MPC-HC thread

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Ακολούθησε αυτόν τον οδηγό και πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα με την εγκατάσταση (πάντως, συμφωνώ και 'γω με τα παιδιά ότι θα ''γονατίσει'' το μηχάνημα).

http://imouto.my/configuring-potpla...lso-high-performance-software-decoding/#step8

Αυτό είναι μάλλον για αλλο βράδυ γιατί βλέπω αν το ξεκινήσω τώρα να πάω για πρωί.
Κώστα το δοκίμασα και το άλλο αλλά τζίφος.

Αν δεν μπορείς να βάλλεις τον lav cuvid δεν πειράζει.
δεν χρειάζεσαι να διαβάσεις όλο αυτό το μακρυνάρι,
Κανε ότι σου είπα πριν απλά βάλε αντι για τον lav cuvid στα external filters τον COreAVC.

Αν δεν σου τραβάει και πάλι, βάλε τον MPC-HC με Installer ξανά,
και μην πειράξεις τίποτα. Με default settings το DXVA είναι ενεργοποιημένο.
Προσεξε μόνο κατα την διάρκεια της εγκατάστασης να τικάρεις το reset settings.

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Αυτό είναι μάλλον για αλλο βράδυ γιατί βλέπω αν το ξεκινήσω τώρα να πάω για πρωί.
Κώστα το δοκίμασα και το άλλο αλλά τζίφος.[/QUOTE]

Στον οδηγο και στο Software Checklist:
8. LAV CUVID Decoder – Download version 0.12 final 32-bit CUDA v4 or 32-bit CUDA v3.
κατέβασε και εγκατέστησε το δευτερο (32-bit CUDA v3).

Last edited:
Last edited:
Καλημέρα. Το Lav Cuvid δεν μπαίνει με τίποτα. Απο κει και πέρα έβαλα την έκδοση του mpc που μου έδωσε ο portioli και παίζει καλύτερα χωρίς κολλήματα. Οταν του βάζω το madvr (χωρίς βέβαια να έχω εγκαταστήσει το lav cuvid) η ταινία ξεκινάει ακούω τον ήχο κανονικά χωρίς διακοπές αλλά η οθόνη μαύρη και μετα απο λίγο γκριζάρι και τέλος. Φταίει ότι δεν έχω βάλει το lav cuvid ή ότι δεν μπορεί η κάρτα?

Δεν δοκιμάζεις και με PotPlayer μήπως και δουλέψει καλύτερα;

Πάντως ό,τι και να κάνεις, πρώτα βγάλε το K-lite. Αν παίζεις με MPC/PotPlayer δεν σου χρειάζεται και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Πέρασα το lav cuvid 0.8 αλλά στην εγκατάσταση βγάζει unable to register the DLL/OCX:RegSvr32 failed with exit code 0x3 το κάνω παράβλεψη το εκγαθιστώ και τελειώνει. Πάω βάζω το mpc στα φίλτρα βάζω το lav video decoder και ξεκλικάρω αυτά που έχω δει. Βάζω το mpc και πάλι τα ίδια μαύρη οθόνη ήχος παίζει κανονικά και μετά από λίγο κλείνει. Επίσης έχασα το ffdshow video decoder. Που πήγε αυτό;

Ξέχασα να πω ότι όση ώρα παίζει ο ήχος χωρίς οθόνη η cpu μου είναι το πολύ στο 10% και η μνήμη στο 1.2g.

Κάπου είδα μια προειδοποίηση για το K-Lite που έλεγε οτι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε άλλα προγράμματα βίντεο του υπολογιστή

Αν θέλεις να έχεις codec pack, βάλε καλύτερα το πακέτο του Shark007. Οι τελευταίες εκδόσεις έχουν τα LAV Filters και LAV CUVID. Μπορεί έτσι να δουλέψουν σωστά.

Παιδιά μια ερώτηση κι εγώ: Έβαλα όλα τα σχετικά lav πλην όμως δε μου κάνει bitstream τον ήχο. Δεν αποκλείω να τον στέλνει ως lcpm το lav audio. Έχω μια GTX460 VIDEO-->DVI to HDMI-->TV
AUDIO-->SPDIF-->AV RECEIVER >>2003 model no hdmi

Επίσης όσοι θέλουν να εγκαταστήσουν το lav the hard way (γιατί έχει και κανονικό Installer) πρέπει να μπουν σε "elevated command prompt" ήτοι δεξί κλικ στο σχετικό εικονίδιο, run as administrator και μετά τα σχετικά στο dos prompt που θα ανοίξει...(ελπίζω να τα είπα σωστά!)

