MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Εβαλα και κατι αλλα DTS και AC3 και σαν να μην το κανει σε καποια..

Σε ενα που ηταν 1080 DTS MA το εκανε οπως και στο DTS των Avengers. τι να πω .. και εχω βγαλει και το reclock..

Και αλλος ενας το νετ εχει παρομοιο προβλημα με μενα στο MADVR

Test Video
1080p@6279Kbps, 23,976 fps
160 Kbps, 48,0KHz,2 channels, AAC (LC)

nearest neighbor all
trade of quality all marked

average cpu -- 20% - 30%

chroma softcubic soft 50
luma up spline 4tab
luma down spline 4tab
trade quality all unmarked

average cpu -- 15% - 25%
gpu load 24%

the bad sound only comes with madvr

i test the video with 4 cores
my system must be handle this clip
i do not have problems with dropped frames or something
even the samsung Demo Oceanic Life runs without problems except the damn sound

my soundcard is an creative x-fi fatality

http://img17.imageshack.us/i/evrt.jpg/
http://img215.imageshack.us/i/madvrt.jpg/

another one
http://img576.imageshack.us/i/anotheronef.jpg/

http://forum.doom9.org/showpost.php?p=1493633&postcount=7077

using: mpc-hc, ffdshow, lavsplitter, madvr
i got problems with sounds playback of aac (lc) & pcm (big/unsigned) in mov and mp4 container
the sound is scratchy and many clicks and pops
when i change back to evr renderer i have a clear sound

And now i have scratchy sound in some mkv with ac3 too, i got this terrible sound only in combination with madvr.

but i like the damn good video quality with spline

i do not like change back to evr in some files

how can it possible that madvr destroy my sound

i tried all other audio renderers in mpc-hc
change to haali media splitter
i dont´t use flac

what i found out is that the problem comes when i play 1080p vids
i test a movie in 720p & 1080p with the same DTS sound

720p minimal sound problems (do not disturb watching)
1080p big sound problems (you can´t watch the movie)

Καποιοι μιλανε για DPC latencies

http://forum.doom9.org/showpost.php?p=1493631&postcount=7076

Hi,

terrible glitches on your setup. Pls download this utitlity, run it with madVR and EVR a post both results:
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

I have reported DPC issues with madVR a 2 months ago. Some sound chips can handle the sound also if DPC peaks are occuring - without any sound glitches. This is the case of my motherboards Realtek ALC889. But my main soundcard, RME Babyface does not like DPC latencies at all - I hear occasional dropouts ( not like yours ) when mpc-hc with madVR is running.

The difference in DPC latency between EVR and madVR is here to see:
http://img12.imageshack.us/f/evrcpdpclatency.png/
http://img220.imageshack.us/f/madvrdpclatency.png/

Till date I havent found out, what is madVR doing differently from EVR CP that these DPC latencies occur. My CPU is i7 980x where madVR setup runs on 5-7 percent (0.56)

αλλος

Hi all,

I found multiple posts in this thread concerning high DPC latency when using madVR, but I think nobody really found the cause of this problem and a solution was never found.

I'm also facing this problem and it effectively renders madVR useless, because the high latency leads to crackling noises in the audio occuring every few seconds.

I tried to analyze the problem with "DPC Lateny Checker":
- My notebook's idle latency is about 150 us (microseconds)
- When watching a movie with MPC-HC using EVR / Haali Renderer the latency stays more or less the same (maybe a little higher due to CPU/GPU load)
- Watching a movie with MPC-HC using madVR is always resulting in a latency of about 2000 us (quite constantly) with huge peaks reaching to about 45000 us (this seems to be when the crackling in the audio occurs)
- when starting MPC-HC and doing nothing (do not resize the window so it is displayed 1:1) latency keeps normal and rises after ~15-20s, when starting MPC-HC and going into (non-exclusive) fullscreen latency keeps normal and rises after ~10s, when starting MPC-HC and going into (exclusive) fullscreen latency rises almost instantly.

My current system configuration:
- Windows 7 32bit
- ATI Mobility Radeon HD3470
- madVR v0.62
- MPC-HC 1.5.2.3107

I would be great if anybody could help me with this and locate the cause of the problem, since I love piture quality obtained with madVR. Clicking sound is a no-go though.
If you need further informations don't hesitate to ask.

Last edited:
Για το θέμα του ήχου δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι.
Στην πρώτη σελίδα όσον αφορά το GraphStudioNext δεν έχω βάλλει δύο .dll που χρειάζονται για να γίνει η σύνδεση με τον MPC-HC.
Θα το κοιτάξω λίγο παραπάνω και θα τα βάλλω (η θα το βγάλω τελείως :P).

Kαλησπερα εχω καποιες αποριες στις οποιες θα ηθελα βοηθεια. H πρωτη αφορα τον madVR v0.82.5 οταν ρυθμιζω pc levels 0-255 δεν μου διαβαζει μαυρο απο το 17 και κατω στο pattern Black Clipping που κατεβασα απο το avs forum σε μορφη mp4 οταν ρυθμιζω το pc levels 16-235 τοτε μου εμφανιζει το μαυρο κατω απο το 17 σαν να δουλευει η επιλογη αντιστροφα δηλαδη .
Το πισακι εχει δυο καρτουλες γραφικων ati HD 5850 και εχω τσεκαρει στις καρτες απο το ccc τα encore smooth video playback, use automatic deinterlacing , pulldown detection και το dynamic range full 0-256 η εξοδος ειτε ειναι σε προβολεα ειτε ειναι σε τηλεοραση ειναι rgb full 4:4:4 αλλα το ιδιο μου συμβαινει και με το monitor στο pc .
Σε αλλο πισακι που δοκιμασα με nvidia κανει και εκει το ιδιο τι συμβαινει ?
Οταν παιζει η ταινια με ctrl +j βλεπω τα εξης h 264 8 bit 4:2:0 σε nv12 8 bit 4:2:0 δεν θα επρεπε να μου βγαζει 4:4:4 αφου εχω επιλεξει pixel φορματ full 4:4:4 στην εξοδο ?
Τριτη απορια στον lav video να τσεκαρω τον yadif η οχι ? τι ειναι καλυτερο απο πλευρας ποιοτητας στην εικονα ? Εχω ati hd 5850 και cpu intel core ι7 870 @ 2.93 ghz. Μου κανει εντυπωση οτι οταν δεν το τσεκαρω φαινεται οτι γινεται deinterlacing καθως δειχνει On το deinterlacing οταν τσεκαρω τον yadif μου αναφερει deinterlacing off γιατι ?

1. Kαλησπερα εχω καποιες αποριες στις οποιες θα ηθελα βοηθεια. H πρωτη αφορα τον madVR v0.82.5 οταν ρυθμιζω pc levels 0-255 δεν μου διαβαζει μαυρο απο το 17 και κατω στο pattern Black Clipping που κατεβασα απο το avs forum σε μορφη mp4 οταν ρυθμιζω το pc levels 16-235 τοτε μου εμφανιζει το μαυρο κατω απο το 17 σαν να δουλευει η επιλογη αντιστροφα δηλαδη .

2. Το πισακι εχει δυο καρτουλες γραφικων ati HD 5850 και εχω τσεκαρει στις καρτες απο το ccc τα encore smooth video playback, use automatic deinterlacing , pulldown detection και το dynamic range full 0-256 η εξοδος ειτε ειναι σε προβολεα ειτε ειναι σε τηλεοραση ειναι rgb full 4:4:4 αλλα το ιδιο μου συμβαινει και με το monitor στο pc .

3. Σε αλλο πισακι που δοκιμασα με nvidia κανει και εκει το ιδιο τι συμβαινει ?
Οταν παιζει η ταινια με ctrl +j βλεπω τα εξης h 264 8 bit 4:2:0 σε nv12 8 bit 4:2:0 δεν θα επρεπε να μου βγαζει 4:4:4 αφου εχω επιλεξει pixel φορματ full 4:4:4 στην εξοδο ?

1. Σε ποιες συσκευές έγιναν οι δοκιμές? Στο μόνιτορ δοκίμασες? Οι συσκευές σου δέχονται και καταλαβαίνουν το full RGB σήμα? Σου επισυνάπτω 2 φώτο από το Dell 2311, χωρίς να πειραχθεί καθόλου το brightness.

Mad 16-235

mad 16-235.jpg

Mad 0-255

mad 0-255.jpg

Στην πρώτη περίπτωση (16-235) μπορείς να το ρυθμίσεις σωστά χαμηλώνοντας την φωτεινότητα. Στη δεύτερη περίπτωση (0-255) μπορείς να φτάσεις μέχρι το digital 17, δηλαδή, όσο και να ανεβάσεις την φωτεινότητα δεν θα δεις τα νουμεράκια κάτω από το digital 16 να αναβοσβήνουν. Το αντίστοιχο συμβαίνει και στην καρτέλα του contrast.

2. Παίζεις με τις ρυθμίσεις των καρτών ή του player? Αν παίζεις με του player, όποια αλλαγή γίνεται στον mad, αυτή θ' ''ακούσει'' η συσκευή. Βέβαια, δεν φτάνει να την ''ακούσει'', αλλά, και να την καταλάβει. Αν ενεργοποιήσεις τις ρυθμίσεις των καρτών στην έξοδο και όχι του player, όποια αλλαγή και να κάνεις στον mad, δεν θα γίνει τίποτα. Αν θέλεις κάτι ν' αλλάξεις θα πρέπει να βάλεις χέρι στις ρυθμίσεις της κάρτας.

3. Για να βλέπεις αυτό που βλέπεις, πάει να πει ότι δουλεύεις με τις ρυθμίσεις του player και συγκεκριμένα του lav video decoder (τσέκαρε τις επιλογές του και θα δεις ότι δίνεις 4:2:0 σήμα). Απ' όσο γνωρίζω, ελάχιστες συσκευές δέχονται και αναγνωρίζουν full RGB 4:4:4 σήμα πλην των monitors.

Καλησπέρα.

Πρώτη ερώτηση, υπάρχει κανά λινκ για το mp4;

Για την ερώτηση του φίλου πολύ σωστά λέει ο Γιάννης Χατζηγεωργίου πρέπει να ξετικάρεις τις επιλογές στα settings. Πάντως δε γνώριζα οτι οι τηλεοράσεις δε δέχονται full RGB. Γενικά πάντα επαιζα με full rgb στην κάρτα και normal black level (16-235) στην τηλεόραση; Είναι σωστό;

Είχα ποστάρει πριν καιρό ότι γλυκοκοίταζα τη gt610. Στα θετικά της είναι ότι κλειδώνει στα 23.976 (με refresh rate στα 24). Στα αρνητικά της είναι ότι δε συνεργάζεται με lav-cuvid, και ακόμα δεν έχω βρει τρόπο όπως στον catalyst να βρω επιλογή για full RGB.

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Καλησπέρα.

Πρώτη ερώτηση, υπάρχει κανά λινκ για το mp4;

Για την ερώτηση του φίλου πολύ σωστά λέει ο Γιάννης Χατζηγεωργίου πρέπει να ξετικάρεις τις επιλογές στα settings. Πάντως δε γνώριζα οτι οι τηλεοράσεις δε δέχονται full RGB. Γενικά πάντα επαιζα με full rgb στην κάρτα και normal black level (16-235) στην τηλεόραση; Είναι σωστό;

Είχα ποστάρει πριν καιρό ότι γλυκοκοίταζα τη gt610. Στα θετικά της είναι ότι κλειδώνει στα 23.976 (με refresh rate στα 24). Στα αρνητικά της είναι ότι δε συνεργάζεται με lav-cuvid, και ακόμα δεν έχω βρει τρόπο όπως στον catalyst να βρω επιλογή για full RGB.

http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration

Εγώ από την άλλη αναρωτιέμαι το αντίστροφο. Γιατί να υπάρχει τηλεόραση που να παίζει full RGB αφού όλο το υλικό είναι γραμμένο σε 16-235?

Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι για χρήση μόνιτορ.

Αυτό που ζητάς, Νίκο, βρίσκεται στο μενού ''Αλλαγή ρυθμίσεων χρώματος επιφάνειας εργασίας''.

Μόλις συνδεθείς με τηλεόραση θα το δεις διαθέσιμο.

Καλησπερα κατ' αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις και την βοηθεια . Γιαννη δοκιμασα σε monitor στην τηλεοραση και στον προβολεα με τα ρυθμιστικα των συσκευων για το brithness τα αποτελεσματα ειναι ιδια παντου και στην απαντηση σου βλεπω οτι και σε σενα το ιδιο συμβαινει .
Οταν εχεις ρυθμισει το madvr να βγαζει απο 0-256 τοτε πρεπει να βλεπεις κατω απο το digital 16 καθως τους λες να διαβασει μαυρο απο 0-16 το προβλημα ειναι οτι τοτε σου δειχνει μονο μεχρι το 17 .
Στην περιπτωση που του ζητας να σου δωσει απο 0-234 αυτο κανει το αντιστροφο και σου δινει την δυνατοτητα να δεις και κατω απο το 16

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Οι τηλεορασεις και οι προβολεις που βγαζουν full rgb σημα το κανουν ειτε για να λειτουργησουν σαν monitor ειτε γιατι θα συνδεθουν πανω τους παιχνιδομηχανες ειτε για λογους marketing αλλωστε πολλε συσκευες αναφερουν οτι διευρυνουν το χρωματικο φασμα και κανουν επεξεργασια στοα 30 η στα 36 bit

Καλησπερα κατ' αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις και την βοηθεια . Γιαννη δοκιμασα σε monitor στην τηλεοραση και στον προβολεα με τα ρυθμιστικα των συσκευων για το brithness τα αποτελεσματα ειναι ιδια παντου και στην απαντηση σου βλεπω οτι και σε σενα το ιδιο συμβαινει .
Οταν εχεις ρυθμισει το madvr να βγαζει απο 0-256 τοτε πρεπει να βλεπεις κατω απο το digital 16 καθως τους λες να διαβασει μαυρο απο 0-16 το προβλημα ειναι οτι τοτε σου δειχνει μονο μεχρι το 17 .
Στην περιπτωση που του ζητας να σου δωσει απο 0-234 αυτο κανει το αντιστροφο και σου δινει την δυνατοτητα να δεις και κατω απο το 16

Μισό, για να μην μπερδευτούμε τελείως...

Ξέχωρα από 16-235 ή 0-255 RGB, το κλιπάκι είναι δημιουργημένο για να τσεκάρουμε το black clipping ήτοι το κλιπάρισμα/κρασσάρισμα. Το κλιπάκι είναι φτιαγμένο για 16-235 υλικό και όχι για 0-255, διότι αν ήταν, δεν θα ψάχναμε να ορίσουμε το μαύρο μας στο digital 16, αλλά, στο 0.

Όταν αναβοσβήνουν, λοιπόν, οι μπάρες μας μέχρι το 16 (0 -16), είμαστε λάθος και πρέπει να μειώσουμε τη φωτεινότητα μέχρι το μαύρο μας να πάει στο digital 16. Πριν το 16 (17 το βάζουν μερικοί..) είναι η below black πληροφορία και φυσιολογικά δεν μας αφορά.

Αυτό εξηγεί γιατί όταν παίζεις με full RGB (0-255), οι μπάρες πριν το 16 δεν αναβοσβήνουν ποτέ όσο ν' ανεβάσεις τη φωτεινότητα. Διότι το 16 έχει γίνει πια το 0 οπότε δεν υπάρχει πλέον b.b. πληροφορία.

Που ειναι ο Καστρουνης οταν τον χρειαζεσαι ?
Μανωλη μας βλεπεις ?
Και ομως ο Μανωλης ακομα και οταν δεν μας βλεπει εχει τον τροπο του να βοηθα ν α τι εγραψε στο νημα με τις ρυθμισεις των προβολεων
" Το σήμα μας μπορεί να είναι κωδικοποιημένο είτε σε pc levels(0-255) είτε σε video levels(26-235). Συνήθως το περιεχόμενο στα dvd δισκάκια είναι κωδικοποιημένα σε video levels (16-235).
Τι εννοούμε όμως ότι το σήμα μας είναι κωδικοποιημένο σε video levels (16-235); Πολύ απλά το μαύρο μας είναι κωδικοποιημένο στο digital 16 και όχι στο 0 (pc levels) ενώ το λευκό μας είναι κωδικοιποιημένο στο digital 235 και όχι στο 255 (pc levels)"
Εγω λοιπον οπως τα αντιλαμβανομαι τα πραγματα πιστευω οτι οταν θα ρυθμισω τα levels σε 0-255 θα βλεπω να αναβοσβηνουν οι μπαρες και κατω απο το 16 οταν εχω υψηλα την φωτεινοτητα και οταν την ρυθμισω σωστα δεν θα βλεπω να αναβοσβηνει το 16 θα ειναι μαυρο και θα αναβοσβηνει ελαχιστα το 17 θα το βλεπεις μονο εαν πλησιασεις τα μουτρα στην τηλεοραση .
Τα λεω καλα γιατρε ?

Λεμε Γιαννη τα ιδια η μονη μας διαφορα ειναι οτι κατω απο το 16 με υψηλη φωτεινοτητα βλεπεις μονο εαν εχεις δηλωσει pc levels 0-255 και αυτο ειναι ενας τροπος να ελενξεις εαν εχει περαστει σωστα η πληροφορια 0-16 .
Το madvr λειτουργει αναποδα μου δειχνει πληροφορια με αυξημενη φωτεινοτητα στο 15 οταν ρυθμισω pc levels απο 16-235

Λεμε Γιαννη τα ιδια η μονη μας διαφορα ειναι οτι κατω απο το 16 με υψηλη φωτεινοτητα βλεπεις μονο εαν εχεις δηλωσει pc levels 0-255 και αυτο ειναι ενας τροπος να ελενξεις εαν εχει περαστει σωστα η πληροφορια 0-16 .
Το madvr λειτουργει αναποδα μου δειχνει πληροφορια με αυξημενη φωτεινοτητα στο 15 οταν ρυθμισω pc levels απο 16-235

Όχι, δεν λειτουργεί ανάποδα. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λιγουλάκι.

Με PC levels 0-255, όσο και να αυξήσεις την φωτεινότητα δεν πρόκειται ποτέ να δεις να αναβοσβήνουν τα 15,14,13,12,11,10 κ.λ.π.
Με 16-235 τα βλέπεις, αλλά, είσαι λάθος και πρέπει να μειώσεις φωτεινότητα.

Το πατερνάκι πρέπει να το διαβάσεις από δεξιά προς τα αριστερά. Αυτό του κόντραστ από αριστερά προς τα δεξιά.

Τα αποτελεσματα σε δικαιωνουν αλλα εγω θα επιμεινω στην αποψη μου καθως η λογικη της επιλογης απο 0- 255 θα επρεπε να δειχνει στην οθονη κατι περισσοτερο σε επιπεδο μαυρου λευκου σαν πληροφορια απο αυτο μου δειχνει το 16-235 εαν δηλαδη τα 15 14 13 τα δειχνει η επιλογη 16-235 ποια ειναι η περισσοτερη πληροφορια που παιρνω οταν επιλεγω 0 - 255 ?
Μην κουραζεσαι ομως με αυτο αλλο θα μας το ξεκαθαρισει ο Μανωλης .
Κατι αλλο τωρα διαβασα στον οδηγο οτι o madvr δεν λειτουργει με dxva2 native τι εννοει εδω ο portioli γιατι εγω το δηλωνω στην Ati με lav video και δεν εχω κολληματα σε m2ts αρχεια απο ριπαρισμενα blu ray ? Μηπως εννοει ο φιλος portioli οτι δεν υποστηριζει deinterlacing σε επιπεδο hardware και πρεπει να επιλεξω τον yadif ?

Εκτοτε αφου ειδα και αποειδα εβγαλα τον MAD και εβαλα τον Haali renderer.

Οταν ομως σε αυτον βαλω ffd decoder με εκεινα τα scripts στο aviSynth εκεινα τα σκιπτς δεν λειτουργουν για ομαλη κινηση βιντεο και εχω πιο εντονα χρωματα .
Οταν βαζω τον LAD video decoder χαλαει λιγο η εικονα αλλα ειναι πιο ομαλη πιο 60Ηz να το πουμε.

Πως γινεται να εχω και πιο ζωηρο βιντεο και ομαλη εικονα;

Attachments

• 4.jpg
    4.jpg
    68.2 KB · Views: 140
  • 3.jpg
    3.jpg
    79.8 KB · Views: 139
  • 2.jpg
    2.jpg
    43.1 KB · Views: 140
  • 1.jpg
    1.jpg
    33.6 KB · Views: 141
Εκτοτε αφου ειδα και αποειδα εβγαλα τον MAD και εβαλα τον Haali renderer.

Οταν ομως σε αυτον βαλω ffd decoder με εκεινα τα scripts στο aviSynth εκεινα τα σκιπτς δεν λειτουργουν για ομαλη κινηση βιντεο και εχω πιο εντονα χρωματα .
Οταν βαζω τον LAD video decoder χαλαει λιγο η εικονα αλλα ειναι πιο ομαλη πιο 60Ηz να το πουμε.

Πως γινεται να εχω και πιο ζωηρο βιντεο και ομαλη εικονα;

Για τα σκριπτ του frame interpolation μιλάς?
Ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα με τον MAD?

Αν θέλεις, δώσε μερικές παραπάνω πληροφορίες για το σετ απ σου για να βοηθηθείς περισσότερο (λογισμικό, κάρτες, επεξεργαστής, συσκευές αναπαραγωγής κ.λ.π.).

Μια ερώτηση :γίνεται να μεγαλώσουμε την γραμματοσειρα απο τους υποτιτλους;λίγο πιο μεγάλους γιατι σε μερικές ματροσκες παρα ειναι μικρές... :(