MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Με το reclock παιζει το DTS-HD αλλα οταν βαζω ενα dts-hd 5.1 sound check δεν παιζουν τα πισω ηχεια...
οπως γινοταν και οταν παταγα στο LAV Audio "Use DTS-HD Framing for all DTS types"

Ευχαριστώ για την βοήθεια!!

Φιλε Portioli καλημερα!

Ξερεις πως μπορω μεσω MPC-HC να προσθεσω 3D υποτιτλους σε αναπαραγωγη 3D MKV SBS υλικο?

ευχαριστω,
Jimmy

Μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στα lav filters, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Εμείς οι κάτοχοι nvidia καρτών είναι προτιμότερο να σετάρουμε τον lav video decoder σε High performance software decoding mode ή σε cuda;

Γιατί άκυρη Γιώργο?

Να πω την εμπειρία μου. Αν εξαιρέσει κανείς το φόρτο που παίρνει ο επεξεργαστής όταν η Cuda είναι κλειστή, άλλη, οπτική διαφορά στην εικόνα δεν αντιλαμβάνομαι, είτε με, είτε χωρίς. Φυσικά παίζω με την Cuda (και λόγω κυρίως F.I.) για να μεταφέρω τη ''δουλειά'' και στους 2, ωστόσο, πλην αυτού, δεν έχω δει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά ως προς την αναπαραγωγή.

Αν δεν εχω χασει και εγω κάποιο επεισόδιο , αυτη η ρύθμιση ειναι για τη μετατροπη YUV σε RGB.

Αν περναει η εικονα απο τον lav και παραμένει σε YUV, δεν παιζει ρολο αν το decoding γίνεται με η
χωρις χρηση cuda.

Διαφορες *μπορει* να υπαρχουν , αν παίζεις με EVR και βαλλεις στον lav να δινει RGB.

Last edited:
Γιατί άκυρη Γιώργο?

Να πω την εμπειρία μου. Αν εξαιρέσει κανείς το φόρτο που παίρνει ο επεξεργαστής όταν η Cuda είναι κλειστή, άλλη, οπτική διαφορά στην εικόνα δεν αντιλαμβάνομαι, είτε με, είτε χωρίς. Φυσικά παίζω με την Cuda (και λόγω κυρίως F.I.) για να μεταφέρω τη ''δουλειά'' και στους 2, ωστόσο, πλην αυτού, δεν έχω δει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά ως προς την αναπαραγωγή.

Αν δεν εχω χασει και εγω κάποιο επεισόδιο , αυτη η ρύθμιση ειναι για τη μετατροπη YUV σε RGB.

Αν περναει η εικονα απο τον lav και παραμένει σε YUV, δεν παιζει ρολο αν το decoding γίνεται με η
χωρις χρηση cuda.

Διαφορες *μπορει* να υπαρχουν , αν παίζεις με EVR και βαλλεις στον lav να δινει RGB.

Σύμφωνα με αυτά που λέει εδώ, το ζητούμενο είναι, εκτός βέβαια κι απο την ποιότητα, η αναπαραγωγή (ή καλύτερα αποκωδικοποίηση) και των δύσκολων deinterlaced αρχείων.
Αλλά νομίζω δίνεται η απάντηση στο cuda decoding mode:

Doesn't work on Hi10p videos and other unsupported video formats, and will fall into high performance software decoding mode when such files are played.

Σύμφωνα με αυτά που λέει εδώ, το ζητούμενο είναι, εκτός βέβαια κι απο την ποιότητα, η αναπαραγωγή (ή καλύτερα αποκωδικοποίηση) και των δύσκολων deinterlaced αρχείων.
Αλλά νομίζω δίνεται η απάντηση στο cuda decoding mode:

Doesn't work on Hi10p videos and other unsupported video formats, and will fall into high performance software decoding mode when such files are played.

Τι είναι τα Hi10p videos?:nounder:

Βασικά εγώ δεν κολλάω στα anime, αλλά στα διάφορα άλλα που υποτίθεται δεν υποστηρίζει (και τα οποία δεν διευκρινίζει). Για να πω την αμαρτία μου έχω ένα δύο remuxes (transformers 3) που ο mpc μου δεν λέει να τα παίξει με τίποτα. Αντίθετα το tmt 5 δουλεύει απροβλημάτιστα.

Βασικά εγώ δεν κολλάω στα anime, αλλά στα διάφορα άλλα που υποτίθεται δεν υποστηρίζει (και τα οποία δεν διευκρινίζει). Για να πω την αμαρτία μου έχω ένα δύο remuxes (transformers 3) που ο mpc μου δεν λέει να τα παίξει με τίποτα. Αντίθετα το tmt 5 δουλεύει απροβλημάτιστα.

Δεν ξεκινάει καν ή κολλάει κατά την αναπαραγωγή λόγω φόρτου? Μπορείς να ανεβάσεις τα χαρακτηριστικά των εν λόγω αρχείων?

Δικη μου παράλειψη.

Θεώρησα δεδομένο οτι μιλαμε μονο για ταινιες. Η επιλογη μεταξύ hardware & sw decoding δεν εχει να κανει με θεματα ποιοτητας , εχει να κανει ποιο πολυ με ασυμβατοτητες.

Εκτος απο τα αρχεία 10-bit που δεν υπαρχει ακομα τρόπος να παίξουν με hardware acceleration , είχαμε πριν λιγο καιρο το πρόβλημα με τα game of thrones που ηταν 1080i mpeg2 και πλεον και με τα samples 4K που κρασαρει το DXVA.

Σε αυτες τις περιπτώσεις αναγκαστικά πρεπει να χρησιμοποιούμε lav videο/ ffdshow/ coreAVC σε sw mode.

Έκτος απο τα anime τωρα τελευταια κυκλοφορούν όλο και περισσότερα αρχεία AVC/h264 10-bit ακομα και υλικου 8-bit για λόγους bandwidth.

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Δεν ξεκινάει καν ή κολλάει κατά την αναπαραγωγή λόγω φόρτου? Μπορείς να ανεβάσεις τα χαρακτηριστικά των εν λόγω αρχείων?

Το συγκεκριμένο δεν ξεκινάει καν Γιάννη. Δεν ξέρω αν το έχω ακόμα το αρχείο, όταν πάω σπίτι θα κοιτάξω για να αναφέρω και χαρακτηριστικά του.

Αλέξανδρε μήπως θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια νέα links για το proppage για το graphstudio;
Μόλις έκανα για πρώτη φορά εγκατάσταση σε windows 64bit. Τα πάντα είναι σε 32bit, εκτός απ'το haali splitter. Άραγε το graphstudio και τα dll που δηλώνουμε πρέπει να είναι σε 64bit;

Αλέξανδρε μήπως θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια νέα links για το proppage για το graphstudio;
Μόλις έκανα για πρώτη φορά εγκατάσταση σε windows 64bit. Τα πάντα είναι σε 32bit, εκτός απ'το haali splitter. Άραγε το graphstudio και τα dll που δηλώνουμε πρέπει να είναι σε 64bit;

θα τα ανεβάσω όλα το Σαββατοκύριακο. θα κάνω ενα γενικό update στην πρώτη σελίδα.

Αμα βιάζεσαι δοκιμάσε το GraphStudioNext

Last edited: