MPC-HC thread

Εννοείται ότι τα έχω κάνει όλα αυτά αλλά και πάλι δεν παίζει σωστά.
Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να παίζει τζάμι σ' εσάς αλλά επειδή μ' ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος συνδυασμός να πάιξει σε Asrock με την συγκεκριμένη cpu, κάρτα γραφικών κλπ έχω κάνει την ίδια ερώτηση στο θέμα του Asrock.

Πάντως για να μην νιώθεις μοναξιά στο πρόβλημα... Αν και έχω δει πάνω απο 100 ματροσκες HD συνεχόμενα χωρίς το παραμικρό βηξιματάκι στον MPC-HC, χθες σε μια ταινία " επιμορφωτικού" περιεχομένου τα είδα όλα μαζί τα προβληματα. Δεν μπορούσα να την συγχρονίσω με τίποτα και η αναπαραγωγή ήταν για τα μπάζα. Αντίθετα στο ΤΜΤ3 έπαιξε τέλεια. ΑΚόμα δεν έχω βρέι τι έφταιγε, ίσως οι προδιαγραφές του αρχείου (codec, profile, level).

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Αντίθετα στο ΤΜΤ3 έπαιξε τέλεια. ΑΚόμα δεν έχω βρέι τι έφταιγε, ίσως οι προδιαγραφές του αρχείου (codec, profile, level).

To TMT παίζει mkv με εξωτερικούς υπότιτλους; Τι χρειάζεται για να παίξει;
Θα υπάρχει βέβαια το πρόβλημα της αυτόματης εναλαγής R/R αλλά αν είναι να ησυχάσουμε κομμάτια να γίνει.

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Εννοείται ότι τα έχω κάνει όλα αυτά αλλά και πάλι δεν παίζει σωστά.
Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να παίζει τζάμι σ' εσάς αλλά επειδή μ' ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος συνδυασμός να πάιξει σε Asrock με την συγκεκριμένη cpu, κάρτα γραφικών κλπ έχω κάνει την ίδια ερώτηση στο θέμα του Asrock.

Tάσο χρησιμοποιείς reclock???

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

To TMT παίζει mkv με εξωτερικούς υπότιτλους; Τι χρειάζεται για να παίξει;
Θα υπάρχει βέβαια το πρόβλημα της αυτόματης εναλαγής R/R αλλά αν είναι να ησυχάσουμε κομμάτια να γίνει.

Οχι δεν παίζει mkv με υπότιτλους, δυστυχώς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Kαι ο ήχος σου είναι bitstream ή αναλογικός???

Από HDMI περνάει στην TV, stereo είναι, αναλογικό θεωρείται αυτό;

Πάντως έχω προσέξει ότι η παραμικρή κίνηση στην ροδέλα στο mouse που ανεβοκατεβάζει την ένταση, δημιουργεί peak στην κόκκινη και πράσινη γραμμή αντίστοιχα. Ετσι πρέπει;

Εγώ το reclock το έχω πετάξει πλέον. Δεν είναι απαραίτητο.. Στις δοκιμές που έκανες δοκίμασες να το απενεργοποιήσεις ? Μήπως προσπαθεί αυτό να σου "προσαρμόσει" το frame rate και τα κάνει χειρότερα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Πάντως έχω προσέξει ότι η παραμικρή κίνηση στην ροδέλα στο mouse που ανεβοκατεβάζει την ένταση, δημιουργεί peak στην κόκκινη και πράσινη γραμμή αντίστοιχα. Ετσι πρέπει;

Αυτό το κάνει και σε μένα !!!!! Δεν το είχα προσέξει γιατί δεν πειράζω ποτέ το volume !!!!

Τάσο μπορείς να απενεργοποιήσεις το Show OSD στο options/player.

Και δεν θα στο κάνει.

μάλλον δεν του αρέσει οταν αλλάζεις το volume που κανει overlay το εικονίδιο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Το Reclock τι αναφέρει την ώρα που παίζει το video???

Βitstream ή 2ch 44100Hz...???

Αν λέει bitstream έτσι και αλλιώς δεν το χρησιμοποιείς οπότε βγάλτο...

