MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

αυτα τα drop frames τα εχω αμεσως στο πρωτο λεπτο και εχω σπασιματακια....
τωρα για την καρτα ατι 6970 δεν μπορω να κανω κατι αλλο?
οταν εχω χαμενο 1 frame every 22 minutes δεν υπαρχει θεμα?γιατι σε αλλους βλεπω every 122days

Όχι, δεν υπάρχει θέμα για 6 χαμένα καρέ στην ταινία. Άλλωστε δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω μιας και η ΑΤΙ δεν διαθέτει χειροκίνητη μικρορύθμιση χρονισμού της ανανέωσης.

Αν υποθέσουμε ότι όλα έχουν γίνει σωστά ποιός είναι ο πιθανότερος λόγος να ΜΗΝ έχω ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης??

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Έχεις δηλώσει έξοδο ήχου το hdmi στο cp των windows?

Ναι,το έκανα πριν λίγο,όλα οκ!!!!
Όσον αφορά τα 24p έβαλα από τον catalyst χειροκίνητα 1080p24 μιας και η ανάλυση της οθόνης είναι 1680*1050@60
Ta display modes είναι καλύτερα να τα ορίσω από τον MAD όπως λέει ο οδηγός ή από τις επιλογές του MPC κατευθείαν??

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ανοίγοντας ένα βίντεο στο PC να ξεκινάει κατευθείαν η αναπαραγωγή στην TV,χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κάνω αλλαγή monitor/TV μέσα από τον Catalyst??

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Όσον αφορά τα 24p έβαλα από τον catalyst χειροκίνητα 1080p24 μιας και η ανάλυση της οθόνης είναι 1680*1050@60
Ta display modes είναι καλύτερα να τα ορίσω από τον MAD όπως λέει ο οδηγός ή από τις επιλογές του MPC κατευθείαν??

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ανοίγοντας ένα βίντεο στο PC να ξεκινάει κατευθείαν η αναπαραγωγή στην TV,χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κάνω αλλαγή monitor/TV μέσα από τον Catalyst??

Καλύτερα από τον MadVR.
Έχεις δύο οθόνες? Δεν τις έχεις σε extended mode? Συνήθως όπου άνοιξες τον MPC τελευταία φορά σε αυτήν την οθόνη ξανανοίγει.
Αν σου δημιουργήσουν προβλήματα οι 2 οθόνες σιγούρεψε ότι είσαι σε FSE.

Ευχαριστώ,λύθηκαν τα προβλήματα!!!
Με τα display modes από τον MAD έχω στο info του MPC τα εξής
Display : 23.97436 και
Composition rate : 23.976
Οπότε θα υποθέσω ότι όλα λειτουργούν σωστά

Επειδή παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα νέα με τον MAD είπα να τον αφήσω και πέρασα στην εναλλακτική του EVR κι έτσι ησύχασα.
Επίσης όταν είχα τον MAD δεν μπορούσα να επιλέξω από τα optios του MPC 16-235 παρά μόνο 0-255
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εικόνας μεταξύ των 2??

Και κάτι ακόμα
Τα custom refresh rates και το D3D που χρησιμοποιούμε για το EVR δε θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε και για το MAD??

Στις test εκδόσεις του JanWillem32 έχω κατεβάσει διάφορες εκδόσεις SSE2 (core 2 duo E8400 ) αλλά όλες παρουσιάζουν σφάλμα ότι δεν μπορεί να τρέξει το .exe λόγω ότι δεν είναι έγκυρη εφαρμογή win32
Έχω δοκιμάσει και χ86 και χ64...Λύση??

