MPC-HC thread

Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Φίλε μου
-Σαν πρώτο βήμα θα πρότεινα να δοκιμάσεις να παίξεις την ίδια ταινία από τον τοπικό σκληρό ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα δικτυακού προβληματος.
-Επίσης το ΤΜΤ3 με το πατσ μπορεί να παίξει mkv οπότε μπορείς να κάνεις και εκείνη την δοκιμή που έλεγες
-Μην πολύ-εμπιστεύεσαι τα στοιχεία refresh που δίνει το reclock kai o MPC. Έχω δει διάφορα περίεργα. Πιο αξιόπιστες θεωρώ τις καμπύλες στο MPC-HC renderer/stats...πρέπει να έιναι εντελώς παράλληλες..δλδ να μην συγκλίνουν.

Και μην μου αγχώνεσαι ... θα την βρείς την άκρη

Οι γραμμές το γνωρίζω ότι πρέπει να είναι παράλληλες. Αν συγκλίνουν όμως, τι φταίει;

Παρατήρησα ότι σε ανύποπτο χρόνο, περίπου κάθε 3-4 λεπτά ο MPC-HC έκανε ένα "βίξιμο" . ενώ η ταινία έτρεχε smoothly ξαφνικά "τρέχουν" 2-3 καρέ μαζί, λες και μπαφεράρει και κάποια στιγμή ξεμπουκώνει :flipout: Τρέχει coreavcpro 2.0 και έχω τσεκάρει EVR κλπ.

Κάτι δεν πάει καλά... Έχω ακριβώς τα ίδια προβλήματα.
Κάποια στιγμή παίζει "νερό" και κάποια άλλη στιγμή αρχίζει τα σκαλώματα και τα στροβοσκοπικά πηδήματα. Χθές το βράδυ που είδα 2 επεισόδεις από κάποια σειρά μου έσπασε τα νεύρα.
icon8.gif

Οι γραμμές το γνωρίζω ότι πρέπει να είναι παράλληλες. Αν συγκλίνουν όμως, τι φταίει;

Αν συγκλίνουν συνεχώς, δηλαδή φαίνονται σαν μια γραμμή, όλα είναι καλά.

Αν κινείται όμως η μία μέχρι που συγκλίνει με την άλλη, και μετά ξανά αποκλίνουν, τότε έχουμε ασυμφωνία frame rate ταινίας και refresh στην έξοδο της κάρτας γραφικών.

Π.χ. ταινία με frame rate 23.976Hz και έξοδος της κάρτας γραφικών στα 24Hz.

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Αν κινείται όμως η μία μέχρι που συγκλίνει με την άλλη, και μετά ξανά αποκλίνουν, τότε έχουμε ασυμφωνία frame rate ταινίας και refresh στην έξοδο της κάρτας γραφικών.

Μα αφού είναι τσεκαρισμένο από την κάρτα γραφικών ότι βγάζει 23,976

Μήπως φταίνει τίποτα οι νέες εκδόσεις του MPC-HC με τις αυτοματοποιημένες αλλαγές του refresh rate;

+1

Μάλιστα Τάσο αν προσέξεις την στιγμή που σου κάνει το χάσιμο του frame αν είναι η στιγμή που οι δύο γραμμές του γραφήματος ακουμπούν.. τότε σίγουρα πρόκειται για πρόβλημά συντονισμού RR kai FR.

Παλιότερα είχα ξαναδεί το πρόβλημα των λανθασμένων αναφορών τιμών RR/FR στα reclock/MPC. πχ το to reclock με είχε κουφάνει όταν ενώ έβλεπε ότι το RR ήταν ίδιο με της ταινίας το FR, αυτό προσπαθούσε να το "συγχρονίσει" και οι καμπύλες του MPC ήταν παράλληλες. Οταν ανάγκαζα το reclock να το αφήσει "απέιραχτο" τότε οι καμπύλες άρχιζαν να συγκλίνουν= πρόβλημα συγχρονισμού. Σταματησα να χρησιμοποιώ reclock και έτσι δεν ασχολήθηκα να βρώ τι έφταιγε

