MPC-HC thread

Δεν είδα να υπάρχει κάτι τέτοιο στην κάρτα αλλά θα το ξαναδώ. Αυτό που θυμάμαι ήταν αλλαγή ανάλυσης αλλά πουθενά προσαρμογή και δημιουργία προσαρμοσμένης ανάλυσης και είχε ως τελική την 1280x800 και σε Hz είχε μόνο 59 και 60 τίποτα άλλο. Αν είσαι σίγουρος ότι το κάνει αυτό μπορείς να μου δώσεις ένα αναλυτικό οδηγό όταν πάω σπίτι να ξαναπροσπαθήσω αλλά αυτή τη φορά μπροστά στον προβολέα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Τη στιγμή που μιλάμε για το refresh rate, επιβάλλεται να το ρυθμίσεις με τον προβολέα.. αλλιώς η κάρτα γραφικών σου δεν θα σου εμφανίσει τις επιλογές.
Εντάξει ευτυχώς ήταν πίσω η καρέκλα αλλιώς θα είχα πρόβλημα. Τι ήταν αυτό που μου πέταξες. Αντε πάλι απ' την αρχή. Ελπίζω να δω κάτι να γίνεται. Λέτε να παίξει και αυτό το madvr με τον προβολέα ή να μην κάνω όνειρα. Γιατί ξανα είπα ακούγεται ο ήχος κανονικά απο μέσα αλλά η οθόνη μαύρη και μετά απο λίγο τελειώνουν όλα. Μάλλον πάντως δεν πρέπει να κάνω όνειρα. Το μόνο καλό είναι ότι σήμερα θα έχω χρόνο το βράδυ μιας και δεν έχουμε πρωινό ξύπνημα αύριο.

Δεν είδα να υπάρχει κάτι τέτοιο στην κάρτα αλλά θα το ξαναδώ. Αυτό που θυμάμαι ήταν αλλαγή ανάλυσης αλλά πουθενά προσαρμογή και δημιουργία προσαρμοσμένης ανάλυσης και είχε ως τελική την 1280x800 και σε Hz είχε μόνο 59 και 60 τίποτα άλλο. Αν είσαι σίγουρος ότι το κάνει αυτό μπορείς να μου δώσεις ένα αναλυτικό οδηγό όταν πάω σπίτι να ξαναπροσπαθήσω αλλά αυτή τη φορά μπροστά στον προβολέα.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Nvidia 1.jpg
    Nvidia 1.jpg
    32.7 KB · Views: 93
  • Nvidia 2.jpg
    Nvidia 2.jpg
    43 KB · Views: 92
  • Nvidia 3.jpg
    Nvidia 3.jpg
    43.4 KB · Views: 94
Λέτε να παίξει και αυτό το madvr με τον προβολέα ή να μην κάνω όνειρα.

Το σετάρισμα του mpc δεν έχει καμμιά σχέση με το αν παίζεις στον Έπσον ή στην οθόνη του μόνιτορ.

Με λίγα λόγια, όχι, εφόσον δεν σου παίζει στο λάπτοπ δεν θα σου παίξει το mad και στον Έπσον.

Με λίγα λόγια, όχι, εφόσον δεν σου παίζει στο λάπτοπ δεν θα σου παίξει το mad και στον Έπσον.
Εντάξει είπα μήπως γιατί με γειώνεις τόσο απότομα. Αν και το ήξερα απλά είπα μήπως. Τέλος πάντων το αφήνουμε αυτό. Καλή εικόνα έχει και έτσι πάντως.

Εντάξει είπα μήπως γιατί με γειώνεις τόσο απότομα. Αν και το ήξερα απλά είπα μήπως. Τέλος πάντων το αφήνουμε αυτό. Καλή εικόνα έχει και έτσι πάντως.

Δεν ήθελα να σε ''γειώσω''. Βασικά, κάτι κουτουλάει κατά την εγκατάστασή σου. Σίγουρα καλή εικόνα έχει και χωρίς, δεν αμφισβητείται αυτό...;)

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Οι δοκιμές χθες το βράδυ πήγαν καλά. Η nvidia συνεργάστηκε μια χαρά η γραμμές έγιναν οριζόντιες (η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε) αν και στο κουτάκι της αλλαγής ανάλυσης δεν μου έβγαλε την εντολή προσαρμογής αλλά μόνο της επιλογές 1080p και τις υπόλοιπες. Αλήθεια οι δύο αυτές γραμμές τι αντικατοπτρίζουν δηλαδή γιατί πράγμα είναι η πράσινη και τι η κόκκινη; Αλλά όλα καλά. Στα φίλτρα απλά έβγαλα το lav audio γιατί δεν μου περνούσε στον ενισχυτή τον σωστό ήχο και άφησα το ffdshow audio που τον στέλνει αμιξάριστο. Και μετά τις δοκιμές κατα τις 2 το πρωί λέω δεν προσπαθώ να εκμεταλευτώ και λίγο αυτό το dve που έχω τώρα και ένα χρόνο. Κατα τις 4 πήγα για ύπνο. Νομίζω ότι έχω ένα καλό αποτέλεσμα πάντως. Σίγουρα γίνεται καλύτερο αλλά προς το παρόν μένουμε σ' αυτό.
Δεν ήθελα να σε ''γειώσω''. Βασικά, κάτι κουτουλάει κατά την εγκατάστασή σου. Σίγουρα καλή εικόνα έχει και χωρίς, δεν αμφισβητείται αυτό...;)
Γιάννη έγραψα και ποιο πρίν το πρόβλημα μου το παρουσιάζει η εγκατάσταση το lav cuvid που μου βγάζει αυτό το μήνυμα("Η φόρτωση της μονάδας "LAVCUVID.ax" απέτυχε. Βεβαιωθείτε ότι το δυαδικό αρχείο είναι αποθηκευμένο στην καθορισμένη διαδρομή ή εκτελέστε εντοπισμό σφαλμάτων σε αυτό για να ελέγξετε για τυχόν προβλήματα με τα δυαδικά ή τα εξαρτώμενα αρχεία. DLL. Δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί η καθορισμένη μονάδα). Δεν ξέρω αν ευθύνεται αυτό αλλά όλα τα άλλα τα εγκαθιστά κανονικά.

Παιδιά μια ερώτηση κι εγώ: Έβαλα όλα τα σχετικά lav πλην όμως δε μου κάνει bitstream τον ήχο. Δεν αποκλείω να τον στέλνει ως lcpm το lav audio. Έχω μια GTX460 VIDEO-->DVI to HDMI-->TV
AUDIO-->SPDIF-->AV RECEIVER >>2003 model no hdmi

Επίσης όσοι θέλουν να εγκαταστήσουν το lav the hard way (γιατί έχει και κανονικό Installer) πρέπει να μπουν σε "elevated command prompt" ήτοι δεξί κλικ στο σχετικό εικονίδιο, run as administrator και μετά τα σχετικά στο dos prompt που θα ανοίξει...(ελπίζω να τα είπα σωστά!)

Τελικά έφταιγε ο οδηγός της realtek έπρεπε να επιλέξω τη δυνατότητα εξαγωγής από spdif AC3 kai DTS.

Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Οι δοκιμές χθες το βράδυ πήγαν καλά. Η nvidia συνεργάστηκε μια χαρά η γραμμές έγιναν οριζόντιες (η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε) αν και στο κουτάκι της αλλαγής ανάλυσης δεν μου έβγαλε την εντολή προσαρμογής αλλά μόνο της επιλογές 1080p και τις υπόλοιπες. Αλήθεια οι δύο αυτές γραμμές τι αντικατοπτρίζουν δηλαδή γιατί πράγμα είναι η πράσινη και τι η κόκκινη; Αλλά όλα καλά.

Τι είναι η πράσινη και τι η κόκκινη γραμμή?:nounder:

Έχεις βάλει τους τελευταίους drivers στην κάρτα σου?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Τι είναι η πράσινη και τι η κόκκινη γραμμή?:nounder:

Έχεις βάλει τους τελευταίους drivers στην κάρτα σου?

Εννοει τις δύο γραμμές που βγάζει στα στατιστικά ο MPC-HC με Ctrl+J. Και εγώ την ίδια απορία έχω, τι ακριβώς δείχνουν;

In VMR9 renderless and EVR custom pres. mode it's possible to display a jitter curve using "Ctrl+J" shortcut. This curve show difference between the moment one frame was expected to be displayed, and the moment it was really displayed.
The longest horizontal blue line (2 pixels width) represent 0. If the red line is display above this line, it mean the timing is perfect. Short blue represent 10ms, and long one represent 40ms.

Από εδώ:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1025070

ποστ 26

Σωστά αυτό που λέει ο κώστας εννοώ αλλά μια και είπες για τους τελευταίους drivers προσπάθησα να τους περάσω και μου λέει ότι δεν είναι συμβατή η κάρτα μου και εννοείται ότι κατεβάζω απ' το site της nvidia και μάλιστα του δικού μου μοντέλου. Δεν καταλαβαίνω το γιατί.

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Σωστά αυτό που λέει ο κώστας εννοώ αλλά μια και είπες για τους τελευταίους drivers προσπάθησα να τους περάσω και μου λέει ότι δεν είναι συμβατή η κάρτα μου και εννοείται ότι κατεβάζω απ' το site της nvidia και μάλιστα του δικού μου μοντέλου. Δεν καταλαβαίνω το γιατί.

Φαντάζομαι κατεβάζεις τους drivers για notebook και όχι για desktop.

Μια ερώτηση: Βάζω στον mpc μια ταινία με ήχο dts-hd MA 5.1 και ενώ η ταινία έχει 5.1 το ffdshow μου δείχνει ότι βγάζει dts 7.1 96000 Hz. Έχω ρυθμίσει το ffdshow να περνάει τον ήχο στον ενισχυτή χωρίς να πειράζει τίποτα και ο ενισχυτής μου δείχνει στην οθόνη του dts χωρίς τίποτα άλλο. Τελικά τι ήχο παίρνω απλό, dts ή dts hd MA; Έχω μπερδευτεί.

Μήπως κάποιο παλληκάρι μπορεί να δοκιμάσει αν το reclock δουλεύει με spdif?? Διότι, οι οδηγοί στο διαδίκτυο λένε ναι, και ο δικός μου υπολογιστής και ενισχυτής λένε όχι....:bang::bang:

Αναλογικά δουλεύει μια χαρά.

Επομένως ο μόνος τρόπος για να πάρεις ήχο dts hd είναι μέσω ενός media player και να κάνω στην άκρη τον laptop δεν βρίσκω άλλη λύση.