MPC-HC thread

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Τι να σου πω... εγώ με τον default στα Windows 7 (EVR custom) δεν έχω πρόβλημα και πίστεψέ με παίζει να είμαι ο πιο ψείρας με την κίνηση στο avclub...

Με τίποτααααααα.....

Από τα ποστ μου, τα 2000+ είναι για το judder!!!:D:D-bye-

Ψειριάρηδες προσοχή – μη μας κολλήσετε και εμάς :-D

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Με τίποτααααααα.....

Από τα ποστ μου, τα 2000+ είναι για το judder!!!:D:D-bye-

:grinning-smiley-043 , αλλά εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα! Φαντάσου ότι χθες κατάφερα να κάνω ένα 25% O/C στον phenom κι έτσι να καταφέρω την αναπαραγωγή 1080p με FI... E, λοιπόν έκανα ένα μεταμεσονύκτιο review των αγαπημένων σκηνών όλων των 1080 ταινιών μου (καμιά 30ριά) για κανα 2ωρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

:grinning-smiley-043 , αλλά εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα! Φαντάσου ότι χθες κατάφερα να κάνω ένα 25% O/C στον phenom κι έτσι να καταφέρω την αναπαραγωγή 1080p με FI... E, λοιπόν έκανα ένα μεταμεσονύκτιο review των αγαπημένων σκηνών όλων των 1080 ταινιών μου (καμιά 30ριά) για κανα 2ωρο.

Αν σε μισή ώρα δεν έχεις γράψει πλήρες review στο δίπλα νήμα με εντυπώσεις, σχόλια, αναφορές, προβλήματα τεχνουργημάτων, ρυθμίσεις κ.λ.π., ετοιμάσου να σε στείλω για 7ήμερο banιο για απόκρυψη ζωτικών πληροφοριών περί αναπαραγωγής με F.I.!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043-bye-

Γεια σας
Εφτιαξα ένα HTPC με gigabyte 880gm ud2h, athlon X3 425,1X2 GB ram εγκατεστησα τα win7 ultimate 64 και τον MPC-HC και το k-lite codec το θεμα είναι ότι δεν εχω δει ταινια 1080p,και να μην εχει κανει σπασιματα στην τηλεόραση σε full screen, στην οθονη παιζει καλα. Λετε να είναι θεμα μνημης η software? Δεν εχω ασχοληθεί ξανα με εικονα στο pc και δεν γνωρίζω πολλα. Και κατι άλλο αναλόγως την ταινια χρειάζεται και η ανάλογη ρύθμιση? η συχνότητα πχ?

23.976 όχι, εχει όμως 24hz δεν ξέρω αν είναι το ιδιο. Οποτε τωρα τι κανω για να δω τι φταιει?

Για αρχή αλλάζεις το refresh στα 24Hz. Αν συνεχίζει να το κάνει, το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να ξηλώσεις ότι έχεις εγκαταστήσει (συμπεριλαμβανομένου και του διαβολεμένου codec pack) και να ακολουθήσεις κάποιον από τους οδηγούς μας για στήσιμο MPC-HC.

Μολις δοκιμασα το windows media center δεν παρατήρησα κολλήματα και η αποκριση του είναι αρκετα καλύτερη, στο task manager ειδα ότι καταναλώνει περισσότερη cpu kai memory από τον mpc-hc. To wmc φανταζομαι χρειαζεται codecs? Είναι δοκιμασμένο με κάποιους συγκεκριμένους η να αφήσω το k-lite?

Ati εχω. οι 10.6 είναι οι τελευταιοι το θεμα είναι ότι δεν μπορω να δω πια εκδοση εχω εχω. Μου βγαζει κατι περιεργα νουμερα

Ati εχω. οι 10.6 είναι οι τελευταιοι το θεμα είναι ότι δεν μπορω να δω πια εκδοση εχω εχω. Μου βγαζει κατι περιεργα νουμερα

Τελικα κατέληξα σε windows media center αλλα εχω το εξής προβλημα σε αρχεια M2TS δεν εμφανιζει υποτιτλους srt εχω δοκιμασει με k-lite και shark αλλα τιποτα. Γνωριζει καποιος κάτι?

Πάιδες απέκτησα ένα καινούργιο πρόβλημα..Δεν μπορώ να παίξω μερικά αρχεία mkv WVC1 (πχ OCEANS, KICKASS) στο MPC-HC ενώ κάποια άλλα mkv WVC1 τα παιζει κανονικά (πχ GAMER). Δεν ξέρω πότε ακριβώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Τα "προβληματικά" mkv WVC1 πάντως παίζουν μια χαρά στο ΤΜΤ3.

Ξέρει κανείς τι παίζει εδώ ή θα μας τρελάνει εντελώς?

Last edited:
Μήπως πρόκειται για τα προβλήματα που διάβασα στο internet που εμφανίζονται σε αναπαραγωγή VC1 interlaced υλικού?

ΠΑιδες τωρα στις γιορτές βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με ένα θέμα που με ταλαιπωρεί αρκετό καιρό τωρα στην αναπαραγωγή mkv με το mpc-HC. Συγκεριμένα μιλάω για σπαστή αναπαραγωγή λογω χαμένων frame (dropping). Όχι τόσο πολλά ώστε να γινεται η παρακολούθηση αδύνατη, αλλά αρκετά για να σου σπάει τα νεύρα ειδικά όταν το μάτι σου είναι λίγο "εκπαιδευμένο".
setup: win7 32x, ati5450, ccc 10.12, DXVA αναπαραγωγή, MPC video coder.
με autochange RR enabled, kai renderer ton CP και default render settings που ήταν οι βέλτιστες ρυθμίσεις για μένα μέχρι πρίν λίγο καιρό (πχ μέχρι CCC 10.6) Τώρα (με CCC10.12) μου βγάζουν ένα γράφημα με δύο εντελώς παράλληλες γραμμές, σταθερές μεν αλλά με ένα τικ κάθε 1 sec. Αυτό το τικ αντιστοιχεί σε ένα χαμένο frame και προκαλεί ένα μικρό σπάσιμο στην εικόνα αν κοιτάξεις προσεκτικά!!!
Μετά από πολύ ψάξιμο και δοκιμές κατέληξα ότι το πρόβλημα σχετίζεται με το autochange RR !!!! Δυστυχώς γιατί είναι πάρα πολύ χρήσιμη λειτουργία.... Παρατήρησα ότι σε FULL screen to autochange πειράζει to frame rate!!!! μάλιστα τα 23.967 τρέχουν σε 11.8 δηλαδή ακριβώς στα μισά!!! με αποτέλεσμα σπαστή κίνηση.Τι ακριβώς συμβαίνει δε γνωρίζω...

To βέλτιστο setup για μένα μετά τις δοκιμές μου είναι να έχω ενεργοποιημένο aero (έχω μόνο μία οθόνη), απενεργοποιημένες λειτουργίες Vsync και απενεργοποιημένο autochange RR.
Απλά σε 23.967 ταινίες πρέπει να αλλάζω το RR χειροκίνητα.

κι εγω που εβαλα τους 10.12 με autochange σε 24p δεν εχω πλεον προβλημα..
24Hz αναλυση και 24fps αναπαραγωγη με DXVA (4350),Vsync on,Accurate vsync on..
μου κανει το hickup ανα λεπτο περιπου αλλα και σε 23.976 δεν εχω δει διαφορα...το ιδιο παλι..

Όταν συμβαίνει hickup κάθε 41.6 δευτερόλεπτα τοτε σημαίνει ότι έχεις ταινία στα 23.976 frames και την παίζεις στα 24Ηz. Βεβαιώσου ότι 1) η κάρτα σου γυρνάει όντος σε 23.976 και 2) ότι το προβολικό σου μέσο (TV, προτζέκτορας ) υποστηρίζει και κλειδώνει στα 23,967.

Last edited:
οκ το θεμα λυθηκε...
περασα μια custom αναλυση απο τους Catalyst (1080p @ 23.976Hz),στο μενου του MPC @ autochange βγηκε κι εκει,η τηλεοραση κλειδωσε κανονικα και πλεον εχω κανονικη αναπαραγωγη στα 23.976..
Αυτα με την 4350..
με τους Intel HD δεν κλειδωνει στα 23.976 κι ετσι απορριπτονται..

οκ το θεμα λυθηκε...
περασα μια custom αναλυση απο τους Catalyst (1080p @ 23.976Hz),στο μενου του MPC @ autochange βγηκε κι εκει,η τηλεοραση κλειδωσε κανονικα και πλεον εχω κανονικη αναπαραγωγη στα 23.976..
Αυτα με την 4350..
με τους Intel HD δεν κλειδωνει στα 23.976 κι ετσι απορριπτονται..

Μήπως μπορείς να γράψεις πως το έκανες αυτό ?
Γιατί με την Ati 5670 που έβαλα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Μόλις κατέβασα την τελευταία έκδοση του mpc-hc, και έχω το εξής πρόβλημα.
Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνεις καμία απολύτως ρύθμιση ,ούτε με δεξί κλικ ούτε με διπλό για να φύγεις από το full screen ,με αποτέλεσμα ακόμα και τα play η pause να λειτουργούν μόνο από το τηλεκοντρόλ και όχι από το ποντίκι.
Δεν μπορώ ούτε καν να επιλέξω γλώσσα η υπότιτλους ..!
Καμία ιδέα κανείς..?