Συνεχίζω να γράφω μόνος μου!!!
Έκατσα και ξαναπέρασα τον MAD.Άφησα default refresh rate στον catalyst και όρισα 1080p23 μέσα από τον MAD και ευτυχώς κλείδωσε στα 23,97436 (έβαλα και το smooth on καλού κακού,το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε σε 24p αρχεία,πράγμα που σημαίνει ότι πάμε καλά,μιας και του έχω επιλογή να παίρνει μπρος όταν χρειάζεται και μόνο)
Στην καρτέλα Scaling Algorithms τα έβαλα όλα Bilinear(από εκεί και πάνω είχα κολλήματα) (HD6450 η VGA)
Το composition rate στο info παραμένει πάντοτε στα 60Hz (φαντάζομαι διότι είναι η ανάλυση του monitor)
Οπότε επειδή ζαλίστηκα 1,5 μέρα τώρα,σκέφτομαι να το αφήσω εδώ...
Sorry για την πάρλα :)

Last edited by a moderator:
Media Player Classic Settings

Καλημέρα σε όλη την παρέα ,

Επιτέλους μετά από αρκετό καιρό κατάφερα να στήσω το σαλονίσιο PC μου το οποίο αποτελείτε από ένα PC της ΗΡ το Proliand N40L στο οποίο έχω βάλει επάνω μια Ati Radeon HD6450 για επιτάχυνση των HD ταινιών .

Έχω βάλει επάνω Windows 7 και την τελευταία έκδοση του Media player Classic. Οι ταινίες παίζουν κανονικά όμως παρατηρώ σε αρκετά σημεία της ταινίας σαν να πέφτει το frame rate και να επανέρχεται σχεδόν άμεσα και Γενικά δεν υπάρχει ομαλότητα της κίνησης . Δεν ξέρω αν είναι ο σωστός όρος το frame rate άλλα αυτή την αίσθηση μου δίνει. Παρακολουθόντας το CPU δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο , κυμαίνετε γύρω στα 20% αφού την επιτάχυνση την έχει αναλάβει η VGA. Βρήκα διάφορα guides στο forum όμως έχω χαθεί λόγο πολυπλοκότητας των Guides και δεν ξέρω τι να ακολουθήσω. Έχετε να μου προτείνετε κάτι ?

Ευχαριστώ

Ναι συνήθως δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.
Στο CCC σου εμφανίζει κανονικά την ένδειξη 1080p23?
Καμιά φορά βολεύει περισσότερο να το φτιάχνεις από το control panel των windows.
Start --> στο search γράφεις resolution --> advanced settings --> 23Ηz

Επειδή παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα νέα με τον MAD είπα να τον αφήσω και πέρασα στην εναλλακτική του EVR κι έτσι ησύχασα.
Επίσης όταν είχα τον MAD δεν μπορούσα να επιλέξω από τα optios του MPC 16-235 παρά μόνο 0-255
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εικόνας μεταξύ των 2??

Έγω έχω προτείνει κάποια πράγματα, εφόσον οι συνθήκες είναι ιδανικές.
Στην πράξη δεν υπάρχει καλύτερος κριτής από τα μάτια σου.

Και κάτι ακόμα
Τα custom refresh rates και το D3D που χρησιμοποιούμε για το EVR δε θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε και για το MAD??

Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ή τη μια ρύθμιση ή την άλλη.
Μπερδεύεται πάρα πολύ το σύστημα με madvr και D3D.
Έτσι κι αλλιώς αν ενεργοποιήσεις την FSE που σου είπα χθες είναι το ίδιο πράγμα.

Στις test εκδόσεις του JanWillem32 έχω κατεβάσει διάφορες εκδόσεις SSE2 (core 2 duo E8400 ) αλλά όλες παρουσιάζουν σφάλμα ότι δεν μπορεί να τρέξει το .exe λόγω ότι δεν είναι έγκυρη εφαρμογή win32
Έχω δοκιμάσει και χ86 και χ64...Λύση??

Όντως είναι αρκετά πιο προβληματικές εκδόσεις από αυτές του xhmikosR.
Σε ένα laptop πάντως που δοκίμασα με core2duo οι x86 SSE2 δούλεψαν κανονικά.

Συνεχίζω να γράφω μόνος μου!!!