ΝΑ σημειώσω ότι αυτή την στιγμή εγω χρησιμοποιώ την MPC-HC βετα 1.3.1697.0 και οι γραμμές έιναι εντελώς παράλληλες..και αναπαραγωγή τέλεια (φτου να μην το ματιάξω)

Όσον αφορά τις τιμές RR/RF δεν εμπιστεύομαι όυτε το reclock ούτε τον MPC. ΚΟιτάζω αποκλειστικά τις καμπύλες του γραφήματος MPC-HC renderer/stats

Last edited:
Δεν μπορώ να σας βάλω γράφημα αυτή την στιγμή από το Display Stats πάντως οι γραμμές (κόκκινη-πράσινη) δεν είναι παράλληλες.
Εχουν τρελό σκαμπανέβασμα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις χτυπάνε τρελά peak και αντίστοιχα bottoms , βγαίνουν έξω κι από το μαύρο πλαίσιο του chart ! Μάλιστα όταν ανοίγω το Display Stats το βίντεο σταματά να έχει ομαλή κίνηση και πάει καρέ καρέ λες και τερματίζει η cpu.

Εχω την εντύπωση ότι έχω καλύτερη αναπαραγωγή όταν εκ των πρωτέρων αλλάξω framerate στην κάρτα γραφικών στα 23.976 και μετά ανοίξω τον MPC-HC με απενεργοποιημένα βέβαια το Fullscreen changerate πίνακα.

Ετσι όμως χάνεται η κάθε έννοια ευκολίας και αυτοματισμού αφού πρέπει εκ των πρωτέρων να γνωρίζεις τι rate έχει το βίντεο που θες να δεις για να το δηλώσεις στην κάρτα γραφικών. Με άλλα λόγια αποκλείονται χρήστες τύπου γυναίκας-παιδιών.

Τέτοιου είδους βίαια σκαμπανεβάσματα στα γραφήματα έχω δεί μόνο στιγμιαία όταν μπαίνει /βγαινει από fullscreen ή οταν αλλάζω κάποια ρύθμιση. Παντα όμως εξαφανίζονται αμέσως. Αυτά που βλέπεις Τάσο είναι συνεχή σε όλο την διάρκεια της ταινίας?

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι αν κατα την αναπαραγωγή ταινίας ανοίξεις ένα μενου για κάποια ρύθμιση τότε ο MPC αρχίζει να πιξελιάζει και δίνει την εντύπωση ότι κάτι πάει στραβά. Δεν είναι όμως τίποτα σοβαρό γιατί μόλις κλείσεις τα μενου όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό. Μήπως το περίεργο που είδες ήταν κάτι τέτοιο?

Δηλαδή Τάσο παρόλο αυτό το τρελλό σκαμπανέβασμα, η ταινία σου παίζει μια χαρά και χανει όπως είπες καποια καρέ καθε 3-4 λεπτά? Είδες αν τιν στιγμή που χάνει το καρέ βλέπεις κάτι ιδιαίτερο στο γράφημα?

Επίσης όταν αλλάζεις χειροκίνητα το RR πρίν από την αναπαραγωγή πως είναι οι καμπύλες σου?

(σημείωση: δουλεύω με win7 32bit, ati catalyst 10.2, graphics 5450)

Μετά από πειράματα κατάληξα σε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά όχι τέλειο. Οι γραμμές είναι παράλληλες με τάση όμως να αποκλείνει η πράσινη γραμμή και να απομακρύνεται από την κόκκινη η οποία κόκκινη είναι καρασταθερή πάνω στην μπλέ.
Μόλις η πράσινη γραμμή ακουμπήσει την άνω μπλε γραμμή τότε ξανακολλάει με την κόκκινη (βλ. εικόνα 2) και συνεχίζουν να αποκλίνουν. Την στιγμη που η πράσινη ξανακολλάει με την κόκκινη δεν παρατηρώ κόμπιασμα στην κίνηση.
Λέω όχι τέλεια διότι σε ανύποπτους χρόνους ΧΩΡΙΣ να πειράξω ούτε mouse ούτε τίποτα, πετάγονται κάποια peak (βλ. εικόνα 1) στα οποία peak η εικόνα "βήχει". Ανεπαίσθητα μεν αλλά υπαρκτά δε. Εσάς δεν σας κάνει ποτλε αυτά τα Peak;

