MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

θα τα ανεβάσω όλα το Σαββατοκύριακο. θα του κάνω ενα γενικό update στην πρώτη σελίδα.

Αμα βιάζεσαι δοκιμάσε το GraphStudioNext

:a0210:

Γεια σας! Έχω πρόβλημα πλέον με τa lavfilters και αυτά τον τελευταίο καιρό στις αρχές όλα μια χαρά. Όταν βάζω μια ταινία ο lav audio decoder δεν δουλεύει αλλά χρησιμοποιεί έναν MPC audio decoder και καμιά φορά αναλόγως τις ταινίες εμφανίζετε ένα MPC MP4/MOV Source και από τα lavfilters δουλεύει μόνο ο lav video decoder. Είναι λογικό αυτό; Γιατί δεν μου το έκανε παλιά και τα έπαιζε όλα τα φίλτρα κανονικά… το μόνο που έχω αλλάξει από τις αρχές είναι ότι κάνω update τα lavfilters και ότι δεν χρησιμοποιώ madvr αλλά evr.

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

έλεγξε τα ένα-ένα και βάλτα πάλι prefer στην καρτέλα με τα external filters

Το έχω κάνει 100 φορές… έχω δοκιμάσει τα πάντα reset το mpc-hc έσβησα τα filters τα ξανά πέρασα αλλά για κανένα λόγο… δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Επίσης έχω και ένα άλλο πρόβλημα όταν βάζω να δω κάποιο βίντεο φαίνονται πολλές μικρές τελίτσες ειδικά σε άσπρο χρώμα, ουρανό, και στο ανθρώπινο δέρμα και γενικά και σε άλλα μέρη. Γνωρίζετε μήπως τι μπορεί να φταίει και γι’ αυτό ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προ

Το έχω κάνει 100 φορές… έχω δοκιμάσει τα πάντα reset το mpc-hc έσβησα τα filters τα ξανά πέρασα αλλά για κανένα λόγο… δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Επίσης έχω και ένα άλλο πρόβλημα όταν βάζω να δω κάποιο βίντεο φαίνονται πολλές μικρές τελίτσες ειδικά σε άσπρο χρώμα, ουρανό, και στο ανθρώπινο δέρμα και γενικά και σε άλλα μέρη. Γνωρίζετε μήπως τι μπορεί να φταίει και γι’ αυτό ;

Δεν πειράζει. Αμα δεν θελει να παίξει o lav audio, βάλε τον ffdshow να τελειώνεις.

http://xhmikosr.1f0.de/ffdshow/

Για τις πολλές μικρές άσπρες τελίτσες βάλε ένα screenshot Να καταλάβουμε τι εννοείς.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις,

Δεν πειράζει. Αμα δεν θελει να παίξει o lav audio, βάλε τον ffdshow να τελειώνεις.

http://xhmikosr.1f0.de/ffdshow/

Για τις πολλές μικρές άσπρες τελίτσες βάλε ένα screenshot Να καταλάβουμε τι εννοείς.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα μπορούσες να μου πεις κιόλας αν δεν σου είναι κόπος ποια από τα exe ffdshow να κατεβάσω από το link που έδωσες; Και πώς να το κάνω να παίζει αυτό αντί για lav audio και τι ρυθμίσεις χρειάζεται η προτείνεις; Όσο για τις τελίτσες έβγαλα μερικά screenshot δεν φαίνεται πολύ καλά… ελπίζω να καταλάβετε τι εννοώ. Ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

http://lookpic.com/O/i2/1737/Q1LqbAt.jpeg

http://lookpic.com/O/i2/675/vYAbr16v.jpeg

http://lookpic.com/O/i2/823/iTZOhjf.jpeg

Προσέξτε γενικά στα screenshots τον ουρανό το έδαφος το ανθρώπινο δέρμα και άλλα σημεία…

Last edited:
Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Ψηφιακός θόρυβος με τη μορφή κόκκου. Προκαλείται είτε από υπερβολική/κακή συμπίεση του αρχείου, είτε από σκηνοθετική επιλογή. Αν δοκιμάσεις κάποια άλλα αρχεία, θα δεις ότι ο κόκκος μειώνεται αισθητά ή ακόμα και εξαφανίζεται. Σε άλλα, θα δεις ότι η κατάσταση χειροτερεύει ακόμα παραπάνω. Βασικό στο τεστ που θα κάνεις είναι να αποκλείσεις αρχεία με πολύ μεγάλη συμπίεση που προκαλούν τεχνουργήματα και να δεις το υλικό από την αρχική πηγή (BD π.χ.).