ΠΑίδες μετά από μια σειρά αναβαθμίσεων σε MPC-HC kai shark007, χωρις να το πάρω χαμπάρι πότε ακριβώς , ξεκίνησε να μου κάνει πρόβλημα στην αναπαραγωγή mkv 1080p στα 23,967. ¨Ομοιο με το πρόβλημα που αναφέρθηκε πρίν. Δηλαδή στα stats του MPC-HC οι γραμμές είναι εντελώς παράλληλες αλλά δίνει ένα περιοδικό tick κάθε περίπου 10 seconds το οποίο πολλές φορές δημιουργεί "σκάλωμα" και στην οθόνη. Το OSD που είχα δει παλιότερα να το προκαλεί το έχω απενεργοιημένο. 'Εχει κανεις καμμιά ιδέα για την λύση του θέματος?

Άλλαξα τον renderer απο EVR-custom σε EVR-sync και το πρόβλημα διορθώθηκε...

Είδα και μια ευχάριστη έκπληξη που μάλλον μου είχε ξεφύγει στον MPC-HC.. πλέον o subtitle renderer του MPC-HC βλέπει και pgs subtitles (κατευθείαν από bluray) ενσωματωμένα μέσα στις ματρόσκες...GJ

ΠΑίδες μετά από μια σειρά αναβαθμίσεων σε MPC-HC kai shark007, χωρις να το πάρω χαμπάρι πότε ακριβώς , ξεκίνησε να μου κάνει πρόβλημα στην αναπαραγωγή mkv 1080p στα 23,967. ¨Ομοιο με το πρόβλημα που αναφέρθηκε πρίν. Δηλαδή στα stats του MPC-HC οι γραμμές είναι εντελώς παράλληλες αλλά δίνει ένα περιοδικό tick κάθε περίπου 10 seconds το οποίο πολλές φορές δημιουργεί "σκάλωμα" και στην οθόνη. Το OSD που είχα δει παλιότερα να το προκαλεί το έχω απενεργοιημένο. 'Εχει κανεις καμμιά ιδέα για την λύση του θέματος?

Πήγες μέσω Λαμίας για να κάνεις τα αυτονόητα...:)

O MPC-HC παίζει blu-ray με υπότιτλους και έχει τέλεια κίνηση ...απο μόνος του. Τα codec packs όχι μόνο είναι περιττά, αλλά μπορεί να δημιουργήσουν επιπλοκές.

Φίλε Δημήτρη,
Το MPC-HC το χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό τώρα αλλά δεν παρακολουθώ συνέχεια την εξέλιξή του ... Αν και η τελευταία επίσημη έκδοση του είναι από πέρσι το καλοκαίρι.
Τι εννοείς δε χρειάζονται πρόσθετα? Μπορείς να έχεις DTS-MA kai DD-TRUE HD μόνο με MPC-HC χωρίς να εγκαταστήσεις πρόσθετα?

Όσο για το τέλεια κίνηση... άσε καλύτερα...είναι πολύ βαριά δήλωση που σηκώνει πολύ συζήτηση. Ο κάθε renderer του MPC-HC κάνει τα δικά του κόλπα... Μετά από αυτά που έχω τραβήξει για να το στήσω τώρα ναι έχει καλή κίνηση.

Στα codec packs αναφέρομαι, όχι σε εξειδικευμένες λειτουργίες, όπως το bitstreaming HD ήχου. Αν βάλεις μόνο τον MPC-HC θα πάρεις εικόνα αυτούσια από τη matroska ή το BR με hardware acceleration και ήχο DTS-DD core.

Απο κει και πέρα υπάρχουν λύσεις για πράγματα όπως:
* Bitstreaming HD ήχου (FFDSHOW) άν έχεις ενισχυτή που υποστηρίζει HD formats
* Pixel Shaders (DirectX redist) αν έχεις π.χ. ανάγκη (όπως εγώ) για ακριβές pixel alignment σε τρίτσιπους προβολείς
* Frame interpolation (FFDSHOW+Avisynth) για να ομαλοποιήσεις την προβληματική κίνηση των 24fps.

Όμως αρκεί να βάλεις μόνο το φίλτρο/codec που χρειάζεσαι για τη συγκεκριμένη λειτουργία και όχι ολόκληρο pack!

Όσο για το τέλεια κίνηση... άσε καλύτερα...είναι πολύ βαριά δήλωση που σηκώνει πολύ συζήτηση. Ο κάθε renderer του MPC-HC κάνει τα δικά του κόλπα... Μετά από αυτά που έχω τραβήξει για να το στήσω τώρα ναι έχει καλή κίνηση.

Τι να σου πω... εγώ με τον default στα Windows 7 (EVR custom) δεν έχω πρόβλημα και πίστεψέ με παίζει να είμαι ο πιο ψείρας με την κίνηση στο avclub...