MPC-HC thread

Αυγερινε ο assassin και τα αλλα σκυλιά του avs
Είχαν κάνει θέμα , δεν Υπάρχει κάρτα που να βγάζει απο την αρχή 23,976.
Όλες έχουν μια απόκλιση.

Πρακτικά, αυτό αν το καλοσκεφτείς δεν μας πειράζει. Άπαξ και βρούμε το ''συντονισμό'' με το μηχάνημα προβολής, ας γράφει ο MPC και 23,87465635625. Το θέμα είναι ότι αυτή η μικρορρύθμιση θέλει άπειρες ''εργατώρες'' και αρκετή κ@λ@φαρδία, κατά τη γνώμη μου.

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Hardware? Τι υλικό (720, 1080, mkv, BD)? Που πήγε ο επεξεργαστής-ram?

υλικό mkv 1080.
q6600 χρονισμένος στα 3000
κάρτα 8800gt
το που πήγε???? δεν ξέρω - το απόγευμα θα δοκιμάσω.
από το svp το είχα ορίσει να το πηγαίνει από 24-> 60 (to screen refresh rate).

δεν πρόλαβα να παίξω πολύ γιατί θα έβγαινε ο ήλιος και την έπεσα.

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

κατι αλλο που ανακαλυψα μολις
.στα settings στα devices -->display modes-->list all displays modes MadVR may switch to:
εχει ενα κουτακι που γραφεις τι αναλυσεις θελεις πχ 1080p23
και τα κανει ολα αυτοματα

Το επβεβαιωνω και εγω, εξαιρετικη λειτουργια!!

Αλλα προσωπικα παιρνω πιο ακριβες αποτελεσμα (*) εχοντας ορισει το refresh rate απο το nVidia control panel. Δυστυχως, το συγκεκριμενο κουτακι στο display modes του madVR δεν δεχεται δεκαδικα ψηφια :(

(*) με 1080p23 εχω 1 frame drop every 1,21 minutes ενω με την δικη μου custom ρυθμιση εχω 1 frame repeat every 4,20 minutes περιπου

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Το επβεβαιωνω και εγω, εξαιρετικη λειτουργια!!

Αλλα προσωπικα παιρνω πιο ακριβες αποτελεσμα (*) εχοντας ορισει το refresh rate απο το nVidia control panel. Δυστυχως, το συγκεκριμενο κουτακι στο display modes του madVR δεν δεχεται δεκαδικα ψηφια :(

(*) με 1080p23 εχω 1 frame drop every 1,21 minutes ενω με την δικη μου custom ρυθμιση εχω 1 frame repeat every 4,20 minutes περιπου

Ιωάννα παίξε με την custom ανάλυση κι' άλλο, εγώ το έφτασα 1/17' περίπου ορίζοντας το στο 23,977hz. Αλλά αν δεν σπάει η κίνηση καθόλου τότε τσάμπα ψαχνόμαστε.

Ειμαι τελειως off-topic,αλλα επειδη αυτο το τιμημενο δεν μπορω να το ανοιξω,μπορει καποιος να μου δωσει ενα link για να μπορεσω να σεταρω το ffdshow?
Που να λεει για sharpen - postprocessing - Resize&aspect κλπ?
Εννοειται απο καποιον του φορουμ που πετυχε τα βελτιστα αποτελεσματα στην εικονα του XBMC η αλλου player
Εχω κανει install το προγραμμα του TIBEN που με αυτο μπορω να σεταρω τον video decoder
Ευχαριστω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Ιωάννα παίξε με την custom ανάλυση κι' άλλο, εγώ το έφτασα 1/17' περίπου ορίζοντας το στο 23,977hz. Αλλά αν δεν σπάει η κίνηση καθόλου τότε τσάμπα ψαχνόμαστε.

Εννοεις με την custom αναλυση διαμεσου του nVidia control panel? Αν εννοεις αυτο τοτε, ενταξει μωρε, δεν νομιζω οτι χρειαζεται... Καλα ειμαι εγω, και δεν εχω και κανενα προβλημα στην κινηση, σε καμμια ταινια.
Να πω μαλιστα οτι επαιξα και λιγο με ρυθμισεις απο το nVidia Control Panel, αλλα κατεληγα σε..."black screens" (μαυρες οθονες), τοσο στην τηλεοραση οσο και στο monitor, εξ' αιτιας του οτι δεν υποστηριζοταν η συγκεκριμενη αναλυση... Και μη φανταστεις οτι ανεβαζα τις μοναδες ανα 10 ή 20! Μιλαμε για +2 , +3 κλπ...
Και ομως και παλι δεν το "ανεχοταν"!
Γι' αυτο μενω ως εχω.

Το θεμα ειναι: ο madVR δεχεται δεκαδικα? Μαλλον οχι...

Και κατι off topic και σορυ που ρωταω εδω:
Κατεβασα κι εγω το GraphStudio να το δω λιγο.
Παω λοιπον να ανοιξω ενα .mkv (File / Render Media File) αλλα μου λεει "cannot render file" ή κατι τετοιο... Γιατι ρε παιδια, ξερετε?

