MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

@Γιάννης Χατζηγεωργίου

Δες εδω http://www.avclub.gr/forum/showthre...τα-κτλ?p=1056543430&viewfull=1#post1056543430

http://www.avclub.gr/forum/showthre...τα-κτλ?p=1056543466&viewfull=1#post1056543466

http://www.avclub.gr/forum/showthre...τα-κτλ?p=1056543518&viewfull=1#post1056543518

http://www.avclub.gr/forum/showthre...τα-κτλ?p=1056543539&viewfull=1#post1056543539

Εβγαλα reclock , και οποτε χρησιμοποιουσα MAD που εκανε εκεινους τους θορυβους. ( και με FFD audio και LAV )

Οταν βαζω Haali renderer ή EVR ειναι ΟΚ.

Οταν εχω τον FFD video εχω πιο θαμπα χρωματα ΑΛΛΑ με κεινο το σκριπτ για frame interpol. εχω καπυ 47Ηz. Οταν βαζω τον LAV video εχω πιο ζωηρα χρωματα αλλα η εικονα ειναι οπως παλια χωρις FI.

Attachments

• ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG
    ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG
    46.2 KB · Views: 246
Last edited:
Οταν εχω τον FFD video εχω πιο θαμπα χρωματα ΑΛΛΑ με κεινο το σκριπτ για frame interpol. εχω καπυ 47Ηz. Οταν βαζω τον LAV video εχω πιο ζωηρα χρωματα αλλα η εικονα ειναι οπως παλια χωρις FI.

Ναι, έχεις δίκιο, το είχαμε συζητήσει. Σόρρυ που δεν το θυμόμουν.

Η κίνηση δεν έχει να κάνει τίποτα με τα χρώματα, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το ότι παίζεις με 48 καρέ οφείλεται στο σκριπτάκι του interpolation. Το ότι βλέπεις διαφορές στα χρώματα οφείλεται στον video decoder (lav από τη μία, ffdshow από την άλλη).

Όταν βάζεις τον lav έχεις καλύτερα χρώματα...οκ.

Τι εννοείς όμως με αυτό:

''η εικονα ειναι οπως παλια χωρις FI''

ότι δεν έχει την ίδια ομαλή κίνηση?

Διαβάζω και τα μικρά ξέρεις...:D

Το σκριπτάκι που χρησιμοποιείς είναι παλιό και πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Αν θέλεις να χρησιμοποιείς frame interpolation, μπαίνεις εδώ:

http://www.svp-team.com/wiki/Download

και κατεβάζεις την φουλ έκδοση. Εγκαθιστάς και είσαι οκ.

Για να παίξεις απροβλημάτιστα είτε 720άρια, είτε 1080άρια αρχεία χρειάζεσαι αρκετά δυνατό επεξεργαστή και κάρτα με δυνατότητα hardware acceleration. Αν δεις ότι έχεις κομπιάσματα και σπασίματα σημαίνει πως χρειάζεται να αναβαθμιστείς σε hardware για να τρέξεις με F.I.

Μπορεί να χρειαστεί να περάσεις μόνος σου το ffdshow raw video filter.

Ριξε και μια ματιά στο Official FAQ του SVP & σε αυτό το νήμα : Waiting for ffdshow video... issue

Εκτοτε αφου ειδα και αποειδα εβγαλα τον MAD και εβαλα τον Haali renderer.

Οταν ομως σε αυτον βαλω ffd decoder με εκεινα τα scripts στο aviSynth εκεινα τα σκιπτς δεν λειτουργουν για ομαλη κινηση βιντεο και εχω πιο εντονα χρωματα .
Οταν βαζω τον LAD video decoder χαλαει λιγο η εικονα αλλα ειναι πιο ομαλη πιο 60Ηz να το πουμε.

Πως γινεται να εχω και πιο ζωηρο βιντεο και ομαλη εικονα;

Από την στιγμή που έχεις πρόβλημα στην απλή αναπαραγωγή με τον MAdVR,
και όταν βάζεις «τον LAD video decoder χαλαει λιγο η εικονα αλλα ειναι πιο ομαλη πιο 60Ηz να το πουμε.»
καλύτερα να παίξεις με EVR-CP και να το αφήσεις το SVP.

Last edited:
Ειπα να κανω αυτο που λες.

με MAD renderer και FFD ή ΛΑV decoder.
Αλλλα καθε φορα μου βγαζει " waiting for FFD decoder"

http://www.svp-team.com/wiki/FAQ Μπηκα και δω.

Χμμ

Αν σε ενδιαφέρει το θέμα frame interpolation, συνεχίζουμε εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ς-αρχείων-με-χρήση-Frame-Interpolation/page30

Το πρώτο μισό του νήματος αφορά το σκριπτάκι και το άλλο μισό τη χρήση svp.

καλησπερα, χθες εβγαλα υστερα απο χρονια τον Klite και ειπα να δομιμασω να δω τι θα γινει.
Με MPC HC 1.6 ελεγε οτι εχεi FFD raw και lav video decoder οταν πηγαινε να παιξει μια ταινια ελεγε και DXVA.

Tου εβαλα και του FFD raw και ενα script για FI. και καπως ηταν νταξει η εικονα με EVR custom.

Παραθετω καποιες εικονες και μου λετε τι μπορω να πειραξω. (ως PDF )

Επισης πως μπορω να παιξω με DTS MA 5.1 7.1 ; Οποτε και να τα βαλω δεν παρατηρω καπου κατι αλλα ολα τα filters και decoders στον MPC λενε DTS 48000HZ 5.1. ( MHC δεξι κλικ properties ) και ΜPC audio decoder.

Παντως η εικονα καπου 47fps λεει.

image.jpg

http://www.easybytez.com/l6cc7ngiuihw

Attachments

• 3.JPG
    3.JPG
    21.3 KB · Views: 138
  • 4.JPG
    4.JPG
    12.6 KB · Views: 141
  • 5.JPG
    5.JPG
    35.6 KB · Views: 140
  • 7.JPG
    7.JPG
    32.6 KB · Views: 138
  • 8.JPG
    8.JPG
    45.2 KB · Views: 139
  • 9.JPG
    9.JPG
    63.1 KB · Views: 140
  • 10.JPG
    10.JPG
    27.9 KB · Views: 138
  • 11.JPG
    11.JPG
    23.4 KB · Views: 139
  • 12.JPG
    12.JPG
    41.2 KB · Views: 138
  • 2.JPG
    2.JPG
    47.9 KB · Views: 137
Last edited:
Επισης δεν θα ηταν καλο να υπαρχει και ενας οδηγος για αρχαριους που δεν εχουν 40'' ή προβολεις και απλα ηχεια, πως θα παρουν καλο αποτελεσμα εικονας και ηχου; Εσεις ασχολειστε μονο με PRO καταστασεις;
Γιατι το 99% το πολυ να ξερει το DXVA και οδηγοι μονο γι αυτο υπαρχουν.

Επισης δεν θα ηταν καλο να υπαρχει και ενας οδηγος για αρχαριους που δεν εχουν 40'' ή προβολεις και απλα ηχεια, πως θα παρουν καλο αποτελεσμα εικονας και ηχου; Εσεις ασχολειστε μονο με PRO καταστασεις;
Γιατι το 99% το πολυ να ξερει το DXVA και οδηγοι μονο γι αυτο υπαρχουν.

Οι οδηγοί είναι για να πάρουμε τη βέλτιστη εικόνα χρησιμοποιώντας το htpc σαν πηγή. Τι θα πει PRO καταστάσεις και αρχάριοι? Εξυπακούεται ότι κάποιος που θέλει να βάλει ''χέρι'' γνωρίζει 5-10 βασικά πράγματα πάνω στα προγράμματα. Ένας αρχάριος που δεν θέλει να μπλέκει με αυτά, απλά, θα κατεβάσει τον mpc, pot, vlc, θα πατήσει play και θα δει και θα ακούσει κανονικά την ταινία του. Ούτως ή άλλως, οι οδηγοί είναι φτιαγμένοι με σαφείς και απλές οδηγίες και μάλιστα συνοδευόμενες από εικόνες. Πόσο πιο απλοί να γίνουν?

Τέλος, οι οδηγοί δεν είναι φτιαγμένοι για ειδικές τηλεοράσεις και προβόλια. Φθάνει η τηλεόραση να μπορεί να συνδεθεί με το PC ώστε να το χρησιμοποιήσει ως player.

Ευχαριστω για τη διευκρινηση. Το ξεκαθαρισα.

Επισης, καποια αποψη για τις εικονες που εβαλα;

Ευχαριστω για τη διευκρινηση. Το ξεκαθαρισα.