Παραιτούμαι. Τα πέταξα όλα έξω τρεις φορές και πάλι απ' την αρχή αλλά τίποτα. Ακόμα και με παλαιότερες version του madvr τίποτα. Το θέμα είναι ότι έχασα και αυτά που είχα φτιάξει αλλά μετά από πολύ παίδεμα τα ψιλοσουλούπωσα. Από ότι είδα τώρα έχει αναπαράγει σχεδόν 20000 καρέ και έχει απορρίψει 18. Χωρίς να πολυκαταλαβαίνω μάλλον καλό μου φαίνεται. Έχω ένα θέμα στο ctrl+j εκεί οι δύο γραμμές δεν είναι σταθερές αλλά κάνουν καρδιογράφημα και αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι είναι καλό αλλά δεν ξέρω πως διορθώνεται. Έχω στο output evr sync στα internal filters όπως μου τα έδειξε ο φίλος portioli και στο external filters έχω βάλει και τα lav και τα ffdshow και αυτό γιατί φοβάμαι πως το Lav audio δεν έχε κάποια ρύθμιση να βγάζει τον ήχο αμιξάριστο στον ενισχυτή και δεν είδα να έχει κάπου dts hd και φοβάμαι ότι θα χάνω σε ήχο. Δεν πειράζω τίποτα προς το παρόν εκτός και αν υπάρχει κάτι για να φτιάξω το καρδιογράφημα τον γραμμών. Ουφ κουράστηκαν τα ματάκια μου.

Δεν πειράζω τίποτα προς το παρόν εκτός και αν υπάρχει κάτι για να φτιάξω το καρδιογράφημα τον γραμμών. Ουφ κουράστηκαν τα ματάκια μου.

Το καρδιογράφημα έχει σχέση με το χρονισμό της κάρτας και του μέσου. Ποιο είναι το μέσο αναπαραγωγής? Δέχεται 24p? Έχεις χρονίσει την κάρτα στα 23Hz?

Μην ανησυχείς φίλε toyo, τα αγαθά κόποις κτώνται!!

Το μέσο αναπαραγωγής είναι το mpc hc αλλά που πάω και του δίνω το 24p και επίσης η κάρτα μου nvidia Gforce 8400gt στον πίνακα ελέγχου δεν μου δίνει δυνατότητα να αλλάξω κάτι παρά μόνο την ανάλυση που είναι μέγιστη 1280χ800 και τον ρυθμό ανανέωσης που έχει δύο επιλογές 59hz και 60hz. Δεν βρίσκω κάτι που να το αλλάζω.
Σωστό το ρητό αλλά ξέρω και το άλλο "όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα".

Σε τι τηλεόραση/προβολέα παίζει?

EDIΤ:

Τώρα κατάλαβα ότι μιλάς για την οθόνη του λάπτοπ. Δυστυχώς δεν μπορείς να γλυτώσεις το καρδιογράφημα διότι οι οθόνες των λάπτοπ στην πλειονότητά τους ανανεώνονται αυστηρά στα 60Hz οπότε με υλικό 23,976 θα έχεις judder (σπασιματάκια) στην κίνηση.

Last edited:
Μη μου πεις τώρα ότι όλες τις προσπάθειες έπρεπε να τις κάνω μπροστά στον προβολέα γιατί ρώτησα και μου είπαν ότι δεν έχει σχέση και θα σαλτάρω.

epson tw3500

Άκυρο τότε το παραπάνω ποστ.

Μπαίνεις στο μενού της Nvidia και πας ''αλλαγή ανάλυσης''. Από 'κει πας στο προσαρμογή----δημιουργία προσαρμοσμένης ανάλυσης και διαλέγεις χειροκίνητα 1920χ1080 23Hz. Αν δεν στο δεχτεί δοκίμασε 24Hz.

Αυτό που γράφω ισχύει ενόσω είσαι συνδεδεμένος με τον προβολέα και όχι την οθόνη του μόνιτορ.

Last edited:
Μη μου πεις τώρα ότι όλες τις προσπάθειες έπρεπε να τις κάνω μπροστά στον προβολέα γιατί ρώτησα και μου είπαν ότι δεν έχει σχέση και θα σαλτάρω.

Όχι, όχι....αναφέρομαι μόνο στον χρονισμό για τον οποίο είναι αναγκαίο να δοκιμάζεις κάθε μέσο ξεχωριστά. Το σετάρισμα του mpc δεν έχει καμμιά σχέση με το αν παίζεις στον Έπσον ή στην οθόνη του μόνιτορ.

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Τη στιγμή που μιλάμε για το refresh rate, επιβάλλεται να το ρυθμίσεις με τον προβολέα.. αλλιώς η κάρτα γραφικών σου δεν θα σου εμφανίσει τις επιλογές.