MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

16-235 όμως τα δειχνει πολύ αχνά. Λόγω αυξησης brightness μπορεί να χάσεις λεπτομέρεια. Εγώ τα έχω όλα σε 0-255 με hd4350. Και madVR

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

16-235 όμως τα δειχνει πολύ αχνά. Λόγω αυξησης brightness μπορεί να χάσεις λεπτομέρεια. Εγώ τα έχω όλα σε 0-255 με hd4350. Και madVR

Όταν βάλεις 16-235, εξυπακούεται πως ξαναρυθμίζεις brightness-contrast. Εφόσον χάνεις λεπτομέρεια μετά τη ρύθμιση, δεν φταίνε τα levels, αλλά το κακό gamma.

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Οκ θα τα βαλω.

Αλλα το pixel format στο RGB Full 4:4:4 οπως λεει ο οδηγος ετσι ?

Μην με μπερδεύεις εμένα με τα ντόρτια!!!:hmmmm2::hmmmm2:

Αυτά θα στα πει ο Αλέξανδρος!!!

Οκ !! :ernaehrung004:

Και εφοσον το γυρισω στον MPC σε 16-235 εννοειται πως το ξαναγυριζω στον MAD ετσι ?

Στο θεμα του ηχου εχεις καμια ιδεα πως να απενεργοποιησω τον ac3 ? Ελεγα να μην τον απεγκαταστησω....

Οκ !! :ernaehrung004:

Και εφοσον το γυρισω στον MPC σε 16-235 εννοειται πως το ξαναγυριζω στον MAD ετσι ?

Εγώ, τουλάχιστον, παίζω με 16-235. Είχε γίνει μια κουβέντα στο παρελθόν και αναφέρθηκε ότι ο developer του MAD πρότεινε σε όλους 0-255. Δεν μπόρεσα να καταλάβω το γιατί αν και δοκίμασα και με τις 2 ρυθμίσεις. Οπότε το άφησα στο 16-235.

Στο θεμα του ηχου εχεις καμια ιδεα πως να απενεργοποιησω τον ac3 ? Ελεγα να μην τον απεγκαταστησω....

Γιατί να τον απεγκαταστήσεις? Το decoding ο lav audio δεν το κάνει? Δεν είναι τσεκαρισμένο στη λίστα?

Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματ

Γιατί να τον απεγκαταστήσεις? Το decoding ο lav audio δεν το κάνει? Δεν είναι τσεκαρισμένο στη λίστα?

Nαι.

στην λιστα με τα εξωτερικα φιλτρα ειναι τσεκαρισμενος. Ο ac3 ουτε καν υπαρχει...αλλα οταν το τσεκαρω σε κατασταση αναπαραγωγης αρχειου (mkv) εστην λιστα με τα φιλτρα ειναι και οι δυο στην λιστα...

Δεν θελει να τον εγκαταλειψω σας λεω...

Οκ λυθηκε το θεμα του black clipping βαζοντας το pixel format στο RGB Full 4:4:4 οπως λεει ο οδηγος και τοποθετωντας τις τιμες στον MPC,Mad στο 16-235 αντι του 0-255.

Εξοχα.

Αν λυθει και το μικροπροβλημα του ηχου ο MPC κατα portioli ειναι ετοιμος και αρχιζω να πρηζω τους xbmcαδες μετα :D

Ακολούθησα τον οδηγο της πρωτης σελίδας και το αποτελσμα σε 2D ειναι πολυ ικανοποιητικό. Στο 3D SBS εχω πρόβλημα ομως, ενω φτιαχνω τους υπότιτλους με το 3DSubtitler το MPC δεν μπορει να τους αναπαράγει σωστα.

Πρεπει να κανω καποια επιλεον ρυθμιση?

@ Portioli
Καλησπερα εχω διαβασει αρκετες φορες τον οδηγο σου για τον media player classic και τον madvr και εχω καποιες αποριες εαν μπορεις να με διαφωτισεις.
Παιζω απο το pc με ΑΤΙ HD 5800 αρχεια m2ts μεσω του onkyo tx-sr 876 στον βιντεοπροβολεα μου τον epson EH -TW 3000 ο οποιος υπστηριζει HDMI enchance levels και 10 bit χρωμα ειτε με το power dvd 12 ειτε με τον media player classic και τον madvR ρυθμισμενο συμφωνα με τον οδηγο σου .
Η καρτα σε οτι αφορα την εξοδο της μπορει να ρυθμιστει σε YUV 4:2:2 , YUV 4:4:4 και RGB 4:4:4 και τα luminance levels 0-256 ειτε 16-235 οταν ρυθμιζω την εξοδο στα RGB 4:4:4 και luminance levels 0-256 συμφωνα με τον οδηγο σου τοτε δεν μπορω να καλιμπραρω την φωτεινοτητα στον προβολεα με τα πατερνακια του AVSHD καθως κρασαρει το μαυρο .
Το προβλημα λυνεται οταν ρυθμισω την εξοδο της καρτας YUV 4:2:2 και σε luminance levels 16-235.
Εχω την εντυπωση οτι αφου η καρτα μου στην εξοδο της μπορει να ρυθμιστει σε YUV 4:2:2 και σε 16-235 και ο προβολεας το υποστηριζει εαν ακολουθησω τις συμβουλες σου τοτε κανω παραπανω μετατροπη απο το αρχικο YUV 4:2:2 σε RGB 4:4:4 χωρις να χρειαζεται .
Μηπως ο οδηγος αφορα καρτες και οθονες που υποστηριζουν μονο RGB 4:4:4 ? Διαβαζωντας τον οδηγο σου καταλαβαινω οτι ετσι κανω δυο φορες την μετατροπη τι ισχυει στην περιπτωση μου ?
Το power dvd σαν player τι διαδικασια μετατροπων ακολουθει ? μηπως δεν αλλαζει το YUV 4:2:2 σε RGB 4:4:4 και παλι σε YUV 4:2:2 ?

@ victor δεν εχω γραψει τιποτα για αναπαραγωγή 3D . Βασικά με 3d sbs .mkv/.avi δεν ασχολουμε καθολου.

@ svelinis

Το επόμενο μεγαλο νήμα που θα ανοιξω , θα έχει ακριβως αυτο το θεμα.
Συνδεσμολογια και πιο συγκεκριμένα έξοδος htpc , είσοδος tv / προβολεα.

Το αν μια συσκευή κόβει / υποστηρίζει τα 4:4:4 , με τον αν δέχεται RGB και luminance levels ( pc / enhanced / extended) ειναι διαφορετικο θεμα.

Δυστυχως σε ολα τα φόρουμ γίνονται παρερμηνείες. Αυτο που ξερουμε εμεις απο τους προγραματιστες ειναι οτι το 4:2:0 δεν μπορει να μετατραπεί σε τιποτα , αν δεν μετατραπεί πρωτα σε RgB - full range. Για αυτο και το ιδανικό ειναι αυτο που προτείνεται στην πρώτη σελίδα , ετσι ώστε να γλύτωσεις μια δεύτερη μετατροπή απο RGB σε yCbCr.

Απο εκει και μετα σχεδον κανεις ενίσχυτης δεν περναει τα pc levels, ενω και απειρες τηλεοράσεις δεν τα δέχονται καν. Εμεις για διάφορους λόγους και πειραματα σε αλλο νημα προτιμάμαι τον έλεγχο στα luminance levels να τον κανουμε απο τον madvr.

Εγω θα σου προτεινα οτι και να κανεις να παραμεινεις σε έξοδο RGB και full range στην καρτα γραφικων και να αλλάξεις τα levels σε tv μέσα απο τον madvr.

Αν δεις οτι παλι εχεις πρόβλημα , συνδεσε με dvi τον προβολεα και full RGB και τον ήχο απο το hdmi στον ενίσχυτη.

Για τα προγράμματα powerDvd / Tmt δεν μπορω να πω τιποτα , έχουν δικο τους pipeline , κλειστό κώδικα , σίγουρα βγάζουν πολυ καλη εικονα προφανώς όμως και σε Αυτη την περιπτωση εχουμε διπλή μετατροπη YCBCR 4:2:0 - RGB - yCbCr 4:x:x

Κατι τελευταιο , ενα πολυ μικρο λαθακι , η έξοδος του madvr ειναι 8-bit με dithering και οχι 10-bit. Σε πειράματα παλι που είχαμε κανει σε άλλο νήμα η 8-Βit με dithering προκαλεί λιγότερο banding απο την 10-bit χώρις dithering.

Ευχαριστω για την απαντηση .Σε οτι αφορα τον ενισχυτη θα διαφωνησω. Απο την στιγμη που εχει επιλεγει η εικονα να βγαινει αυτουσια στην πηγη απο το hdmi μου παιρναει τα pc levels 0-256 το εχω τσεκαρει με πατερνακια και βλεπω κατω απο το 16 και πανω απο το 235 και στον προβολεα οταν εχω ενεργοποιησει το HDMI enhanced black και στην lg 42lh9000 με ενεργοποιημενο το low black .
Δεν ξερω μηπως παιζει ρολο οτι ο ενισχυτης υποστηριζει xvYCC και το εχω ενεργοποιημενο .

Τελικα ολα οκ με το 3D, ηταν θεμα ρυθμίσεων του 3DSubtitler!

Σημερα ομως ανακάλυψα ενα αλλο προβλημα, ενω DD και DTS παιζει κανονικά σε DTS-HD MA δεν ακούγεται τπτ..
Ο ενισχυτής ειναι ο Pioneer VSX-521, τι να κοιταξω για να βρω τι φταίει?

Ευχαριστώ!!

Στο κοντρόλ πάνελ στην έξοδο hdmi σου δειχνει το dts-hd η καρτα;

Αν ναι, Τσεκαρε αλλη μια αν παίζεις με lav splitter για καλο και για κακο.

Και στον lav audio εχει ενα κουτάκι
" use dts-HD framing for all DTS types"
Δοκιμάσε να παίξεις μια με το κουτάκι τικαρισμενο και μια ατικαριστο.

Στο control panel που ακριβώς εννοείς να κοιταξω?

Τσεκαρισα το κουτακι στον lav audio και παιζει ο ηχος αλλα στον AV δεν αναβει το DTS, δεν αναβει τπτ βασικα...

Στο control panel μηπως εννοεις αυτο?

Δλδ η καρτα γραφικών(HD4870) δεν μπορει να στειλει DTS-HD?
Στο site της amd παντως λεει
HDMI® output support
  • All display resolutions up to 1920x1080[SUP]2[/SUP]
  • Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS & Dolby True-HD[SUP]4[/SUP], enabling a plug-and-play audio solution over HDMI®

Last edited:
Έχω την εντύπωση οτι η ΑΤΙ υποστηρίζει DTSMA και TrueHD απο τη σειρά 5xxx και μετά.

Δεν βρήκα κάποια αναφορά για την 4870. Ίσως εννοει decoded TrueHD 7.1.