Bασικα αν δεν μειωνεται με καμια ρυθμιση και παραμενει ιδιος (ο κοκκος) σε ολες τις διαφορετικες επιλογες μας οσον αφορα την επεξεργασια της εικονας τοτε μαλλον ειναι οντως σκηνοθετικη επιλογη.

Για αυτο ειναι καλυτερα τις ρυθμισεις μας να τις κανουμε παντα με υλικο που ξερουμε απεξω και ανακατωτα ακριβως για να μην εχουμε τετοια διλληματα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας! Να είστε καλά! Και νόμιζα ότι δεν είχα κάνει κάτι καλά εγώ και μου τις έβγαζε… είναι πολύ σπαστικές η τελίτσες. Οπότε ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνω αν κατάλαβα καλά όταν κατεβάζω μια ταινία είναι να προσέχω να μην είναι πολύ συμπιεσμένη δηλαδή να είναι πολλά gb και Blu-ray; Συνήθως η ταινίες που κατεβάζω είναι από 8gb και άνω και Blu-ray, αλλά το πρόβλημα εμφανίζεται συχνά σε σειρές που τις κατεβάζω σε 720p. Τώρα το μόνο που μένει να φτιάξω είναι αυτό με το ffdshow που μου είπε ο Portioli μόλις μου απαντήσει και ελπίζω να είναι όλα καλά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις,

Θόρυβος συμπίεσης από σκηνοθετική επιλογή; I don't think so...

Ψηφιακός θόρυβος με τη μορφή κόκκου. Προκαλείται είτε από υπερβολική/κακή συμπίεση του αρχείου, είτε από σκηνοθετική επιλογή.

Me neither...-bye-

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας! Να είστε καλά! Και νόμιζα ότι δεν είχα κάνει κάτι καλά εγώ και μου τις έβγαζε… είναι πολύ σπαστικές η τελίτσες. Οπότε ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνω αν κατάλαβα καλά όταν κατεβάζω μια ταινία είναι να προσέχω να μην είναι πολύ συμπιεσμένη δηλαδή να είναι πολλά gb και Blu-ray; Συνήθως η ταινίες που κατεβάζω είναι από 8gb και άνω και Blu-ray, αλλά το πρόβλημα εμφανίζεται συχνά σε σειρές που τις κατεβάζω σε 720p. Τώρα το μόνο που μένει να φτιάξω είναι αυτό με το ffdshow που μου είπε ο Portioli μόλις μου απαντήσει και ελπίζω να είναι όλα καλά.

Αν δεν σου παίζει ο lav audio βαλε τον ffdshow .

και για τις τελίτσες , τι κάρτα έχεις?

LAV Filters 0.51
Code:
LAV Splitter
- Increased IO responsiveness on high-latency network connections
- Improved timestamp handling for MPEG-PS (.mpg/.vob/.evo)
- Improved support for H264 streams in SSIF MPEG-TS files
- Added an option to control the priority of audio streams for the hearing/visually impaired
- Added new flags to the advanced subtitle selection
  - "h" for hearing impaired
  - "n" for normal streams (no flags)
  - "!" NOT operator for inverting the meaning of the flags

LAV Video
- Improved DXVA2 Native to software fallback in some situations
- Support for YCgCo to RGB conversion
- Added a new smart Stream Aspect Ratio mode
  - Will only use Stream AR when the container does not provide a realiable AR

LAV Audio
- Improved decoding performance of MP4 ALS and a few other formats
- Fixed playback of COOK with the MPC-HC RM Splitter
- Auto A/V Sync is now automatically disabled on pure-audio files to avoid potential conflicts
- Audio Down-Mixing support

Download: Installer (both x86/x64) -- Zips: 32-bit & 64-bit

I wonder if this has been the longest time between two releases, but oh well, i finally considered it finished enough.

Down-Mixing
One of the big new things in this version is of course the new audio downmixing.
In this version, you get the first set of down-mixing functionality, which should probably cover this function for most people.

To use it, basically just enable it and select the target speaker configuration. You can fine-tune some of the other options, but in general it should work just fine with the defaults.

More control over the full matrix will come in a future version (not that soon).

Everything else
Besides the new audio features, there is the usual list of other fixes, improvements and additions, not everything worth mentioning in the changelog above.

As always, if you find a new bug or regression, please report them in as great a detail as possible, with a sample file if available.

Have fun!

'Υστερα από πολύ καιρό Downmixing στον lav audio

Last edited:

Αν δεν σου παίζει ο lav audio βαλε τον ffdshow .

