MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

LAV Filters 0.52
Code:
LAV Splitter
- Improved IO performance on network sources
- Added an option to configure the maximum memory usage of the frame queues
- Support ALAC in MKV
- Support SRT subtitles in AVI
- Improved raw video support in combination with LAV Video

LAV Video
- Support for DVD Video decoding
- Slight GPU memory usage reduction with DXVA2 Native
- Fixed video corruption after seeks with VP3/Theora
- Fixed decoding of "old" H.264 4:4:4 lossless files
- More strict handling of output pixel formats, only enabled formats are allowed for output
- QuickSync: Improved compatibility with new driver series
- Improved support for VC-1 with the SageTV MpegDemux

LAV Audio
- Fixed a few issues with audio mixing
  - Some channels would occasionally be mixed twice, causing incorrect audio levels
  - Downmixing 8ch to stereo could crash on some systems
  - Increased maximum LFE coefficient to 3.0 and fixed scale to be consistent with surround/center coefficients
  - Added downmixing to Mono
  - Clipping protection is no longer reset on seeks
- Added support for Opus
- Fixed excessive memory allocations when decoding MPEG4-ALS

Download: Installer (both x86/x64) -- Zips: 32-bit & 64-bit
DVD Video
This release adds the ability to decode DVD video with LAV Video. The complicated part about this feature was that the video decoder needs to handle the DVD menu, which is a bit tricky.
The Menu seems to be working OK most of the time, however not 100% perfect yet on some discs.

Limitations:
- QuickSync does not yet support DVD video playback, and will fallback to software decoding
- DXVA2-Native will decode the DVD video content, however you will not be able to see subtitles or menu overlays due to the nature of how DXVA works (image stays in the GPU)

Από οτι βλέπω οι αλλαγές έχουν να κάνουν μόνο με την αναπαραγωγή DVD.
Αν κάποιον τον ενδιαφέρει ας το δοκιμάσει.

Ποια έκδοση του mphc να βάλω γιατι έκανα μόλις φορματ;
Ολα τα υπόλοιπα ισχύουν κανονικα στον οδηγό;
Και για lav και madvr πείτε μου έκδοση μην κανω καμια βλακεία.
Ευχαριστω

ρε παιδια κανεις δεν κανει τον κοπο να μου πει ποια εκδοση του media player home cinema ειναι σταθερη και θα δουλεψει με τον οδηγο?για LAV kai MADVR βαζω τις τελευταιες?

Όποια και να βάλεις μετά την 1.5 για mph-hc θα είσαι κομπλέ.

Εγώ έχω για madvr την 0,74 πχ. Αν θες τα καινούργια καλούδια με anti-ringing βάλε την τελευταία.

Και καλό είναι για nvidia να έχεις τους 306.χχ drivers.

Όποια και να βάλεις μετά την 1.5 για mph-hc θα είσαι κομπλέ.

Εγώ έχω για madvr την 0,74 πχ. Αν θες τα καινούργια καλούδια με anti-ringing βάλε την τελευταία.

Και καλό είναι για nvidia να έχεις τους 306.χχ drivers.

Εβαλα σε ολα τα τελευταία αλλα εχω πολλά σπασιματα στην εικόνα που δεν ειχα πριν το φορματ.απο κάρτα εχω HD6970 με τελευταίους drivers και εκει.
Τι άλλο μπορω να κανω;να δοκιμάσω;

Καταρχήν, έχεις βάλει custon ανάλυση 23.976 στον catalyst; στα filters τσέκαρε αν έχεις lav και madVR και ξετίκαρε τα nternal filters του mpc που δεν χρειάζεσαι (και το haali)

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Καταρχήν, έχεις βάλει custon ανάλυση 23.976 στον catalyst; στα filters τσέκαρε αν έχεις lav και madVR και ξετίκαρε τα nternal filters του mpc που δεν χρειάζεσαι (και το haali)

ναι ναι εχω βαλει αναλυση 23.976. 23 για την ακριβεια και στις ρυθμισεις στον mphc 23 και 24 εχει και το εβαλα 23.για MADVR ειναι τικαρισμενος και τον βγαζει και στο tray οταν παιζει ταινια.τωρα για LAV δεν ξερω πως να το τσεκαρω.αν μπορεις κανε ενα κοπο και πες μου ποια να ξετικαρω σε παρακαλω:)

Το ΣΚ θα βάλλω κάποια πράγματα ή εδώ ή σε καινούργιο νήμα κυρίως για scaling , ίσως και για sharpening.
ΘΑ ενδιαφέρει πιο πολύ όσους δεν θέλουν να παίζουν με τον MAdvr.
Στην πρώτη σελίδα έχω βάλλει ήδη άλλη μια έκδοση του MPC-ΗC (JanWillem 32) που έχει και αυτή αλγόριθμους για scaling.
Eίναι σε πειραματικό επίπεδο βέβαια οπότε έχει κάποια θεματάκια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματ

ναι ναι εχω βαλει αναλυση 23.976. 23 για την ακριβεια και στις ρυθμισεις στον mphc 23 και 24 εχει και το εβαλα 23.για MADVR ειναι τικαρισμενος και τον βγαζει και στο tray οταν παιζει ταινια.τωρα για LAV δεν ξερω πως να το τσεκαρω.αν μπορεις κανε ενα κοπο και πες μου ποια να ξετικαρω σε παρακαλω:)

Κάνε ένα κόπο και πόσταρε screenshot του catalyst ή πήγαινε μέσω desktop-> δεξί κλικ-> personalize->personalize->display->change display settings->advance settings->καρτέλα monitor και πες τι refresh rate έχει όταν έχει μπουτάρει ο υπολογιστής και τι όταν παίζει η ταινία.

Πήγαινε και στα settings toy madvR στα general settings και τίκαρε την επιλογή που λέει exclusive fullscreen mode.

δεν ξερω αν εχει απαντηθει αλλα οταν κανω δεξι κλικ στο LAVSplitter.ax για να το κανω register, δεν εμφανιζεται καμια επιλογη 'register'. Any clues? windows 8 using

Καλησπέρα!
καταρχήν συγχαρητήρια για το λεπτομερή οδηγό!
Με έσωσε από ένα πρόβλημα που είχα!

Εδώ και 2 μέρες, προσπαθούσα να δω Bluray στο MPC με εξωτερικούς υπότιτλους, αλλά όταν εμφανίζονταν οι υπότιτλοι η εικόνα έκανε σαν skip frame και παραπατούσε.
Είχα δοκιμάσει τα πάντα αλλά τίποτα.
Τελικά ακολούθησα τον οδηγό εν μέρει (έχω K-Lite codec pack και έβαλα από κει τα filters από το video), και τώρα φαίνεται το πρόβλημα να εξαλείφθηκε, χρησιμοποιώντας το madVR + LAV Video decoder

Έχω μόνο κάποιες ερωτήσεις:

1) Αντί για το LAV audio decoder χρησιμοποιώ το AC3 Filter. Πειράζει; (τον έχω συνηθίσει) Είναι χειρότερος μήπως; Ή, δεν ακούω το πλήρες DTS-HD MA με αυτόν; (έχω αναλογική σύνδεση)
2) Το BLuray με αυτό το συνδυασμό των φίλτρων παίζει καλά ΜΟΝΟ αν τσεκάρω στο hardware acceleration του LAN Video decorer το NVIDIA CUVID και επίσης τσεκάρω και τα codecs από κάτω. Με όλες τις άλλες επιλογές παίζει χάλια. Δεν ξέρω τώρα αυτό τί σημαίνει, και αν είναι καλό ή κακό.
3) Πώς μπορώ να χρησιμοποιώ αυτό το συνδυασμό των video decoders ΜΟΝΟ για τα BLuray; (όχι mkv, DVD κτλ.) (γιατί μου χάλασαν τώρα άλλα)

και κάποια λιγότερο σημαντικά:
4) Όταν πάω σε full screen το MPC τεντώνει ή αναβοσβήνει την εικόνα στιγμιαία και λέει πάνω αριστερά EXCLUSIVE, και όταν το κάνω minimize, λέει WINDOWED. Όχι ότι είναι σημαντικό βέβαια, αλλά έλεγα μήπως αποφεύγεται αυτό.
5) Γϊνεται σε full screen να έχω αυτή την γραμμή (δε ξέρω πώς λέγεται) του MPC που έχει τη διάρκεια και το volume, και όχι το καινούργιο αυτό που βγαίνει; (γιατί δε μου δείχνει τη διάρκεια όταν βάζω τον cursora πάνω, και επίσης δεν έχει volume control)

Last edited:
1) πες μας λιγο τι ενισχυτη εχεις και τι συνδεση εχεις κανει με το pc σου.

εεε.. δεν έχω ενισχυτή..:blush:
Απλώς έχω συνδέσει τα ηχεία αναλογικά σε μια κάρτα Soundblaster X-Fi Platinum.
Με ένα βύσμα ένα σύστημα 2.1 ηχείων , και άλλο ένα βύσμα για τα πίσω ηχεία που έβαλα από το στερεοφωνικό μου.
Δηλαδή ένα 4.1 σύστημα που του λείπει το κεντρικό.

Toν δίσκο Bluray τον original.
(ήθελα να χρησιμοποιώ το MPC μόνο όταν θέλω να δω το δίσκο με εξωτερικούς υπότιτλους), διαφορετικά τον βλέπω με το TotalMedia Theater 5 (ή PowerDVD)

Last edited:
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο/.
Χρησιμοποιώ το madVR που έχει μέσα το MPC που κατέβασα μαζί με το K-Lite codecpack.
Επειδή μου δημιουργεί κάτι προβλήματα με DVD, που βλέπω φτιάχτηκαν στην τελευταία έκδοση του madVR, αν την κατεβάσω και εγκαταστήσω, θα μου την αλλάξει τη version αυτόματα στο MPC;

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Έχω μόνο κάποιες ερωτήσεις:

1) Αντί για το LAV audio decoder χρησιμοποιώ το AC3 Filter. Πειράζει; (τον έχω συνηθίσει) Είναι χειρότερος μήπως; Ή, δεν ακούω το πλήρες DTS-HD MA με αυτόν; (έχω αναλογική σύνδεση)

Από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το bitstreaming , ο lav audio μαζί με το reclock είναι η ιδανικότερη λύση.
Aν έχεις αρχεία με HD Audio είναι ένας λόγος παραπάνω.

2) Το BLuray με αυτό το συνδυασμό των φίλτρων παίζει καλά ΜΟΝΟ αν τσεκάρω στο hardware acceleration του LAN Video decorer το NVIDIA CUVID και επίσης τσεκάρω και τα codecs από κάτω. Με όλες τις άλλες επιλογές παίζει χάλια. Δεν ξέρω τώρα αυτό τί σημαίνει, και αν είναι καλό ή κακό.

Μάλλον είναι θέμα επεξεργαστή.
Αν έχεις nvidia, με τον cuvid είναι λογικό να είναι πιο άνετο το μηχάνημα.

3) Πώς μπορώ να χρησιμοποιώ αυτό το συνδυασμό των video decoders ΜΟΝΟ για τα BLuray; (όχι mkv, DVD κτλ.) (γιατί μου χάλασαν τώρα άλλα)

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και γιατί;
Μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα, πχ profiles στον ffdshow, δεύτερο Player πχ WMP ή PotPlayer κτλ

και κάποια λιγότερο σημαντικά:
4) Όταν πάω σε full screen το MPC τεντώνει ή αναβοσβήνει την εικόνα στιγμιαία και λέει πάνω αριστερά EXCLUSIVE, και όταν το κάνω minimize, λέει WINDOWED. Όχι ότι είναι σημαντικό βέβαια, αλλά έλεγα μήπως αποφεύγεται αυτό.
5) Γϊνεται σε full screen να έχω αυτή την γραμμή (δε ξέρω πώς λέγεται) του MPC που έχει τη διάρκεια και το volume, και όχι το καινούργιο αυτό που βγαίνει; (γιατί δε μου δείχνει τη διάρκεια όταν βάζω τον cursora πάνω, και επίσης δεν έχει volume control)

Η FSE, η overlay και η windowed είναι μέθοδοι παρουσίασης που χρησιμοποιεί ο renderer.
Κάθε μέθοδος έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της.
Αν θες να απενεργοποιήσεις την FSE ξετίκαρε αυτό το κουτάκι:

ZLn97.png

εεε.. δεν έχω ενισχυτή..:blush:
Απλώς έχω συνδέσει τα ηχεία αναλογικά σε μια κάρτα Soundblaster X-Fi Platinum.
Με ένα βύσμα ένα σύστημα 2.1 ηχείων , και άλλο ένα βύσμα για τα πίσω ηχεία που έβαλα από το στερεοφωνικό μου.
Δηλαδή ένα 4.1 σύστημα που του λείπει το κεντρικό.

Aφού έχεις ένα βύσμα για τα μπροστινά και το sub, ουσιαστικά μιλάμε για 4.0 (μπορώ να στο αναλύσω αλλά αφού δεν έχεις ενισχυτή και ξεχωριστο sub επι της ουσίας δεν σε ενδιαφέρει)
Δήλωσε στο control panel των windows 4 ηχεία , απενεργοποίησε όλα τα enhancements, δήλωσε και τα τέσσερα ηχεία large και στον lav audio decoder
βάλε στο mixing --> output --> 4.0. Aν τελικά δεν βάλλεις lav , θα έχει κάποια αντίστοιχη ρύθμιση και το ac3 filter.

Toν δίσκο Bluray τον original.
(ήθελα να χρησιμοποιώ το MPC μόνο όταν θέλω να δω το δίσκο με εξωτερικούς υπότιτλους), διαφορετικά τον βλέπω με το TotalMedia Theater 5 (ή PowerDVD)

Για μένα η καλύτερη λύση είναι να ριπάρεις το δίσκο σε δομή φακέλων, να πάρεις το μεγαλύτερο .m2ts και να το βάλλεις
σε άλλον φάκελο μαζί με το .srt που έχεις φτιάξει.

Είναι η πιο γρήγορη κι η καλύτερη λύση από άποψη ποιότητας εικόνας μιας και μιλάμε για ακριβές αντίγραφο 1:1.
Το μόνο που χάνεις είναι τα menu, που έτσι κι αλλιώς δεν παίζουν σε δωρέαν players λόγω δικαιωμάτων.

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο/.
Χρησιμοποιώ το madVR που έχει μέσα το MPC που κατέβασα μαζί με το K-Lite codecpack.
Επειδή μου δημιουργεί κάτι προβλήματα με DVD, που βλέπω φτιάχτηκαν στην τελευταία έκδοση του madVR, αν την κατεβάσω και εγκαταστήσω, θα μου την αλλάξει τη version αυτόματα στο MPC;

Δυστυχώς δεν το δοκίμασα όσο θα ήθελα.
Με μια πρώτη ματιά , με τις νέες εκδόσεις φαίνεται να λειτουργούν όλα πολύ καλύτερα.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις Portioli!

Ως προς τον ήχο:
Ναι, 4.0 έχω στον AC3 filter.
Αλήθεια, το ότι έχω ένα βύσμα για τα μπροστινά + subwoofer, σημαίνει ότι δε μου ξεxωρίζει καλα το sub κανάλι όταν βλέπω ταινία με 5.1;

Ως προς το overlay και windowed:
αυτά τα θετικά και αρνητικά δεν έχω καταλάβει.
Αν το έχω στο overlay (για να μην πηγαινοέρχεται μεταξύ των modes) χάνω ποιότητα εικόνας;

ως προς το rip των Bluray:
να σου πω, προτιμώ να βλέπω τους δίσκους BLuray με τους εξωτερικούς υπότιτλους καθώς παίζω το δίσκο, γιατί διαφορετικά ή θα έπρεπε να έχω 10TB σκληρό για να ριπάρω τα Blurays, ή κάθε φορά που θα ήθελα να δω BLuray θα έπρεπε να το ριπάρω, και μετά να το σβήνω από το σκληρό.
Αφού λύθηκε τώρα το πρόβλημα που είχα, όλα καλά.

Ως προς τον ήχο:
Ναι, 4.0 έχω στον AC3 filter.
Αλήθεια, το ότι έχω ένα βύσμα για τα μπροστινά + subwoofer, σημαίνει ότι δε μου ξεxωρίζει καλα το sub κανάλι όταν βλέπω ταινία με 5.1;

Όταν γίνεται downmix χωρίς SUB , ο ήχος από το LFE μηδενίζεται και τα υπόλοιπα ηχεία παίζουν κανονικά όλες τις άλλες συχνότητες.
Στην δική σου περίπτωση (από ό,τι έχω καταλάβει μιλάμε για 2.1 για PC) το SubWoofer θα παίξει τις χαμηλές από τα δύο ηχεία.

Ως προς το overlay και windowed:
αυτά τα θετικά και αρνητικά δεν έχω καταλάβει.
Αν το έχω στο overlay (για να μην πηγαινοέρχεται μεταξύ των modes) χάνω ποιότητα εικόνας;

Όλα γίνονται κυρίως για την αποφυγή προβλημάτων πχ tearing και μικρών βλαβών κατά την παρουσίαση.
Δοκίμασε και βάλε ότι σε βολεύει.
Αν αντέχει η κάρτα εγώ προτιμώ FSE.
Νομίζω έχει ελαφρά καλύτερα συμπεριφορά το σύστημα γενικότερα.