Ευχαριστω πολυ!

Last edited:
Ειμαι τελειως off-topic,αλλα επειδη αυτο το τιμημενο δεν μπορω να το ανοιξω,μπορει καποιος να μου δωσει ενα link για να μπορεσω να σεταρω το ffdshow?
Που να λεει για sharpen - postprocessing - Resize&aspect κλπ?
Εννοειται απο καποιον του φορουμ που πετυχε τα βελτιστα αποτελεσματα στην εικονα του XBMC η αλλου player
Εχω κανει install το προγραμμα του TIBEN που με αυτο μπορω να σεταρω τον video decoder
Ευχαριστω

Συγνωμη...

ΤΙ ακριβως δεν μπορεις να ανοιξεις, τι δεν μπορεις να κανεις να δουλεψει? Τον madVR?

Συγνωμη...

ΤΙ ακριβως δεν μπορεις να ανοιξεις, τι δεν μπορεις να κανεις να δουλεψει? Τον madVR?
Ναι, μου βγαζει μονο ενα εικονιδιο κατα δεξια ,του κανω δεξι κλικ οπως λενε ολοι,αλλα δεν μου βγαζει τιποτε video settings για να δω και εγω τι εχει αυτο το προγραμμα.

Ναι, μου βγαζει μονο ενα εικονιδιο κατα δεξια ,του κανω δεξι κλικ οπως λενε ολοι,αλλα δεν μου βγαζει τιποτε video settings για να δω και εγω τι εχει αυτο το προγραμμα.

Κοιταξε να δεις πως ρυθμιζω εγω τον madVR:

Ανοιγω τον MPC-HC και ξεκιναω να παιζω μια ταινια.
Αμεσως μου εμφανιζεται στην taskbar το madVR Home Cinema Control οποτε με δεξι κλικ επιλεγω "edit madVR settings" και τελικα, ρυθμιζω απο εκει οτι χρειαζομαι.

Ενναλακτικα: ενω παιζει μια ταινια απο τον MPC-HC, δεξι κλικ πανω στην οθονη
και επιλεγουμε Filters / madVR Renderer. Κατοπιν επιλεγουμε edit settings.

Ioanna σε ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα ακομη και εαν ενεργοποιω τον XBMC/MPC external player με δεξι κλικ στα φιλτρα δεν μου δειχνει τον MadVr. Περιεργα πραγματα...............Βαγγελης

Ioanna σε ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα ακομη και εαν ενεργοποιω τον XBMC/MPC external player με δεξι κλικ στα φιλτρα δεν μου δειχνει τον MadVr. Περιεργα πραγματα...............Βαγγελης

Παρακαλω, να εισαι καλα!

Εγω δεν χρησιμοποιω XBMC αλλα το εχω στον Η/Υ μου. Δεν εχω βαλει external players να παιζουν ομως.

Εγω χρησιμοποιω MPC-HC.

Δεν θέλω να σας στεναχωρησω αλλα o madvr δεν υποστηρίζεται με dxva.
Οποτε για όσους έχουν ΑΤΙ frame interpolation μόνο με CPU δύσκολα τα πράγματα. Εγώ με phenom 955 και 4Gb ram δεν μπορώ να παίξω 1080p
Είμαι μόνιμως πάνω απο το 95% CPU .

Αυγερινε με το yCMS έχεις καταλάβει πως δουλεύει;
Έφτιαξε δυο αρχεία 3dlut αλλα δεν μου τα περνει.

Πως τα έφτιαξες; Με εντολή από command prompt και ποιά; Εμένα ουσιαστικά μόνο τα 2 με HD με ενδιαφέρουν.

Τα έτρεξες μέσα απ' το Device - Calibration και δεν..για πεε μας.

Για όποιον θέλει να πειραματιστεί με το yCMS - Color Management System ας διαβάσει τα παρακάτω:

Introduction:
yCMS is a Color Management System (CMS) that uses 3-dimensional lookup tables ("3D LUTs") to perform the conversion between the input and output color representations. You can read a little more about CMS here.

The idea of using 3D LUTs was due to the intensive computing that needs to be performed when converting video data between different color spaces. When using 3D LUTs all computing is performed offline during its creation. The computed 3D LUTs (three, one for each component) are then written to a file which can later be used, when playing videos or viewing photos, simply by mapping the input data through the 3D LUTs. This way, the conversion can be performed at runtime using lower computational power and leaving more CPU available for other tasks. Since all the computing is performed offline its precision can be increased by using 64bit floating point (per component) through out all the conversion chain.

Features:
- Color space conversion
- Gamut correction
- Chromatic adaptation
- Gamma correction
- HD, SD, xvYCC, sYCC & Computer video standards
- Handles R'G'B', RGB, Y'CbCr and YCbCr video data
- 6 bit (64x64x64), 7 bit (128x128x128) or 8 bit (256x256x256) input bit depth 3D LUTs
- 8 or 16 bit output bit depth 3D LUTs
- Full 64 bit FP processing chain
- Both x86 and x64 versions

Requisites:
- Windows XP or newer
- x86 or x64 CPU with SSE or above

Changelog:
Code:
v1.11 - 2011/04/02 - Created a new RGB color space "yRGB" to contain HD, PAL and NTSC. - Added yRGB videoStandard to Input/Output_Format. - Added yRGB videoStandard to Input/Output_Primaries. - Added yRGB videoStandard to Input/Output_Transfer_Function.

Download:
http://yesgrey.com/ycms.html

Θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματα.
Ενα ον τοπικ και ενα οφ τοπικ.

1) Κατεβασα κι εγω το GraphStudio να το δω λιγο.
Παω λοιπον να ανοιξω ενα .mkv (File / Render Media File) αλλα μου λεει "cannot render file" ή κατι τετοιο... Γιατι ρε παιδια, ξερετε?

2) Μεσα στον φακελλο του madVR υπαρχει ο φακελλος madTestPatternSource. Το readme του λεει:

madTestPatternSource - YCbCr test pattern generator

======================================================================

INSTALL
----------------------------------------------------------------------
run install.bat (with admin rights!)

UNINSTALL
run uninstall.bat (with admin rights!)

USAGE
drag one of the "*.ytp" files into your favorite media player

CHANGES
see "changlog.txt"

LICENSE
see "license.txt"

Μαλιστα.

Εγω το εγκατεστησα και το ετρεξα! Βλεπω κατι γκρι και κατι χρωματιστά patterns στην οθονη της τηλεορασης. Ωραια και τι σημαινουν αυτα? Τι ελεγχους κανουν και τι πρεπει να παρατηρουμε εμεις?

Θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματα.
Ενα ον τοπικ και ενα οφ τοπικ.

2) Μεσα στον φακελλο του madVR υπαρχει ο φακελλος madTestPatternSource. Το readme του λεει:

madTestPatternSource - YCbCr test pattern generator

Μαλιστα.

Εγω το εγκατεστησα και το ετρεξα! Βλεπω κατι γκρι και κατι χρωματιστά patterns στην οθονη της τηλεορασης. Ωραια και τι σημαινουν αυτα? Τι ελεγχους κανουν και τι πρεπει να παρατηρουμε εμεις?

Google is your friend...

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146203

Λοιπόν...
Χθες δοκίμασα το MadVR 0.63 και, εφόσον είδα οτι δεν συνεργάζεται με την ΑΤΙ μου, γύρισα τον renderer σε EVR Custom. Το βράδυ ψήνω pop corn, παίρνω τις αγαπημένες μου βελγίδες αγκαλιά (για μπύρες μιλάω :laugh:) και ξεκινάω ένα αρχείο remux... και έγινε η καταστροφή του Δράμαλη. Το βίντεο πήγαινε καρέ-καρέ, το AR που έβγαζε ήταν 2.35:1 αντί για το κανονικό 1.85:1, το OSD αναβόσβηνε. Κοιτάζω τις ρυθμίσεις και όλα κανονικά, EVR Custom.
Κάνω απεγκατάσταση κανονικά του MadVR αλλα το πρόβλημα παρέμενε. Τελικά αναγκάστηκα να ξαναστήσω τον MPC απο την αρχή.
Το παράξενο ήταν οτι και τα WMC/PotPlayer είχαν παρόμοια προβλήματα, αλλά όχι τόσο σοβαρά.

Λοιπόν...
Χθες δοκίμασα το MadVR 0.63 και, εφόσον είδα οτι δεν συνεργάζεται με την ΑΤΙ μου, γύρισα τον renderer σε EVR Custom. Το βράδυ ψήνω pop corn, παίρνω τις αγαπημένες μου βελγίδες αγκαλιά (για μπύρες μιλάω :laugh:) και ξεκινάω ένα αρχείο remux... και έγινε η καταστροφή του Δράμαλη. Το βίντεο πήγαινε καρέ-καρέ, το AR που έβγαζε ήταν 2.35:1 αντί για το κανονικό 1.85:1, το OSD αναβόσβηνε. Κοιτάζω τις ρυθμίσεις και όλα κανονικά, EVR Custom.
Κάνω απεγκατάσταση κανονικά του MadVR αλλα το πρόβλημα παρέμενε. Τελικά αναγκάστηκα να ξαναστήσω τον MPC απο την αρχή.
Το παράξενο ήταν οτι και τα WMC/PotPlayer είχαν παρόμοια προβλήματα, αλλά όχι τόσο σοβαρά.

Μάλλον κάτι έγινε με τον renderer..

Ποια Ati έχεις;

νομιζω οτι το yCMS ειναι αχρηστο αν δεν εχεις καλιμπραστηρι.
δεν ξερεις τι τιμες να βαλεις στο config.txτ.
για οποιον θελει να ψαχτει περισσοτερο υπαρχει νημα στο doom9
yCMS - Color Management System

Μάλλον. Ας μείνουμε λίγο στα αυγά μας να το ευχαριστηθούμε.