Σάββατο & Κυριακή είμαστε λίγο πιο χαλαροί :P

Έκατσα και ξαναπέρασα τον MAD.Άφησα default refresh rate στον catalyst και όρισα 1080p23 μέσα από τον MAD και ευτυχώς κλείδωσε στα 23,97436 (έβαλα και το smooth on καλού κακού,το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε σε 24p αρχεία,πράγμα που σημαίνει ότι πάμε καλά,μιας και του έχω επιλογή να παίρνει μπρος όταν χρειάζεται και μόνο)

Kαλύτερα κλείσε το το smooth motion, ειδικά αν η τηλεόραση υποστηρίζει 24p.
Bασικά διάλεξε τι σε βολεύει περισσότερο.
Θα παίξεις στα 24hz με το smooth motion απενεργοποιημένο ή στα 60Ηz με το smooth motion ενεργοποιημένο.
Στη δεύτερη περίπτωση είναι σαν να έχεις το SVP με τις πιο χαμηλές ρυθμίσεις.
2 καρέ παίζουν κανονικά - ένα αναμειγμένο (blended) - 2 καρέ κανονικά κ.ο.κ.

[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD]Ρυθμός Ανανέωσης[/TD]
[TD]24Hz[/TD]
[TD]1[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]3[/TD]
[TD]4[/TD]
[TD]5[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]9[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD]12[/TD]
[TD]13[/TD]
[TD]14[/TD]
[TD]15[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]21[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]23[/TD]
[TD]24[/TD]
[TD]...[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Καρέ Ταινίας[/TD]
[TD]24p[/TD]
[TD]1[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]3[/TD]
[TD]4[/TD]
[TD]5[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]9[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD]12[/TD]
[TD]13[/TD]
[TD]14[/TD]
[TD]15[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]21[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]23[/TD]
[TD]24[/TD]
[TD]...[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD]Ρυθμός Ανανέωσης[/TD]
[TD]60Hz[/TD]
[TD]1[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]3[/TD]
[TD]4[/TD]
[TD]5[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]9[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD]12[/TD]
[TD]13[/TD]
[TD]14[/TD]
[TD]15[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]21[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]23[/TD]
[TD]24[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD]26[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]...[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Καρέ Ταινίας[/TD]
[TD]24p[/TD]
[TD]1[/TD]
[TD]1[/TD]
[TD]*[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]3[/TD]
[TD]3[/TD]
[TD]*[/TD]
[TD]4[/TD]
[TD]4[/TD]
[TD]5[/TD]
[TD]5[/TD]
[TD]*[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]*[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]*[/TD]
[TD]9[/TD]
[TD]9[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]*[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD]12[/TD]
[TD]12[/TD]
[TD]...[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Στην δεύτερη περίπτωση η εικόνα θα φαίνεται πιο ομαλή (το λέει και η ίδια η λέξη πιο "smooth")
αλλά (i) χάνεις αρκετά σε πόρους (δηλαδή με την 6450 δεν θα το πολυσκεφτόμουν)
και (ii) λόγω των αναμεμειγμένων καρέ η εικόνα χάνει αισθητά σε οξύτητα.

Στην καρτέλα Scaling Algorithms τα έβαλα όλα Bilinear(από εκεί και πάνω είχα κολλήματα) (HD6450 η VGA)

Έχω την εντύπωση ότι μπορείς να το ανεβάσεις λίγο τoν αλγόριθμο στο luma up.
Πχ Bicubic50 ή DXVA

Το composition rate στο info παραμένει πάντοτε στα 60Hz (φαντάζομαι διότι είναι η ανάλυση του monitor)

O madvr έχει τρεις ενδείξεις.
- H μία λέει πόσο είναι ή καλύτερα τι διαβάζει ο madvr (source filter) αναλόγως το φιλμ ή το βίντεο 23.976, 24, 29i, 30i κ.ο.κ
Σε αυτό το σημείο δεν επεμβαίνει κανείς.
- H δεύτερη είναι το display , oπού δείχνει τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.
Σχεδόν ποτέ δεν είναι ακριβώς ίδια με τον ρυθμό των καρέ. Πάντα υπάρχει μια μικρή απόκλιση. Άλλες φορές ενοχλητική άλλες φορές όχι.
- Η τρίτη είναι το "composition rate" το οποίο είναι ο ρυθμός με τον οποίο ο renderer συνθέτει καρέ. (τελικά είναι κάτι τελείως διαφορετικό)

Όπως καταλαβαίνεις όταν βλέπεις φιλμ, με το smooth motion οff το σωστό είναι οι 3 αυτές ενδείξεις να είναι ίδιες.
Αυτό είναι και το ιδανικότερο σενάριο.
Επειδή όμως πολλές φορές αυτό δεν συμβαίνει, αν θες ενεργοποιείς το smooth motion για να συνθέτει ο renderer καρέ
στο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.

Καλημέρα σε όλη την παρέα ,

Επιτέλους μετά από αρκετό καιρό κατάφερα να στήσω το σαλονίσιο PC μου το οποίο αποτελείτε από ένα PC της ΗΡ το Proliand N40L στο οποίο έχω βάλει επάνω μια Ati Radeon HD6450 για επιτάχυνση των HD ταινιών .

Έχω βάλει επάνω Windows 7 και την τελευταία έκδοση του Media player Classic.

Όπως σου είπε και ο Γιάνης Χατζ. ρίξε μια ματιά στην πρώτη σελίδα.
Τα πολύπλοκα είναι σε spoiler πλέον, οπότε μπορείς να κάνεις ότι βλέπεις στις εικόνες.
Επειδή είσαι οριακά από μηχανήματα, καλύτερα να μην μπλέξεις με τον MadVR
οπότε καλύτερα στα options, στην καρτέλα output να βάλλεις EVR-CP.

Οι ταινίες παίζουν κανονικά όμως παρατηρώ σε αρκετά σημεία της ταινίας σαν να πέφτει το frame rate και να επανέρχεται σχεδόν άμεσα και Γενικά δεν υπάρχει ομαλότητα της κίνησης . Δεν ξέρω αν είναι ο σωστός όρος το frame rate άλλα αυτή την αίσθηση μου δίνει. Παρακολουθόντας το CPU δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο , κυμαίνετε γύρω στα 20% αφού την επιτάχυνση την έχει αναλάβει η VGA. Βρήκα διάφορα guides στο forum όμως έχω χαθεί λόγο πολυπλοκότητας των Guides και δεν ξέρω τι να ακολουθήσω. Έχετε να μου προτείνετε κάτι ?

Αν έχεις πρόβλημα με την κίνηση προσπάθησε, όταν βλέπεις ταινίες
να βάζεις την ανάλυση 23Ηz από το μενού του CCC.
Aν δεν έχεις ενισχυτή μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Reclock.

Last edited:
Σύμφωνα με αυτά τις κατάφερα τις αναλύσεις εκτός από το display που είχε μια μικρή απόκλιση
To luma up με bicubic είχε σπασιματάκια και gpu load >90%
Με dxva ήταν στο 80-85%
Μου φαίνεται αρκετά υψηλό.Μήπως υπάρχει τρόπος να το ελαφρύνουμε με κάποια άλλη ρύθμιση??

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Όχι δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Bάλε να δεις μερικές ταινίες με το DXVA.
Αν δεις οτι σε ενοχλεί ξαναγύρισε το στο Bilinear.

Συγχρονίζει ήχο και εικόνα στον χρονισμό του συστήματος (pc).
To θέμα είναι όμως ότι εσύ έχεις ενισχυτή και θέλεις να στέλνεις το ήχο *άθικτο*
οπότε μάλλον δεν σε ενδιαφέρει.

Υπαρχει για τον MPC κατι αντίστοιχο με το VU Meter στην μουσική?
Δηλαδη να βλεπουμε ποσο παιζει καθε καναλι?

Mπορείς να δεις στον ffdshow την ώρα που παίζει η ταινία στην καρτέλα volume
και στον lav audio στην καρτέλα status.

Επειδη ο LAV Audio κανει Bitstreaming στον ενισχυτή εχει απεργοποιημενες τις ενδείξεις αλλα ευχαριστώ!

Κατι αλλο που προσεξα σχετικα με αυτο που ειπες παραπάνω, o mad μου δειχνει display 23.9...Hz, source 24Hz, και composition 60Hz με smooth motion off
Δεν θα επρεπε και το composition να ειναι στα 24?

καλησπερα εχω ακολουθηση τον οδηγο της πρωτης σελιδας και οταν παω στο στο graphicstudio για να δω αν ειναι σωστα τα φιλτρα μου τα βγαζει ολα λαθος.
μηπως κανω κατι λαθος στο graphicstudio?