MPC-HC thread

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

μήπως όμως την έχεις τιγκάρει στον "θόρυβο";

Μπορεί, αλλά από τα 4,5 μέτρα, δεν έχω πρόβλημα τέτοιο. Αν πάω πιο κοντά συμφωνώ. Μπορέις να δοκιμάσεις το Sharpen Complex 2 που είναι πιό ήπιο από το Sharpen.
Όπως παίζει το video, δεξί κλικ -> Pixel Shaders

Εγώ το πέρασα από πανω το καινουργιο και όλα είναι καλά μέχρι στιγμής

ναι αλλάζει αυτόματα μόνο του refresh και όταν τελειώσει η ταινία το επαναφέρει μόνο του στα 60

Βασικά το "πάτησα" κι εγώ απο πάνω ΑΛΛΑ στα WinXP και... δεν δουλεύει...
Η TV παραμένει στα 60 ενω το αρχείο ειναι στα 24...

Λόγω αυτού φοβάμαι να το βάλω στα Win7 μην τυχόν και μου χαλάσει τα settings και χάσω τα αυγά και τα πασχάλια μετά...

Βρέ παιδιά μήπως λέτε για το Autochange fullscreen mode sto Tab Fulscreen?
Αν ναι τότε δεν είναι autochange αφού ΕΣΥ προρυθμίζεις τα επιθυμητά fps όπως το έχω κάνει στο screen πιο κάτω....

Επίσης αυτό το feature υπάρχει εδώ και μήνες στον Mpc HC..

Επίσης στο Mpc HC v1.3.1742.0 υπάρχει η επιλογή Reinitialize when changing displays στο Tab Output...
Αυτό ΤΙ κάνει?

Attachments

• Auto fps.jpg
    Auto fps.jpg
    39.6 KB · Views: 88
  • 2010-03-19_201716.jpg
    2010-03-19_201716.jpg
    94.7 KB · Views: 85
Last edited:
ΟΚ, νόμιζα οτι είναι πλήρως Auto χωρίς να του πω εγώ....

Αυτή την εντύπωση μου έδιναν τα post που έγιναν πιο πάνω...

ΟΚ, νόμιζα οτι είναι πλήρως Auto χωρίς να του πω εγώ....

Αυτή την εντύπωση μου έδιναν τα post που έγιναν πιο πάνω...

Δεν γίνεται να είναι πλήρες auto. Αν η TV δεν υποστηρίζει 24p τι θα κάνει ο MPC από μόνος του; Εγώ τα 23.976 τα βλέπω με reclock στα 25 fps και μου αλλάζει την ανάλυση σε 1920x1080@50Hz. Για εμένα ευτυχώς που μας δίνει τις επιλογές να διαλέξουμε μόνοι μας. Αυτά. -bye-

Εχετε δοκιμάσει να παίξετε δομή DVD με το MPC-HC και να κάνετε τον χειρισμό με τηλεκοντρόλ;

Δεν δουλεύει ΚΑΜΙΑ εντολή στο τηλεκοντρόλ, ούτε καν το Play.

Πρέπει να δηλωθούν όλα τα πλήκτρα στο Option->Keys αλλά η λίστα με τα διαθέσιμα πλήκτρα δεν δίνει διαθέσιμα για προγραμματισμό όλα τα πλήκτρα του τηλεκοντρόλ.

Δουλεύει κανένας σας με τηλεκοντρόλ τον MPC-HC όταν παίζει δομή DVD;

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Εχετε δοκιμάσει να παίξετε δομή DVD με το MPC-HC και να κάνετε τον χειρισμό με τηλεκοντρόλ;

Δεν δουλεύει ΚΑΜΙΑ εντολή στο τηλεκοντρόλ, ούτε καν το Play.

Πρέπει να δηλωθούν όλα τα πλήκτρα στο Option->Keys αλλά η λίστα με τα διαθέσιμα πλήκτρα δεν δίνει διαθέσιμα για προγραμματισμό όλα τα πλήκτρα του τηλεκοντρόλ.

