MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Μπορείς να ανεβάσεις 2 screenshots?

Ένα, ενώ παίζει η ταινία, ανοίγεις filters και ένα από τα external filters του mpc που βρίσκεις στα options.

Ορίστε φίλε τα screenshots:

https://www.dropbox.com/s/slq5ffzcft2tfgz/1.jpg

https://www.dropbox.com/s/t7fhwc2a44pm5k8/2.jpg

Fully updated η πρώτη σελίδα. (τι πιο ωραίο πραγμα να κάνεις ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή 15 Ιουλίου:smash: )

Είχαν παλιώσει πολλά πράγματα, ενώ κάποιες οδηγίες ήταν πολύ σύνθετες για έναν βασικό οδηγό αναπαραγωγής.

Κυριότερες αλλαγές τα περιεχόμενα στο πρώτο Post , τα samples μπήκαν/ξανανέβηκαν στο mediafire , το Post για το interlaced υλικό γράφτηκε πιο απλά από την αρχή χωρίς αναφορές για Vc1i , ο ffdshow έφυγε εντελώς Μιας και ο lav video εχει ενσωματωμένο των yadif & τον Cuvid,προστέθηκε το downmix στον lav audio και γίνεται και μια πρώτη αναφορά για αναπαραγωγή 4Κ.

Last edited:
έτσι έτσι. τόχεις μανία να κτυπάς το σαββατόβραδο. δεν πάω στην πρώτη σελίδα. αυριο το πρωί με τον πρωινό καφέ στην καφετέρια και με το φορητό αντί για κυριακάτικη εφημερίδα. τροφή για το μυαλό.

Γεια σας μάγκες,

Μιας και βλέπω ότι έχετε τρελές γνώσεις (εξαιρετικός οδηγός) θέλω να μου λύσετε μια απορία. Χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια MPC-HC με internal filters και Evr custom με Bicubic A=-1.00 (PS 2.0). Η αναπαραγωγή και η θέαση γίνονται σε PC με 24 άρα οθόνη. Ταινίες πάντα 1080p MKV's με μεγάλα bit-rate (internal encoders) και κάποιες ελάχιστες φορές 720p. Η ποιότητα της εικόνας είναι “άριστη” για τα μάτια μου. Πρόσφατα έστησα νέο μηχάνημα με nvidia 670 και αναρωτιέμαι αν αξίζει να μπω και εγώ στο club (madvr,lav …). Ο οδηγός είναι σαφέστατος απλά καταλαβαίνετε άλλο το σετάρισμα με evr (5 λεπτά, εγκατάσταση ένα πρόγραμμα μόνο "mpc-hc") και άλλο η διαδικασία που υπάρχει στον οδηγό. Με φοβίζει μια λάθος ρύθμιση μήπως με οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα.
Έχω κάνει install τα πάντα στο μηχάνημα και περιμένω να με διαφωτίσετε να στήσω το mpc-hc και ουφ να τελειώνω.

Ο οδηγός είναι απλά υπεραναλυτικός. Μην σε φοβίζει, μέσα σε δέκα λεπτά θα το έχεις σετάρει μια χαρά. Αν δε, σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και έχεις κάποιο πρόβλημα, τα ξηλώνεις όλα και ξαναγυρνάς σε default τον MPC HC.

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά εικόνας ανάμεσα στον mad και στον evr. Και για το φόβο των Ιουδαιων βάλε μια προήγουμενη έκδοση. Πάντως αφού έχεις και τέτοια κάρτα γραφικών δεν θα έχεις πρόβλημα.

Με πείσατε. Αύριο με καθαρό μυαλό θα ξεκινήσω βήμα βήμα τον οδηγό. Κάθε φορά που βγαίνουν νέες εκδόσεις για πχ LAV filters τι κάνουμε. Ρώτησα για την διαφορά ποιότητας εικόνας γιατί λέω μπας και σε μια normal 24 άρα οθόνη PC δεν γίνονται αντιληπτές οι διαφορές. Σε περίπτωση που τα βρω κάπου σκούρα θα σας τα ζαλίσω :laugh:

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Για εμάς που το εχουμε κανει απο το Πάσχα πρέπει να το σβήσουμε και να το κάνουμε απο την αρχη;αξιζει;θα δουμε διάφορα;

Όχι μην αλλάξεις ακόμα.
Περιμένουμε νέο madVR με anti-ringing που φαίνεται να κάνει καλή δουλειά.

ringing.png

Γεια σας μάγκες,

Μιας και βλέπω ότι έχετε τρελές γνώσεις (εξαιρετικός οδηγός) θέλω να μου λύσετε μια απορία. Χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια MPC-HC με internal filters και Evr custom με Bicubic A=-1.00 (PS 2.0). Η αναπαραγωγή και η θέαση γίνονται σε PC με 24 άρα οθόνη. Ταινίες πάντα 1080p MKV's με μεγάλα bit-rate (internal encoders) και κάποιες ελάχιστες φορές 720p. Η ποιότητα της εικόνας είναι “άριστη” για τα μάτια μου. Πρόσφατα έστησα νέο μηχάνημα με nvidia 670 και αναρωτιέμαι αν αξίζει να μπω και εγώ στο club (madvr,lav …). Ο οδηγός είναι σαφέστατος απλά καταλαβαίνετε άλλο το σετάρισμα με evr (5 λεπτά, εγκατάσταση ένα πρόγραμμα μόνο "mpc-hc") και άλλο η διαδικασία που υπάρχει στον οδηγό. Με φοβίζει μια λάθος ρύθμιση μήπως με οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα.
Έχω κάνει install τα πάντα στο μηχάνημα και περιμένω να με διαφωτίσετε να στήσω το mpc-hc και ουφ να τελειώνω.

Από την στιγμή που το hardware δεν σε περιορίζει, να βάλλεις MAdVr ,να κρίνεις και μόνος σου το αποτέλεσμα.
Για μένα αξίζει.

Κάτι άλλο θέλω να σχολιάσω.
Στους περισσότερους φαίνεται οξύμωρο , αλλά όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του αρχείου, τόσο λιγότερες οι παρεμβάσεις στην εικόνα, λιγότερες απαιτήσεις από τον player,
μηδαμινές και οι διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα. Στην πράξη δηλαδή όσο πιο *μεγάλο* είναι το αρχείο, τόσο μικρότερο το άγχος για τις ρυθμίσεις.

Καλησπερα τα συγχαρητηρια μου καταρχας για την δουλεια σας.

Να πω ενα προβλημα που εχω υστερα απο αυτα που εκανα στην πρωτη σελιδα ( η οποια αν καταλαβα ανανεωνεται αρα πιθανα bugs καλυπτονται )

Βασικα ο ηχος στις ταινιες πχ με DTS 1536 εχει ενα χαμηλο θορυβο σαν αυτο που κανανε τα βυνιλια την εποχη του '30. Σαν αυτο περιπου που κανουν τα ραδιοφωνα ξερετε.

Εχω επισυναψει τι δειχνει το reckock renderer στην ταινια avengers καθως τι δειχνει το monograph οταν ανοιξω με αυτο μια ταινια.. ( οταν παιζει η ταινια δεν κανει connet και η Χ86 και η Χ64 )

Επισης στην αρχη που θελει να κανεις ενα αντιγραφο στο φακελλο system 32 εγω δημιουργησα το regsvr32 και το regsvr32admin = αντιγραφο του αρχικου ( δεν μπορουσα να αλλαξω το αρχικο )

Εχω βαλει τα LAV τον ΜΑD ( στον C ) και λεει με ctrl + J 60HZ και σαπως καλυτερη ειναι η εικονα με λιγοτερα σπασιματα. Αλλα ο ηχος παιζει αλλα εχει εκεινον τον θορυβο που και που.

Εχω τωρα WIN 7 64bit,
LG 236V 60HZ IPS ( απλως εχω πειραζει τις ρυθμισεις χρωματος απο το menu )
και καρτα ηχου XFI platinum fatality champion με τον οδηγο του 2010 ( του 2011 ειναι beta ) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16829102014
AMD 6850 11.11 catalyst και
τον MPC HC 1.5 και απο LAV και MAD κοντα τις τελευταιες εκδοσεις.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    93.2 KB · Views: 165
  • 2.jpg
    2.jpg
    29.4 KB · Views: 163
  • 4.jpg
    4.jpg
    55.7 KB · Views: 163
  • 5.JPG
    5.JPG
    68.2 KB · Views: 157
Last edited:
Εφόσον έχεις κλειδώσει το μόνιτόρ σου στα 60Hz, τα σπασιματάκια με υλικό 23,976 (το λεγόμενο telecine judder) δεν τα γλιτώνεις. Αν πατήσεις ctrl+j κατά τη διάρκεια της ταινίας, θα δεις τις παράλληλες γραμμές πριονωτές.

Δοκίμασες άλλον audio renderer? (μια ζωή αυτό το ρικλόκ μου έκανε θέματα. Έχω προσπαθήσει 2-3 φορές και το άφησα στην άκρη...)

Μπορείς να ανεβάσεις ένα σκρινσότ ενώ παίζει η ταινία? (άνοιξε την καρτέλα filters)

Δοκίμασε να βάλεις 23 η 24 στον catalyst και βγάλε το reclock, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς ενισχυτή.

Μα τω θεο ειναι καπως καλυτερα τωρα. Και γω ελεγα φταιει που δεν εχω 40'' τηλεορααση.
Αλλα δυο SS/ ( και με τον LAV Audio πριν βαλω το reclock τα ιδια εκανε, ακομα και αν πατησω sto output των επιλογων για default system sound το ιδιο κανει αλλιως εχω τον reclock renderer.

διορθωση : αρα λετε να βγαλω το reclock ( εχω τωρα XFI εκεινη τη παλια και ηχεια logitech G51 5.1 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501654 )
Αμα τον βγαλω ποιο να βαλω το LAV audio ;

ΕΠΙΣΗΣ για σε μενα το monograph δεν λειτουργει; Στην πρωτη σελιδα διαφορετικα ειναι. Σε μενα δεν κανει connect και βγαζει κατι αν κανω φορτωση ταινιας απο το τις επιλογες του.

7.JPG8.JPG

Επισης για να κανω το 23 24 ΗΖ πως το κανω ; Αυτο πειραζω και πως;

10.JPG

ΔΙΟΡΘΩΣΗ : και ενα reclock

11.JPG

Last edited:
Εβγαλα το reclock και εβαλα options -> output -> system default sound ( δειχνει στο tray μονο τον MAD )

Και το κανει το σκασμενο.. το εβαλα και με WMP 12 και δεν το κανει.

Εκανα block και τον LAV audio και παιζει συμφωνα με το tray με ffdaudio decoder και το κανει ακομα. pff

Ενταξει δεν θα πειραξω τους catalist.

Και ενα SS

12.jpg

Εβαλα για λιγο τον ΕVR sunc απο το output με FFDaudio decoder συμφωνα με το tray και επαιζε οπως επρεπε να παιζει.

Βαζω τον MAD με απενεργοποιημενο το LAV audio αλλα με ffdaudio ενεργο συμφωνα με το tray των WIN. και εκανε εκεινα τα παρασιτα.

Πριν διαβασω το νημα ειχα το Haali τωρα εβαλα τον LAV splitter.. δεν ξερω μηπως αυτο φταει; Δεν ξερω ποιος ειναι τωρα

15.JPG14.jpg

Last edited: