μεσα) και μετα στα options του mpc hc , πήγαινε internal filters και στην πρώτη καρτέλα που λέει source filters ξετικαρε τα matroska, ac3/dts , mpeg ts/pva/ps

Ευχαριστω, θα το δοκιμασω!

Αλλα....ενα πραγμα δεν μπορω να χωνεψω ρε παιδι μου!! Αλλο προγραμμα θελεις για να δεις ενσωματωμενους υποτιτλους (Direct Vob sub, που προταθηκε και χρησιμοποιω ηδη με επιτυχια) και αλλο για να δεις εξωτερικους Ελληνικους υποτιτλους μορφης .srt?!?!?!?!

Δηλαδη τι διαβ....ο?! 150.000 προγραμματα θες τελικα?!?!

Ειναι σιγουρο αυτο βρε παιδια?!