Δουλεύει κανένας σας με τηλεκοντρόλ τον MPC-HC όταν παίζει δομή DVD;

ΜΠα δυστυχώς όχι. Στον MPC παίζω μόνο mkv και το μόνο κουμπί που χρησιμοποιώ στο remote είναι το close (το έχω mapped).

Προτιμώ τον ΤΜΤ3 για τα DVD (εκεί το remote παίζει μια χαρά).

Πάντως νομίζω ότι μπορεί να γίνει με το eventghost και το αντίστοιχο MPC plugin του

Last edited:
τον ξαναεβαλα κ εγω μετα την εγκατασταση των win 7 64bit σε συνδυασμο με ffdshow audio και video decoder...θυμαμαι οτι παλιοτερα απενεργοποιουσαμε τον ενσωματωμενο matroska splitter του mpc κ εγκαθιστουσαμε τον haali media splitter..ισχυει ακομα αυτο?

Αφού σταμάτησα να "παίζω" με τα εξώφυλλα και τις ντιζαϊνιές ,προχθές κάθισα και είδα μια ολόκληρη ταινία, mkv 1080p

Παρατήρησα ότι σε ανύποπτο χρόνο, περίπου κάθε 3-4 λεπτά ο MPC-HC έκανε ένα "βίξιμο" . ενώ η ταινία έτρεχε smoothly ξαφνικά "τρέχουν" 2-3 καρέ μαζί, λες και μπαφεράρει και κάποια στιγμή ξεμπουκώνει :flipout: Τρέχει coreavcpro 2.0 και έχω τσεκάρει EVR κλπ.

Η ταινία έπαιζε από δίκτυο με το NAS και θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο ούτε βέβαια και στο mkv. Με το dvico παίζει τζάμι εννοείται.

Για πείτε κανά tip, διότι ωραία και καλά τα εξώφυλλα, αλλά πρωτίστως παίζει ρόλο η αναπαραγωγή (πιστεύω να συμφωνείτε).

Πήγα να δοκιμάσω να το παίξω με TMT3 αλλά έφαγα πορτα. Δεν παίζει mkv το TMT3.

Υ.Γ. Εννοείται καρακλειδωμένη η ανάλυση στα 23.976 μέσα από το MPC-HC και τσεκαρισμένο και από την κάρτα γραφικών. Επίσης ενεργοποίησα και reclock μαζί, έγινε πράσινο το εικονίδιο, ίσως λίγο βελτιώθηκε και να μην το κάνει τόσο συχνά.

Last edited:
Χωρίς να θέλω μέρα που είναι να χαλάσω κανέναν, πρέπει να πω ότι αν και θεωρώ τον εαυτό μου μανιακό της καλής εικόνας (τουλάχιστον εν σύγκρισή με τους πολλούς), δεν έχω καταφέρει ποτέ να δω τη διαφορά που κάνουν οι λύσεις τύπου reclock κλπ με τις μετατροπές refresh rate = framerate κλπ.:huh2:

Σόρρυ, αλλά με το HTPC (Athlon X2 5900, ATI 3650/5450, Vista 32, K-lite Codecs, WMC) κλειδωμένο στην τηλεόραση (Philips 42" LCD) είτε στα 50 είτε στα 60Hz, δεν μπόρεσα να δω διαφορά.

Την έχω στα 50 γιατί το περισσότερο HD είναι στα 23,976 και έτσι με συμβούλεψαν οι γνώστες φίλοι εδώ, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχει σημασία είτε βλέπω υλικό με framerate 29.976, 25, DVD, Bluray, PAL, NTSC κλπ κλπ.

Δεν εχω δει σπασίματα, κοψίματα, κολλήματα εκτός απο προβλήματα που είχανε σχέση με codecs π.χ. όταν είχαι vista χ64 και είχα 64-μπιτο ffdshow καμιά φορά είχε λίγο delay που διόρθωσα με το να γυρίσω σε 32-μπιτ.

Σας παρακαλώ, μη με παρεξηγήσετε, δεν αμφισβητώ ότι ξέρετε τι λέτε και τι βλέπετε αλλά εγώ δεν το βλέπω, καθόλου.

Και εκπλήσσομαι που το συζητάτε σαν κάτι τόσο σημαντικό:hmmmm2:

Είσαι σίγουρος ότι έχει γραφτεί εδώ μέσα να παίζεται υλικό 23.976Hz σε refresh 50Hz χωρίς τη χρήση reclock?

Γιατί αν έχει γραφτεί κάπου, πες που είναι να πάω να το σβήσω αμέσως. Τέτοιες μπαρούφες δεν πρέπει να μένουν.

Κατά τα άλλα, αν το κάνεις αυτό, σίγουρα έχεις πρόβλημα στην κίνηση, απλά δεν το έχεις παρατηρήσει.

Ίσως είναι καλύτερα έτσι.. τα προβλήματα στην κίνηση είναι πολύ ψυχοφθόρα.. αν παρατηρήσεις την ύπαρξή τους, τα προσέχεις συνέχεια και δεν μπορείς να δεις ταινία.. :p

Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη - θα μείνω ευτυχής στην άγνοια μου:grinning-smiley-043

Σχετικά με το συμβουλή που είχα λάβει, μάλλον εγώ κατάλαβα λάθος γιατί μου είχες απαντήσει εσύ και όταν το ξαναδιάβασα ήδα ότι έλεγες "50Hz για PAL, 60Hz για όλα τα υπόλοιπα" που ουσιαστικά είναι σωστό, αν και εγώ για κάποιο λόγω το έβαλα στα 50:shot:

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Αφού σταμάτησα να "παίζω" με τα εξώφυλλα και τις ντιζαϊνιές ,προχθές κάθισα και είδα μια ολόκληρη ταινία, mkv 1080p

Παρατήρησα ότι σε ανύποπτο χρόνο, περίπου κάθε 3-4 λεπτά ο MPC-HC έκανε ένα "βίξιμο" . ενώ η ταινία έτρεχε smoothly ξαφνικά "τρέχουν" 2-3 καρέ μαζί, λες και μπαφεράρει και κάποια στιγμή ξεμπουκώνει :flipout: Τρέχει coreavcpro 2.0 και έχω τσεκάρει EVR κλπ.

Η ταινία έπαιζε από δίκτυο με το NAS και θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο ούτε βέβαια και στο mkv. Με το dvico παίζει τζάμι εννοείται.

Για πείτε κανά tip, διότι ωραία και καλά τα εξώφυλλα, αλλά πρωτίστως παίζει ρόλο η αναπαραγωγή (πιστεύω να συμφωνείτε).

Πήγα να δοκιμάσω να το παίξω με TMT3 αλλά έφαγα πορτα. Δεν παίζει mkv το TMT3.

Υ.Γ. Εννοείται καρακλειδωμένη η ανάλυση στα 23.976 μέσα από το MPC-HC και τσεκαρισμένο και από την κάρτα γραφικών. Επίσης ενεργοποίησα και reclock μαζί, έγινε πράσινο το εικονίδιο, ίσως λίγο βελτιώθηκε και να μην το κάνει τόσο συχνά.

Φίλε μου
-Σαν πρώτο βήμα θα πρότεινα να δοκιμάσεις να παίξεις την ίδια ταινία από τον τοπικό σκληρό ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα δικτυακού προβληματος.
-Επίσης το ΤΜΤ3 με το πατσ μπορεί να παίξει mkv οπότε μπορείς να κάνεις και εκείνη την δοκιμή που έλεγες
-Μην πολύ-εμπιστεύεσαι τα στοιχεία refresh που δίνει το reclock kai o MPC. Έχω δει διάφορα περίεργα. Πιο αξιόπιστες θεωρώ τις καμπύλες στο MPC-HC renderer/stats...πρέπει να έιναι εντελώς παράλληλες..δλδ να μην συγκλίνουν.

Και μην μου αγχώνεσαι ... θα την βρείς την άκρη