Εικόνα 2
attachment.php

Εικόνα 1
attachment.php

Τα αποτελέσματα αυτά είναι με τον αυτοματισμό του MPC-HC να αλλάζει framerate στα 23.976 και όντως το τσεκάρω και από την κάρτα γραφικών έχει αλλάξει κι αυτή στα 23.976.

Γιατί όμως υπάρχουν αυτές οι ξαφνικές εξάρσεις;

Attachments

• Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    180.7 KB · Views: 171
  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    138 KB · Views: 172
Αυτές είναι οι ρυθμίσεις στο MPC-HC. Στο Core AVC pro το Deinterlacing το έχω στο single field . Το έβαλα και στο Hardware αλλά πάλι υπήρχαν εξάρσεις peak.

attachment.php

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    125.8 KB · Views: 238
Last edited:
Και για να σας προλάβω, επειδή όλα τα παραπάνω τα παίζω δικτυακά, σας λεω ότι ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και όταν παίζω την ταινία και από τον τοπικό δίσκο.

Από αυτά που είδα στις εικόνες σου μάλλον έχεις προβλημα συγχρονισμού. Και στις δύο εικόνες σου το FR της ταινίας είναι 23.783 στη μια και 23.415 στην άλλη! Πολύ μακρύα από το κανονικό 23.976. Μάλλον γιαυτό υπάρχει πρόβλημα συγχρονισμού. Σε μένα το FR παίζει μόνο στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο 23.975-23.977. Επίσης δεν βλέπω ποτέ τις κορυφές που μας έδειξες. σου βάζω ενδεικτικά μια εικόνα μου.
Μάλλον το πρόβλημα σου έχει να κάνει με τον ρενδερερ. Δοκίμασες να κάνεις ρεσετ τον ρενδερερ όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ποστ? Αλλιώς θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να ξαναβάλεις τον MPC-HC μήπως έχει πάθει καμμιά ζημιά και ίσως να δοκιμάσεις καμμία παλιότερη έκδοση (η δική μου είναι η 1.3.1697.0).

Attachments

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    60.5 KB · Views: 55
Δεν είναι συνέχεια στο 23.4 ή στο 23.7 μπορεί και να έπεσε τόσο λόγω του pintscreen, αλλά σίγουρα ΔΕΝ παίζει στο τρίτο δεκαδικό όπως συμβαίνει σε σένα.

Θα δοκιμάσω και άλλη έκδοση του MPC-HC.

Να σε ρωτήσω , οι δύο γραμμές οι δικές σου είναι σταθερές ή η πράσινη αποκλείνει προς τα πάνω και μετά ξαναγυρνάει στην κόκκινη;

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Δεν είναι συνέχεια στο 23.4 ή στο 23.7 μπορεί και να έπεσε τόσο λόγω του pintscreen, αλλά σίγουρα ΔΕΝ παίζει στο τρίτο δεκαδικό όπως συμβαίνει σε σένα.

Θα δοκιμάσω και άλλη έκδοση του MPC-HC.

Να σε ρωτήσω , οι δύο γραμμές οι δικές σου είναι σταθερές ή η πράσινη αποκλείνει προς τα πάνω και μετά ξαναγυρνάει στην κόκκινη;

ΟΙ γραμμές είναι εντελώς σταθερές (παράλληλες). Συγκλίνουσες ή αποκλίνουσες γραμμές δείχνουν μή σωστό συγχρονισμό Frame rate (FR)/Refresh Rate(RR) όπως είπε και ο Δημήτρης.

Αφού φαίνεται η αναπαραγωγή να είναι τελικά το πρόβλημα θα έλεγα, πέρα από αυτά που ήδη σου είπα στο προηγούμενο ποστ να κάνεις και:

1) βάλε χειροκίνητα 23,976 RR και κάνε την αναπαραγωγή του ίδιου MKV με το patched-ΤΜΤ3 να δεις αν σου κάνει "βηξίματα" για να επιβεβαιώσεις ότι είναι θέμα MPC αναπαραγωγής.

2) Επίσης εγω θα δοκίμαζα διαφορετικούς κοντεκ στο MPC-HC. Εγώ χρησιμοποιώ τους ενσωματωμένους του MPC DXVA compatible (εσύ απ'ότι είδα coreavc2.0)

3) Τι φίλτρα φορτώνει ο o MPC κατά την αναπαραγωγή ? (δεξί κλικ/filter menu) Έχω δει προβλήματα στην αναπαραγωγή όταν δεν φορτώνονται τα σωστα στοιχεία. Πχ την εποχή που το pc μου δεν αναγνώριζε το hdmi λόγω EDID, φόρτωνε ένα περίεργο audio decoder Hologram κάτι (αντί του FFD AUDIO) και γονάτιζε την CPU και η αναπαραγωγή πηγαινε κατα διαόλου.

Σ' ευχαριστώ. Χρησιμοποιώ το coreavcpro 2.0 λόγω αδύναμης cpu (Atom). Αυτούς προτείνουν τα παιδιά στο θέμα του Asrock.

Απόσο πρόσεξα κατά την διάρκεια αναπαραγωγής της ταινίας (1080p) η cpu παίζει μεταξύ 30-40% . Οπότε δεν θεωρώ ότι εξαντλείται η CPU.

Θα δω και τι φίλτρα φορτώνει και θα επανέλθω το βράδυ.

Στα options-output τι έχεις;

Είμαι στην δουλειά και δεν έχω το HTPC μπροστά μου για να σου πώ. Αλλά είναι νομίζω ίδιες με αυτές που ποσταρες στην εικόνα πιο πάνω.

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις στο MPC-HC. Στο Core AVC pro το Deinterlacing το έχω στο single field . Το έβαλα και στο Hardware αλλά πάλι υπήρχαν εξάρσεις peak.

attachment.php

Τάσο δεν ξέρω αν αναφέρθηκαν πριν, γιατί σήμερα μπήκα μετά απο μια βδομάδα...

Λοιπόν ξετσέκαρε το reinitialize και το Vsync, βάλε στο buffer 10 και όχι 5 και στην έξοδο ήχου βάλε MPC Renderer....

Το Βicudic στο 0.60...ή χαμηλότερα...

Στους ΑΤΙ CC, βάλε Weave Deinterlace και στο CoreAvc Hardware D....

Kαι πές μας....

Ευχαριστώ παιδιά , δοκίμασα όλες τις αλλαγές αλλά τζίφος.

Στα 23.976 εξακολουθεί η πράσινη γραμμή να μετακινείται σιγά-σιγά προς τα πάνω και να υπάρχουν peaks και στις δύο γραμμές ανά τυχαία χρονικά διαστήματα. Το ίδιο συμβαίνει είτε με το Autochange μέσα από το MPC-HC είτε επιλέγοντας χεράτα το refresh rate από την κάρτα γραφικών χωρίς την χρήση Autochange.

Αυτό που παρατηρήσα είναι ότι όταν το βίντεο είναι στα 25hz και φυσικά αλλάζει το refresh rate στα 50hz , τότε οι γραμμές είναι τζάμι παράλληλες μόνιμα χωρίς peaks!.

Αφού πλέον έχουμε περάσει στην ζώνη του λυκοφώτος σε αυτό το θέμα να προτείνω κάτι τρελό?
Απενεργοποίησε του autochange refresh rate το MPC-HC και δοκίμασε την αναπαραγωγή του mkv που θεωρητικά έχει 23,967 framerate σε άλλες αναλύσεις χειροκίνητα και ειδικότερα στα 24H (όχι 23). Μήπως δηλαδή η συγκεκριμένη ταινία δεν αναγνωρίζεται σωστα, είναι δηλωμένη ως 23.967 αλλα τελικά είναι 24 ή και 25.