και για τις τελίτσες , τι κάρτα έχεις?

Σε ευχαριστώ Portioli! Μπορείς μήπως να μου πεις ποιο από όλα τα exe των ffdshow να κατεβάσω από αυτά που έχει στο link που μου έδωσες και πως το κάνω να παίζει αυτό για τον ήχο και τι ρυθμίσεις θέλει; Όσο για την κάρτα γραφικών μου είναι αυτή: Sapphire Ati Radeon HD 6950 2GB.

ενα από τα 32bit , βάλε το πρώτο.

οπως θα κάνεις το Install , σε κάποιο βήμα θα σε ρωτήσει

Speaker setup

Εκεί θα διαλέξεις τι ηχεία έχεις. Εκεί ή θα βάλεις 2.0 αν έχεις ακουστικά, τηλεόραση, Monitor
ή disable Μixer αν έχεις ενισχυτή.

Mετά κλασσικά , ανοιγεις τον MPC-HC πατάς O για τα Options και στην καρτέλα με τα external filters
κανεις add filter ... διαλέγεις ffdshow audio Και μετά prefer.. apply ... ok
(δες και τις εικόνες στην πρώτη σελίδα εκεί που λέει HD Audio)

κλεινεις τον MPC-HC , τον ξανανοίγεις και είσαι έτοιμος.

Tωρα για την κάρτα, πήγαινε στο CCC και στο video Properties , έχει κάτι ρυθμισεις advanced quality.
Πηγαινε δες τι έχεις και αν κάτι είναι τικαρισμένο, απενεργοποίησέ το. Θα δεις λεει κάτι de-noise, Mosquito Noise Reduction.
Αυτά απενεργοποίησε τα όλα.

Αν παίζεις με 32άρια windows, βάλε την πρώτη. Αν είσαι 64άρης μία 2 τελευταίων.

Γιάννη για να είμαστε πιο ευέλικτοι, νομίζω ότι καλύτερα και στα win7 x64 να προτιμάμαι , 32bit player και 32bit φίλτρα.

Κυρίως για madVR

Last edited:
Οκ όλα καλά το πέρασα το ffdshow είχε διάφορες επιλογές αλλά εγώ πείραξα μόνο αυτό που μου είπες και έβαλα 5,1 που είναι τα ηχεία μου. Όσο για τις ρυθμίσεις στο CCC τις απενεργοποίησα αλλά πάλι τα ίδια δυστυχώς ορίστε και δύο εικόνες με αυτά που απενεργοποίησα.

https://www.dropbox.com/s/qy92fjoit86w16u/ccc1.jpg

https://www.dropbox.com/s/afx97n5r2h2ha79/ccc2.jpg

Επίσης κάτι καινούργιο που μου συμβαίνει όταν παίζει μία ταινία και την προχωράω από την μπάρα αναπαραγωγής η εικόνα παραμορφώνετε για λίγο 1,2 δευτερόλεπτα και παίζει κανονικά κάτι που δεν μου το έκανε παλιά. Ορίστε και μερικές εικόνες.

https://www.dropbox.com/s/raagab64y....mkv_snapshot_18.52_[2012.07.10_22.40.23].jpg

https://www.dropbox.com/s/4fi1hc8v7....mkv_snapshot_08.10_[2012.07.10_22.40.03].jpg

Να ξέρετε ότι χρησιμοποιώ evr και όχι madvr αν και το madvr έχει καλύτερη εικόνα αλλά με χάλαγε ότι όταν έβλεπα μία ταινία και είχε μία σκηνή που η κάμερα πήγαινε προς τα αριστερά(ή δεξιά ή πάνω κάτω) σιγά σιγά ώστε να δείξει ένα ολόκληρο τοπίο ή δωμάτιο ή κάτι άλλο τέλος πάντων δεν ξέρω την ορολογία για να σας το εξηγήσω ακριβώς ελπίζω να καταλάβετε η εικόνα καθυστερούσε σαν να έτρωγε κολλήματα και δεν γύριζε ομοιόμορφα η κάμερα και αυτό το φαινόμενο το συναντούσα σε ταινίες σειρές μέχρι και anime. Με το evr δεν έχω τέτοιο πρόβλημα όλα καλά αν εξαιρέσεις την χαμηλότερη ποιότητα εικόνας από το madvr.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις βοήθειες και συγνώμη που σας ταλαιπωρώ με τα συνεχόμενα posts και προβληματισμούς μου.

Last edited: