MPC-HC thread

Εγώ αν και XBMCάκιας θέλω να επιβεβαιώσω πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός για ποιότητα εικόνας απ' τον κάτωθι.

MPC-HC - Madvr - Lav Cuvid (για κατόχους Nvidia) - Lav Filters.

Σου πέφτει κυριολεκτικά το σαγόνι, ειδικά σε μεγάλες ίντσες, καθώς το πακέτο ανάλυση - κίνηση - χρωματικό εύρος είναι σε απίστευτα επίπεδα και βέβαια δεν υπάρχει όμοιο του.

Το τίμημα βέβαια είναι πως δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα με κάποιο frontend και οτι ο εμπνευστής του Madshi, έχει κλειστό τον κώδικα. Φοβερό θα ήταν αν καταφέρει κάποιος να περάσει τον παραπάνω συνδυασμό μέσα απ' το XBMC ως external player.

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Εγώ αν και XBMCάκιας θέλω να επιβεβαιώσω πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός για ποιότητα εικόνας απ' τον κάτωθι.

Σου πέφτει κυριολεκτικά το σαγόνι, ειδικά σε μεγάλες ίντσες, καθώς το πακέτο ανάλυση - κίνηση - χρωματικό εύρος είναι σε απίστευτα επίπεδα και βέβαια δεν υπάρχει όμοιο του.

Το τίμημα βέβαια είναι πως δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα με κάποιο frontend και οτι ο εμπνευστής του Madshi, έχει κλειστό τον κώδικα. Φοβερό θα ήταν αν καταφέρει κάποιος να περάσει τον παραπάνω συνδυασμό μέσα απ' το XBMC ως external player.

Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα αν ορισεις το MPC-HC, με τον παραπάνω συνδυασμο φιλτρων, ως external player του XBMC. Θα παίζει όπως παίζει και όταν το τρέχεις κανονικά, εκτός XBMC

Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα αν ορισεις το MPC-HC, με τον παραπάνω συνδυασμο φιλτρων, ως external player του XBMC. Θα παίζει όπως παίζει και όταν το τρέχεις κανονικά, εκτός XBMC

Χθές βιαστικά που το έκανα, έσπαγε συνέχεια η εικόνα του MPC-HC. Δεν ξέρω γιατί, δεν έφτεγαι ο Madvr γιατί δοκίμασα και με Evr. Σήμερα θα το παλέψω.

Γεια...

Θα ηθελα να το δοκιμασω!
Μπορει να μου πει καποιος τι ακριβως πρεπει να κανω? Τι να εγκαταστησω και πως να το ρυθμισω?

Αυτη τη στιγμη εχω:

Win 7 64bit
Nvidia GTX 260, driver version 275.33
MPC - HC 1.5.0.2827
madVR 0.61
External Filters : DirectVobSub

Τι ακριβως πρεπει να κατεβασω απο εδω και πως ακριβως να το ρυθμισω (σεταρω)?

Λοιπον...

Κατεβασα το LAV CUVID Decoder 0.7 64-bit (CUDA 4.0+) και το εγκατεστησα (δηλαδη ετρεξα το .bat αρχειο σαν administrator και το εκανε register).

Ωραια, και τωρα?
Δουλευει??

Παιζω μια ταινια με το MPC-HC αλλα δεν βλεπω καποια διαφορα και κυριως δεν βλεπω πουθενα αυτο το lav cuvid! Απο ΠΟΥ μπορω να δω αν οντως λειτουργει??

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Λοιπον...

Κατεβασα το LAV CUVID Decoder 0.7 64-bit (CUDA 4.0+) και το εγκατεστησα (δηλαδη ετρεξα το .bat αρχειο σαν administrator και το εκανε register).

Ωραια, και τωρα?
Δουλευει??

Παιζω μια ταινια με το MPC-HC αλλα δεν βλεπω καποια διαφορα και κυριως δεν βλεπω πουθενα αυτο το lav cuvid! Απο ΠΟΥ μπορω να δω αν οντως λειτουργει??

Γειά σου Ιωάννα. Λοιπόν αφού τα εγκαταστήσεις όλα (με την μέθοδο που αναφέρεις διπλο κλίκ στο .bat) πηγαίνεις στο external filters του mpc-hc και τα κάνεις add (Lac Cuvid, Lav Audio κ.λ.π) και κάντα και ένα prefer έτσι για να μην μπερδεύεται το πρόγραμμα.

Τώρα μόλις ξεκινήσει μια ταινία, πατάς δεξί κλικ και ελέγχεις το Filters.

Επειδή έχεις δυνατή κάρτα Nvidia τότε αξίζει πραγματικά να ασχοληθείς. Προσωπικά νομίζω πως είναι αυτή την στιγμή η αναφορά στην ποιότητα εικόνας. (Και δεν είμαι μόνος!)

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Γειά σου Ιωάννα. Λοιπόν αφού τα εγκαταστήσεις όλα (με την μέθοδο που αναφέρεις διπλο κλίκ στο .bat) πηγαίνεις στο external filters του mpc-hc και τα κάνεις add (Lac Cuvid, Lav Audio κ.λ.π) και κάντα και ένα prefer έτσι για να μην μπερδεύεται το πρόγραμμα.

Τώρα μόλις ξεκινήσει μια ταινία, πατάς δεξί κλικ και ελέγχεις το Filters.

Επειδή έχεις δυνατή κάρτα Nvidia τότε αξίζει πραγματικά να ασχοληθείς. Προσωπικά νομίζω πως είναι αυτή την στιγμή η αναφορά στην ποιότητα εικόνας. (Και δεν είμαι μόνος!)

Μαλιστα!!

ΠΟΛΥ ωραια - επιτελους τον ειδε!

Και επειδη σεβομαι τους newbies μιας και ειμαι και εγω, να πω οτι πριν ΔΕΝ το εβλεπε το filter ο MPC-HC απλα και μονο επειδη εγω εχω την 32bit εκδοση του MPC-HC ενω ειχα εγκαταστησει την 64bit εκδοση του LAV CUVID (οπως λεω και παραπανω).

Οποτε, αφου ετρεξα το uninstall.bat του 64bit LAV CUVID, κατεβασα μετα τον installer του, και εγκατεστησα και τις 2 εκδοσεις: 32 αλλα και 64bit!

Οποτε τωρα το ειδα και το εκανα και add!

Οποτε παω τωρα να ξαναδω αυτην την ταινιαρα και επανερχομαι να πω αποψεις!!

Να ειστε καλα!!

:)

σε αυτήν την περίπτωση αναλαμβάνει ο επεξεργαστής ή η κάρτα γραφικών?

σε αυτήν την περίπτωση αναλαμβάνει ο επεξεργαστής ή η κάρτα γραφικών?

Με Lav Cuvid η κάρτα γραφικών (Nvidia), με όποιονδήποτε άλλο Decoder ο επεξεργαστής. Τώρα όσο ποιο πολλούς Cuda Cores έχει η κάρτα τόσο το καλύτερο. Καταλαβαίνεις τι μηχάνημα θέλεις όμως μετά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Με Lav Cuvid η κάρτα γραφικών (Nvidia), με όποιονδήποτε άλλο Decoder ο επεξεργαστής. Τώρα όσο ποιο πολλούς Cuda Cores έχει η κάρτα τόσο το καλύτερο. Καταλαβαίνεις τι μηχάνημα θέλεις όμως μετά.

άρα οι 16 της 210 δεν είναι αρκετοί

Αυγερινε επειδή βλέπω ότι είσαι ο πιο "μοντέρνος" και απο τους πιο απαιτητικούς θα μπορούσες κάποια στιγμη να κανείς
Έναν πιο advanced οδηγό για θέματα εικόνας;
Ρυθμίσεις κάρτας γραφικών, avisynth scripts , output settings στον player & στον codec , και ρυθμίσεις στα shaders;

Αυγερινε επειδή βλέπω ότι είσαι ο πιο "μοντέρνος" και απο τους πιο απαιτητικούς θα μπορούσες κάποια στιγμη να κανείς
Ρυθμίσεις κάρτας γραφικών, avisynth scripts , output settings στον player & στον codec , και ρυθμίσεις στα shaders;

συμφωνώ, ειδικά για MPC-HC - Madvr - Lav Cuvid (για κατόχους Nvidia) - Lav Filters.

συμφωνώ, ειδικά για MPC-HC - Madvr - Lav Cuvid (για κατόχους Nvidia) - Lav Filters.

Οκ. θα αφήσω προς το παρών απ' έξω τα avisynth scripts που είναι και πολύπλοκα αλλά και χρειάζεσαι τέρας μηχάνημα. Το πακέτο του MadVr είναι πιο απλό αλλά και πιο ποιοτικό απ' όλα αυτή την στιγμή.

Τώρα από πλευράς ρυθμίσεων καλό είναι να εγκατασταθούν όλα τα παραπάνω με τον ασφαλή τρόπο:

1. Format Win 7 + Updates + Microsoft Security Essentials
2. Drivers GPU (καλό είναι να γίνει στην TV που θα βλέπουμε, για να διαβάσει την EDID της και όχι του monitor)
3. DirectX (June 2010)
4. MPC-HC
5. Lav Cuvid + Lav Filters + Direct Vob Sub για υπότιτλους.

Ο MadVr είναι ρυθμισμένος για μέγιστη απόδοση και δεν μας δίνει το δικαίωμα για πολλές, επιπλέον ρυθμίσεις:

Με δεξί λοιπόν κλικ επάνω στο εικονίδιο στην taskbar επιλέγουμε MadVr settings:

1. devices = Επιλέγουμε device type ανάλογα το μέσο προβολής μας.
2. scaling algorithms = Εδώ έχουμε τρείς υποκατηγορίες α) chroma upscaling β) luma scaling γ) luma downscaling
Το ενδιαφέρον μας πέφτει στην κάτω κατηγορία αλγόριθμων και ανάλογα τα γούστα επιλέγουμε μεταξύ:

- Mitchell-Netravali
- Catmull-Rom
- Bicu
- SoftCubic
- Lanczos
- Spline

Κάτω ακριβώς απ' τους αλγόριθμους με ένα όμορφο γραφικό περιβάλλον βλέπουμε και την αναλογία μεταξύ (sharpness, hide source artifacts,aliasing,ringing,other artifacts).

Με εξαίρεση τους δύο πρώτους αλγόριθμους όλοι οι υπόλοιποι παραμετροποιούνται ανάλογα με το τι εικόνα θέλουμε.

Η τρίτη επιλογή τώρα στο MadVer settings είναι το rendering.

Προσωπικά κοιτάξτε αν είναι τσεκαρισμένο το enable automatic fulscreen exclusive mode - Αυτή η επιλογή παραμετροποιεί τα πάντα με σκοπό την απόλυτη ποιότητα εικόνας και δεν μας αφήνει χώρο για πειράματα.

Βλέπουμε επίσης πως όλες οι επιλογές Renderer settings στον MPC-HC με Madvr είναι απενεργοποιημένες.

Τώρα στον Lav Cuvid δεν πειράζουμε τίποτα και στον Lav Audio Decoder δεν ξεχνάμε να ενεργοποιήσουμε όλα τα Formats ανάλογα με το τι υποστηρίζειο ενισχυτής μας.

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

δεν μου παίζει υπότιτλους,δεν φορτώνει καν το directvobsub

Update. Απενεργοποίησε το Direct Vob Sub και κατέβασε την τελευταία έκδοση του MPC-HC. Ενεργοποίησε τους υπότιτλούς του και είσαι ΟΚ. Το τέσταρα τώρα.-bye-