Επισης, καποια αποψη για τις εικονες που εβαλα;

Μια χαρά είσαι. Απλά, χρησιμοποιείς τον haali για spitting, τον EVR για rendering, και τον default audio decoder για τον ήχο (ο παρών οδηγός προτιμά Lav splitter, Mad, και Lav audio decoder αντίστοιχα).

Εντυπώσεις? Πως σου φαίνεται αυτό που λαμβάνεις?

ΥΓ

Αν είχες πει τη μαγική κουβέντα από την αρχή (klite), θα είχες γλιτώσει κόπο και χρόνο. Δια ροπάλου ξου όλα τα codec packs. Τέλος καλό, όλα καλά, πάντως...

Παιζει να τον χρησιμοπιω απο το 2007. Απο το 2009 εμαθα τι ειναι DXVA.

Δεν ειναι και ασχημο. Σαφως ικανοποιημενος. Τοσα χρονια ΟΛΕΣ οι ταινιες ηταν με μετρια κινηση. Και ελεγα αμα βαλεις ενα USB σε μια TV πως το mkv τσουκαει και αν το βαλεις σε ενα PC δενν. Το PC Χ100 εχει η δυναμη μιας τηλεορασης. Και σιγα σιγα..

Νταξει καθε 23'' oθονη δεν εχει και ποιοτικο panel σε σχεση με 32-40'' οθονη αλλα το αποτελεσμα καλυτερο με πριν.

Να ρωτησω... εχω κανει στους decoders prefer και FFD raw kai LAV video decoder και ο MPC λεει οτι χρησιμοπιω και DXVA. Αμα κανω block τον LAV απλως χανω το DXVA.
Το DXVA κανει ολο το decoding ή ενα τμημα του decoding και αυτην η εντολη δινεται οταν ενεργοπιω τον LAV; γενικα η 6850 0% GPU λεει με DXVA και που και που παει 20%.

Όχι, δεν λειτουργεί ανάποδα. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λιγουλάκι.

Με PC levels 0-255, όσο και να αυξήσεις την φωτεινότητα δεν πρόκειται ποτέ να δεις να αναβοσβήνουν τα 15,14,13,12,11,10 κ.λ.π.
Με 16-235 τα βλέπεις, αλλά, είσαι λάθος και πρέπει να μειώσεις φωτεινότητα.

Το πατερνάκι πρέπει να το διαβάσεις από δεξιά προς τα αριστερά. Αυτό του κόντραστ από αριστερά προς τα δεξιά.

Τελικα ειχες δικιο οταν ειναι σωστα ρυθμισμενο σε 0-255 τοτε στο πατερνακι το 16 αντισοιχει σε μαυρο 0 για αυτο δεν βλεπουμε καθολου το 15 . Ο μονος τροπος να το ελεγξουμε εαν βλεπουμε 0-255 ειναι να να βαλουμε το πατερνακι να παιζει σε full screen και να κανουμε ενα print screen μετα μια επικοληση σαν νεα εικονα σε καποιο προγραμμα επεξεργασιας εικονας οπως ειναι το paint net
που να εχει εργαλειο color picker και με το σταγονομετρο ακουμπαμε στην μπαρα με το 16 της εικονας εαν μας δωσει μετρηση r,g,b=16 τοτε δεν βγαζουμε 0-255 εαν μας δωσει r=0 g=0 b=0 τοτε ολα καλα

Τελικα ειχες δικιο οταν ειναι σωστα ρυθμισμενο σε 0-255 τοτε στο πατερνακι το 16 αντισοιχει σε μαυρο 0 για αυτο δεν βλεπουμε καθολου το 15 . Ο μονος τροπος να το ελεγξουμε εαν βλεπουμε 0-255 ειναι να να βαλουμε το πατερνακι να παιζει σε full screen και να κανουμε ενα print screen μετα μια επικοληση σαν νεα εικονα σε καποιο προγραμμα επεξεργασιας εικονας οπως ειναι το paint net
που να εχει εργαλειο color picker και με το σταγονομετρο ακουμπαμε στην μπαρα με το 16 της εικονας εαν μας δωσει μετρηση r,g,b=16 τοτε δεν βγαζουμε 0-255 εαν μας δωσει r=0 g=0 b=0 τοτε ολα καλα

Υπάρχει και πολύ πιο απλός τρόπος. Αν βάζοντας 16-235 αναβοσβήνουν οι μπάρες πριν το 16 πάει να πει πως περνάει κανονικά η b.b. πληροφορία και αν θέλουμε μπορούμε να του βάλουμε και full rgb.

Φιλε μου καταρχην να εισαι καλα για τον κοπο που εκανες να φτιαξεις το howto .
Το ακολουθησα κατα γραμμα και εβαλα Lav Filters & MadVR και παιζουν τα παντα σωστα και επιτελους χωρις drop frames η jitter εκτος απο τα 3D που εχω .
Στα 3D βασικα το προβλημα που εχω ειναι με τον ηχο, δηλαδη δεν εχω καν ηχο, το video παιζει κανονικα.(Ειναι ολα με Picture SIde by Side αν σου λεει κατι).
Ολο το HD υλικο που εχω Matroskes Κλπ παιζουν κανονικα και με DTS τα παντα.Εκτος απο ολα τα 3D που εχω.
Δοκιμασα και στα settings του Lav Audio την επιλογη Use DTS+HDFraming for ALL Dts types αλλα οταν το ενεργοποιω εχω ηχο αλλα δικαναλο οχι DTS.Εαν το απενεργοποιησω
εχω παντου σωστο ηχο DTS/DD/2καναλο σε ολα τα video που εχω ενω στο 3D Οπως προειπα τιποτα καθολου ηχο :(
Καμια ιδεα?

Φιλε μου καταρχην να εισαι καλα για τον κοπο που εκανες να φτιαξεις το howto .
Το ακολουθησα κατα γραμμα και εβαλα Lav Filters & MadVR και παιζουν τα παντα σωστα και επιτελους χωρις drop frames η jitter εκτος απο τα 3D που εχω .
Στα 3D βασικα το προβλημα που εχω ειναι με τον ηχο, δηλαδη δεν εχω καν ηχο, το video παιζει κανονικα.(Ειναι ολα με Picture SIde by Side αν σου λεει κατι).
Ολο το HD υλικο που εχω Matroskes Κλπ παιζουν κανονικα και με DTS τα παντα.Εκτος απο ολα τα 3D που εχω.
Δοκιμασα και στα settings του Lav Audio την επιλογη Use DTS+HDFraming for ALL Dts types αλλα οταν το ενεργοποιω εχω ηχο αλλα δικαναλο οχι DTS.Εαν το απενεργοποιησω
εχω παντου σωστο ηχο DTS/DD/2καναλο σε ολα τα video που εχω ενω στο 3D Οπως προειπα τιποτα καθολου ηχο :(
Καμια ιδεα?

Ξεχασα να σημειωσω οτι οταν παιζει η 3D ταινια στον Media Player στα Filters Lav Spliter--> Εχει DTS & DD ηχο, αν επιλεξω το DD αντι του DTS παιζει κανονικα Dolby Digital ενω στο DTS δεν εχω ηχο καθολου.
Υπαρχει περιπτωση να ειναι bug η να φταινε τα 3D Που εχω κατεβασει? Περιεργο ομως κανενα δεν παιζει ηχο DTS :( Σε φιλο που δοκιμασα παντως με εξωτερικο Player που εχει (WD Live) παιζει κανονικα το video Με DTS Ηχο .

Κατεβαζοντας την τελευταια εκδοση mpc-hc ( v1.6.4 ) παρατηρησα οτι οποια εκδοση κι αν κατεβασω (installer, zip κλπ)
δεν μπορει να δημιουργησει συσχετισμο με τα αρχεια βιντεο. Ομονος τροπος να τα ανοιξεις ειναι μονο μεσα απο το μενου του (open file)

Μεσα απο τα win 7 ακομα κι αν κανω στο αρχειο "ανοιγμα με..." ο mpc-hc δεν υπαρχει στη λιστα. Αν δοκιμασω να τον αναζητησω, οταν τον βρω (mpc-hc.exe) και τον επιλεξω, τιποτα δεν συμβαινει.
Ακομα κι αν ανοιξω μεσα απο το μενου του 2-3 ταινιες, αν υστερα παω στο εικονιδιο του στην taskbar και κανω δεξι κλικ, δεν βλεπω σε pop up window τα προσφατα αρχεια που ειχε ανοιξει.

Αναγκαστικά, γυρισα σε μια παλαιοτερη version που ειχα. Συμβαινει και σε εσας. ?