MPC-HC thread

Τελικα, απενεργοποιησα ολα τα Internal Filters (source + transform) στον MPC-HC και ολα παιζουν αψογα!!!

Και εγω εχω 0 dropped frames, 0 delayed frames και 0 presentation glitches.

Επισης, κατι που παρατηρησα μολις σημερα και δεν το ηξερα:

Εχω 2 monitor και την τηλεοραση πανω στην καρτα γραφικων μου. Οταν κλεισω την τηλεοραση απο το κουμπι της - και ενω βρισκεται σε λειτουργια extended desktop- το δευτερο μου monitor, απενεργοποιημενο μεχρι τοτε, ξαναμπαινει αυτοματα σε λειτουργια, στο δικο του refresh rate (75Hz)!! Αν ξανα-ανοιξω την TV, απενεργοποιειται παλι!

Πολυ ωραια!

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Τελικα, απενεργοποιησα ολα τα Internal Filters (source + transform) στον MPC-HC και ολα παιζουν αψογα!!!

Επισης, κατι που παρατηρησα μολις σημερα και δεν το ηξερα:

Εχω 2 monitor και την τηλεοραση πανω στην καρτα γραφικων μου. Οταν κλεισω την τηλεοραση απο το κουμπι της - και ενω βρισκεται σε λειτουργια extended desktop- το δευτερο μου monitor, απενεργοποιημενο μεχρι τοτε, ξαναμπαινει αυτοματα σε λειτουργια, στο δικο του refresh rate (75Hz)!! Αν ξανα-ανοιξω την TV, απενεργοποιειται παλι!

Πολυ ωραια!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει ακόμα και αν έχεις ορίσει μονή οθόνη. Όταν σβήνει το ένα, ανάβει το άλλο και επανέρχεται στις προηγούμενες ρυθμίσεις του.

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Και ένας οδηγός με όμορφα πινακάκια για πλήρη ρύθμιση Potplayer και βέβαια και Lav Cuvid, Lav Filters, MadVr.

http://imouto.my/configuring-potpla...lso-high-performance-software-decoding/#step8
Α, εσεις δεν μας τα λετε καλα.
Εδω μιλαμε για πανεπιστημιακου επιπεδου προγραμματα.
Τωρα που καλοκαιριασε θα εχουμε πολυ διαβασμα οπως τοτε που πηγαιναμε σχολειο
Αυγερινε εαν ξανακατεβεις στου Κωστα στο Κερατσινι ,για περνα και απο μενα για ενα check-up
Ευχαριστω..............

Και απο οτι ειδα ο γιατρος συστηνει Nvidia 440/560

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Excuse me, Sir!

Ολα?! Ολα ΚΑΙ απο το πεδιο Source Filters αλλα και απο τα Transform Filters?
Ολα για ολα, off??!!

Σιγουρα?!

Συγνωμη, αλλα δεν εχω αντιληφθει ακομη πληρως τι ακριβως κανει το καθενα φιλτρο :(

Παρακαλω απαντηστε γιατι θελω να δω και καμμια ταινια...

Ευχαριστω πολυ!

η πρωτη μπαρα source filters ειναι για να ενεργοποιεις / απενεργοποιεις
τον internal splitter
Η δευτερη μπαρα ειναι για τα tranform filters

Οτι ειναι τικαρισμενο τα κανει ο MPC
oτι ειναι ξετικαρισμενο το αναλαμβανει οποιο εξωτερικο ειναι πρωτα δηλωμενο στην registry η στα external filters του MPC

Παίδες πειραματίστηκε κανείς με το autofrequency και τα παραπάνω settings;
Δουλεύω με τον i5-2500k στα 4gb με κάρτα 6850. Συμβουλεύετε να settάρω με dvxa ή όχι;

επειδη μιλαμε συγχρονως για δυο θεματα του MPC - HC μαζι.
Μιλας για το F.I. η για τον MAdVR?

ο madVR δεν υποστηριζεται απο συστηματα με ΑΤΙ & DXVA
εξαλου εχεις πολυ δυνατο CPU, δεν το χρειαζεσαι.

Το autofrequency επισης δεν το χρειαζεσαι.
Σεταρε στα settings του madvr -->display modes
γραψε 1080p23,1080p50,1080p60 (αρκει να λεει διπλα valid)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

η πρωτη μπαρα source filters ειναι για να ενεργοποιεις / απενεργοποιεις
τον internal splitter
Η δευτερη μπαρα ειναι για τα tranform filters

Οτι ειναι τικαρισμενο τα κανει ο MPC
oτι ειναι ξετικαρισμενο το αναλαμβανει οποιο εξωτερικο ειναι πρωτα δηλωμενο στην registry η στα external filters του MPC

Δηλαδή αν δεν επιλέξεις κανένα από αυτά, ο MPC γίνεται ένα shell για τα ffdshow, MadVR, LAV splitter κτλ φίλτρα του συστήματος. Σε αυτή την περίπτωση θα προτιμήσω τον PotPlayer, έχει καλύτερο user interface.

παιδια καλησπερα
στο σπιτι ενος φιλου το σετταρισμα ειναι mpc-hc με Ατι 4850 1γβ και εγκατεστημενο το klite mega codec pack.
εβαλα μολις τον corecodec 2.5.5 ο οποιος υποστηριζει dxva stis ATI καρτες.
δυστυχως οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα εναν οδηγο ωστε το ριμαδι το μπιλακι του corecodec απο μπλε που ειναι τωρα να το κανω κοκκινο και να πετυχω την επιταχυνση υλικου.
μηπως σας ειναι ευκολο να μου δωσετε εναν οδηγο?
καπου διαβασα οτι τρεχει μονο με vmr09 renterless και οχι με evr custom press η madvr.
αλλα οτι παραλλαγη κι αν δοκιμασα παλι το ιδιο αποτελεσμα.. μπλε μπιλακι.. :bigcry:

θενξ εκ των προτερων.
win xp pro 32 bit

Τελικα, επειδη δεν ειμαι 100% σιγουρη οτι απενεργοποιωντας ολα τα Internal Filters (source + transform) στον MPC-HC παιρνω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα, παραθετω 2 screen-shots απο τα settings (οπου εχω επανενεργοποιησει καποια φιλτρα), και σας παρακαλω να μου πειτε αν τα εχω θεσει σωστα... Το μοναδικο external filter που εχω ειναι ο Luv Cuvid, οπως φαινεται και στο screen-shot.

http://img600.imageshack.us/i/73053571.png/
http://img52.imageshack.us/i/inic.png/

Να διευκρινισω οτι παιζω τις ταινιες απο το PC μου και οτι συνδεω το PC μου με στερεοφωνικο ενισχυτη MAGNUM IA120 (*) και ακουω απο ακουστικα Sennheiser HD600. Ουτε ηχεια, ουτε τιποτα.

(*) τον θυμαται κανεις? :) Ενα πολυ τιμιο μηχανημα, απλος στερεοφωνικος ενισχυτης για αναπαραγωγη μουσικης. :)

Last edited:

παιδια καλησπερα
στο σπιτι ενος φιλου το σετταρισμα ειναι mpc-hc με Ατι 4850 1γβ και εγκατεστημενο το klite mega codec pack.
εβαλα μολις τον corecodec 2.5.5 ο οποιος υποστηριζει dxva stis ATI καρτες.
δυστυχως οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα εναν οδηγο ωστε το ριμαδι το μπιλακι του corecodec απο μπλε που ειναι τωρα να το κανω κοκκινο και να πετυχω την επιταχυνση υλικου.
μηπως σας ειναι ευκολο να μου δωσετε εναν οδηγο?
καπου διαβασα οτι τρεχει μονο με vmr09 renterless και οχι με evr custom press η madvr.
αλλα οτι παραλλαγη κι αν δοκιμασα παλι το ιδιο αποτελεσμα.. μπλε μπιλακι.. :bigcry:

θενξ εκ των προτερων.
win xp pro 32 bit

Επειδη εχω και γω ΑΤΙ.
Το μπλε κυκλακι γιατι σε πειραζει?
Τι επεξεργαστη εχεις?
Για να το αλλαξεις πας στα settings του CoreAVC, εχει μια επιλογη στο τελευταιο κουτακι
πανω δεξια acceleration εκει εχεις βαλλει DXVA?
Παντως το δυνατο του σημείο δεν ειναι το hardware acceleration στις ATI
για αυτο ειναι καλυτερο το μπλε κυκλακι.

Aπο τι στιγμή που ηθελες DXVA έπρεπε να σεταρεις τον MPC-HC μονο του χωρις codecs και να τα αφησεις ολα,default settings.

αν για καποιο λογο που δεν καταλαβαινω δεν θελει να δουλεψει το
coreAVC με DXVA , o επεξεργαστης σου δεν μπορει χωρις DXVA και θες οπωσδηποτε hardware acceleration, δοκιμασε και με τον FFdshow
Eπειδη βλεπω οτι εχεις κατεβασει klite codec pack
αυτο σου κανει install τον ffdshow.
Στον φακελο του Ffdshow εχει με πορτοκαλι τον DXVA video decoder.
Πηγαινε hardware acceleration και τικαρε τα δυο κουτακια. DXVA codecs enabled h264 vc1
ΜΕτα στον MPC-HC βαλε στα external filters τον ffdshow dxba video decoder
prefer.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Αν θέλει κανείς απλά DXVA με Ati γίνεται πανεύκολα με τον ενσωματωμένο στον MPC-HC codec, ο οποίος είναι ουσιαστικά ίδιος κώδικας με το ffdshow, χωρίς τα υπόλοιπα features. Δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί τίποτα επιπλέον.

Αλλά προσωπικά είμαι κατά του DXVA, όσο αφορά την ποιότητα εικόνας.

Αν θέλει κανείς απλά DXVA με Ati γίνεται πανεύκολα με τον ενσωματωμένο στον MPC-HC codec, ο οποίος είναι ουσιαστικά ίδιος κώδικας με το ffdshow, χωρίς τα υπόλοιπα features. Δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί τίποτα επιπλέον.

Αλλά προσωπικά είμαι κατά του DXVA, όσο αφορά την ποιότητα εικόνας.

εννοείται αυτό λεω και γω.
Αν καποιος εχει αδυναμο επεξεργαστη και θελει οπωσδηποτε DXVA
η πρωτη επιλογη ειναι ο MPC-HC default.

εννοείται αυτό λεω και γω.
Αν καποιος εχει αδυναμο επεξεργαστη και θελει οπωσδηποτε DXVA
η πρωτη επιλογη ειναι ο MPC-HC default.

Εγώ με ΑΤΙ 5450 πάντα μου καθότανε καλύτερα ο Arcsoft Decoder πάντως για DXVA.

Η υπογραφή σου Portioli είναι εγχειρίδιο HTPC. Όλα ταλεφτά μπράβο.

Last edited:
Τελικα, επειδη δεν ειμαι 100% σιγουρη οτι απενεργοποιωντας ολα τα Internal Filters (source + transform) στον MPC-HC παιρνω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα, παραθετω 2 screen-shots απο τα settings (οπου εχω επανενεργοποιησει καποια φιλτρα), και σας παρακαλω να μου πειτε αν τα εχω θεσει σωστα... Το μοναδικο external filter που εχω ειναι ο Luv Cuvid, οπως φαινεται και στο screen-shot.

http://img600.imageshack.us/i/73053571.png/
http://img52.imageshack.us/i/inic.png/

Να διευκρινισω οτι παιζω τις ταινιες απο το PC μου και οτι συνδεω το PC μου με στερεοφωνικο ενισχυτη MAGNUM IA120 (*) και ακουω απο ακουστικα Sennheiser HD600. Ουτε ηχεια, ουτε τιποτα.

(*) τον θυμαται κανεις? :) Ενα πολυ τιμιο μηχανημα, απλος στερεοφωνικος ενισχυτης για αναπαραγωγη μουσικης. :)

Κανεις...? :FSGSFGS4:

Ιωάννα, τα πράγματα είναι απλά.

Ενώ παίζει η ταινία, κοιτάζεις ποια φίλτρα είναι φορτωμένα. Αν δεν βλέπεις τίποτα "περίεργο", όλα είναι καλά, και δεν πειράζεις τίποτα.

Αν υπάρχει κάτι που δεν αναγνωρίζεις, ποστάρεις εδώ screenshot να δούμε τι παίζει..

Πάντως όπως τα περιγράφεις, κατά 99% είσαι ΟΚ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

γεια οσους εχουν ΑΤΙ επειδή ο MAdVR δεν υποστηρίζει DXVA
μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Cyberlink Video Decoder σε HAM Mode.

Προϋποθέτει να έχετε τον PowerDVD 11*
Noμιζω κυκλοφορουν σε "θειους" και σε αλλα site zip με μονα τους τα .dll και .exe
αλλα δεν εχουμε σκοπο να χακαρουμε το προγραμα.

Πρωτα δηλωνετε τον Cyberlink Video Decoder στην REgistry ωστε να τον βλεπουν οι Players οπως ο MPC-HC,pot player ,JRiver MC16 κτλ

Κανετε unrar τα δυο αρχεια .bat που εχω ανεβασει και τα αντιγραφετε
στην Directory με τα video φιλτρα του PowerDVD 11
και τρεχετε το Install_cyberlink.bat σαν administrator.
Για unistall κανετε το ιδιο.
(download)

διαφορετικα αμα ξερετε απο CMD τρεξτε αυτη την εντολη:

Code:
regsvr32.exe "C:\Program Files (x86)\CyberLink\PowerDVD11\Common\VideoFilter\CLCvd.ax"

για unistall το ιδιο:
Code:
regsvr32.exe /u "C:\Program Files (x86)\CyberLink\PowerDVD11\Common\VideoFilter\CLCvd.ax"

Στη συνεχεια ανοιξτε τον MPC-ΗC
και στα external filters βαλτε τον Cyberlink Video Decoder(PVD11)

Xiln2.jpg

χωρις να βαλετε καποιο αρχειο να παιξει
πατηστε διπλο κλικ πανω στο Cyberlink Video Decoder
και στα setting βαλτε HAM

53hAI.jpg

τα γνωστα set prefer, apply

Για να δειτε αν δουλευει σε HAM mode
την ωρα που παιζει μια ταινια πατηστε
δεξι κλικ πανω στην εικονα την ωρα που παιζει
και στα filters εχοντας πατημενο το CTRL
πατηστε αριστερο κλικ.

LjTLg.jpg

Θα το διαπιστωσετε και μονοι σας απο την χρηση του CPU
εγω με 4πηρυνο AMD
απο το 30-40% που παιζω με software accelaration
με HAM πεφτω στο 10-12%

nbyPW.jpg

Για την ιστορια δουλευει σιγουρα και στο JR MC16 και στον PotPlayer

* ξερω οτι τον χρησιμοποιουν και με ποιο παλιες εκδοσεις του PowerDVD ,αλλα εγω δεν το εχω δοκιμασει

Last edited:
Ιωάννα, τα πράγματα είναι απλά.

Ενώ παίζει η ταινία, κοιτάζεις ποια φίλτρα είναι φορτωμένα. Αν δεν βλέπεις τίποτα "περίεργο", όλα είναι καλά, και δεν πειράζεις τίποτα.

Αν υπάρχει κάτι που δεν αναγνωρίζεις, ποστάρεις εδώ screenshot να δούμε τι παίζει..

Πάντως όπως τα περιγράφεις, κατά 99% είσαι ΟΚ.

Ωραια...
Εγω αυτα τα Filters βλεπω.

Ενταξει ειναι? Παιρνω δηλαδη το καλυτερο δυνατο σε ηχο και εικονα, συμφωνα με τα τελευταια δεδομενα?

Attachments

• filters.jpg
    filters.jpg
    47.6 KB · Views: 28